Lebeszélnélek a montiról, mivel szvsz az általad vázolt felhasználásra (város, aszfalt, erdei sétautak, dózerutak, semmi extrém) sokkal inkább megfelelõ valamilyen trekking, vagy sportosabb cross bicikli. Ugyanígy a nõi vázról, maximum ha a hölgy kifejezett kérése az.
A trekkingek kereke nagyobb átmérõjû, és vékonyabb külsõvel szerelik, könnyebben gurul sima útburkolaton.
Mondjuk sztem ebben az árkategóriában a teleszkóp inkább dísz, cserébe jó nehéz (igaz, a merev villák sem különösen jók ennyiért, de sokkal könnyebbek).
Ami fontos:
aluváz (-1..1,5kg acélhoz képest), monoblokk középcsapágy (nem kell szerelgetni), Ahead villanyak (tartósabb szerkezet, egyszerûbb karbantartás), kazettás hátsó agy (többet bír, mint a menetes), duplafalú felnik, fém fékkarok, normális fékekkel (ez remélem evidens).
Amúgy láttam már 75-ért Alivio-val szerelt aluvázas gépet, úgyhogy nem lehetetlen.
Igyekszem szem elõtt tartni az általad javasolt szempontokat. Bár ezek már rég nem mondanak nekem semmit, hogy alivio vagy altus, vagy acera.. (már az egymáshoz viszonyított minõségüket illetõen)
Mivel nagyon más javaslat nem volt ezért most a Caprine oldalán (hörcsög javallata alapján) kotorászom. Az általam említett P.Lady modellt elvettettem.
Az általatok javasolt:
- Forest, T.Cross Epik-30-50 között variálok, de nem tudok dûlúre jutni.
Való igaz h. asztfalton is tekerném egy - két órát amikor csak kicsit levegõznénk, de azért szerintem elõ fog bújni a kisördög és felmegyek a hegyekbe is ahogy annak idején.
És itt már nem is tudom, hogy akkor T.Cross bírni fogja e. Nem túl gyengus? A Forest nem megfelelõ mind nõi mind férfinek? A képeket nézve elég masszívnak tûnik. (de a leírásból meg nem derül ki nekem amit írtál, hogy mono, meg ahead villanyak meg a többi..)
Az Epik30 kicsinek tûnik nekem. Az Epik 50 meg nem tudom h. tényleg jobb e 40 ezer Ft-tal a Forest-hez képest.
Ez a T.Cross a színét leszámítva igen szimpatikus darab, csak félek h. nem bírna a túrázást. (vagy csak gondoljam végig h. 3x évesen hová akarok én már DH-zni vagy egyéb dolgot?)
Teljes zavar...