régebben nekem 3 évig volt bike+ h. agyam éves szinten 15-20 ezret kapta télen nyáron elég jól bírta 2 szer kellet zsírozni azt enyi volt az összes baja
én a bike+ választanám ez az én véleményem de várd mega töbiekét is;)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2011. január 23. - 11:19
Írta 2011. január 21. - 21:32
Haligali!
Kicsit most hosszabbra ereszteném a dolgot, mert nem olyan egyszerû... 4 éve vagyok biciglis futár. Eddig elmorzsoltam egy moser, egy legnano és egy peugeot outi vázat, egy halom alkatrészt, volt köztük prémiumkategóriás, elvileg minõségi cucc. Jelenleg egy tárcsafékes Kona Dew plus-om van, 1 éves, már véreset köhög, még álltában is viszi a pénzt, valamint egy agyváltós Altrix cruiserem, csupa rozsda a váz, talán jobban birja mint a Kona, de szintúgy viszi a pénzt és nem túl gyors. 4 év alatt arra jutottam, hogy a mai kerékpáralkatrész biznisz egy iszonyat nagy lehúzás, de hát a 4000 forintos tárcsafékbetétek korában mi mást is mondhatnék. Úgy döntöttem véget vetek ennek, hát elõszedtem a 45 éves Csepel Tura roncsomat és építek rá egy futárbringát. Az eredeti összeállítástol annyiban térek el, hogy kap egy rendes haladós nyerget, egy négyszögtengelyes hajtómû rendszert, V-fékes villát, új kerekeket, a fõ kérdés viszont az, hogy milyen kontrás agyat tegyek be hátulra? a Velosteel cseh agyak hulladványok, már kinyírtam egyet, a régi Super granat agyaim már ki vannak kopva, a Bike+ agyakat nem ismerem, a Shimano kontrás agyakat sem drágábbak, de talán jók is. Valaki tud valamit ajánlani?
Kicsit most hosszabbra ereszteném a dolgot, mert nem olyan egyszerû... 4 éve vagyok biciglis futár. Eddig elmorzsoltam egy moser, egy legnano és egy peugeot outi vázat, egy halom alkatrészt, volt köztük prémiumkategóriás, elvileg minõségi cucc. Jelenleg egy tárcsafékes Kona Dew plus-om van, 1 éves, már véreset köhög, még álltában is viszi a pénzt, valamint egy agyváltós Altrix cruiserem, csupa rozsda a váz, talán jobban birja mint a Kona, de szintúgy viszi a pénzt és nem túl gyors. 4 év alatt arra jutottam, hogy a mai kerékpáralkatrész biznisz egy iszonyat nagy lehúzás, de hát a 4000 forintos tárcsafékbetétek korában mi mást is mondhatnék. Úgy döntöttem véget vetek ennek, hát elõszedtem a 45 éves Csepel Tura roncsomat és építek rá egy futárbringát. Az eredeti összeállítástol annyiban térek el, hogy kap egy rendes haladós nyerget, egy négyszögtengelyes hajtómû rendszert, V-fékes villát, új kerekeket, a fõ kérdés viszont az, hogy milyen kontrás agyat tegyek be hátulra? a Velosteel cseh agyak hulladványok, már kinyírtam egyet, a régi Super granat agyaim már ki vannak kopva, a Bike+ agyakat nem ismerem, a Shimano kontrás agyakat sem drágábbak, de talán jók is. Valaki tud valamit ajánlani?
Írta 2011. január 21. - 17:36
ahol láttad azt a futásteljesítményt, ott azt is írják, hogy ez egy 13 éves széria. még ha nem is használták ez baromi öreg technika.
meg az 1"os menetes pilótafülke is erõsen kolbászgyár.
jobban járnál egy modern használttal ennyi pénzért.
Igen, olvastam azt is, ezért bizonytalanodtam el. Igazából max 120-125 lenne rá, csak gondoltam lealkudom :-)
A karbon váz és villa kecsegtet benne elsõsorban (fõleg a villa), azt olvastam hogy az jelentõsen tudja emelni a komfortérzetet.
