Egy 1974 körüli, modernizált acél (Cr-Mo ötvözet) Peugeot-t használok minden nap, a családban fél tucat különbözõ, 1990 elõtti (esetleg modernizált, azaz pl. fékváltókarossá alakított, új kerekkel ellátott) Peugeot van. Mind acélötvözet.gren_tamas: Te melyik régebbi márkákat ajánlod, melyek között érdemes keresgélni [...]
Gitane, Motobecane, Mercier, azaz láthatólag a (kb. kihalt, régebbi, acélötvözet) francia márkák vannak hozzám közelebb. Ilyenbõl érdemes 1982 utánit venni manapság, akkor már a legtöbben áttértek a brit középcsapágy- és hátsókerék szabványra (de ma is mindent meg lehet oldani a régebbieken is, 2 v. 3x10 sebességesre is lehet).
A Puch, Atala, Moser is jó, a lényeg, hogy jó csövekbõl (pl. Columbus, Vitus) legyen, ép, legfeljebb felületi rozsdanyomokkal. A (nagy) francia használtpiacon mondjuk 100 euró körül már azonnal használható, 200 körül egész jó, fékváltókaros biciklik vannak. Mo-n a (használt) árak újabban (?) magasabbak. Az olasz biciklik közt sok jó váz van, kisebb-nagyobb (megoldható) kompatibilitási problémák lehetnek. Bianchi, Colnago, Olmo, Tullio, Pinarello
Rápillantva a Bikemag apróra, a következõkre nézz rá:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Peugeot-hasznaltbiciklik.hu
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Puch NAGY vázas - Full Shimano RX100 - a MAxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Eladó országúti (ez kb csak váz),
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 62-es Puch Mistral
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: ATALA Corsa 58-as
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM - Shimano - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Bavaria - Sachs - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM Strada 3000-fúl Sh.105-hasznaltbiciklik.hu
Hozzáteszem, hogy ezeket mind ki kéne próbálni, az egyik pl. csak váz, mind átvizsgálandó, de ezeket elõbb venném meg, mint az általad kinézett Neuzert (ugyanazt tudják, kevesebbért).
A Használt Biciklik nevû kereskedõ számomra - teljesen szubjektíven, helyesírási hibái és szövege alapján - kevésbé tûnik megbízhatónak, mint az évek óta látható Maxi-Bike, de egyikkel sincs semmiféle tapasztalatom (sem érdekviszonyom), érdeklõdj.
Ezeket mind tovább lehet fejleszteni fékváltókarosra, jobb kerekekkel stb., de a lényeg, hogy valószínûleg anélkül is használhatók. Kezdeti figyelmet igényelnek, én úgy tanultam meg biciklit szerelni igazán, hogy több tucatnyi régi biciklit teljesen felújítottam, azaz szétszedéssel kezdtem. Ez persze nem az egyetlen lehetséges út, egyes boltok is hajlandóak a modernizálásra.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére