Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2010. november 19. - 17:21
Írta 2010. november 18. - 12:33
Nem a táblázatra értettem, hogy szubjektív, hanem arra, ahogy az ember magának pontozza a saját bringáját. A megjelölt 3-4 bringa közül meg nem csoda, hogy a Canyon a legjobb. Tegyünk oda egy Ibis-t vagy egy Epic-et
azok sem 6nak meg mindenkit.
ha csak vázként nézem (azt szoktam venni) és egy árban lennének, én akkor is a canyon-t venném ebbõl a 3ból. és igen valóban szubjektív.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 18. - 12:12
Írta 2010. november 18. - 12:07
Írta 2010. november 18. - 12:02
Írta 2010. november 17. - 22:00
A súlyok, valamint az extra pontokhoz tartozó lista a szubjektív, egyéni preferenciákat tartalmazó halmaz. Ez való arra, hogy a számunkra kiemelkedõ tulajdonságok nagyobb nyomatékkal szerepeljenek. 2 példát mellékeltem, szemléltetésképp. Ha az extra pontok részt töröljük és a súlyokat azonos értékekre állítjuk, akkor az alkatrészek tekintetében egy viszonylag objektív listát kaphatunk. Mindenki úgy tölti ki és módosítja, ahogy neki tetszik. Akár átvitt értelemben is. ;->
Írta 2010. november 17. - 21:11
Írta 2010. november 17. - 15:03
Az pedig külön szívet melengetõ hogy a Canyon toronymagasan veri a mezõnyt : D
Írta 2010. november 17. - 12:02
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. november 17. - 11:57
A kiindulási alap: az ember általában adott felhasználásra, adott árkategóriában nézelõdik, így ez a táblázat is leginkább akkor használható, ha hozzávetõlegesen azonos képességû és kategóriájú gépeket hasonlítgatunk az elért pontszám, majd a hasonlított bicajok átlagárával súlyozott pontszámmal, ami a leginkább beszédes egy lehetséges végsõ döntés elõkészítésénél.
Lépések a feltöltéshez:
1. a '___template' munkalapot másold le a kívánt névvel és nyisd meg azt
2. a "Súly" (halványpiros háttérszín) oszlopban elõször is válaszd ki az egérrel a legördülõ listából, hogy számodra mennyire fontos az adott alkatrész! 1, 3 és 5-ös súly választható, értelemszerûen valami minél fontosabb, annál nagyobb súlyt kap (ha például valakinek fontos teszem azt a fék, akkor 5-öst adjon meg annál)
3. Töltsd fel az alkatrészlistát
4. 1-tõl 3-ig pontozd az alkatrészt (halvány-hupikék oszlop), hogy szerinted mennyire jó az (érdemes úgy tekinteni, hogy ha 3 bicajt nézünk, és van SLX, XT és XTR-szintû az adott alkatrészbõl, akkor ezek szerint kapjon 1, 2 vagy 3 pontot)
Így megkapjuk az alappontokat.
5. A sárga Price sorban töltsük fel az árat (a Price average automatikusan számolódik ekkor)
Az extra pontok hozzáadásához töltsük fel az A oszlop 'Extra points' feletti részt azokkal a dolgokkal, ami számunkra fontos szempont és nem tartalmazza, illetve nem kiemelhetõ a 'Base points' listában az alkatrészeknél.
6. Töltsük fel itt is a súlyokat (piros oszlop) aszerint, számunkra melyik mennyire lényeges, majd amelyik bicajnál van az adott alkatrészbõl vagy jellemzõ rá a megadott extra tulajdonság, értékeljük (hupikék oszlop)
A Sum of Points mutatja, melyik bicaj mennyit is gyûjtött pontokból, a Points/Average Price pedig a súlyozott pontszámot adja (ez amolyan ár/érték arányt ad meg).
Szemléltetésképp feltöltöttem 2 munkalapot, 100-at és 120-at mozgó fully-k adataival, ezekben látható, mi hogyan mûködik.
Bicajok összehasonlító táblázata v0.1 béta ;->
Lehet szabadon improve-olni, enhance-olni, kinek hogy tetszik és remélem jó hasznát veszitek! :->
Írta 2010. november 15. - 14:29
Attól függ, hogy milyen felhasználásra. Normál dt saválló küllõ+küllõanya 36 db kb 2000, fûzés+centrírozás 1500 körül szokott lenni felénk.
Írta 2010. november 15. - 14:03
Írta 2010. november 14. - 21:19
Írta 2010. november 14. - 20:57
A segitsegeteket kérem
Uj bringat tervezek venni és nem birom eldonteni,hogy egy 29 es Speci Stumpjumpert vagy 26os Speci epicet vasaroljak.
Foleg maratonozasra tervezem hasznalni.
Jelenleg 1 ossztelos 26.os bringam van és nagyon kényelmes ezzel szemben all a 29-os carbom speci és fogalmam sincs mennyire tompitja az uteseket,razkodasokat.
A vélemenyeket elore is koszonom
Krisz
Írta 2010. november 13. - 19:57
Canyon | Outlet | MountainbikesSziasztok!
196 centimmel, 75 kilómmal gondolkozom egy összteleszkópos all Mountain bringában. Gondolom a vázméret nem kérdés, hogy a legnagyobb.
Az eddigi keresés eredményei:
- Kona Dawg
- Merida Trany-Mission 400-D
- Haibike PRESSURE RC
Ezekrõl tud valaki véleményt mondani? Vagy tudtok ajánlani 250e Ft körüli értékben hasonló bringákat, ami bírja a hegyre fel-le túrákat, 1-2 ugratót, enyhe DH-t, boltbajárást?
Ja, és aki tud valami tuti jó bringaboltot vagy webshopot, és megosztaná velem, azt megköszönném!
Köszi,
Balázs
Mondjuk ez inkább 300K felé közelít, de jóval jobb felszereltség.
Írta 2010. november 13. - 17:50
Sziasztok!
196 centimmel, 75 kilómmal gondolkozom egy összteleszkópos all Mountain bringában. Gondolom a vázméret nem kérdés, hogy a legnagyobb.
- Kona Dawg
- Haibike PRESSURE RC
Ezekrõl tud valaki véleményt mondani? Vagy tudtok ajánlani 250e Ft körüli értékben hasonló bringákat, ami bírja a hegyre fel-le túrákat, 1-2 ugratót, enyhe DH-t, boltbajárást?
Ja, és aki tud valami tuti jó bringaboltot vagy webshopot, és megosztaná velem, azt megköszönném!
Köszi,
Balázs
a boltbajárást hanyagolnám velük, mert egyszer csak volt bringa nincs bringa
ebbõl a mezönybõl amúgy a meridát. kb elfogadható szereltség, jó váz, és tán kapható is méretben. konát már nem valószinû hogy kapnál itthon méretben, és a tag sem az igazi, jövõre meg nem lesz már dawg. a hai meg amit linkeltél csak 100-at mozog.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 13. - 13:35
- Kona Dawg
- Haibike PRESSURE RC
Köszi,
Balázs
Írta 2010. november 07. - 20:58
Azért is, meg azért mert szürke a váz, és az nem jön be...
Mielõtt még megkérdezitek a spezialized-ot azért nem, mert már 4 éves modell, és annyi idõ alatt agyon lehet használni...
Ha van továbbra is várom az ajánlatokat...
Köszi mindenkinek a segítséget. Vettem egy használt Merida One-Twenty-t. Szerintem ez az a bringa amit igazából kerestem/legjobb nekem. Nélkületek nem is igazábol tudtam, hogy milyet vegyek...
Írta 2010. november 06. - 10:28
Írta 2010. november 05. - 21:41
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->