Csak olyat amiben legalább a villa karbon és viszonylag elfogadható a felszereltsége még nem találtam ennyi pénzért.
Írta 2011. január 21. - 15:00
ahol láttad azt a futásteljesítményt, ott azt is írják, hogy ez egy 13 éves széria. még ha nem is használták ez baromi öreg technika.
Írta 2011. január 21. - 14:49
Írta 2011. január 21. - 09:59
Õ lenne az:
Külföldi fórumon volt aki 12.000 mérföldet írt, hiba nélkül.
Bár lehet hogy csak neki volt szerencséje
http://forum.bikemag.../hirdetes-63528
Külföldi fórumon volt aki 12.000 mérföldet írt, hiba nélkül.
Bár lehet hogy csak neki volt szerencséje
http://forum.bikemag.../hirdetes-63528
Írta 2011. január 21. - 00:03
+1.
Föladom, nem tudok szûkszavúbb lenni Tiggernél, hozzáteszem, hogy csakis a váz miatt, a 8-as 105 szerintem kicsit jobb (tartósabb), mint a Tiagra (mindkettõvel sokéves tapasztalatom van), a régi karbonvázak viszont esetleg kevésbé megbízhatóak (emlékszem azaz hallottam, hogy törtek, de nem alattam).
Föladom, nem tudok szûkszavúbb lenni Tiggernél, hozzáteszem, hogy csakis a váz miatt, a 8-as 105 szerintem kicsit jobb (tartósabb), mint a Tiagra (mindkettõvel sokéves tapasztalatom van), a régi karbonvázak viszont esetleg kevésbé megbízhatóak (emlékszem azaz hallottam, hogy törtek, de nem alattam).
Írta 2011. január 20. - 23:37
másodikat
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 20. - 23:34
Melyiket választanátok a kettõ közûl ha hasonló áron lenne?
Országúti bringák:
1. Régi karbon váz, 8 sebességes fékváltókaros Shimano 105-ös szettel, még a hagyományos (nem ahead) rendszerû.
2 Vagy egy mai korból való Alumínium vázasat, Shimano Tiagra szettel
mindét bringa új, vagyis nem használt.
Országúti bringák:
1. Régi karbon váz, 8 sebességes fékváltókaros Shimano 105-ös szettel, még a hagyományos (nem ahead) rendszerû.
2 Vagy egy mai korból való Alumínium vázasat, Shimano Tiagra szettel
mindét bringa új, vagyis nem használt.
Írta 2011. január 20. - 20:35
akkor a 49 es egy hosszabb stucnival kb 120mm es el azt meg van oldva a helyzet
Írta 2011. január 20. - 17:02
ja, ez szép és jó, csak most egy Kona Dew-ról van szó, amibõl csak ezek a méretek vannak.
Írta 2011. január 20. - 16:50
Írta 2011. január 19. - 22:48
Használtat vennék, vagy nagyon akciósat. Ha van lé rá, akkor karbont, felszereltségbõl, a Shimano 105-tõl felfelé már minden jó. Mennyi pénz van az ügyre? úgy könnyebb tanácsot adni
Írta 2011. január 19. - 19:32
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként a linken szereplõ bringa megéri az árát, vagy kb. reális? Pofátlanság lenne belealkudni pl egy kitámasztót meg egy normál v. klipszes pedált?
szerintem jó az ára, de az apróban minimum 10%-ot kötelezõ alkudni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2011. január 19. - 19:27
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként a linken szereplõ bringa megéri az árát, vagy kb. reális? Pofátlanság lenne belealkudni pl egy kitámasztót meg egy normál v. klipszes pedált?
Írta 2011. január 19. - 18:48
az egy trekking kerékpár aminek teljesen más a méretezése -és felhasználási területe is- mint egy montenbájké.
