Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11928 replies to this topic

duke4ever

duke4ever

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

186 magas 82 kilós vagyok, volt régen egy full átlagos (ha úgy tetszik auchanos:) bringám, de két éve ellopták. Eddig kibírtam, de most már nagyon kéne egy bringa. Elsõ körben nézelõdtem használtak közt, pl ilyeneket
Ker
évközben egyetem mellett annyit nem használnám, azért nézelõdök ilyen árban.
De nem értek nagyon hozzá, ezért kérdeznélek titeket, hogy ilyen 20-30 között lehet-e kapni jót és megfelelõ méretût, vagy felejtsem el ennyiér? :)
Használni legtöbbet rossz úton meg aszfalton mennék vele, lépcsõn lefelé, meg ha ritkán eljutok hegyvidékre, pl Szilvásvárad, akkor ott is gyûrném picit, de festés meg ilyenek nem érdekelnek, csak könnyen menjen (régi bringámat olyan volt tekerni mintha egy malmot húznék magam mögött...) meg ne essen szét azért alattam.

Elõre is köszi!

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
180 centihez nem kevés a 18"?
Én 184 vagyok és 20"-ast használok.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
ha, 180 vagy, akkor 18-19" méretû bicajokat nézegess. A helyedben most elõször vennék egyet 100 körül, aztán ha belejössz, akkor azt viszonylag könnyû lesz eladni, ha meg nem jössz bele, akkor még az is drága volt ;).
Esetleg hívd fel a nellát, náluk szoktak lenni jó használt gépek rendszeresen. (nella.hu)
vagy ezt: Ker

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Szia!

A fõalkatrészek ugyanazok, kisebb változások vannak csak:
- az idei fényezés az egy színû
- egy kicsit sportosabb nyerget kapott
- szebbek a kerekek :)

Tehát ha valahol találsz még tavalyit, akkor az is ugyanolyan jó vétel, de tudtommal már majdnem mindenhol elfogytak a tavalyiak, egy-két helyen van már csak.

Ez csak 2 ezerrel drágább, mint az általad írt ár:
http://firstkerekpar.hu/?q=node/42

Kösz a segítgéget.
Utána néztem, és egyre jobban tetszik ez a Kross Hexagon v4.
66 e Ft körül meg is kapnám a 2009-es modellt. Általában a webshopokban még csak ez van.
Nem tudom érdemes e inkább a 2010-es modellt venni, különböznek e v.miben?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
gagaist: Amiket te írtál azok belépõ színtû montainbike-ok, a komoly kiképzést terepen hosszú távon nem bírják (arra valók, hogy belekóstolj a montizásba, ami NEM egyenlõ azzal, hogy egy ilyenen ülsz és a városban használod), aszfaltra meg túrázni meg nem igazán optimálisak.
Azért írtam neked inkább cross/trekking vonal kellene. Alapvetõen nagyobb a kerékméretük, kényelmesebbek és haladósabbak. Valamint van rajtuk csomagtartó és sárvédõszem, stb...

Ha már tudod hol és mire akarod használni, miért ragaszkodsz egy másra optimalizáslt bringatípushoz?

Kérdésedre válaszolva: a 40MD-n sportosabb az ülés és egy szinttel jobb a váltószett, + a festésen kívül sok más különbség nincs.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ált.-ban nem sokban

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

my201

my201

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Kösz a segítgéget.
Utána néztem, és egyre jobban tetszik ez a Kross Hexagon v4.
66 e Ft körül meg is kapnám a 2009-es modellt. Általában a webshopokban még csak ez van.
Nem tudom érdemes e inkább a 2010-es modellt venni, különböznek e v.miben?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Bunci, Én azt javaslom nézz körül használt bicók között. Trekking/országútik között inkább. Veszel ott 40-60ezerbõl egy elég jó bringát, amin jobb esetben, semmit nem kell kicserélned, sõt még az is lehet, hogy sárvédõ meg csomagtartó is alapból rajta van.

Szerintem jól jársz a használttal, fõleg ha kifogsz egy jó állapotban lévõt. Ha meg személyesen is elmész az eladóhoz akkor meg meg is tudod nézni, hogy pl a kormánycsapágynál kotyog-e, vagy a hátsó agy milyen állapotban van. De Még ilyen árnál az ilyen cserék az is lehet bele is férnek. Bõven a keretedbe.

Mármint hátsó agy, kormánycsapágy, esetleg új fékpofa, ha outi között találsz neked valót, akkor 1 egyenes kormány meg ahhoz fék-váltókar.

PL itt egy jó: http://forum.bikemag.../hirdetes-15297

bunci

bunci

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Átlagos testtel rendelkezem, 180/70kg.
Szeretnék venni egy olyan biciklit, amivel budapesten belül 25-30as, országúton 30as körüli tempóban kényelmesen tudok hajtani. Ára maximum 80000.
Nem vagyok márkahû, a lényeg, hogy megbízható legyen a gép (picivel nagyobb hangsúly a fékeken):)
Ha szükséges valamiféle csere a gyárihoz képest(gumi, pedál-bár az most van spd-, etc.) max +10000-t áldoznék rá.
Egyenes kormánnyal keresnék, és szeretnék rá csomagtartót/ sárvédõt rakni.

