Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. szeptember 06. - 21:31
konaworldön amúgy még fent vannak, az ideik elég részletes geótáblával csak épp nem akar mûxeni az oldal
de a 17-es eff felsõcsõhossza 572mm
a 18-as 586
közbe megvan (detailaed spec fül )
http://www.konaworld...ontent=kulagold
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 06. - 19:59
A highlandernek nem ismerem a méreteit, de ha jó az 54es akkor ezek is jók lesznek.Köszi Jani a segítséget.
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?
Hajtómûbõl egyértelmûen jobb a shimano, fékbõl meg egyéni izlés dolga, hogy melyiket szereted, rendesen fog mindkettõ, jól állíthatóak. Szerintem nem éri meg a felárat az XT-s, csak a hátsóváltó és a fék XT, a többi alsóbb kategóriákból való, jobban megéri a SRAM-os, annyival nem jobb az a hajtómû.
A tárcsa viszont lehet érdekes lesz mindkét bringán, mert elég kikönnyített darab és nem nyújt túl nagy fékerõt.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 06. - 19:15
"Eddig milyen vázad volt": leírni is ciki, egy 8 éves alu Caprine Highlander.
Alacsony vagyok a 172 centimmel, de arányaiban a lábaim rövidebbek, szóval a kicsit hosszúkás váz nekem ált. pont jó. Nemrég vettem egy 54-es országútit, annak tökéletes a mérete.
Még egy kérdés a SRAM-os pyxis féke és hajtómûve hogy viszonyul az XT-shez (Avid Juicy 7 vs . XT ill. Truvativ Firex vs Sh. FC-M542)? Jól sejtem, hogy az XT-s megéri a 15e felárat, mégha a SRAM váltórendszer szimpibb is nekem?
Írta 2010. szeptember 06. - 17:10
Elsõsorban maratonozásra keresek erõs középkat. MTB-t. Végégnézve a jelenlegi akciós kínálatot a köv. maradtak a listámon:
Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra
Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra
Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:
Haibike Q SL
Kona Kula Gold
Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...
A 17es pyxis ugyanakkora mint a 18as haibike q, a konáról nem találtam értelmes geo táblázatot. Egyébként szerintem mindegyik kicsit hosszú lenne neked. Eddig milyen vázad volt?
Ja és semmivel nem rosszabb a pyxisek kereke, mint a másik kettõé. Ha jó a méret akkor a haibike-ot venném.
Írta 2010. szeptember 06. - 13:54
Magellan pyxis XT disc 2010
Akcióban 255 + 1 roncs bicó beszámításra
Magellan pyxis SRAM disc 2010
Akcióban 240 + 1 roncs bicó beszámításra
Bár nem szívesen mennék 250 fölé, de ha mégis, akkor ami tetszik, mindkettõ 300e:
Haibike Q SL
Kona Kula Gold
Nekem a pyxisek megfelelnének, csak a kerekek (felni és agy) minõségétõl félek kicsit. Súlyra nagyon jók, ha igaz az adat (10,34kg az XT).
Érdemes még azt az 50-et rádobni és vinni a Kona-t vagy a Haibikeot?
Illetve még egy kérdés: eddig a 172cm-hez 17-es vázam volt, de a Haibike és KOna csak 18-asban van, nem lesz nagy? Mondjuk az 2 cm nem egy nagy diffi...
Írta 2010. szeptember 06. - 13:27
Kross big wheel, jó áron, jó cuccokkal és reynolds csõvel
superior 829, kcisit jobb áron, alu vázzal
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 06. - 12:47
Esetleg még kérdezd meg a "deviánsok"-at is, õk biztos jobban képben vannak.kösze!
elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk
alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz
Írta 2010. szeptember 06. - 12:32
elsõ körben maradnék az acél váznál, aztán meglátjuk
alubol már a korábban linkeltek közül valamelyik , valszeg superior 829 lesz
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. szeptember 06. - 12:10
Írta 2010. szeptember 06. - 11:22
szóval ajánljatok nekem 29" es gépeket, alap felszereltséggel(max tora villa, max deore), acél! vázzal
mik a lehetõségek?
pl ami bejön
Jamis Dragon sport
itt van nagyban:
http://forums.mtbr.c...=1&d=1282141934
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. szeptember 04. - 20:53
Írta 2010. szeptember 03. - 20:47
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 03. - 20:42
az én tippem az,hogy megéget a fékbetét...de ez csak tipp,holnap kiszedem...
