Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

a specit venném fõleg a váz miatt

csak ahoz testmagasság is kell , baromi hosszú vázak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
a specit venném fõleg a váz miatt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

puma

puma

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Kerékpár vásárlás elõtt állok én is és szeretném kikérni a tanácsotokat. Kategória alapján a cross besorolás áll hozzám talán a legközelebb, jellemzõen aszfalton használnám a bringát, ritkán azért elõfordul egy-egy könnyebb terep is. Eredetileg 100K környékére lõttem be az árat, ehhez képest egy kicsit már felette vagyok az eddig nézettekkel, de ezek azok, amik tetszenek is. Ezeket találtam egyenlõre:
Specialized Crosstrail
Kelly's Neos
Kelly's Exquisite
Merida Crossway
Nem vagyok nagy szakértõ, sõt, inkább laikusnak mondanám magam. Bármilyen jótanácsot szívesen fogadok, hogy mire érdemes odafigyelnem a választásnál.

Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Puma

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Specialized '09 Hardrock Sport Disc (Ker

én ilyet fontolgatnék inkább....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!Korábban már kérdeztem a fórumon hogy milyen bringát javasolnátok akkor a KROSS-t mondtátok,csak közben ajánlottak nekem egy Neuzert is.Valaki ismeri ezt a márkát? Melyiket választanátok?
1. Neuzer Lightning - Ker
2. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
3. KROSS

Köszi szépen a segítséget.

A neuzert venném. Hazai márka.

A sebesség mindent megold.

lujo26

lujo26

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok!Korábban már kérdeztem a fórumon hogy milyen bringát javasolnátok akkor a KROSS-t mondtátok,csak közben ajánlottak nekem egy Neuzert is.Valaki ismeri ezt a márkát? Melyiket választanátok?
1. Neuzer Lightning - Ker
2. Matts 20-V - MTB Hardtail - Merida Bikes International
3. KROSS

Köszi szépen a segítséget.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Hali!

Én most vagyok országúti vásárlás elõtt. szeretném, ha 100Kból kijönne. Közelbe tudnék összerakatni Hercules bringát, de nem tudom mennyire megbízható, illetve hogy komplett bringát vegyek-e? késõbb szeretnék komolyabban tekerni nagyobb távokat, amennyire a magyar útbiztonság megengedi. Ha valaki tud Herculesrõl jót-rosszat bombázzatok az infókkal. Köszi

Amennyire én tudom a Hercules egy prémium márka, talán rosszba nem nyúlsz vele. 105-ös szettel szép belépõszintû bringát varrhatsz belõle.

Bikertigger:
Nekem is túl olcsónak tûnik az ár, de az xt/xtr meg az slr az a dekában is ugyanaz mint máshol, gondolom a váz a piskóta a gépben, ha az alkatrészek összárát nézem akkor a váz az kb ingyen van - gondolom olyan is: amennyire én tudom ezek ilyen távolkeleti gyártói katalógusból választott tucatvázak igény szerint festve. (mindenesetre súlyra azért nem rossz az sem 1,5 kg egy aluváztól szép)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Értem,köszi szépen a választ!
Egyébként a bringáról egy kicsit több info:

Vázméret:57cm
Váltó:DURA ACE
Fék:CL 3
Felni:MAVIC MA4
Gumi:Vittoria Zafiro Aramid 3D Compound

Ára 40ezer Ft (én arra gondoltam olyan 35-re megpróbálom lealkudni,de ha minden kötél szakad talán 40ért is elviszem,tényleg korrektnek tûnik) Ez így korrekt,nem?

A nagyobbik gáz csak az,hogy tõlem 200km-re van a bringa,így élõben nehezen tudnám megnézni.. érdemes bevállalni,hogy megveszem utánvéttel postán látatlanban?

Kérj tõle több részletfotót, lehetõleg minden kényesebb részrõl, majd tedd ide fel a kollégák majd jól megnézik. :o)
Sztem 35-ért oda fogja adni, ha bemondod a kopott felnit.

vendég_major13_*

vendég_major13_*
  • vendég
Hali!

Én most vagyok országúti vásárlás elõtt. szeretném, ha 100Kból kijönne. Közelbe tudnék összerakatni Hercules bringát, de nem tudom mennyire megbízható, illetve hogy komplett bringát vegyek-e? késõbb szeretnék komolyabban tekerni nagyobb távokat, amennyire a magyar útbiztonság megengedi. Ha valaki tud Herculesrõl jót-rosszat bombázzatok az infókkal. Köszi

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Hát a fekete elox bizony elõbb-utóbb lekopik a felnikrõl. Az elsõ annyival kevésbé van kopva, hogy érzésem szerint az a felni már cserélve volt a közelmúltban. Kérdezz rá az eladónál. Mondjuk ha végigsimítod a hátsón az ujjad érezheted, hogy mennyire merev/vékonyodott el a felni, lehet, hogy az is cserére szorul hamarosan, de még az is lehet, hogy elmehetsz vele egy szezont, ez a képrõl nem derül ki.

