Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2010. April 27. - 23:57
Posted 2010. April 27. - 18:56
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. April 27. - 18:50
Alig használt! Sokan megvesznek egy bringát olcsóbbat-drágábbat aztán rájönnek hogy még sem használják és csak jelentõs árengedménnyel lehet õket eladni többek közt a gazdasági válság miatt (egy teljesen levegõs teló magában ami használható is eleve 7-80 és akkor hol a bringa többi része)
Ebben van igazság, de honnan tudhatja az ember a mai világban, hogy a hirdetõ legális úton jutott hozzá?
Posted 2010. April 27. - 18:49
Posted 2010. April 27. - 18:10
Posted 2010. April 27. - 17:21
Ker
Ker
Ker
Ker
Ker
Posted 2010. April 27. - 17:05
a kritériumok a biciklivel kapcsolatban:
-legfontosabb: legalább 100 milis GÁZ rugós teló (nem csak gáz csillapítású, hanem gázrugós).
-masszív tartós váz és alkatrészek
-terep felnik és gumik
-tárcsafékek amik jól bírjáka kiképzést (lehetõleg hidraulikus)
ki néztem egyet ami jónak tûnik:
Ker
ha lehet konkrét tíousukat kérnék linkel együtt.
a segítségt elõreis nagyon köszönöm
Posted 2010. April 27. - 15:39
Becsapás nem a szó szoros értelmében értendõ: egyszerûen többen állították, hogy ez a gép el fog bírni engem és most jönnek elõ olyan dolgok, amik arra utalnak, hogy tán mégsem. Nem feltételezem, hogy szándékosságról lett volna szó. Ahhoz túl sok, egymástól független emberke állította.
De ettõl nekem nem lesz jobb...
Hmmm... úgy fest, ez is a "Tévedni emberi dolog, mondta a sün és lemászott a sárkeférõl" kategóriába sorolható... nyolcasnak nyoma sincs a felnikben, a váltó meg talán rendben van. (kisebbfajta felhõszakadás megakadályozott a tisztességes tesztelésben)
Posted 2010. April 27. - 13:37
de a speciben meg a váz ami sokat ér. inkább jó fejlesztési alap.
Hát igen, én nekem meg a szempont, hogy ne kelljen hozzányúlni pár évig, maximum apróságokhoz a biciklin. Ergo fejlesztési szándékom nincs. Csak eredeti elképzelésemhez szeretnék ragaszkodni, miszerint tárcsafékes MTB-t szeretnék. Erre két javaslatot tettek a ProBike-ban, az Avid BB5-öt, valamint a Hayes MX4-est. Olyan õrületes hatásfokot nem is várok el tõlük. Ilyen elképzeléshez sem ajánlod a Merida gépeket, amiket mutattam?
Posted 2010. April 27. - 13:13
Ha lenne Polaris, én is azt venném. De 2008-as már sehol sincs, csak olyan méretben, amit nem visznek annyian (14, 16"), a 2009-es meg elég húzós ár már nekem. A Specialized nem rossz, néztem már, de a Merida villája egy fokkal jobb nála, valamint tárcsafékesek.
a hayes mx4 fék ne nagyon befolyásoljon pozítivan, kb talicskára jó, annál egy közepésnél gyengébb v-fék egy nagyságrenddel jobb és problémamentesebb. igazából nagy különbséget nem látok a telók közt sem.
de a speciben meg a váz ami sokat ér. inkább jó fejlesztési alap. igaz azt sem tudom milyen méretrkben van.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. April 27. - 13:02
pl
Magellan Polaris (2008) ker
Specialized HR XC Sport ker
Magellan Polaris Disc (2008) ker
Ha lenne Polaris, én is azt venném. De 2008-as már sehol sincs, csak olyan méretben, amit nem visznek annyian (14, 16"), a 2009-es meg elég húzós ár már nekem. A Specialized nem rossz, néztem már, de a Merida villája egy fokkal jobb nála, valamint tárcsafékesek.
Posted 2010. April 27. - 12:53
én 105 kiló vagyok és félelem nélkül fûzetek mavic a317 discesbõl kereket. és terepen is lesz használva
de ha azt nem szeretnéd akkor válassz a dew váz helyett monti vázatr. bár õszintén semmi értelme
OK, koszi szépen a választ.
Posted 2010. April 27. - 12:31
Ehhez, illetve ehhez mit szóltok? Magellan Crater helyett nézelõdöm. Most adnak mindkettõbõl 10% kedvezményt, ha elviszed a régi bringádat. Tehát a 20-D ára 96210 Ft, a 40-D pedig 107910 Ft. Vagy jobb alternatíva?
pl
Magellan Polaris (2008) ker
Specialized HR XC Sport ker
Magellan Polaris Disc (2008) ker
Posted 2010. April 27. - 12:13
Ja igen, 185 centi vagyok. Emelett 92 kiló, ezért kicsit tartok a cross felniktõl városban
én 105 kiló vagyok és félelem nélkül fûzetek mavic a317 discesbõl kereket. és terepen is lesz használva
de ha azt nem szeretnéd akkor válassz a dew váz helyett monti vázatr. bár õszintén semmi értelme
Posted 2010. April 27. - 11:18
Lenne egy összetett kérdésem. A vázmérettel még valahogy mindig nem vagyok tisztában. Ugyebár az általános méret pl 56-58 cm az a nyeregcsõ hossza a pedáltengelyközéptõl a végéig (amíg az (állítható) üléscsõ belecsatlakozik..) Ezt szokták megadni. De a felsõcsõ hossza ugyan annyit számít legalább szerintem? (És gondolom az alsócsõ is fontos lehet..) Van egy scott treking vázam (28-as kerekekhez), akitõl vettem azt mondta, kb 180 cm-s embernek jó. Megmértem, a nyeregcsõ 47-48 cm, a felsõcsõ 56 cm az alsócsõ 64cm. Nem lesz ez nekem kicsi? Ill. ha az nem lehet valamennyit csalni rajta? (kormány, stucni, ülésbeállítás...)
Köszönöm a válaszokat!
Áron
Posted 2010. April 27. - 10:31
dew-t minden további nélkül szerelheted cc cájggal.
kerék viszont nagy megy bele szal kb 2-3 féle mavicból válogathatsz (ha discest akarsz akkor meg 1)
20-as monti relativ, pl 170 centihez biztos hogy nem kényelmes.
Ja igen, 185 centi vagyok. Emelett 92 kiló, ezért kicsit tartok a cross felniktõl városban
Posted 2010. April 27. - 09:56
Becsapás nem a szó szoros értelmében értendõ: egyszerûen többen állították, hogy ez a gép el fog bírni engem és most jönnek elõ olyan dolgok, amik arra utalnak, hogy tán mégsem. Nem feltételezem, hogy szándékosságról lett volna szó. Ahhoz túl sok, egymástól független emberke állította.
végülis milyen bringa lett ?
meg "mit" kéne elbírnia ?
Posted 2010. April 27. - 09:45
Nincs itt semmi becsapás, egy új bringánál ilyenek elõfordulhatnak. Sporteszköz, nem dísztárgy. Nem tudom ki a forgalmazó, de ha más nem vedd fel vele a kapcsolatot, biztos, hogy jogod van más szervízbe járni vele, ha ezzel nem vagy megelégedve.
Posted 2010. April 27. - 09:07
Pedig egyáltalán nem úgy nézek ki mint egy Nõ!!!