Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Szia!

A fõalkatrészek ugyanazok, kisebb változások vannak csak:
- az idei fényezés az egy színû
- egy kicsit sportosabb nyerget kapott
- szebbek a kerekek :)

Tehát ha valahol találsz még tavalyit, akkor az is ugyanolyan jó vétel, de tudtommal már majdnem mindenhol elfogytak a tavalyiak, egy-két helyen van már csak.

Ez csak 2 ezerrel drágább, mint az általad írt ár:
http://firstkerekpar.hu/?q=node/42

Kösz a segítgéget.
Utána néztem, és egyre jobban tetszik ez a Kross Hexagon v4.
66 e Ft körül meg is kapnám a 2009-es modellt. Általában a webshopokban még csak ez van.
Nem tudom érdemes e inkább a 2010-es modellt venni, különböznek e v.miben?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
gagaist: Amiket te írtál azok belépõ színtû montainbike-ok, a komoly kiképzést terepen hosszú távon nem bírják (arra valók, hogy belekóstolj a montizásba, ami NEM egyenlõ azzal, hogy egy ilyenen ülsz és a városban használod), aszfaltra meg túrázni meg nem igazán optimálisak.
Azért írtam neked inkább cross/trekking vonal kellene. Alapvetõen nagyobb a kerékméretük, kényelmesebbek és haladósabbak. Valamint van rajtuk csomagtartó és sárvédõszem, stb...

Ha már tudod hol és mire akarod használni, miért ragaszkodsz egy másra optimalizáslt bringatípushoz?

Kérdésedre válaszolva: a 40MD-n sportosabb az ülés és egy szinttel jobb a váltószett, + a festésen kívül sok más különbség nincs.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ált.-ban nem sokban

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

my201

my201

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Kösz a segítgéget.
Utána néztem, és egyre jobban tetszik ez a Kross Hexagon v4.
66 e Ft körül meg is kapnám a 2009-es modellt. Általában a webshopokban még csak ez van.
Nem tudom érdemes e inkább a 2010-es modellt venni, különböznek e v.miben?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Bunci, Én azt javaslom nézz körül használt bicók között. Trekking/országútik között inkább. Veszel ott 40-60ezerbõl egy elég jó bringát, amin jobb esetben, semmit nem kell kicserélned, sõt még az is lehet, hogy sárvédõ meg csomagtartó is alapból rajta van.

Szerintem jól jársz a használttal, fõleg ha kifogsz egy jó állapotban lévõt. Ha meg személyesen is elmész az eladóhoz akkor meg meg is tudod nézni, hogy pl a kormánycsapágynál kotyog-e, vagy a hátsó agy milyen állapotban van. De Még ilyen árnál az ilyen cserék az is lehet bele is férnek. Bõven a keretedbe.

Mármint hátsó agy, kormánycsapágy, esetleg új fékpofa, ha outi között találsz neked valót, akkor 1 egyenes kormány meg ahhoz fék-váltókar.

PL itt egy jó: http://forum.bikemag.../hirdetes-15297

bunci

bunci

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Átlagos testtel rendelkezem, 180/70kg.
Szeretnék venni egy olyan biciklit, amivel budapesten belül 25-30as, országúton 30as körüli tempóban kényelmesen tudok hajtani. Ára maximum 80000.
Nem vagyok márkahû, a lényeg, hogy megbízható legyen a gép (picivel nagyobb hangsúly a fékeken):)
Ha szükséges valamiféle csere a gyárihoz képest(gumi, pedál-bár az most van spd-, etc.) max +10000-t áldoznék rá.
Egyenes kormánnyal keresnék, és szeretnék rá csomagtartót/ sárvédõt rakni.

Én amennyire utánanéztem, ezt a 3t találtam, de persze mindegyikrõl olvastam rosszakat is, szóval mindenképp érdekelne más javaslat is!

Magellan hydra TX50
Neuzer Courier
Rockrider 5.2

Köszönöm szépen a válaszokat/tanácsokat elõre is!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts

ha biciklit akarok venni, de nem drágát, városban használnám és lány vagyok, akkor melyik lenne a legalkalmasabb??
ez nagyon béna?
BOULEVARD EASY kontr

kellene a segítség, mert nálunk senki nem ért hozzá, és a legutóbbi is hamar tönkrement :S

hát elég nagymamás:)bár nem irtad milyen lány vagy(vénlány) de boltba meg barinöhöz átugrani megfelel szerintem ha szétnéznél a környéken is akkor inkább valami más.

gagaist

gagaist

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a tanácsot! ;)
Mellesleg azok a bicók, amiket írtam, ár/érték/felszereltségben milyenek? (fõleg a meridára gondolok...) Illetve érdemes-e a 40MD-t elõnyben részesíteni a 20MD-vel szemben?

