Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

bexzy

bexzy

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Végül is a Caprine Tour Cross mellett döntöttem, meg is rendeltem.
Ami kérdés és nem ide tartozik, de itt látom nagy az élet:
kb mi az az átlag sebesség, amit egy ilyen bringával lehet tartani?
mi a véleményetek, tapasztalat a Scott Elephant nyeregtáskáról?
ehez a bikehoz jó lesz a Kryptonite Keeper 880 lánc? (falu, nem város)

Elõre is köszönöm
bexzy

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Igazad van, ez volt, és oda sorolták.
De nem tetszik :) Crux tûnik eddig a legjobbnak.

Halkan megjegyzem, hogy a Meridára ezt mondták: "A Meridát felejtsd el."
Sajnos nem kérdeztem rá miért, de az arcára az volt írva, hogy szerinte nem jók.

Gondolom leginkább azért, mert nem azt árulják.

PecsiPeter

PecsiPeter

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
köszönöm az építõ jellegû tanácsokat!
végül is a Merida lett megvéve.még csak 1 napja van meg,de NAGYON bejön! :D

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Szerintetek?Apr
Ezt találtam hozzá:GENESIS Bikes :: Hardtails, N

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Nem tudom :) A kettõnek köze van egymáshoz? Tényleg nemtudom, nem értek hozzá. Nekem mindegy mi a márka, csak jó (és szép) legyen :)

Nincs köze egymáshoz, ironikus akart lenni.
Semmi baj a meridákkal, sõt. Magellanban meg igazából a Crux-al, Pyxis-el érdemes számolni. Azok jó kis vázak. De még a Polaris-t se írnám le, alatta viszont "olcsó népbringa".

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Nem tudom :) A kettõnek köze van egymáshoz? Tényleg nemtudom, nem értek hozzá. Nekem mindegy mi a márka, csak jó (és szép) legyen :)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Sajnos nem kérdeztem rá miért, de az arcára az volt írva, hogy szerinte nem jók.

Ha a Merida vázak nem jók...milyenek a magellánok ?:)

"just chillin killin"

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Igazad van, ez volt, és oda sorolták.
De nem tetszik :) Crux tûnik eddig a legjobbnak.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Most bementem egy boltba itt a melóhelyem közelében (Krossz) láncolajat venni, és meghintettem, hogy keresek 30.000-ig valami könnyû MTB vázat. Itt is Magellánra terelõdött a váasztás, és a Crux jött szóba, meg egy olyan amit nem ismerek, S betûvel kezdõdik a neve. Sose hallottam ilyen Magellán vázat. Majd értesítenek. Nekem tetszik az a váz, ami neked van, de a régebbi nem kell...

Gondolom a Serpens-t mondhatták, abból szerintem 2008-as volt az utolsó.
Az akkoriban talán a Crux és a Polaris közé volt besorolva.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Most bementem egy boltba itt a melóhelyem közelében (Krossz) láncolajat venni, és meghintettem, hogy keresek 30.000-ig valami könnyû MTB vázat. Itt is Magellánra terelõdött a váasztás, és a Crux jött szóba, meg egy olyan amit nem ismerek, S betûvel kezdõdik a neve. Sose hallottam ilyen Magellán vázat. Majd értesítenek. Nekem tetszik az a váz, ami neked van, de a régebbi nem kell...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Ne haragudj meg érte, de a Hydra a Magellan legolcsóbb típusa. Kõnehéz, vízvezetékcsõbõl hegesztett váz, kb. 3 kg, emellett a geometriája minden, csak nem sportos. Csak nézd meg, komplett bicajként milyen alkatrészekkel szerelik!

Lehet volt olyan régen ezzel nem vitázom, de szerintem pár éve már 6061 alu, és tuti 2kg alatt/körül van. Viszont tényleg nem sportos, inkább hobbi/boltbajárós geo, úh én sem ajánlom.

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

A Crux az jó?!

Szerintem jó, igaz én elfogult vagyok (mert olyanom van), majd írnak mások is :D
A festése az nagyon érzékeny karcolásokra, felpattogó kövekre.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Kicsit nézelõdtem. A Crux váz is tetszene, de. Most látom, hogy a 2008-asat néztem, de pl a 2006-os csúnya. Mindegy melyik évjárat? A Crux az jó?!

Ez sem rossz: MAGELLAN POLARIS VÁZ (2009)

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Ne haragudj meg érte, de a Hydra a Magellan legolcsóbb típusa. Kõnehéz, vízvezetékcsõbõl hegesztett váz, kb. 3 kg, emellett a geometriája minden, csak nem sportos. Csak nézd meg, komplett bicajként milyen alkatrészekkel szerelik!

Ami neked kell, és Magellannál maradunk, az a Crux vagy Pyxis (Team) váza, emelkedõ sorrendben. Bõ kilóval könnyebbek, sokkal sportosabb darabok, mint a fenti "vas". Nagy átmérõjû, vékonyfalú húzott alumíniumcsövekbõl hegesztve, jóval merevebbek, hatékonyabb a hajtás.
Mindenekelõtt végezz egy költségszámítást, ha megveszel minde még kellõ alkatrészt, nem jönnél-e ki jobban akkor, ha a mostani cuccaid eladod, és veszel egy, akár új cross bicajt 100-120 körül?

Térdfájás nem játék, nézesd meg szakemberrel, mi okozza?

Szia!

Nem értem miért ajánlotta akkor a Hydra-t a srác, mert külön kértem, hogy 2kg alatt legyen. De köszi, hogy írtál, akkor a kettõ közül fogok választani inkább.

Költségszámítás. Az a baj, hogy már 70-et költöttem csak erre: új kerekek (agy, küllõ, felni), hidraulikus féktárcsa szett és int. hajtókar. A fék kivételével felszereltem ezeket a mostani Fuji-ra, de át tetetném majd az új vázra, és a Fuji munkába járni maradna. Ha eladom, sokat bukok az új alkatrészeken szerintem... Most vennem kell (kb) vázat, villát, stucnit, kormányt, nyeregcsövet, nyerget, elsõ-hátsó váltót, láncot, meg amit kihagytam hirtelen, Olcsón már sehogy sem jövök ki. A Fujira meg visszakerül a saját hajtókar és a kerekei.

A térdem egy fél évvel ezelõtti (elsõ) Hármashatár-hegy túra után másnap kezdett kicsit fájni. A térdkalácsom alatt. Télen amíg nem bringáztam nem fájt, de most szomorúan vettem észre, amikor tavasszal felültem a bringára, hogy fáj. Nem nagyon, csak érzem egy kicsit. És inkább akkor, amikor intenzívebben tekerek.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

vagy esetleg ez?
HAIBIKE Edition SL

Továbbra is nézegesd az aprót is, ennyi pénzért már komoly felszereltségû bringákat kapni, alig használtan is:

Apr
Apr
Apr
Apr (mondjuk ez egy viseltesebb darab)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

vagy esetleg ez?
HAIBIKE Edition SL

Én most ezt venném ...mindegyiktõl jobb amit linkeltél
Merida Matts TFS XC 700 D 2009 - Ker

"just chillin killin"

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
köszi!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én a helyedben használtat vennék. Pl. tavaly 130-ért adtam el a fél éves TREK 6300-asomat.

gabross

gabross

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Sziasztok,

200e Ft körüli hardtailt keresek amatõr hegyi túrázásra. A lentiek közül kéne választanom, de még nem sikerült, vki segítene?

Köszi.

CUBE Acid/CUBE Attention
SCOTT Aspect 35
TREK 6000

vagy esetleg ez?
HAIBIKE Edition SL

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Hali!

ONEPOINTFIVE, azaz 1.5-ös fejcsõvel keresek merevvázat, valami XC/AM stílusú érdekelne, normálisabb.
Ha valaki tud ilyet, kérem linkeljen.

üdv
b
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"