Ne haragudj meg érte, de a Hydra a Magellan legolcsóbb típusa. Kõnehéz, vízvezetékcsõbõl hegesztett váz, kb. 3 kg, emellett a geometriája minden, csak nem sportos. Csak nézd meg, komplett bicajként milyen alkatrészekkel szerelik!
Ami neked kell, és Magellannál maradunk, az a Crux vagy Pyxis (Team) váza, emelkedõ sorrendben. Bõ kilóval könnyebbek, sokkal sportosabb darabok, mint a fenti "vas". Nagy átmérõjû, vékonyfalú húzott alumíniumcsövekbõl hegesztve, jóval merevebbek, hatékonyabb a hajtás.
Mindenekelõtt végezz egy költségszámítást, ha megveszel minde még kellõ alkatrészt, nem jönnél-e ki jobban akkor, ha a mostani cuccaid eladod, és veszel egy, akár új cross bicajt 100-120 körül?
Térdfájás nem játék, nézesd meg szakemberrel, mi okozza?
Szia!
Nem értem miért ajánlotta akkor a Hydra-t a srác, mert külön kértem, hogy 2kg alatt legyen. De köszi, hogy írtál, akkor a kettõ közül fogok választani inkább.
Költségszámítás. Az a baj, hogy már 70-et költöttem csak erre: új kerekek (agy, küllõ, felni), hidraulikus féktárcsa szett és int. hajtókar. A fék kivételével felszereltem ezeket a mostani Fuji-ra, de át tetetném majd az új vázra, és a Fuji munkába járni maradna. Ha eladom, sokat bukok az új alkatrészeken szerintem... Most vennem kell (kb) vázat, villát, stucnit, kormányt, nyeregcsövet, nyerget, elsõ-hátsó váltót, láncot, meg amit kihagytam hirtelen, Olcsón már sehogy sem jövök ki. A Fujira meg visszakerül a saját hajtókar és a kerekei.
A térdem egy fél évvel ezelõtti (elsõ) Hármashatár-hegy túra után másnap kezdett kicsit fájni. A térdkalácsom alatt. Télen amíg nem bringáztam nem fájt, de most szomorúan vettem észre, amikor tavasszal felültem a bringára, hogy fáj. Nem nagyon, csak érzem egy kicsit. És inkább akkor, amikor intenzívebben tekerek.

Sign In
Create Account

Back to top