172-hez meg teljesen jó a -vélhetõen- 52-es merthogy 51 es nincs (49,52,54,56,58,60 a méretek)
Nagylaci, egyébként kb jó választás
172-hez meg teljesen jó a -vélhetõen- 52-es merthogy 51 es nincs (49,52,54,56,58,60 a méretek)
Nagylaci, egyébként kb jó választás
Írta 2011. január 19. - 18:37
Hali 170 cm vagyok és 17 col os vázam van edzeni de versenyre 19 es van de az kicsit nagy egy 60mm kormány befogó van benne és a nyereg teljesen elõre van tolva ha ha hasonló modositásokat végzel a kerékpáron talán jó lesz de nekem is nagy a váz alapból csak a maratonok miatt kell hogy tudjak magammal vinni 2 kulacsot szerintem ha lehet elõször próbáld ki ha van rá lehetöséged és utána dönts de nagy a váz mérete én szerintem egy 17es vagy 18 as bõven elég lenne neked
Imi
Imi
Írta 2011. január 19. - 18:26
Sziasztok!
Lehetséges, hogy vennék egy bringát a régi tákolt MTB-m helyett, ezért kérlek segítsetek.
Én 172cm "magas" vagyok (még azért szeretnék nõni),kb. ehhez a magassághoz kellene méretben megfelelõnek lennie a kerékpárnak. Inkább csak országúton megyek, túrázgatok, nyáron edzésképp is, ritkábban földúton. Suliba járós bringaként is szolgálna nyáron (oda-vissza:26km). Legyen tartós, a karbantartás nem gond, csak ne kelljen sûrûn cserélgetni az alkatrészeket, ezért is gondoltam kicsit komolyabb felszereltségûre. Errõl mi a véleményetek?Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: fitnesz paripa
Árban ez a maximum.
Köszi!
Lehetséges, hogy vennék egy bringát a régi tákolt MTB-m helyett, ezért kérlek segítsetek.
Én 172cm "magas" vagyok (még azért szeretnék nõni),kb. ehhez a magassághoz kellene méretben megfelelõnek lennie a kerékpárnak. Inkább csak országúton megyek, túrázgatok, nyáron edzésképp is, ritkábban földúton. Suliba járós bringaként is szolgálna nyáron (oda-vissza:26km). Legyen tartós, a karbantartás nem gond, csak ne kelljen sûrûn cserélgetni az alkatrészeket, ezért is gondoltam kicsit komolyabb felszereltségûre. Errõl mi a véleményetek?Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: fitnesz paripa
Árban ez a maximum.
Köszi!
Írta 2011. január 19. - 16:07
kb 200.000-300.000-tól kezdödnek a belépö modellek(márka függö),innét csak a pénztárca szab határt.ha sokat tekeregsz a mátrában és környékén lehet nem ártana egy compact hajtomü,persze ha fiatal erös vad csikó vagy akkor mehet az 53/39 is:)
Írta 2011. január 19. - 15:24
Sziasztok
Milyen bringát vegyek?
Országúti bringa érdekelne, de nem tudom, hogy mekkora összeget kellene rászánnom, hogy ne valami gagyit vegyek, de fölöslegesen ne is kerüljön túl sokba. A nyári hónapokban 1500-3000km-t szoktam tekerni, a Mátra lábánál lakom, úgyhogy vannak dombok szép számmal, de szoktam sík terepen is használni a jelenlegi kerómat.
Nem csak összegbeli javaslatot várok, hanem konkrét típust is.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Milyen bringát vegyek?
Országúti bringa érdekelne, de nem tudom, hogy mekkora összeget kellene rászánnom, hogy ne valami gagyit vegyek, de fölöslegesen ne is kerüljön túl sokba. A nyári hónapokban 1500-3000km-t szoktam tekerni, a Mátra lábánál lakom, úgyhogy vannak dombok szép számmal, de szoktam sík terepen is használni a jelenlegi kerómat.
Nem csak összegbeli javaslatot várok, hanem konkrét típust is.
Elõre is köszönöm a válaszokat

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére