Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. január 19. - 19:55
Annyit tennék még hozzá, hogy a kazettás hátsó kerék nem fér nagyon bele ebbe az árkategóriába, legalábbis én nem találkoztam ilyennel nagyon.
De azt is hozzátenném, hogy több 100 kg+ os embernek is adtam már el menetes sorral szerelt kerót, és nem lett baja, pedig van aki ezek közül nagyon sokat használja...
Írta 2010. január 19. - 19:11
Mind a férfi, mind a nõi géprõl elmondható h. városban, könnyebb-közepes erdei túrákra lenne használva. Kb. 180 cm magasságúak vagyunk.
A nõi gépre egy ötlet volna: Capriolo Passion Lady (az elsõ villa cserélve lenne egy telóra). így kb 60 körül lesz.
köszi a tanácsokat,ötleteket
Lebeszélnélek a montiról, mivel szvsz az általad vázolt felhasználásra (város, aszfalt, erdei sétautak, dózerutak, semmi extrém) sokkal inkább megfelelõ valamilyen trekking, vagy sportosabb cross bicikli. Ugyanígy a nõi vázról, maximum ha a hölgy kifejezett kérése az.
A trekkingek kereke nagyobb átmérõjû, és vékonyabb külsõvel szerelik, könnyebben gurul sima útburkolaton.
Mondjuk sztem ebben az árkategóriában a teleszkóp inkább dísz, cserébe jó nehéz (igaz, a merev villák sem különösen jók ennyiért, de sokkal könnyebbek).
Ami fontos:
aluváz (-1..1,5kg acélhoz képest), monoblokk középcsapágy (nem kell szerelgetni), Ahead villanyak (tartósabb szerkezet, egyszerûbb karbantartás), kazettás hátsó agy (többet bír, mint a menetes), duplafalú felnik, fém fékkarok, normális fékekkel (ez remélem evidens).
Amúgy láttam már 75-ért Alivio-val szerelt aluvázas gépet, úgyhogy nem lehetetlen.
Race, no Rest!
Írta 2010. január 19. - 18:29
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. január 19. - 13:28
Ha a Passion Lady alatt a Passat Lady-t értetted, akkor lebeszélnélek róla.
Acél váz, acél kiegészítõk, mûanyag!!! hajtókar... Semmi esetre sem!
A Caprine Forest nõi verziója gyárilag telóval 65ezer ft, aluminium vázzal, alu kiegészítõkkel, fém hajtókarral, legalább 3 kategóriával jobb Shimano váltókkal, továbbá sok helyen ki lehet fogni akciósan, nálunk asszem 55, de ez nem a reklámblokk.
Hol is van az a nálatok? Honlap ? (Caprine Forest - szimpatikus. Ez elérhetõ más színben?)
Írta 2010. január 19. - 13:14
Amúgy igen, mûanyaggal bevont acél, de ez semmit nem von le abból hogy mekkora f*s.
Írta 2010. január 19. - 12:57
Írta 2010. január 19. - 12:49
Acél váz, acél kiegészítõk, mûanyag!!! hajtókar... Semmi esetre sem!
A Caprine Forest nõi verziója gyárilag telóval 65ezer ft, aluminium vázzal, alu kiegészítõkkel, fém hajtókarral, legalább 3 kategóriával jobb Shimano váltókkal, továbbá sok helyen ki lehet fogni akciósan, nálunk asszem 55, de ez nem a reklámblokk.
Írta 2010. január 19. - 12:14
Ha könnyebb terep akkor talán a Caprine TourCross?
Ha inkább monti akkor a Caprine Epic 30-50? (a felszereltségük más)
Sztem ár/értékben a legjobbak ebben a kategóriában.
Rendben megsasolom. És az általam írt nõi bringa, szted. rendben van?
Írta 2010. január 19. - 10:20
Szerintem a piactéren nézegess használtat, 100 körül újba nem sok értelmes van.Vki mondjon már vmi dirt kerõt 100e-ig h melyiket érné meg megvenni kezdõ dirtre.
Fontos lenne!
Köszi!
Írta 2010. január 19. - 08:56
Fontos lenne!
Köszi!
Írta 2010. január 18. - 21:14
Ha inkább monti akkor a Caprine Epic 30-50? (a felszereltségük más)
Sztem ár/értékben a legjobbak ebben a kategóriában.
Írta 2010. január 18. - 21:05
A tanácsotokat szeretném kérni egy férfi és egy nõi bringa választásához. Gyerekkoromban DH-ztam, de az már nagyon rég, szóval semmi szakmaiság. Vagy 10 éve bringám sincs, nem tudom hogy merre tart...
Annak idején egy TREK,GIANT,NAKAMURA vázas "szerelt" bringáim voltak. De most már nincs annyi pénzem rá, illetve nem is szükséges túlzottan hardcore gép.
Mind a férfi, mind a nõi géprõl elmondható h. városban, könnyebb-közepes erdei túrákra lenne használva. Kb. 180 cm magasságúak vagyunk.
A nõi gépre egy ötlet volna: Capriolo Passion Lady (az elsõ villa cserélve lenne egy telóra). így kb 60 körül lesz.
Férfi bringára még nincs ötlet. Annyit még, hogy a nagyon rövid bringákkal nem érzem jól magam, sokszor "alámfordul" a kormány..Szóval inkább amerikai gyártók?
De innen már rátok is bíznám magam. 150 körül kellene fedni a két biciklinek. Szóval a CPL-t elfogadhatónak találjátok akkor marad 90 a ff-re.
köszi a tanácsokat,ötleteket
Írta 2010. január 18. - 20:23
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. január 18. - 15:15
158cm-es csajnak kell... a váz pedig 15.5" szóval még talán épphogy nem nagyAnnyi esetleg, hogy méretben passzol-e, mert így a képrõl iszonyatosan picinek tûnik a váz.
Írta 2010. január 18. - 14:34
Írta 2010. január 18. - 14:29
szerk.
Nagyon korrekt gépnek tûnik. Azeket a cuccokat nem hiszem, hogy egy csaj elõzõ user leharcolta volna, másrészt meg ilyen minimál dolgok hogy karc festékleverõdés az rendes használatkor is keletkezik.
Annyi esetleg, hogy méretben passzol-e, mert így a képrõl iszonyatosan picinek tûnik a váz.
Írta 2010. január 18. - 14:25
1. Speci Myka 2008-as ÚJ
M4 váz, RS Dart3 La Femme SL, shimano altus/alivo váltó, octalinkes hajtókar stb...
2. Speci Stumpjumper 2006-os(nõi) HASZNÁLT
RS Duke XC Uturn (friss olaj, szervízelt), LX elsõ váltó ill karok, XT hátsó, Truva Stylo hajtás (ISIS), Mavic X317 felni dt küllõkkel, deore Vfék stb speci alap cuccok. Fogsor, lánc, bowdenezés új (a képen még nincs teljesen összerakva, amúgy boltból lenne, némi garival)
Írta 2010. január 17. - 10:18
Tudtok ajánlani vmi jobb dirt kerót?
Kezdõ vagyok szóval nem kell egybõl a legjobb..
Olyan 90-100e ig.
Köszi a választ!
Írta 2010. január 16. - 20:48
Írta 2010. január 16. - 18:57
És a nyakad hogy bírja? Hasonló paraméterekkel bírok és nekem egy idõ után fáj....
nem tagadom, volt már hogy elzsibbadt de akkor se kéne belõle kisebb