Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2010. november 23. - 14:59
Ez így van.
Eredetileg a cross kategória egy gyors könnyû kicsit terepen is használható városi cirkáló lett volna de kiszorította piac, mert nem annyira univerzális mint a trekking, cserébe ma trekking vázakra építik ezeket. No meg jött a fixiláz stb..
Mtb-ken is lehetne ott a tárcsafékszem, ugyanúgy mint a nyeregcsõslicc is elõl, de van még sok ilyen buta "szabvány" sajna kerékpárokon...
Eredetileg a cross kategória egy gyors könnyû kicsit terepen is használható városi cirkáló lett volna de kiszorította piac, mert nem annyira univerzális mint a trekking, cserébe ma trekking vázakra építik ezeket. No meg jött a fixiláz stb..
Mtb-ken is lehetne ott a tárcsafékszem, ugyanúgy mint a nyeregcsõslicc is elõl, de van még sok ilyen buta "szabvány" sajna kerékpárokon...
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 23. - 14:45
sok gyártó meg ugyanrra a vázra épít csak a trekkingre felpakolja gyárilag a sárvédõt, cstartót, dinamós világítást meg silányabb telót passzint bele....
de a crosswayeken pl vannak, ha jól csalódom a tárcsafék konzolt is azért rakják oda ahova, meg még elég jó masszív darabok is. van belõle jó sok méret, és elég értelmesen tervezett a geójuk is.
meg még mindig az a véleményem hogy az átlag hazai montivásárlók nem kis hányadának is cross/trekkingben kellene gondolkodni.
de a crosswayeken pl vannak, ha jól csalódom a tárcsafék konzolt is azért rakják oda ahova, meg még elég jó masszív darabok is. van belõle jó sok méret, és elég értelmesen tervezett a geójuk is.
meg még mindig az a véleményem hogy az átlag hazai montivásárlók nem kis hányadának is cross/trekkingben kellene gondolkodni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 23. - 14:41
A cross és a trekking között geometriában nincs sok különbség, viszont cross gépeken kevesebb konzol szokott lenni, pl. csomagtartónak/sárvédõnek stb. Hosszú távra ezek igencsak szükségesek. Trekking jelenleg gyorsabban fejlõdik mint a montik, vagy országútiak, ritka a nagypapa geó. Fõleg, hogy mostanában néhány cyclocross váz is tulajdonképpen trekking.
A strapabicikli ('as like tanyabike ) megint más.
A strapabicikli ('as like tanyabike ) megint más.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 23. - 09:48
Nincs igazad, egy trekking kell neki, az hosszútávon kényelmesebb, mehet terepen is, és a 32-nél ballonosabb gumi sokat segít. Teleszkóp ugyan fölösleges, de sajna ma már nehezebb beszerezni jó merevvillát. A cross kategória más, itt is hibásan írták páran, trekkingre gondoltak.
én, szándokosan ajánlottam cross bicót, nem elírás
igazi old szkúl (tehát nagypapa geós) trekkinggel sem lesz élvezet napi 80-100 km ha kicsit is szeret haladni vki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2010. november 23. - 04:58
Nincs igazad, egy trekking kell neki, az hosszútávon kényelmesebb, mehet terepen is, és a 32-nél ballonosabb gumi sokat segít. Teleszkóp ugyan fölösleges, de sajna ma már nehezebb beszerezni jó merevvillát. A cross kategória más, itt is hibásan írták páran, trekkingre gondoltak.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 23. - 01:21
Ha engem kérdezel, egy merevvázas outi geometria mondjuk 28-as vagy 32-es gumival sokkal kevésbé gáz terepen, mint egy monti geometria (és hajtáslánc) úgy az aznapi századik kilométer táján.illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.
Na meg "terepen IS" az mégis azt jelenti hogy túrázni elsõsorban úton szokott az ember...
Írta 2010. november 22. - 21:13
Írta 2010. november 22. - 20:45
Kharg írj privát üzenetet Zsizsinek rengeteg hasznos tanácsal tud ellátni ebben a támában túra, annak megtervezése ill arra alkalmas felszerelések.
Sziasztok!
Lenne egy roppant fontos kérdésem számotokra.
Hosszabb(nagyonhosszú; 3-4-5 hónapos, akár több) túrákra szeretnék vásárolni egy biciklit.
Akár építés is szóbajöhet.
A problémám az, hogy egyrészt minél kevesebb pénzbõl szeretném megúszni, illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.
Elsõ-hátsó csomagtartóval szeretném felszerelni, az lenne a legfontosabb, hogy bírja a váz.
Tudtok esetleg olyan kész terméket, ami a középkategóriában megtalálható?
*amennyiben nem, valószínûleg költözködök a váz és egyéb topicokba.
Válaszotokat elõre is köszönöm,
kharg
Sziasztok!
Hosszabb(nagyonhosszú; 3-4-5 hónapos, akár több) túrákra szeretnék vásárolni egy biciklit.
A problémám az, hogy egyrészt minél kevesebb pénzbõl szeretném megúszni, illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.
Elsõ-hátsó csomagtartóval szeretném felszerelni, az lenne a legfontosabb, hogy bírja a váz.
kharg
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. november 22. - 20:44
pl. ez most kellemesen akciós
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 52 cm - Crossway - 2010 - MERIDA 2010 CROSSWAY TFS 400-D
külédesz rá egy svábli smart sam külsõt és burkolatlan úton is már csak a málha lesz ami akadályoz
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 52 cm - Crossway - 2010 - MERIDA 2010 CROSSWAY TFS 400-D
külédesz rá egy svábli smart sam külsõt és burkolatlan úton is már csak a málha lesz ami akadályoz
Írta 2010. november 22. - 20:38
de az utánfutó úgysem terepkompatibilis. akkor már a cross kategória jobb választás lehet. ennyi pénzért már elég jókat lehet kapni.
hátsócsomagtartóra oldalanként egy-egy zsák, plusz a tetejére, elöl is a villaszárak mellett egy-egy zsák felfér.
hátsócsomagtartóra oldalanként egy-egy zsák, plusz a tetejére, elöl is a villaszárak mellett egy-egy zsák felfér.
Írta 2010. november 22. - 20:33
Jajj igen. Tudtam, hogy elfelejtettem valamit.
Ár úgy 170.000HUF-ig el.
Gondolkodtam azon is, hogy talán egy közékpkategóriás monti+túrautánfutó.
Ezzel csak az a problémám, hogy nem hiszem, hogy elegendõ dolgot tudnék bezsúfolni a zsákokba.
Ár úgy 170.000HUF-ig el.
Gondolkodtam azon is, hogy talán egy közékpkategóriás monti+túrautánfutó.
Ezzel csak az a problémám, hogy nem hiszem, hogy elegendõ dolgot tudnék bezsúfolni a zsákokba.
Írta 2010. november 22. - 20:24
Nem vagyok egy nagy túrázó, de ez esetben a cross kategória esetleg?
Bár ezek többnyire valami teleszkóppal vannak szerelve, amire a csomagot nem biztos, hogy olyan jó szerelni. (ha akarsz elõre csomagot) Egyébként a felsárvédõzött trekingek esetén is lehet kicsit szélesebb külsõt szerelni, így már gyengébb terepen is el lehet velük evickélni.
Kérdés milyen terepre gondoltál, de ugye ahol már mtb. kell ott meg már a csomagok miatt zûrös csapatni.
Meg valami árat ide írhatnál kb. milyen árkategória áll majd rendelkezésre. Az azért sokat segíthet többeknek az ajánlásban.
Bár ezek többnyire valami teleszkóppal vannak szerelve, amire a csomagot nem biztos, hogy olyan jó szerelni. (ha akarsz elõre csomagot) Egyébként a felsárvédõzött trekingek esetén is lehet kicsit szélesebb külsõt szerelni, így már gyengébb terepen is el lehet velük evickélni.
Kérdés milyen terepre gondoltál, de ugye ahol már mtb. kell ott meg már a csomagok miatt zûrös csapatni.
Meg valami árat ide írhatnál kb. milyen árkategória áll majd rendelkezésre. Az azért sokat segíthet többeknek az ajánlásban.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.
Írta 2010. november 22. - 18:46
Sziasztok!
kharg
kharg
Írta 2010. november 20. - 21:04
jah
tudom, az elõzõ volt 1200, de az ugye 24" es gyerek bicaj
tudom, az elõzõ volt 1200, de az ugye 24" es gyerek bicaj
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. november 20. - 20:53
Amit linkeltél ott 1600 eurót írnak...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2010. november 20. - 16:34
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. november 20. - 15:33
Írta 2010. november 20. - 15:29
ugye am-trail bringát kerestem olcsón.
MEGVAN A KISZEMELT!!!!!
1200eur a kisker ára, máig nem értem hogy
MEGVAN A KISZEMELT!!!!!
1200eur a kisker ára, máig nem értem hogy
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. november 19. - 22:04
Ha linkelsz egy geo táblázatot könnyebb, de nagy általánosságban 21-es kellene ilyen magassághoz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"