Mindenesetre ez alkualapnak sem rossz, ha más baja nincs a gépnek egy felnit nem nagy dolog cserélni (átfûzeted a kereket), de az apróban komplett kerekeket találni jóáron akár.

Értem,köszi szépen a választ!
Egyébként a bringáról egy kicsit több info:

Vázméret:57cm
Váltó:DURA ACE
Fék:CL 3
Felni:MAVIC MA4
Gumi:Vittoria Zafiro Aramid 3D Compound

Ára 40ezer Ft (én arra gondoltam olyan 35-re megpróbálom lealkudni,de ha minden kötél szakad talán 40ért is elviszem,tényleg korrektnek tûnik) Ez így korrekt,nem?

A nagyobbik gáz csak az,hogy tõlem 200km-re van a bringa,így élõben nehezen tudnám megnézni.. érdemes bevállalni,hogy megveszem utánvéttel postán látatlanban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Igen a tescosnál azért mérföldekkel jobbak a decathlonosak de drágábbak is.
Látni náluk montit xt/xtr-el meg slr kerekekkel, igaz annyiért meg már tuti nem azt venném....
Decathlon - biciklik - ker

én lehet elgondolkodnék rajta
azárt 5 kilóért nem nagyon szoktak slr- kereket adni

amúgy anno mikor outit vadásztam, erõsem elgondolkodtam a dekáson, -jó akciós volt (tél) - de karbon támvillás elég korrekt váz, hajtómûvet leszámitva full 10-es ultegra, valami matricás kerék, és ez volt 220.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

ok :) bar nekem annyira nem tuntek gaznak a decathlonos bringak, mint a tescosok. en a ruhaikat is birom: az arukat megerik.

Igen a tescosnál azért mérföldekkel jobbak a decathlonosak de drágábbak is.
Látni náluk montit xt/xtr-el meg slr kerekekkel, igaz annyiért meg már tuti nem azt venném....
Decathlon - biciklik - ker

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Hát a fekete elox bizony elõbb-utóbb lekopik a felnikrõl. Az elsõ annyival kevésbé van kopva, hogy érzésem szerint az a felni már cserélve volt a közelmúltban. Kérdezz rá az eladónál. Mondjuk ha végigsimítod a hátsón az ujjad érezheted, hogy mennyire merev/vékonyodott el a felni, lehet, hogy az is cserére szorul hamarosan, de még az is lehet, hogy elmehetsz vele egy szezont, ez a képrõl nem derül ki.

Mindenesetre ez alkualapnak sem rossz, ha más baja nincs a gépnek egy felnit nem nagy dolog cserélni (átfûzeted a kereket), de az apróban komplett kerekeket találni jóáron akár.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Akkor lefordítom. A dekatlonban ugyanannyiért adják a szart, mint a teszkóban, csak váltórendszer nélkül.

ok :) bar nekem annyira nem tuntek gaznak a decathlonos bringak, mint a tescosok. en a ruhaikat is birom: az arukat megerik.

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Részben a topik címéhez tartozik az a kérdés amivel felétek fordulok. Találtam egy eladó bringát,képrõl elég korrektnek tûnik,már kikérdeztem pár ember véleményét róla,sokan azt mondták jó vételnek tûnik,de páran az ellenkezõjével is "bombáztak"
A kerékpár kérdéses része a felni. A képeken jól látható,hogy az elsõ kerék teljesen fekete,a fékfelület is,míg a hátsó keréken ezüst színû. A közelebbi képeken látható,hogy onnan sem kopott le teljesen a festék. Mikor ezt írtam sokan nekem rontottak,hogy az nem a festék lekopása,hanem a felni le van harcolva,fémig van fékezve,meg van ütve,satöbbi.. Én viszont a magam naiv módján kiállok az igazam(?) mellett,mert úgy érzem továbbra is,hogy arról van szó,amire én gondolok. Utánanéztem,és a kérdéses felni (Mavic MA 40) fékfelülete gyárilag fekete,tehát valóban errõl lehet szó.
Hozzáértõk véleményét,segítségét kérem az ügyben,köszönöm elõre is!

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Így néz ki a felni újonan
Feltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

de nekem nem kell valto :)

Akkor lefordítom. A dekatlonban ugyanannyiért adják a szart, mint a teszkóban, csak váltórendszer nélkül.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Le van írva Munkába járásra sehol sem írják hogy hegyre!

"Használati korlátozások MTB kerékpározáshoz nem ajánlott nehéz terepen."
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"orszagutinal mire kell figyelni?"

A kátyúkra :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

xBalagex

xBalagex

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Ha nem gond,megemlíteném hogy én elcserélném a vasam,stílus váltás miatt.Nem sok esélyt tartok hogy össze jön de hátha...:confused:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez annyira monti, mint amennyire en kakukkos ora :) orszagutinal mire kell figyelni? sose volt orszagutim.