másodikat
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2011. január 20. - 23:37
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 20. - 23:34
Melyiket választanátok a kettõ közûl ha hasonló áron lenne?
Országúti bringák:
1. Régi karbon váz, 8 sebességes fékváltókaros Shimano 105-ös szettel, még a hagyományos (nem ahead) rendszerû.
2 Vagy egy mai korból való Alumínium vázasat, Shimano Tiagra szettel
mindét bringa új, vagyis nem használt.
Országúti bringák:
1. Régi karbon váz, 8 sebességes fékváltókaros Shimano 105-ös szettel, még a hagyományos (nem ahead) rendszerû.
2 Vagy egy mai korból való Alumínium vázasat, Shimano Tiagra szettel
mindét bringa új, vagyis nem használt.
Írta 2011. január 20. - 20:35
akkor a 49 es egy hosszabb stucnival kb 120mm es el azt meg van oldva a helyzet
Írta 2011. január 20. - 17:02
ja, ez szép és jó, csak most egy Kona Dew-ról van szó, amibõl csak ezek a méretek vannak.
Írta 2011. január 20. - 16:50
Írta 2011. január 19. - 22:48
Használtat vennék, vagy nagyon akciósat. Ha van lé rá, akkor karbont, felszereltségbõl, a Shimano 105-tõl felfelé már minden jó. Mennyi pénz van az ügyre? úgy könnyebb tanácsot adni
Írta 2011. január 19. - 19:32
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként a linken szereplõ bringa megéri az árát, vagy kb. reális? Pofátlanság lenne belealkudni pl egy kitámasztót meg egy normál v. klipszes pedált?
szerintem jó az ára, de az apróban minimum 10%-ot kötelezõ alkudni . s inkább az árból faragj
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2011. január 19. - 19:27
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként a linken szereplõ bringa megéri az árát, vagy kb. reális? Pofátlanság lenne belealkudni pl egy kitámasztót meg egy normál v. klipszes pedált?
Írta 2011. január 19. - 18:48
az egy trekking kerékpár aminek teljesen más a méretezése -és felhasználási területe is- mint egy montenbájké.
172-hez meg teljesen jó a -vélhetõen- 52-es merthogy 51 es nincs (49,52,54,56,58,60 a méretek)
Nagylaci, egyébként kb jó választás
172-hez meg teljesen jó a -vélhetõen- 52-es merthogy 51 es nincs (49,52,54,56,58,60 a méretek)
Nagylaci, egyébként kb jó választás
Írta 2011. január 19. - 18:37
Hali 170 cm vagyok és 17 col os vázam van edzeni de versenyre 19 es van de az kicsit nagy egy 60mm kormány befogó van benne és a nyereg teljesen elõre van tolva ha ha hasonló modositásokat végzel a kerékpáron talán jó lesz de nekem is nagy a váz alapból csak a maratonok miatt kell hogy tudjak magammal vinni 2 kulacsot szerintem ha lehet elõször próbáld ki ha van rá lehetöséged és utána dönts de nagy a váz mérete én szerintem egy 17es vagy 18 as bõven elég lenne neked
Imi
Imi
Írta 2011. január 19. - 18:26
Sziasztok!
Lehetséges, hogy vennék egy bringát a régi tákolt MTB-m helyett, ezért kérlek segítsetek.
Én 172cm "magas" vagyok (még azért szeretnék nõni),kb. ehhez a magassághoz kellene méretben megfelelõnek lennie a kerékpárnak. Inkább csak országúton megyek, túrázgatok, nyáron edzésképp is, ritkábban földúton. Suliba járós bringaként is szolgálna nyáron (oda-vissza:26km). Legyen tartós, a karbantartás nem gond, csak ne kelljen sûrûn cserélgetni az alkatrészeket, ezért is gondoltam kicsit komolyabb felszereltségûre. Errõl mi a véleményetek?Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: fitnesz paripa
Árban ez a maximum.
Köszi!
Lehetséges, hogy vennék egy bringát a régi tákolt MTB-m helyett, ezért kérlek segítsetek.
Én 172cm "magas" vagyok (még azért szeretnék nõni),kb. ehhez a magassághoz kellene méretben megfelelõnek lennie a kerékpárnak. Inkább csak országúton megyek, túrázgatok, nyáron edzésképp is, ritkábban földúton. Suliba járós bringaként is szolgálna nyáron (oda-vissza:26km). Legyen tartós, a karbantartás nem gond, csak ne kelljen sûrûn cserélgetni az alkatrészeket, ezért is gondoltam kicsit komolyabb felszereltségûre. Errõl mi a véleményetek?Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: fitnesz paripa
Árban ez a maximum.
Köszi!