Írta 2010. szeptember 02. - 10:56
Helló,
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx
Hát ez vallási kérdés.
A városi közlekedést a legtöbben a ciklokrosszhoz hasonlítják, szóval szerintem egy ciklokrossz jellegû bicóval nem tudsz nagyon mellélõni. A telós gépek a hajtás hatékonyságában jelentõs hátrányban vannak a merevvázas, merevvillás bicókkal szemben.
A speeder meglepõen eltalált városi gép. Egyenes kormány, merev váz és villa, outi hajtáslánc, V-fék...
Ami még figyelembe veendõ, az a lopásállóság, ha nem tudod beltérben, szem elõtt tárolni. Ebbõl a szempontból a 15-20 éves, kopott outik és fixik a legnyerõbbek.
Írta 2010. szeptember 01. - 21:19
munkábajáráshoz (2x16km) mennyire ideálisak az #7116 hzsz-ban felsorolt bringák?Egy országúti jobb választás lenne?
tx
Írta 2010. szeptember 01. - 19:32
Írta 2010. szeptember 01. - 17:31
Szerintem ne felejtsd ki a Caprine epik 50 disc-et sem.
Caprine.hu - Epik 50 Disc - MTB SPORT - 2010
most akciós és van rá 3 év gari, nekem is ilyen van, és meg vagyok vele elégedve:), bár az a kona is nagyon megérné
Sziasztok!
Szakértésetekre szeretnék hagyatkozni!
Felsorolnék pár bicót, amik között gondolkodok. Szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányban. Az ár kb- 85000-120000 között optimális. A munkám miatt nagyjából csak hétvégéken tzudnám õket használni, akkor viszont túrázásra, xc-re, vaslamint szeretnék az erdõben lefele is suhanckodni, mérsékelt de élvezetes tempóban is. Ahogy néztem szinte mindegyik biciklin elég bénácska telók vannak ezért azokat nagy valószínûséggel lecserélném egy rock shox 09 sl coil lock out-ra. Tehát a versenyzõk:
-GT Avalanche 3.0 disc
- Mongoose Tyax Comp/Comp 2010/elite 2009 - Már amennyiben van szignifikáns különbség közöttük.
- Mongoose Otero Comp 2009
- Gepida Sirimium 2009
- Kellys Salamander/Spyder
- Merida Matts 20MD 2009
- Trek 3900 Disc /szerintem erõs indok mellette a garancia amit biztosítanak/
Illetve ha bármi jót tudtok ajánlani szívesen várom. Elõre is köszi!
Írta 2010. szeptember 01. - 14:12
az én kérésemre esetleg valaki???
jo lenne ha segitenétek,mert nem tudom eldönteni...
A kettõ közül én a konát venném (bár alapvetõen a márkával nem szimpatizálok hogy miért azt nem tudom) Komplett váltása már deore ami már megbízható és tartós minõséget jelent szerintem bõven megéri azt a 20e pluszt
Írta 2010. szeptember 01. - 14:04
jo lenne ha segitenétek,mert nem tudom eldönteni...
Írta 2010. szeptember 01. - 12:45
Sziasztok!
Szakértésetekre szeretnék hagyatkozni!
Felsorolnék pár bicót, amik között gondolkodok. Szerintetek melyik a legjobb ár-érték arányban. Az ár kb- 85000-120000 között optimális. A munkám miatt nagyjából csak hétvégéken tzudnám õket használni, akkor viszont túrázásra, xc-re, vaslamint szeretnék az erdõben lefele is suhanckodni, mérsékelt de élvezetes tempóban is. Ahogy néztem szinte mindegyik biciklin elég bénácska telók vannak ezért azokat nagy valószínûséggel lecserélném egy rock shox 09 sl coil lock out-ra. Tehát a versenyzõk:
-GT Avalanche 3.0 disc
- Mongoose Tyax Comp/Comp 2010/elite 2009 - Már amennyiben van szignifikáns különbség közöttük.
- Mongoose Otero Comp 2009
- Gepida Sirimium 2009
- Kellys Salamander/Spyder
- Merida Matts 20MD 2009
- Trek 3900 Disc /szerintem erõs indok mellette a garancia amit biztosítanak/
Illetve ha bármi jót tudtok ajánlani szívesen várom. Elõre is köszi!
tedd hozzá a telócsere pénzét és nézd meg
Kerkpr 09 Caldera 17' Zld - kerkprok / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK
persze ez csak 180 alatti magassághoz jó
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére