Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

néhány hónapja megláttam előttem egy bringást. emelkedőn volt. trekking pozícióban ült rajta a spori. mondom felmegyek rá. aha. alig közeledtem hozzá. végül fölértem rá,de azért szuszogtam rendesen. persze egy pedelec-el volt a koros úr. :D mindjárt azt gondoltam,h milyen jó lehetne stéherezni egy ilyen pedelec mögött. :D

nagyjából ez a helyes hozzáállás. :) 

még előny: heterogén nagyobb társaságokban a nem olyan acélozott fizikumúak is örömmel tudnak a csapattal utazni, nem szenvedve-mindenki felmenőit a halálba kívánva :)

• donciccio likes this

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,357 posts

nem teljesen ide tartozik, de beleolvastam néhány kommentbe pedeleces cikkeknél&írásoknál.

szánalom a köbön, amilyen pökhendi beképzelt hangnemben írják egyesek, hogy ez nem kerékpározás.

ahapersze.

nem lehetne simán közölni, hogy neki nem jön be, és nem szeretné magának? Miért kell degradálni a vonalat és ócsárolni?

nem kívánok nekik rosszat, csak annyit: éljenek hosszú ideig úgy, hogy még 90 körül is kedvük legyen bringázni-felfedezni, s tudják kamatoztatni a rásegítés előnyeit

.

néhány hónapja megláttam előttem egy bringást. emelkedőn volt. trekking pozícióban ült rajta a spori. mondom felmegyek rá. aha. alig közeledtem hozzá. végül fölértem rá,de azért szuszogtam rendesen. persze egy pedelec-el volt a koros úr. :D mindjárt azt gondoltam,h milyen jó lehetne stéherezni egy ilyen pedelec mögött. :D

• Vejne likes this

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

nem teljesen ide tartozik, de beleolvastam néhány kommentbe pedeleces cikkeknél&írásoknál.

szánalom a köbön, amilyen pökhendi beképzelt hangnemben írják egyesek, hogy ez nem kerékpározás.

ahapersze.

nem lehetne simán közölni, hogy neki nem jön be, és nem szeretné magának? Miért kell degradálni a vonalat és ócsárolni?

nem kívánok nekik rosszat, csak annyit: éljenek hosszú ideig úgy, hogy még 90 körül is kedvük legyen bringázni-felfedezni, s tudják kamatoztatni a rásegítés előnyeit

.

• Sandman likes this

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

minőségebn nem vszínű hogy gáz lenne.

inkább a akevés vázméret, nem biztos hogy kiforott geó, apró tervezési hibák ilesmi.

Köszönöm.

Nagyon tetszik a Crossway 900, egyszer sikerülne megvenni, kvázi örök élet lenne, megfelelő karbantartással persze :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

És szerinted attól hogy kínai váz, stb van olyan jó es minőségi mint egy merida?

Köszi.

minőségebn nem vszínű hogy gáz lenne.

inkább a akevés vázméret, nem biztos hogy kiforott geó, apró tervezési hibák ilesmi.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Carbon fork jobban elnyeli az út vibrációit, kicsit komfortosabb vele a közlekedés mint az alumíniumnál.
105 szett pedig szerintem a legjobb ár érték arányú , főleg ha hosszú távra tervezel.

Valamit a 11-28 miatt picivel nagyobb sebességet is ki lehet belőle hozni, szemben 12-28 al.

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Nem a tiagrával van baj, hanem a villával.

Pont ma van egy ismerősömnek születésnapja, akinek konkrétan az egyenes aluvillás batár meridájától a csuklóján már kétszer is ganglion ciszta fejlődött pár év alatt. Mondjuk krva sokat ment..

nem magyar utakra. :) Bár a jó külső&guminyomás&bandázs&testtartás és nyeregbeállítás (normálisan ugye a karod csak van, de nem támaszkodsz rá és nem tart) sokat segít.

Ezért is javaslom az 500-ast. Drágább de nem olyan sokkal. :(

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nem a tiagrával van baj, hanem a villával.

Pont ma van egy ismerősömnek születésnapja, akinek konkrétan az egyenes aluvillás batár meridájától a csuklóján már kétszer is ganglion ciszta fejlődött pár év alatt. Mondjuk krva sokat ment..

nem magyar utakra. :) Bár a jó külső&guminyomás&bandázs&testtartás és nyeregbeállítás (normálisan ugye a karod csak van, de nem támaszkodsz rá és nem tart) sokat segít.

Edited by Vejne, 2016. June 05. - 16:26.

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Hello,

köszi szepen a reszletes välaszt.
Neztem en is az 500-ast, de egyik reszröl annak az ära mär a lelektani (nagyon max) hatär felett van nekem. Mäsik reszröl meg/még nem lätom, hogy hol tudnäm kihasznälni a 105-ös szett illetve a karbon elsö villa elönyeit.
Lenne vajon elönye nälam, pl hoban/esöben/säros aszfalton hasznälva?

Bikertigger, neked is köszi a välaszt.

Carbon fork jobban elnyeli az út vibrációit, kicsit komfortosabb vele a közlekedés mint az alumíniumnál.

105 szett pedig szerintem a legjobb ár érték arányú , főleg ha hosszú távra tervezel.

VMuki

VMuki

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
  • LocationIngolstadt

Én ha CX-et vennék akkor az 500-ast  :)

Hello,

köszi szepen a reszletes välaszt.

Neztem en is az 500-ast, de egyik reszröl annak az ära mär a lelektani (nagyon max) hatär felett van nekem. Mäsik reszröl meg/még nem lätom, hogy hol tudnäm kihasznälni a 105-ös szett illetve a karbon elsö villa elönyeit.

Lenne vajon elönye nälam, pl hoban/esöben/säros aszfalton hasznälva?

Bikertigger, neked is köszi a välaszt.

Sport: KTM Strada 2000 

Minden más: Fuji Cross 1.5 LTD - 2x újraépitve eddig

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

más üzleti modell, minden szinten csekélyebb profitráta, más piacra dolgozik, nincs fejlesztési költsége, (kínai katalógvázak jellemzően 3 féle méret) nem költ csillió dollárt PR ra és marketingre (pro tour csapat etc). ilesmik

És szerinted attól hogy kínai váz, stb van olyan jó es minőségi mint egy merida?

Köszi.

Edited by bmw4ever, 2016. June 05. - 07:30.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ami számomra érdekes, hogy ugyanezt az összeállítást (teló is egyezik) egy CTM hogy tudja 140eft-vel olcsóbban kihozni???
(jelentős különbség)
http://www.berguson....k-3.0-2016.html

más üzleti modell, minden szinten csekélyebb profitráta, más piacra dolgozik, nincs fejlesztési költsége, (kínai katalógvázak jellemzően 3 féle méret) nem költ csillió dollárt  PR ra és marketingre (pro tour csapat etc). ilesmik

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

nem
teljesen felesleges egy krosszbicóra xt.
az egyetlen értelmes prémium alkatrész benne a RS teló. (de az meg 200 euro körüll megvan a fritzektől)

Ami számomra érdekes, hogy ugyanezt az összeállítást (teló is egyezik) egy CTM hogy tudja 140eft-vel olcsóbban kihozni???
(jelentős különbség)
http://www.berguson....k-3.0-2016.html

Edited by bmw4ever, 2016. June 04. - 22:16.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Megér ez a bicikli ennyit szerintetek?

http://meridawebaruh...ossway-900-2016

Köszi.

nem

teljesen felesleges egy krosszbicóra xt.

az egyetlen értelmes prémium alkatrész benne a RS teló. (de az meg 200 euro körüll megvan a fritzektől)

Edited by Bikertigger, 2016. June 04. - 22:06.

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Megér ez a bicikli ennyit szerintetek?

http://meridawebaruh...ossway-900-2016

Köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Sziasztok!

CX bringaväsärläs elött ällok.

A Mereteim: 193 cm magas vagyok, kb 92cm belsö läbhosszal.

Jelenleg egy KTM Strada 2000-est hasznälok, mely 59-es meretü.

A kiszemelt egy Merida Cyclo-Cross 300 lenne. 

Teljesen ältalänos felhasznäläsra tervezem, munkäba järäs mindenfele uton es idöben illetve rövidebb erdei utakra.

Egy kep a meretekkel:bringa_meretek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintetek 56-os vagy 59-es väzmeretüt lenne erdemes vennem?
Esetleg tudtok ajänlani boltot, ahol ki lehetne probälni?

Elöre is köszi a välaszokat.

59...

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok!

Teljesen ältalänos felhasznäläsra tervezem, munkäba järäs mindenfele uton es idöben illetve rövidebb erdei utakra.

Berguson-nál van, de hogy melyik méret azt passzolom.

Valamint ezt a videot javaslom, sokat fog segíteni a méret választásban (szerintem)

Én ha CX-et vennék akkor az 500-ast :)

Ez is hasznos lehet most neked:

Valamint ez:

https://www.youtube.com/watch?v=HFzrkbctZT0

Enjoy :)

Edited by bmw4ever, 2016. June 04. - 21:24.

VMuki

VMuki

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
  • LocationIngolstadt

Sziasztok!

Edited by VMuki, 2016. June 04. - 18:10.

Sport: KTM Strada 2000 

Minden más: Fuji Cross 1.5 LTD - 2x újraépitve eddig

bmw4ever

bmw4ever

újonc

• fórumtag
  • 9 posts

Sziasztok!

Ti melyiket vennétek?

http://meridawebaruh...peeder-300-2016

vs.

http://www.bicyclewe...flashgreen-2016

Köszönöm a segítséget előre is :)

catchke2ro

catchke2ro

újonc

• fórumtag
  • 10 posts

Köszi a hozzászólásokat, bár első sorban biciklis témában nem vagyok képben, és ebben kértem tanácsokat, a többi egészséges életmóddal kapcsolatos tanács eddig is megvolt :)

De azért tényleg köszi.