Sophia

Sophia

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
ha biciklit akarok venni, de nem drágát, városban használnám és lány vagyok, akkor melyik lenne a legalkalmasabb??
ez nagyon béna?
BOULEVARD EASY kontr

kellene a segítség, mert nálunk senki nem ért hozzá, és a legutóbbi is hamar tönkrement :S

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts

Sziasztok!

Hozzáértõ segítségeteket kérném. :)
Szeretnék venni egy biciklit, kb. 100-120eFt-ot szánnék rá.
Eddig a következõ alternatívákat néztem ki:
Skarpea X400
Merida Matts 20MD
Merida Matts 40MD
180 cm és 80 kg vagyok, leginkább városban használnám, de nem ódzkodom egy kis dimbes-dombos tekeréstõl sem. :)
Illetve van most Nekem egy ilyenem:
Mali Mamba v
Kicsit lehet sokért raktam ki, de hátha... :) Ezzel érdemes valamit foglalkozni??

Elõre is köszönöm!

Üdv/G

Hello, ilyen használatra felejtsd el a Montit. Inkább cross kategóriát válassz, nem fogod megbánni.
Azzal haladósabban tudsz közlekedni az aszfalton, de nem ijed meg egy kis földúttól/murvától sem.
Pl:
- Gepida
BikeFun - MERIDA - A KER
Trek ker
Trek ker
Hegyibringás = Kerekes Jeti

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Még egy alternatíva:
KROSS Hexagon V4
KROSS

Üdv!

Segítségek szeretnék kérni, hogy az alábbi bringák közül melyiket ajánljátok:

- Skarpea S250
- Caprine Forest
- GT Outpost
- Gepida Mundo

Vagy esetleg más 65-70 e Ft-ig!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

my201

my201

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv!

Segítségek szeretnék kérni, hogy az alábbi bringák közül melyiket ajánljátok:

- Skarpea S250
- Caprine Forest
- GT Outpost
- Gepida Mundo

Vagy esetleg más 65-70 e Ft-ig!

koncztomi

koncztomi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Igen, újat szeretnék.
Köszi, utánna nézek az általod ajánlottaknak.
Az a baj hogy igazán élõben kellene látnom õket, a kereskedõk többsége meg csak rendelésre hoz.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
mindenképpen újat szeretnél? a kocka elég jól néz ki de felszereltség ügyén nem nagy szám, de a trek sem :( Lehet meg kéne nézned újban merida, magellan stb vonalat gyanítom jobb felszereltséget adnak a bringákhoz ezen az áron...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

koncztomi

koncztomi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Épp bringavásárlás közepette vagyok, és ebben szeretném segítségetek kérni. Végülis két bicó között hezitálok Trek 3700 2010, vagy Cube aim 2009. Nem tudok dönteni.

Ha esetleg ebben a kategóriában mint ár (kb. 100.000.-) mint felszereltség van ötletetek szívesen fogadom.
Amúgy városba és enyhe trepre gondoltam.

Köszi Tamás

gagaist

gagaist

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Hozzáértõ segítségeteket kérném. :)
Szeretnék venni egy biciklit, kb. 100-120eFt-ot szánnék rá.
Eddig a következõ alternatívákat néztem ki:
Skarpea X400
Merida Matts 20MD
Merida Matts 40MD
180 cm és 80 kg vagyok, leginkább városban használnám, de nem ódzkodom egy kis dimbes-dombos tekeréstõl sem. :)
Illetve van most Nekem egy ilyenem:
Mali Mamba v
Kicsit lehet sokért raktam ki, de hátha... :) Ezzel érdemes valamit foglalkozni??

Elõre is köszönöm!

Üdv/G

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
300k körül már minden márkábol kapsz. a teljesség igénye nélkül:merida,bianchi,author,wilier...ja és ne felejts el alkudnil:)
de majd valaki biztos ir konkrét márkát és tipust amit érdemes venni ennyi pénzért.

mz/xx

mz/xx

újonc

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Milyen bringát vegyek? (Mely gyártóknál érdemes nézelõdni?)
Országúti, a keret 300eHUF körül

Köszi a válaszokat
MZ/X

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Hali!

Tudtok Budapesten olyan üzletet, ahol foglalkoznak használt kerékpárok cseréjével?

MTB-t szeretnék oútira cserélni. Használtat, használtra.

Talán itt:MTB | maxi-bike

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hali!

Tudtok Budapesten olyan üzletet, ahol foglalkoznak használt kerékpárok cseréjével?

MTB-t szeretnék oútira cserélni. Használtat, használtra.