Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

De a januárt még biztos,hogy megvárom a rendeléssel. Kíváncsi leszek,h mit tartogat a canyon 2011-re. Vagy hátha mégjobban leolcsózza a "pulykát" is. :D

2011-es modellek vannak fent

a további olcsósításban bizni, meg a franc tudja...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Na kicsit leskelõdtem. Az eddigi elvárásaimnak az általam belinkelt canyon felel meg eddig.
-180mm út(,mert külföldön idõnként már kevés volt a 160,de itthon meg sok lenne a 200. Szerintem ez a 180mm megfelelõ kompromisszum lehet. :),ebben csak a canyon felelt meg meg az yt jues fr. )
-NEM fehér váz(az yt-ben is túl sok nekem a fehér,a canyonban is a villa rögtön feketére cserélõdne :D )
-átütõtengely(asszem mindnél van)
-E-type elsõ váltó lehetõsége
-Lehetõleg marzo telók
-minél kedvezõbb ár(200 euroval olcsóbb a canyon,mint a votec)
-számomra is tetszetõs formavilág(tetszett a votec sx is).

De a januárt még biztos,hogy megvárom a rendeléssel. Kíváncsi leszek,h mit tartogat a canyon 2011-re. Vagy hátha mégjobban leolcsózza a "pulykát" is. :D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Forest: nem kell megvárnod, csak görgesd le ezt az oldalt kicsit a Notonig: YT: neue Bikes für 2011 - Seite 10 - MTB-News.de | IBC Mountainbike Forum
Amúgy én is az YT Noton, Canyon Strive és a Speci Enduro közt hezitálok. Vannak érveim bõven mindegyik mellett, ha ebben a kategóriában gondolkodsz. Meg ötleteim is.

Mivel nekem csak váz kell szívesen vennék valakivel közösen gépet, akinek csak alkatrész kell. Tudok adni mellé egy Pitch vázat is.:-) Ár-érték egyeztetve mindenki jól járhatna.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
Bár nem túl esélyes,hogy a következõ gép lenne a választásom,de nem jöttem rá,h mi a különbség a kettõ közt. Az egyikhez jár pedál.De mindkettõ a kiárusításnál van.
Canyon | Outlet | Mountainbikes

Ittvan E!

Bike with significant signs of wear and tear NOW ONLY: € 2,499.00
Bikes of the category 5 often display significant signs of wear and tear. They have undergone intensive off-road use or, in the case of road bikes, have also been subjected to heavy duty use on the road. They may be former test bikes, bikes from a festival pool or endurance test bikes...blahblahblah

Bike with hardly visible signs of wear and tear NOW ONLY: € 2,899.00
The category 3 describes bikes and frames which display minimal signs of wear and tear. These may be, for example, bikes which customers have returned within 30 days and have already been ridden two or three times. It is also possible that it is a bike has undergone a test ride...satöbbisatöbbisatöbbi

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
A sala által említett yt-t már nézegettem. Ilyen dh géppel nyomta az egyik magyar srác,akivel nyáron találkoztam Livigno-ban. Õ is megvolt vele elégedve,meg mondta,h jó olcsó,de ami azt illeti eddig jobban tetszik a canyon. De megvárom,h mit lepleznek le jövõ héten.
Ha lesz idõm,akkor meglesem a másik két márkát is. A votec-et régrõl ismerem,de úgy emlékeztem,h drága masina volt és mivel már rég hallottam róla,azt gondoltam,h lehet,h már meg is szûnt.
:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha ezeket elõbb megismertem volna lehet nem szívok másfél évet egy valamirevaló bicó összekaparásával... :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Forest: valószínûleg másodszor is levitték az árát, de még fent maradt az elsõ árlevitellel is.
Érdemes még megnézni a Radon, a Votec, meg a Sala által említett YT oldalait is, mert ugyanazt a hihetetlen minõséget adják, ugyanolyan olcsón. Annyira olcsón, hogy a Bike sokszor már külön tesztben versenyezteti õket, mert a hagyományos értékesítési láncú gépeket lenyomják. Sokszor minõségben (mûködés, geo) is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Forest: várd meg az YT Noton bicaját, jövõ héten prezentálják a honlapjukon

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Igen,közben az online webshop-os topicban felhomályosítottak.
Tényleg iszonyat jó áraik vannak. Elgondolkoztam. Eddig azon filóztam,hogy tovább változtassam a konámat,vagy lecserélem egy UMF-re(mert azt még talán meg tudom fizetni),de most elgondolkoztam,hogy lehet,hogy a canyon nekem van kitalálva.
Nekem tetszik ez a modell,bár a felszereltsége nem annyira,így pár cucc rögtön csere lenne a már meglévõre,de ilyen áron jobban megéri a komplett gép( váz 1500 euro, 5.0 Playzone 1800 euro).

De közben találtam kiárusításos rész is az oldalukon,ahol szétkukoltam,de sajnos M-es vázzal ez a legkisebb felszereltségû gép nincs.

Bár nem túl esélyes,hogy a következõ gép lenne a választásom,de nem jöttem rá,h mi a különbség a kettõ közt. Az egyikhez jár pedál.De mindkettõ a kiárusításnál van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Basszus! Tegnap,ahogy itt nézelõdtem erre akadtam.
Canyon | Mountainbikes | Torque 5.0 Playzone

Ez piszok jó áron van. Milyen minõség ez a canyon? Itthon jól tudom,h nincs forgalmazója?

a canyon nagyon jó bringákat gyárt. (bár spec ez a maodell nekem nem teyszik de az szubjektiv) valamit rohadtúl tudnak mert súlyban is elég jók, és merevségben is partiban vannak pl a konával. plusz igényesen vannak kivitelezve. forgalmazó nincs nem is lesz, mert pont attól jó az áruk hogy nincs hagyományos forgalmazói hálózat, csak online a gyártótól.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Basszus! Tegnap,ahogy itt nézelõdtem erre akadtam.
Canyon | Mountainbikes | Torque 5.0 Playzone

Ez piszok jó áron van. Milyen minõség ez a canyon? Itthon jól tudom,h nincs forgalmazója?

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Huu ezek nagyon jól néznek ki mármint a 2011-esek. Árat majd keresek... KÖSZÖNÖM
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Itt van még néhány variáció a KROSS-tól:
KROSS LEVEL A1 2010 - KROSS
KROSS LEVEL A3 2010 - KROSS
KROSS LEVEL A1 2011 - LEVEL A1 Lady MTB XC - Rowery górskie
KROSS LEVEL A3 2011 - LEVEL A3 Lady MTB XC - Rowery górskie

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok ;)
A lényeg hogy kedvesemnek szeretnénk majd jövõre bringát nézni. A nõi bringákban annyira nincs tapasztalatom. Én a CUBE-nál ragadtam le. Tavaly vettem és nagyon bevállt. Valami hasonló hardtail monti kéne amely valamennyire nõi vázas (nem muszáj az a tipikus nagyon mély ültetésû) és nem 20eFt-os szétpergõs, bár õ valószínû nem fogja szétzúzni a Bükkben de azért mégis megbízható legyen és kényelmes. Nézegettem persze CUBE-okat de elég magas fekvésben vannak ami az árat illeti. Sajnos szerintem erre nem lesz pénz de ha tudnátok ajánlani egyáltalán valami márkát, vagy típust amibõl már ki tudnánk indulni az jó lenne. Hálás köszönet.... lányok véleményének külön örülnék :)

[highlight] The bike way of life [/highlight]

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts

meridénak és a kelliznek is vannak nõi geós monti vázai. juliet-ek akcióban is mostanság. kb mennyi az összeg ?

