Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. május 11. - 09:30
Egyetlen sebesség minden szintkülönbséghez. - Ez kezdõ bringásnak inkább hátrány mint elõny.
Egysebû monti jellegû gép nem nagyon van az apróban, városba nem is kell monti.
Országútiakból 25ért már dunát lehet rekeszteni szuper gépekkel. Megveszed, oszt ha zavar a szerkó, akkor megcsinálod egysebességesnek.
Írta 2010. május 11. - 07:27
A teszkóban ugyanezt kapod váltóval. Az apróban nézz szét.
de nekem nem kell valto aprot neztem, de ennyiert max hasonloan gyanus alkatreszekbol osszerakott ven csatalovat adnak. a masik a lomis-kolcsonzos bringa, amiben meg lehet tobb tize km. csak akkor eri meg ilyen olcso cuccot venni, ha nem kell semmit sem cserelni rajta: itt megis csak vallalnak 2 ev gart ra (otot a vazra).
de korbenezek a montiknal is.
Írta 2010. május 11. - 00:35
A teszkóban ugyanezt kapod váltóval. Az apróban nézz szét.ezt a decathlon vitamint probalta vki? munkaba jarni, varosba rohangalni kellene vmi, ami minel igenytelenebb es kevesebb alkatreszbol all.
Decathlon - biciklik - ker
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. május 10. - 23:56
Üdv Bringások!
Szeretnék venni egy bringát olyan 30-40 körül de semmit nem értek a bringákhoz, és nem akarok a Cora újságból vásárolni.
Lényeg hogy offroad ra kéne szóval csak az összteleszkóposak jöhetnek szóba. Találtam Vaterán 2 bringát az egyik magna a másik strider ''márkájú'' nem tudom ez mond e nektek valamit.
Szóval ha tudnátok mondani/mutatni hogy ennyiér milyen bringát vegyek azt megköszönönném.
Bikertigger jól mondja, ennyiért felejtsd el az "összteleszkópot", és csakis használtban gondolkozz. Az sem mindegy, hogy számodra mit jelent az "offroad"? Dûlõutakon kerekezést, túrázást, kirándulást, vagy erdei tekerést esetleg komolyabb terepezést?
Ha csak az aszfaltról térnél le, elég -és jobb választás is- egy crossbringa (mellesleg könnyebb kihozni ennyi pénzbõl).
Ezeket a cikkeket olvasd el:
Egy nagy
Mennyibe ker
Milyen ker
Írta 2010. május 10. - 22:35
Decathlon - biciklik - ker
Írta 2010. május 10. - 19:26
Üdv Bringások!
Szeretnék venni egy bringát olyan 30-40 körül de semmit nem értek a bringákhoz, és nem akarok a Cora újságból vásárolni.
Lényeg hogy offroad ra kéne szóval csak az összteleszkóposak jöhetnek szóba. Találtam Vaterán 2 bringát az egyik magna a másik strider ''márkájú'' nem tudom ez mond e nektek valamit.
Szóval ha tudnátok mondani/mutatni hogy ennyiér milyen bringát vegyek azt megköszönönném.
nem akarlak elkeseríteni de ebben a kategóriában kb még az elsõ telót is elfelejtheted, de az "összteleszkópost" azt mindenképp.
pl vmi iesmi már bringának nevezhetõ :
http://forum.bikemag...o/hirdetes-9740
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 10. - 18:57
Írta 2010. május 09. - 15:59
Az elképzelést méltányolom, de meg kell jegyezzem: Az új áruk vásárlásával támogatod csak igazán a legnagyobb tolvajokat, az árukba épített gusztustalan adótartalom révén.
(Sem politizálni, sem kötekedni nem akartam, csak szimplán kikívánkozott belõlem.)
Ebben sajna van némi igazság, de ezeket a dolgokat nem siratja más legalább.
Írta 2010. május 09. - 12:14
Használt dolgot elvbõl nem veszek... Az eredetük bizonytalan, és én nem akarom tudtom nélkül véletlenül sem támogatni a tolvajokat.
Az elképzelést méltányolom, de meg kell jegyezzem: Az új áruk vásárlásával támogatod csak igazán a legnagyobb tolvajokat, az árukba épített gusztustalan adótartalom révén.
(Sem politizálni, sem kötekedni nem akartam, csak szimplán kikívánkozott belõlem.)
Írta 2010. május 09. - 00:55
Ha nem is Mórahalmon, de valami piacon fogok szétnézni. Budapesten (vagy környékén) tudtok ajánlani?
Írta 2010. május 07. - 21:12
Ezen is gondolkoztam, de mennyiért éri meg használtat venni, és hogy? Teszvesz, vatera kiesik, mert látatlanban kell megvenni, ki sem próbálhatom, hogy jó-e..
konkrétan a mórahalmi kirakodó vásárban vettem 7500 pénzért egy centurion road elite tipusú bringát suntour cyclone szettel, kicseréltem rajta a felniket peremesre kapott két új külsõt, belsõt azóta is használom
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 07. - 19:41
Hali, ha komolyabb infót szeretnél
Crossway 20-V / -Lady - Cross Bike - Merida Bikes International
itt találsz.
Ezeket az infókat köszi nagyon, hasonlóképpen megtaláltam már õket én is.
Akkor ez a bringa munkába járásra, haverokkal hétvégi túrázásokra tökéletes, vagy akár még a 10-v verzió is bõven elég, az olcsóbb 12000-el.
Írta 2010. május 07. - 18:41
Sziasztok!
Mint írtam nemrég mind a 2 féle cross bicaj elfogyott amit venni akartam.
Most így egy hónapot várok, de addig is érdeklõdök a bicajok iránt.
A Merida Crossway 20-v bicajról nem leltem sehol komolyabb infót.
Merida Crossway 20-V 2010 - Ker
Szerintetek megéri ez?
Elõre is köszi
bexzy
Hali, ha komolyabb infót szeretnél
Crossway 20-V / -Lady - Cross Bike - Merida Bikes International
itt találsz.
Írta 2010. május 07. - 10:56
munkába járáshoz, és városi szaladgáláshoz vettem egy régi országútit, hibátlan arra célra
Ezen is gondolkoztam, de mennyiért éri meg használtat venni, és hogy? Teszvesz, vatera kiesik, mert látatlanban kell megvenni, ki sem próbálhatom, hogy jó-e..
Írta 2010. május 06. - 21:00
Mint írtam nemrég mind a 2 féle cross bicaj elfogyott amit venni akartam.
Most így egy hónapot várok, de addig is érdeklõdök a bicajok iránt.
A Merida Crossway 20-v bicajról nem leltem sehol komolyabb infót.
Merida Crossway 20-V 2010 - Ker
Szerintetek megéri ez?
Elõre is köszi
bexzy
Írta 2010. május 06. - 20:47
Túrázni mtb-vel is lehet, én tekertem vele már felcuccolva, sátor hálózsák stb 160 km-t egy nap, és semmi bajom sem volt. Elõnye, hogy erõsebb mint egy cross gép, ami csomagokkal nem mellékes, ráadásul elvileg hatékonyabb fékek is vannak rajta, ami szintén nem utolsó szempont plusz 15kg holminál. Ráadásul, ha valahol még a nap végén terepezni akar az ember, nyugodtan mehet vele. Szerintem a cross, se nem országúti, se nem mtb, sehol sem az igazi, akkor minek? Nem hiszem hogy azonos súly mellett sokkal lassabb legyen egy 1,5 - 1,75 ös slick gumis mtb. Akkor inkább egy fitneszbike.
SS-t is egy mtb vázból csináltam, szar utakon sem kell félteni, nagy az alkatrész, gumi választék, meg nem versenyzek vele, hogy mosk kb 5 km/h val gyorsabb lennék talán egy nagyobb kerékméretû bringával, ez szinte csak a futároknál számít. Szerintem kissé túl van lihegve ez a cross bringás dolog.
Használt dolgot elvbõl nem veszek, pedig kerékfûzéstõl kezdve mindent megcsinálok, úgyhogy konyítok a bringákhoz. Az eredetük bizonytalan, és én nem akarom tudtom nélkül véletlenül sem támogatni a tolvajokat, mert 2szer is loptak tõlem már el bringát. Az újhoz meg elvileg gari is jár, igaz ilyen problémára nem emlékszem, amióta bringázok, de ettõl elõfordulhat hibás alkatrész.
Ez a véleményem, amit gyanítom nem mindenki fog osztani itt.
Írta 2010. május 06. - 20:19
A fixi annyira nem jön be, csak a sima ss. Az egész tetszik ahogy van. Azt nem tudom, hogy a váltás hiányozna-e, de legalább munkába járni szeretnék egy olcsóbbat, kipróbálni...
Ha nem sok szintet kell másznod a bringával, akkor jó az ss, egyébként csak akkor, ha szeretsz lábra gyúrni és sokat szenvedni.
Én is most építek egy aszfaltszaggatót, de inkább rakok rá váltót: montis lévén hiányozna és a térdporcaim sem szeretik az erõltetett taposást, inkább pörgetek....
Írta 2010. május 06. - 10:42
Írta 2010. május 06. - 07:41
Még mindig kacsingatok a fitness vonal irányában. Találtam jelentõs kedvezménnyel 2009 évi Merida S-Presso 500-D 2009 modellt. A vázmérete 50 (S) cm nem tudom, hogy a 178 cm magasságomhoz megfelelõ-e. A geometriai adatok szerint ez a váz rövidebbnek tûnik mint a crossway. A Merida szerinti mérethatárok: 170 és 175 S (50 cm), 180 és 185 L (55 cm), a két méret között azonban jelentõs a különbség