Írta 2011. január 19. - 16:07
kb 200.000-300.000-tól kezdödnek a belépö modellek(márka függö),innét csak a pénztárca szab határt.ha sokat tekeregsz a mátrában és környékén lehet nem ártana egy compact hajtomü,persze ha fiatal erös vad csikó vagy akkor mehet az 53/39 is:)
Írta 2011. január 19. - 15:24
Sziasztok
Milyen bringát vegyek?
Országúti bringa érdekelne, de nem tudom, hogy mekkora összeget kellene rászánnom, hogy ne valami gagyit vegyek, de fölöslegesen ne is kerüljön túl sokba. A nyári hónapokban 1500-3000km-t szoktam tekerni, a Mátra lábánál lakom, úgyhogy vannak dombok szép számmal, de szoktam sík terepen is használni a jelenlegi kerómat.
Nem csak összegbeli javaslatot várok, hanem konkrét típust is.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Milyen bringát vegyek?
Országúti bringa érdekelne, de nem tudom, hogy mekkora összeget kellene rászánnom, hogy ne valami gagyit vegyek, de fölöslegesen ne is kerüljön túl sokba. A nyári hónapokban 1500-3000km-t szoktam tekerni, a Mátra lábánál lakom, úgyhogy vannak dombok szép számmal, de szoktam sík terepen is használni a jelenlegi kerómat.
Nem csak összegbeli javaslatot várok, hanem konkrét típust is.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Írta 2011. január 16. - 15:08
nekem kb. ugyan ekkora magassághoz M-es Stab van, szerintem jó lenne az M-es méret neked is.
Young Talent és Canyon gépeket 2000-2300euroért tudsz már újonnan is venni, ha belefér még a gyûjtögetés én inkább választanám azt mint egy használtat.
Young Talent és Canyon gépeket 2000-2300euroért tudsz már újonnan is venni, ha belefér még a gyûjtögetés én inkább választanám azt mint egy használtat.
Írta 2011. január 16. - 14:44
Sziasztok!
Már régóta szeretnék elkezdeni DH-zni (kb 14 éves korom óta most 23 vagyok), talán lassan összejön a dolog...
Egyenlõre az informálódási fázisnál tartok, és szeretném a segítségeteket kérni pár dolog megválaszolásban:
-173cm 68-70kg hoz milyen vázméret illk,
-400e huf ot tudok max a bringára szánni neten kona stinky 10 tünt szimpatikusnak eddig, megéri az árát?
- egy totál kezdõnek érdemes egyáltalán ennyi pénzt belevágni az elején, illetve 23 éves fejel nekikezdeni?
-tudtok valami olyan weboldalt ajánlani akár angolt ahol egy kezdõknek dh-freeride témában sok hasznos info van összegyüjtve?
-Bármiféle tanácsot szivesen látnék, kösz elõre is.
Már régóta szeretnék elkezdeni DH-zni (kb 14 éves korom óta most 23 vagyok), talán lassan összejön a dolog...
Egyenlõre az informálódási fázisnál tartok, és szeretném a segítségeteket kérni pár dolog megválaszolásban:
-173cm 68-70kg hoz milyen vázméret illk,
-400e huf ot tudok max a bringára szánni neten kona stinky 10 tünt szimpatikusnak eddig, megéri az árát?
- egy totál kezdõnek érdemes egyáltalán ennyi pénzt belevágni az elején, illetve 23 éves fejel nekikezdeni?
-tudtok valami olyan weboldalt ajánlani akár angolt ahol egy kezdõknek dh-freeride témában sok hasznos info van összegyüjtve?
-Bármiféle tanácsot szivesen látnék, kösz elõre is.
Írta 2011. január 13. - 20:24
Írta 2011. január 13. - 02:42
Köszi, pont egy ilyen táblázatot keresgéltem csak nem találtam rá.
Kicsi? még véletlenül sem. törpe turista használta, ez látszik a beállításokon, de te mivel 5'9" magas vagy, még simán jó neked a gyár szerint.
Giant Bike Size Guide | Cyclestore.co.uk
Szerintem próbáld ki
Írta 2011. január 11. - 18:08
Melyik bringát ajánlanátok téli edzésre??
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: CENTURION 26' vagy Országúti | maxi-bike a legelsõ Bianchi.
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: CENTURION 26' vagy Országúti | maxi-bike a legelsõ Bianchi.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "
Írta 2011. január 10. - 16:18
Kicsi? még véletlenül sem. törpe turista használta, ez látszik a beállításokon, de te mivel 5'9" magas vagy, még simán jó neked a gyár szerint.
Szerintem próbáld ki
Szerintem próbáld ki
Írta 2011. január 09. - 19:03
Én 55-56-ost vennék, de ugye függ attól is, hogy slope-ingos-e a kerékpár, milyen hosszú lábad van stb.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"