Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

thaigr

thaigr

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
nekem elég illúzióromboló, ha az van ráírva a biciklimre, hogy kula :D

Hátha most több sikerrel járok: 190-192 centi magasságomhoz megfelelõ még az 58-as váz, vagy próbáljak beszerezni legalább egy 60-ast?

CsabiBp

CsabiBp

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Ker

GEPIDA ASGARD PRO (2008) ker

:::BigBike:::

Köszi szépen a tippet, ugye eredetileg a Konán gondolkodtam, most akkor mire alapozzam a döntésem? Látom, van ami jobban felszerelt, a Konát azért választottam eredetileg, mert tesztgyõztes volt több lapban is, de ahogy elnézem van ami ezek közül még jobban felszerelt mint a Kona....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

mi volt a legjobB?:o:P

hogy lassan 10 éve elkezdtem "komolyabban" bringázni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mi volt a legjobB?:o:P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nekem is kizárólag ezzel van problémám. Egyszerûen nem tudom megszokni a féket az Juicy után.

bennem meg a mai túra után megerösõdött az érzés hogy életem 2. legjobb döntése volt cross bicóra váltani.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Hát nem tudom, én apum cross bicajában a villát felkoppantottam 100 méter után, pedig nem vagyok sokkal nehezebb, mint egy cementeszsák :)
De valóban ízlések és pofonok. Tartottam az o.útitól, hogy monti' után kényelmetlen, merev stb. lesz, utólag egyedül a fékerõvel vannak problémáim.

Nekem is kizárólag ezzel van problémám. Egyszerûen nem tudom megszokni a féket az Juicy után.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Imipala, passzolok. Magasabb árkategóriára gondoltam. Ennyiért Crosst nem tudom lehet-e egyáltalán kapni, Országútik vannak, csak ezer évesek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Kérdezném, hogy 250 ezerig mi most a legjobb vétel, ha XC kerót szeretnék? Merevvázas kivitel!

Nem baj ha többet is javasoltok, de csak új érdekel!

Ker

GEPIDA ASGARD PRO (2008) ker

odo

odo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
A Hervis féle X-Fact kerékpárt ismeri valaki? Bár van egy sejtésem, hogy az lesz a válasz, ne vegyek ott kerékpárt. :)

CsabiBp

CsabiBp

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdezném, hogy 250 ezerig mi most a legjobb vétel, ha XC kerót szeretnék? Merevvázas kivitel!

Nem baj ha többet is javasoltok, de csak új érdekel!

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
Kezdõ bringásként (értsd: gyerek korom óta nem bringáztam) fordulok kérdéssel hozzátok:
meguntam a tömegnyomort a buszokon, így gondoltam biciklire váltok.
Elsõsorban munkaba járásra használnám, illetve kisebb kirándulásokra(Szentendre stb)
Anyagi helyzetem használt bicikli vásárlást teszi lehetõvé.
Milyen biciklit ajánlotok illetve merre érdemes körbenézni?

Köszönöm

Imipala

Imipala

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Maximum 35 ezer forintot szántam rá, de mint írtam használt bicikli. Ez szerinted melyik kategória?
Az országúti bringára csak országúti külsõt lehet rárakni, vagy rámegy esetleg kicsit szélesebb gumi is?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mondjuk ebben az is benne lehet, hogy a Te cross bringád komolyabb, mint fateromé.

Imipala, mennyit szánsz cross vagy országúti bicajra? Bizonyos keret alatt szerintem (bár ez szubjektív) érdemesebb cross bringát venni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hát nem tudom, én apum cross bicajában a villát felkoppantottam 100 méter után, pedig nem vagyok sokkal nehezebb, mint egy cementeszsák :)
De valóban ízlések és pofonok. Tartottam az o.útitól, hogy monti' után kényelmetlen, merev stb. lesz, utólag egyedül a fékerõvel vannak problémáim.

érdekes módón nekem egyedül azzal nem volt, pedig én bõven 2 zsák cement súlyát ütöm.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

i. Szerintem többet ér egy karbon merevvilla, mint egy pár ezer forintos suntour villa a cross bicajban.
.

ezt azért erõsen vitatnám

és nekem pl az alu cross bicó kb 100x kényelmesebb mint a karbon outi volt. persze ez szubjektív.

Imipala

Imipala

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszi, sokat segítettetek!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én speciel a karbon országútimat nem érzem túlzottan merevnek az össztelós monti' után sem. Szerintem is inkább o.úti, mint cross. Utóbbit akkor ha földutakon is mész. Más az o.úti, de hamar meg lehet szokni. Szerintem többet ér egy karbon merevvilla, mint egy pár ezer forintos suntour villa a cross bicajban.
A 26 vs. 28-as kerék ég és föld, pedig a 26-ost slick gumival is próbáltam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hmm, köszi a választ, gondolkodóba ejtettél. Nézhetem át újra az országúti bringaválasztékot is :P
Mindenesetre az eredeti kérdésre visszatérve még mindig érdekelne a tapasztaltabbak véleménye:

60km-en mennyit számít hogy 26" vagy 28" a kerék?

Bocs. Viszont ha neked a cross (itt a trekkingre gondolsz?) szimpatikus, én nem akarlak lebeszélni róla, csak azzal nem értek egyet, hogy városban nem használható az outi. Végülis a cross bringára is tehetsz egy aszfaltra való gumit. A kerékre nem akarok butaságokat írni, de elvileg a nagyobb kerékméret kisebb gördülési ellenállást jelent.

Imipala

Imipala

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hmm, köszi a választ, gondolkodóba ejtettél. Nézhetem át újra az országúti bringaválasztékot is :P
Mindenesetre az eredeti kérdésre visszatérve még mindig érdekelne a tapasztaltabbak véleménye:

60km-en mennyit számít hogy 26" vagy 28" a kerék?