Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ez így van.
Eredetileg a cross kategória egy gyors könnyû kicsit terepen is használható városi cirkáló lett volna de kiszorította piac, mert nem annyira univerzális mint a trekking, cserébe ma trekking vázakra építik ezeket. No meg jött a fixiláz stb..

Mtb-ken is lehetne ott a tárcsafékszem, ugyanúgy mint a nyeregcsõslicc is elõl, de van még sok ilyen buta "szabvány" sajna kerékpárokon...

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
sok gyártó meg ugyanrra a vázra épít csak a trekkingre felpakolja gyárilag a sárvédõt, cstartót, dinamós világítást meg silányabb telót passzint bele....

de a crosswayeken pl vannak, ha jól csalódom a tárcsafék konzolt is azért rakják oda ahova, meg még elég jó masszív darabok is. van belõle jó sok méret, és elég értelmesen tervezett a geójuk is.

meg még mindig az a véleményem hogy az átlag hazai montivásárlók nem kis hányadának is cross/trekkingben kellene gondolkodni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A cross és a trekking között geometriában nincs sok különbség, viszont cross gépeken kevesebb konzol szokott lenni, pl. csomagtartónak/sárvédõnek stb. Hosszú távra ezek igencsak szükségesek. Trekking jelenleg gyorsabban fejlõdik mint a montik, vagy országútiak, ritka a nagypapa geó. Fõleg, hogy mostanában néhány cyclocross váz is tulajdonképpen trekking.

A strapabicikli ('as like tanyabike ;) ) megint más.

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nincs igazad, egy trekking kell neki, az hosszútávon kényelmesebb, mehet terepen is, és a 32-nél ballonosabb gumi sokat segít. Teleszkóp ugyan fölösleges, de sajna ma már nehezebb beszerezni jó merevvillát. A cross kategória más, itt is hibásan írták páran, trekkingre gondoltak.

én, szándokosan ajánlottam cross bicót, nem elírás
igazi old szkúl (tehát nagypapa geós) trekkinggel sem lesz élvezet napi 80-100 km ha kicsit is szeret haladni vki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nincs igazad, egy trekking kell neki, az hosszútávon kényelmesebb, mehet terepen is, és a 32-nél ballonosabb gumi sokat segít. Teleszkóp ugyan fölösleges, de sajna ma már nehezebb beszerezni jó merevvillát. A cross kategória más, itt is hibásan írták páran, trekkingre gondoltak.

Ride everywhere.

.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.

Ha engem kérdezel, egy merevvázas outi geometria mondjuk 28-as vagy 32-es gumival sokkal kevésbé gáz terepen, mint egy monti geometria (és hajtáslánc) úgy az aznapi századik kilométer táján.
Na meg "terepen IS" az mégis azt jelenti hogy túrázni elsõsorban úton szokott az ember...

kharg

kharg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Rendben.
Köszönöm a sok jó tanácsot, mind ötlet, mind privát ügyében!

kharg

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kharg írj privát üzenetet Zsizsinek rengeteg hasznos tanácsal tud ellátni ebben a támában túra, annak megtervezése ill arra alkalmas felszerelések.

Sziasztok!
Lenne egy roppant fontos kérdésem számotokra.
Hosszabb(nagyonhosszú; 3-4-5 hónapos, akár több) túrákra szeretnék vásárolni egy biciklit.

Akár építés is szóbajöhet.
A problémám az, hogy egyrészt minél kevesebb pénzbõl szeretném megúszni, illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.
Elsõ-hátsó csomagtartóval szeretném felszerelni, az lenne a legfontosabb, hogy bírja a váz.

Tudtok esetleg olyan kész terméket, ami a középkategóriában megtalálható?

*amennyiben nem, valószínûleg költözködök a váz és egyéb topicokba.

Válaszotokat elõre is köszönöm,
kharg
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
pl. ez most kellemesen akciós

BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 52 cm - Crossway - 2010 - MERIDA 2010 CROSSWAY TFS 400-D

külédesz rá egy svábli smart sam külsõt és burkolatlan úton is már csak a málha lesz ami akadályoz

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
de az utánfutó úgysem terepkompatibilis. akkor már a cross kategória jobb választás lehet. ennyi pénzért már elég jókat lehet kapni.
hátsócsomagtartóra oldalanként egy-egy zsák, plusz a tetejére, elöl is a villaszárak mellett egy-egy zsák felfér.

kharg

kharg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Jajj igen. Tudtam, hogy elfelejtettem valamit.
Ár úgy 170.000HUF-ig el.

Gondolkodtam azon is, hogy talán egy közékpkategóriás monti+túrautánfutó.
Ezzel csak az a problémám, hogy nem hiszem, hogy elegendõ dolgot tudnék bezsúfolni a zsákokba.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Nem vagyok egy nagy túrázó, de ez esetben a cross kategória esetleg?
Bár ezek többnyire valami teleszkóppal vannak szerelve, amire a csomagot nem biztos, hogy olyan jó szerelni. (ha akarsz elõre csomagot) Egyébként a felsárvédõzött trekingek esetén is lehet kicsit szélesebb külsõt szerelni, így már gyengébb terepen is el lehet velük evickélni.
Kérdés milyen terepre gondoltál, de ugye ahol már mtb. kell ott meg már a csomagok miatt zûrös csapatni.
Meg valami árat ide írhatnál kb. milyen árkategória áll majd rendelkezésre. Az azért sokat segíthet többeknek az ajánlásban.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

kharg

kharg

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy roppant fontos kérdésem számotokra.
Hosszabb(nagyonhosszú; 3-4-5 hónapos, akár több) túrákra szeretnék vásárolni egy biciklit.

Akár építés is szóbajöhet.
A problémám az, hogy egyrészt minél kevesebb pénzbõl szeretném megúszni, illetve, hogy az országutak mellett azért terepen is szeretnék menni, úgyhogy talán az országútira hajazó túrabiciklik nem a legjobb választások.
Elsõ-hátsó csomagtartóval szeretném felszerelni, az lenne a legfontosabb, hogy bírja a váz.

Tudtok esetleg olyan kész terméket, ami a középkategóriában megtalálható?

*amennyiben nem, valószínûleg költözködök a váz és egyéb topicokba.

Válaszotokat elõre is köszönöm,
kharg

BPBF

BPBF

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Már nem emlékszem rá, hogy melyik topikban (keresõvel nem találtam), de valaki hasonló Lycan bringát keresett. Erre most akadtam rá, ha olvassa az illetõ, akkor szívesen!
Outlet

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jah
tudom, az elõzõ volt 1200, de az ugye 24" es gyerek bicaj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Amit linkeltél ott 1600 eurót írnak...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
benéztem rossz képet küldtem

ez a jó

Wicked-20111100

fuck me, i'm famous!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szedd össze aztán csapassunk. azóta itthon áll a stab :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ugye am-trail bringát kerestem olcsón.

MEGVAN A KISZEMELT!!!!!

Feltöltött kép
1200eur a kisker ára, máig nem értem hogy :D

fuck me, i'm famous!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha linkelsz egy geo táblázatot könnyebb, de nagy általánosságban 21-es kellene ilyen magassághoz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"