Én amennyire utánanéztem, ezt a 3t találtam, de persze mindegyikrõl olvastam rosszakat is, szóval mindenképp érdekelne más javaslat is!

Magellan hydra TX50
Neuzer Courier
Rockrider 5.2

Köszönöm szépen a válaszokat/tanácsokat elõre is!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

ha biciklit akarok venni, de nem drágát, városban használnám és lány vagyok, akkor melyik lenne a legalkalmasabb??
ez nagyon béna?
BOULEVARD EASY kontr

kellene a segítség, mert nálunk senki nem ért hozzá, és a legutóbbi is hamar tönkrement :S

hát elég nagymamás:)bár nem irtad milyen lány vagy(vénlány) de boltba meg barinöhöz átugrani megfelel szerintem ha szétnéznél a környéken is akkor inkább valami más.

gagaist

gagaist

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a tanácsot! ;)
Mellesleg azok a bicók, amiket írtam, ár/érték/felszereltségben milyenek? (fõleg a meridára gondolok...) Illetve érdemes-e a 40MD-t elõnyben részesíteni a 20MD-vel szemben?

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
ha biciklit akarok venni, de nem drágát, városban használnám és lány vagyok, akkor melyik lenne a legalkalmasabb??
ez nagyon béna?
BOULEVARD EASY kontr

kellene a segítség, mert nálunk senki nem ért hozzá, és a legutóbbi is hamar tönkrement :S

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Hozzáértõ segítségeteket kérném. :)
Szeretnék venni egy biciklit, kb. 100-120eFt-ot szánnék rá.
Eddig a következõ alternatívákat néztem ki:
Skarpea X400
Merida Matts 20MD
Merida Matts 40MD
180 cm és 80 kg vagyok, leginkább városban használnám, de nem ódzkodom egy kis dimbes-dombos tekeréstõl sem. :)
Illetve van most Nekem egy ilyenem:
Mali Mamba v
Kicsit lehet sokért raktam ki, de hátha... :) Ezzel érdemes valamit foglalkozni??

Elõre is köszönöm!

Üdv/G

Hello, ilyen használatra felejtsd el a Montit. Inkább cross kategóriát válassz, nem fogod megbánni.
Azzal haladósabban tudsz közlekedni az aszfalton, de nem ijed meg egy kis földúttól/murvától sem.
Pl:
- Gepida
BikeFun - MERIDA - A KER
Trek ker
Trek ker
Hegyibringás = Kerekes Jeti

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Még egy alternatíva:
KROSS Hexagon V4
KROSS

Üdv!

Segítségek szeretnék kérni, hogy az alábbi bringák közül melyiket ajánljátok:

- Skarpea S250
- Caprine Forest
- GT Outpost
- Gepida Mundo

Vagy esetleg más 65-70 e Ft-ig!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

my201

my201

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv!

Segítségek szeretnék kérni, hogy az alábbi bringák közül melyiket ajánljátok:

- Skarpea S250
- Caprine Forest
- GT Outpost
- Gepida Mundo

Vagy esetleg más 65-70 e Ft-ig!

koncztomi

koncztomi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Igen, újat szeretnék.
Köszi, utánna nézek az általod ajánlottaknak.
Az a baj hogy igazán élõben kellene látnom õket, a kereskedõk többsége meg csak rendelésre hoz.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
mindenképpen újat szeretnél? a kocka elég jól néz ki de felszereltség ügyén nem nagy szám, de a trek sem :( Lehet meg kéne nézned újban merida, magellan stb vonalat gyanítom jobb felszereltséget adnak a bringákhoz ezen az áron...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

koncztomi

koncztomi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Épp bringavásárlás közepette vagyok, és ebben szeretném segítségetek kérni. Végülis két bicó között hezitálok Trek 3700 2010, vagy Cube aim 2009. Nem tudok dönteni.

Ha esetleg ebben a kategóriában mint ár (kb. 100.000.-) mint felszereltség van ötletetek szívesen fogadom.
Amúgy városba és enyhe trepre gondoltam.

Köszi Tamás

gagaist

gagaist

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Hozzáértõ segítségeteket kérném. :)
Szeretnék venni egy biciklit, kb. 100-120eFt-ot szánnék rá.
Eddig a következõ alternatívákat néztem ki:
Skarpea X400
Merida Matts 20MD
Merida Matts 40MD
180 cm és 80 kg vagyok, leginkább városban használnám, de nem ódzkodom egy kis dimbes-dombos tekeréstõl sem. :)
Illetve van most Nekem egy ilyenem:
Mali Mamba v
Kicsit lehet sokért raktam ki, de hátha... :) Ezzel érdemes valamit foglalkozni??

Elõre is köszönöm!

Üdv/G

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
300k körül már minden márkábol kapsz. a teljesség igénye nélkül:merida,bianchi,author,wilier...ja és ne felejts el alkudnil:)
de majd valaki biztos ir konkrét márkát és tipust amit érdemes venni ennyi pénzért.