Megnézem ... Merida Juliet-et ismerem. Mikor én vettem a gépem akkor Meridát akartam de mikor elém tolták és ugyanannyiért gyengébb cuccok voltak rajta akkor kicsit elbizonytalanodtam. Az összegen még filózok de a cube-ok 180nál kezdõdtek a nõi cuccok, tehát nem ennyi :( nyilván minél olcsóbb annál jobb. Tudom hogy nem ússzuk meg 100 alatt :(

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
ptoma:

Mindenképpen teló legyen benne. Egyszerûen kell. Én is így jártam, és vissza kellett térnem a telós vázakhoz.
T3-ba elvileg nem lehet telót rakni. Ha kényelem kell, akkor egy Schwalbe Big Apple segíthet rajta az 50 mm-es szélességgel. Pláne ha befér. Vagy ha mindenképpen telószkóp kell akkor Suntour Swing Shock-ját lehet eltûrné a váz, mert egy normális trekking teleszkóp már sokat emelne vázon. Swing Shock-hoz még egy ballonosabb gumi és talán lehet egy jó kompromisszum város és kisebb földes túrákhoz.

De szerintem inkább vegyél egy komolyabb cross/trekking kerékpárt. Jobban jársz vele, mint az ilyen átalakításokkal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Hali
Kis dilemmában vagyok adott két canga (Merida T3 fitness és egy magellan Pyxis team) néha megyek erdõs terepre de inkább utcán megyek többet,
Viszont csak 1db cangát tudok normálisan tárolni.Melyik lenne jobb a T3-st megcsinálni úgy , hogy teló bele és terep gumit rá és a pyxis-t meg eladni vagy adjam el mind a kettõt és vegyek egy 28"-s MTB-t ?Mondjuk T3-t meglehet e alkotni úgy, hogy terepen (dimbes-dombos föld úton minimális köves rész) is lehessen használni de fõképp aszfalton mennék vele.
Várnám építõ és akár romboló véleményeket is
Köszönöm!!
Üdv

szvsz annyit kell tenned hogy a speeder-re veszel egy szett terepesebb gumit ami még belefér
622-es racing ralph pl

ptoma

ptoma

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hali
Kis dilemmában vagyok adott két canga (Merida T3 fitness és egy magellan Pyxis team) néha megyek erdõs terepre de inkább utcán megyek többet,
Viszont csak 1db cangát tudok normálisan tárolni.Melyik lenne jobb a T3-st megcsinálni úgy , hogy teló bele és terep gumit rá és a pyxis-t meg eladni vagy adjam el mind a kettõt és vegyek egy 28"-s MTB-t ?Mondjuk T3-t meglehet e alkotni úgy, hogy terepen (dimbes-dombos föld úton minimális köves rész) is lehessen használni de fõképp aszfalton mennék vele.
Várnám építõ és akár romboló véleményeket is
Köszönöm!!
Üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

A lényeg hogy kedvesemnek szeretnénk majd jövõre bringát nézni. A nõi bringákban annyira nincs tapasztalatom. Én a CUBE-nál ragadtam le. Tavaly vettem és nagyon bevállt. Valami hasonló hardtail monti kéne amely valamennyire nõi vázas (nem muszáj az a tipikus nagyon mély ültetésû) és nem 20eFt-os szétpergõs, bár õ valószínû nem fogja szétzúzni a Bükkben de azért mégis megbízható legyen és kényelmes. Nézegettem persze CUBE-okat de elég magas fekvésben vannak ami az árat illeti. Sajnos szerintem erre nem lesz pénz de ha tudnátok ajánlani egyáltalán valami márkát, vagy típust amibõl már ki tudnánk indulni az jó lenne. Hálás köszönet.... lányok véleményének külön örülnék :)

meridénak és a kelliznek is vannak nõi geós monti vázai. juliet-ek akcióban is mostanság. kb mennyi az összeg ?

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

A strapabicikli ('as like tanyabike ;) ) megint más.

Valahogy a magyar bicós világban a "trekking" lett a politikailag korrekt megnevezése a "tanyabiciklinek"... :D

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Sziasztok!