Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A lábaim viszonylag erősek, heti 20-30 km-t futok, pihenőnapra szeretnék beiktatni egy kis tekerést. Vagy mikor épp nincs kedvem futni.

akkor főleg. a fáradt lábakat jobb átpörgetni, mint izmozni velük.

egyébként lehet én vagyok konzervatív, de az erős láb a guggolásban és felhúzásban fejlődik, nem a futásban :D 

Majnz

Majnz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
A lábaim viszonylag erősek, heti 20-30 km-t futok, pihenőnapra szeretnék beiktatni egy kis tekerést. Vagy mikor épp nincs kedvem futni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.hasznaltb...8&cc=273&p=1251

ilyesmi. 52-38-as kompakt hajtás, neked jó vázméret, 15-26 körüli serdülősor. Nyugi, nem lesz gond vele, az 52-15 síkra nagyon elég egy kezdőnek. 

Majnz

Majnz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
A keret a kerékpárra 200e ft. A többire külön számoltam.
  • Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

akkor 51-52 körüli váz kéne majd, lehetőleg 13-26, 14-25 vagy hasonló sorral.

És a keret kb. 150, oké.

>mert pedál-cipő-sisak-kulacsok-ruha-kulacstartók kelleni fognak<

Majnz

Majnz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
173 cm, dél alföld. Sík minden:)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Magyarul új kizárva. Milyen magas vagy? Hegyvideken v pusztán laksz?

Majnz

Majnz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv! Szeretnék belekóstolni az országúti kerékpározás életérzésbe. Leszögezném hogy teljesen kezdő vagyok minden téren, jó azért biciklizni tudok, van egy egyedi épített crusierem a helyi távok leküzdésére és körülbelül itt meg is állt a tudomány. Első körben heti 50-100km a célkitűzés, nincsenek nagy terveim, a testmozgás és az egészségesebb életmód egy szinttel feljebb emelése a terv.
Amiért írok, tanácsot, tippeket, ajánlásokat szeretnék kérni kerékpár vásárlás ügyben. Az összeghatár maximum 200e Ft. Ár érték arányban a legjobb belépő szintű kerékpárt keresem. Köszi a segítséget!

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 posts

Sziasztok!
Erről mi a véleményetek, megéri? Trek 6300 disc
http://www.decathlon...id_8354517.html

Nekem az, hogy SOHA nem neveznék el ivótasakos hátizsákot "Petróleum"-nak...

De biztos, hogy ezt akartad linkelni?

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

Sziasztok!
Erről mi a véleményetek, megéri? Trek 6300 disc
http://www.decathlon...id_8354517.html

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Tegnap voltam néhány kerékpáros boltban Budapesten. Néztem trek domane 2.3 és 4.3 (ez már karbonvázas és most akciós) kerékpárt, éppen volt ott egy 4.3 amit raktak össze, mert másik boltból hozták fel, de ez 56-os volt(nagy nekem) és az akciósokból amúgy is csak pár darab van az egész országban és nem pont a méretemben (54-es). Tehát már nem beszerezhető, 2.3-asra nem mondtak semmit, meg emonda S5-re sem.

Következő lapierre sensium 500 (ez is karbonvázas) volt, itt a méretezés s,m,l stb mint a ruháknál, itt M-es(170cm-180cm) a méretem, na ekkora pont nem volt belőle csak L-es (először ezt próbáltam de nagy)
a 300-asból volt M-es, annak jó a mérete. Viszont ezek a modellek 2016-osak és így lehet rendelni 1-2 amíg megjön és akkor is akciós áron. Ezek jobbfajta karbonból vannak, mert még a kisebb sorszámú sensiumok is abból vannak, lapierre jónak számít?

Harmadik kiszemelt a BMC granfondo GF02-es volt, ez is tavalyi modell, ezért akciós, de csak 1db volt az egész boltban és az is 57-es, kisebb nem is volt az akció előtt sem és nem is rendelhető és megszűnik a granfondo típus, roadmachine jön helyette, persze mint minden új modellnél kb másfélszeres áron.

Megnéztük akkor már a cannondale synapse-ot is, amitt a BB30-as csapágy miatt pihenőre tettem ([L:http://www.fullspeed...-recall-notice/]BB30[/L]).
Pár éve volt ez a visszahívás, de még most is előfordul, hogy valakinek elkezd kattogni, ennek javítására karbonpasztát használnak, vagy kicserélik a csapágyat. Itt aztán inkább a CAAD8-at javasolták a synapse helyett, de ugye az is BB30-as.

Szóval okosabb annyiban lettem, hogy láttam élőben is a kerékpárokat, már amelyik volt, de egyúttal könnyebbé (amelyik modell nem is volt nem, vagy nem volt akkora méret) is vált a választás, meg nehezebbé is, mert mindegyik felszereltségében is van kompromisszum, persze ezek cserélhetőek később rajtuk. Adhatnátok egy kis útmutatást (shimano 105 szett), más mákákra is nyitott vagyok és akár küldöldről is vásárolnék kerékpárt, még egyszer köszönöm

A vázra visszatérve volt ahol a karbonra modták, hogy több évet kibír (akár 10 évet is) persze ha nem sérül, mert akkor eléggé annyi neki (könnyebb, merevebb, kényelmsesebb,. nem ráz annyira) Alumíniumra is néhány évet mondtak, hogy addig tartaj meg a jó tulajdonságait, meg ez jobban viseli az esetleges sérüléseket. Így még ezt se tudom, hogy melyik anagy lenne jobb. Merjem venni a karbont, mert most 1-2-nek az ára lement az akcióknak köszönhetően, mint a jobb aluknak (amik shimano 105-ös szettel vannak).

Pedálhoz visszatérve, vannak ugye az spd-s túracípők, amikkel azért gyalogolni is lehet, a sima országútival nem annyira, és mindegyik jó az spd pedálokhoz (mondjuk országútiból pont sdp-sl-t néztem, azokhoz nem jók a túra spd-s cípők)

Egy jó minőségű, háromszorosan húzott alu váz, szerintem semmivel sem viseli jobban a sérüléseket mint a karbon, behorpad, javítani a legvékonyabb részeken esélytelen, a karbonnál meglepő javításokat tudnak, konkrétan egy barátomnak ketté tört a monti váza, alsó-felső cső közepénél, megjavították és hibátlanul használja. xco-ban ugratásokkal.

• Vejne likes this

icebike

icebike

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

én is szinte csak angol-német cikkeket-újságokat-fórumokat olvasok, de itthon a karbont használom :) >és fonetikusan szoktam írni a szagkifejezéseket is<

használt bringa játszana amúgy? :)

Tegnap voltam néhány kerékpáros boltban Budapesten. Néztem trek domane 2.3 és 4.3 (ez már karbonvázas és most akciós) kerékpárt, éppen volt ott egy 4.3 amit raktak össze, mert másik boltból hozták fel, de ez 56-os volt(nagy nekem) és az akciósokból amúgy is csak pár darab van az egész országban és nem pont a méretemben (54-es). Tehát már nem beszerezhető, 2.3-asra nem mondtak semmit, meg emonda S5-re sem.

Következő lapierre sensium 500 (ez is karbonvázas) volt, itt a méretezés s,m,l stb mint a ruháknál, itt M-es(170cm-180cm) a méretem, na ekkora pont nem volt belőle csak L-es (először ezt próbáltam de nagy)
a 300-asból volt M-es, annak jó a mérete. Viszont ezek a modellek 2016-osak és így lehet rendelni 1-2 amíg megjön és akkor is akciós áron. Ezek jobbfajta karbonból vannak, mert még a kisebb sorszámú sensiumok is abból vannak, lapierre jónak számít?

Harmadik kiszemelt a BMC granfondo GF02-es volt, ez is tavalyi modell, ezért akciós, de csak 1db volt az egész boltban és az is 57-es, kisebb nem is volt az akció előtt sem és nem is rendelhető és megszűnik a granfondo típus, roadmachine jön helyette, persze mint minden új modellnél kb másfélszeres áron.

Megnéztük akkor már a cannondale synapse-ot is, amitt a BB30-as csapágy miatt pihenőre tettem ([L:http://www.fullspeed...-recall-notice/]BB30[/L]).
Pár éve volt ez a visszahívás, de még most is előfordul, hogy valakinek elkezd kattogni, ennek javítására karbonpasztát használnak, vagy kicserélik a csapágyat. Itt aztán inkább a CAAD8-at javasolták a synapse helyett, de ugye az is BB30-as.

Szóval okosabb annyiban lettem, hogy láttam élőben is a kerékpárokat, már amelyik volt, de egyúttal könnyebbé (amelyik modell nem is volt nem, vagy nem volt akkora méret) is vált a választás, meg nehezebbé is, mert mindegyik felszereltségében is van kompromisszum, persze ezek cserélhetőek később rajtuk. Adhatnátok egy kis útmutatást (shimano 105 szett), más mákákra is nyitott vagyok és akár küldöldről is vásárolnék kerékpárt, még egyszer köszönöm

A vázra visszatérve volt ahol a karbonra modták, hogy több évet kibír (akár 10 évet is) persze ha nem sérül, mert akkor eléggé annyi neki (könnyebb, merevebb, kényelmsesebb,. nem ráz annyira) Alumíniumra is néhány évet mondtak, hogy addig tartaj meg a jó tulajdonságait, meg ez jobban viseli az esetleges sérüléseket. Így még ezt se tudom, hogy melyik anagy lenne jobb. Merjem venni a karbont, mert most 1-2-nek az ára lement az akcióknak köszönhetően, mint a jobb aluknak (amik shimano 105-ös szettel vannak).

Pedálhoz visszatérve, vannak ugye az spd-s túracípők, amikkel azért gyalogolni is lehet, a sima országútival nem annyira, és mindegyik jó az spd pedálokhoz (mondjuk országútiból pont sdp-sl-t néztem, azokhoz nem jók a túra spd-s cípők)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Sziasztok!

Kis segítség kellene monti vásárlásban. 150e a keret (nagyon max 170), inkább használt bringában gondolkodom. A kérdés az lenne hogy milyen irányba éri meg elmenni?
27,5"/29" újabb de tök alap felszereltséggel vagy 26" régebbi de minőségibb cuccokkal?
Adott pl 2db cube analog. 26 29 speckó

ebből a keretből az újat felejtsd el. amit ennyiért tudsz venni az nem monti. újból ennyiért krossztrekkinget lehet venni használhatót.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 433 posts

Ezen az általad említett fórumon: http://forum.tour-magazin.de/forum.php

csak országútikhoz kapcsolódó témákat találtam. Ismersz esetleg német nyelvű, de MTB-re szakosodott fórumot is?

Egyébként nem tudsz PM-et fogadni...

üdv

J.

http://www.mtb-news.de/forum/

És nagyon jó a használtcikk rovat is.

• j4ni likes this

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest

én is szinte csak angol-német cikkeket-újságokat-fórumokat olvasok, de itthon a karbont használom :) >és fonetikusan szoktam írni a szagkifejezéseket is<

Ezen az általad említett fórumon: http://forum.tour-magazin.de/forum.php

csak országútikhoz kapcsolódó témákat találtam. Ismersz esetleg német nyelvű, de MTB-re szakosodott fórumot is?

Egyébként nem tudsz PM-et fogadni...

üdv

J.

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

Sziasztok!

Kis segítség kellene monti vásárlásban. 150e a keret (nagyon max 170), inkább használt bringában gondolkodom. A kérdés az lenne hogy milyen irányba éri meg elmenni?
27,5"/29" újabb de tök alap felszereltséggel vagy 26" régebbi de minőségibb cuccokkal?
Adott pl 2db cube analog. 26 29 speckó

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

icebike

icebike

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

mondom

Karbonváz fasza.

A carbont nem ismerem. :)

volt karbon kormány, nyeregcső, váz, hajtókar közelebbi ismertségemben. Jófajták.

Nem lesz gond vele. A carbonról csak azért nem tudok nyilatkozni, mert úgy vettem észre, hogy a "carbon" jelentése magyarul: alumínium váz-alunyakas-alupapucsos-aluvállas villa karbon szárral :D továbbá carbonnak hívják az alumagos-karbon díszmatricás megoldásokat is. 

>no offence, de kb. ez a tendencia, azok szokták carbonnak írni, akik nem azt adnak el :) :)

ha fontos, hogy ki tudd próbálni, akkor a jelöltek szerintem: cube, merida, wilier (most kapnám fb-n az ívet, hogy "merészelem ezt a három márkát egy lapon említeni..") és természetesen a lapierre-ről se feledkezzünk meg&orbeák is vannak a fővárosban, szerintem. :)

Akkor karbon, jogos, csak én külföldi(angol nyelvűű) oldalakat néztem többnyire és ott ugye carbon.

Azt látom, hogy karbon váz, én nem keverem azzal ahol csak a villa az, mert a legtöbb aluvázasnél is karbon a villa.

lapierre-ből néztem a sensiumot, wilierből(egész jó áron vannak) pedig a gtr team-et.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Köszönöm, ez az adapteres dolog jól hangzik, akkor lehet visszaveszem a jelöltek közé a cannondale-t.

Első mondatodban gondolom alumínium akart a tartós lenni, mert ugye utána írtad, hogy a carbont nem ismered.

Igen, merida ár érték arányban nagyon jó, de azért nézek mást is.

Amúgy kattogott, kotyogott, mindenféle furcsa hangokat adott a bb30. és kb bármit csináltak vele, csapágycsere, kenés úgyi s visszajött, de ez évekkel ezelőtt volt, volt visszahívás is.

http://www.fullspeed...-recall-notice/

Synapse pont benne van/volt az érintettekben, specialized is szerelt ezzel kerékpárt (roubaix, tarmac) azokat nem érintette, modjuk az már más árkategória.

mondom

Karbonváz fasza.

A carbont nem ismerem. :)

volt karbon kormány, nyeregcső, váz, hajtókar közelebbi ismertségemben. Jófajták.

Nem lesz gond vele. A carbonról csak azért nem tudok nyilatkozni, mert úgy vettem észre, hogy a "carbon" jelentése magyarul: alumínium váz-alunyakas-alupapucsos-aluvállas villa karbon szárral :D továbbá carbonnak hívják az alumagos-karbon díszmatricás megoldásokat is. 

>no offence, de kb. ez a tendencia, azok szokták carbonnak írni, akik nem azt adnak el :) :) 

ha fontos, hogy ki tudd próbálni, akkor a jelöltek szerintem: cube, merida, wilier (most kapnám fb-n az ívet, hogy "merészelem ezt a három márkát egy lapon említeni..") és természetesen a lapierre-ről se feledkezzünk meg&orbeák is vannak a fővárosban, szerintem. :)

icebike

icebike

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Karbonváz tartós és megbízható, nem fárad, jól tartja magát.
A carbont sajnos nem ismerem, biztos jó az is.

A BB30-cal mi a gond? Hogy a shimano nem gyárt 30mm-es tengelyes kart? :) Attól még több ezren használnak problémamentesen adapterrel bb30 vázakban shimi karokat.

:)

Egyébként a merida 105-tel szerelt outija is elég jó túrás geójú, meg élőben még szép is :)

http://www.bike-disc...77793/wg_id-110

tessék, erről beszélek. Elég komfortosnak tűnik a felsőcsőhossz-fejcsőhossz aránya alapján.

a ride-ot azért nem linkelem, mert szerintem hallucinálok a homlokcsőhossznál. 240mm-t ír az 59-esnél, ami számomra hihetetlen.

Hmm, hazaiak közül még a Cube Attaint érdemes megtekinteni szerintem...

Köszönöm, ez az adapteres dolog jól hangzik, akkor lehet visszaveszem a jelöltek közé a cannondale-t.

Első mondatodban gondolom alumínium akart a tartós lenni, mert ugye utána írtad, hogy a carbont nem ismered.

Igen, merida ár érték arányban nagyon jó, de azért nézek mást is.

Amúgy kattogott, kotyogott, mindenféle furcsa hangokat adott a bb30. és kb bármit csináltak vele, csapágycsere, kenés úgyi s visszajött, de ez évekkel ezelőtt volt, volt visszahívás is.

http://www.fullspeed...-recall-notice/

Synapse pont benne van/volt az érintettekben, specialized is szerelt ezzel kerékpárt (roubaix, tarmac) azokat nem érintette, modjuk az már más árkategória.