Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

gren_tamas: Te melyik régebbi márkákat ajánlod, melyek között érdemes keresgélni [...]

Egy 1974 körüli, modernizált acél (Cr-Mo ötvözet) Peugeot-t használok minden nap, a családban fél tucat különbözõ, 1990 elõtti (esetleg modernizált, azaz pl. fékváltókarossá alakított, új kerekkel ellátott) Peugeot van. Mind acélötvözet.
Gitane, Motobecane, Mercier, azaz láthatólag a (kb. kihalt, régebbi, acélötvözet) francia márkák vannak hozzám közelebb. Ilyenbõl érdemes 1982 utánit venni manapság, akkor már a legtöbben áttértek a brit középcsapágy- és hátsókerék szabványra (de ma is mindent meg lehet oldani a régebbieken is, 2 v. 3x10 sebességesre is lehet).
A Puch, Atala, Moser is jó, a lényeg, hogy jó csövekbõl (pl. Columbus, Vitus) legyen, ép, legfeljebb felületi rozsdanyomokkal. A (nagy) francia használtpiacon mondjuk 100 euró körül már azonnal használható, 200 körül egész jó, fékváltókaros biciklik vannak. Mo-n a (használt) árak újabban (?) magasabbak. Az olasz biciklik közt sok jó váz van, kisebb-nagyobb (megoldható) kompatibilitási problémák lehetnek. Bianchi, Colnago, Olmo, Tullio, Pinarello :) (van, ami drága...), több tucat ajánlható olasz van, de azokkal nincs tapasztalatom (ill. csak közvetett).
Rápillantva a Bikemag apróra, a következõkre nézz rá:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Peugeot-hasznaltbiciklik.hu
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Puch NAGY vázas - Full Shimano RX100 - a MAxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Eladó országúti (ez kb csak váz),
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 62-es Puch Mistral
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: ATALA Corsa 58-as
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM - Shimano - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Bavaria - Sachs - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM Strada 3000-fúl Sh.105-hasznaltbiciklik.hu
Hozzáteszem, hogy ezeket mind ki kéne próbálni, az egyik pl. csak váz, mind átvizsgálandó, de ezeket elõbb venném meg, mint az általad kinézett Neuzert (ugyanazt tudják, kevesebbért).
A Használt Biciklik nevû kereskedõ számomra - teljesen szubjektíven, helyesírási hibái és szövege alapján - kevésbé tûnik megbízhatónak, mint az évek óta látható Maxi-Bike, de egyikkel sincs semmiféle tapasztalatom (sem érdekviszonyom), érdeklõdj.
Ezeket mind tovább lehet fejleszteni fékváltókarosra, jobb kerekekkel stb., de a lényeg, hogy valószínûleg anélkül is használhatók. Kezdeti figyelmet igényelnek, én úgy tanultam meg biciklit szerelni igazán, hogy több tucatnyi régi biciklit teljesen felújítottam, azaz szétszedéssel kezdtem. Ez persze nem az egyetlen lehetséges út, egyes boltok is hajlandóak a modernizálásra.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
szeretnék venni egy olcsó, de komolyabb MTB-t.
lehetõleg 100e alatt, de leginkább olyan 70-80e-ig.
viszont csakis shimano-s váltóval szeretnék, ill tárcsafékest.
183cm, 75kg-os vagyok
leginkább terepre, ill. kisebb-nagyobb túrára használnám.
van egyáltalán ilyen, ami az elvárásaimnak megfelel? ha igen hol találom?
Üdv

Csakis Bikemag apró azaz használt, új áron ezért az összegért még "csak egy már" használható montit kapsz ezért az összegért a tárcsa féket felejtsd el még a használtaknál is mert több fékerõt nem kapsz mint egy átlag v-féktõl ellenben sokkal több szívást.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ez nincs rossz árban! Persze érdemes érdeklõdni hogy milyen állapotban van a villa és a tag, de az alkatrészek nem gagyik! És fully!
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Kona Kahuna Deluxe 19"

reweptor

reweptor

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
szeretnék venni egy olcsó, de komolyabb MTB-t.
lehetõleg 100e alatt, de leginkább olyan 70-80e-ig.
viszont csakis shimano-s váltóval szeretnék, ill tárcsafékest.
183cm, 75kg-os vagyok
leginkább terepre, ill. kisebb-nagyobb túrára használnám.
van egyáltalán ilyen, ami az elvárásaimnak megfelel? ha igen hol találom?
Üdv

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
gren_tamas: Te melyik régebbi márkákat ajánlod, melyek között érdemes keresgélni?

köszönettel
eskimo

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Ezt a bringát néztem ki magamnak, és az érdekelne, hogy ebben a konstrukcióban megéri-e az árát, vagy abszolút felejtsem el a dolgot és gondolkodjak használtban. Pilis Sport :: Neuzer :: Whirlwind Basic [...]

Nem rossz, de érdemes megfontolnod a következõket:
Ez 7 (hátsó) sebességes, azaz korszerûtlen (csavarozható, nem pedig hornyokba tolható) a hátsó lánckerékegyüttes. Ez a megoldás a hátsó tengelytörés esélyét is növeli, fõleg súlyosabb egyéneknél. Országútra (túrákra) bõven jó ugyan az alsócsöves váltó, városban azonban néha ezzel nehéz lehet gyorsan váltani, ezért inkább 8 (hátsó-) sebességes, fékváltókaros (pl. Shimano 2300 váltócsalád, ezt ma is gyártják) rendszert javasolnék. Ez nem abszolútum, Mo-n alsócsövi váltós biciklivel járok fõleg, városban is (régóta megszoktam), de kétségtelenül gyorsabb a fékváltókaros. Az ár határeset, ekörül már van (lennie kéne...) korszerûbb használt is (61-es méret, 59 is jó lehet). Használt esetén a kerekek állapota is fontos. Ha használtat nézel, próbálj 8-as 105-össel vagy akármilyen 8-as fém Campagnoloval szereltet (régi Athena, Veloce, ...) keresni, ezek fékváltókarosak, tartósak, és ma is jobbak (ha nincsenek tönkrevágva), mint egy vadiúj Shimano Sora vagy 2300 (ám ezek sem rosszak, kezdetnek!).

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Ezt a bringát néztem ki magamnak, és az érdekelne, hogy ebben a konstrukcióban megéri-e az árát, vagy abszolút felejtsem el a dolgot és gondolkodjak használtban. Pilis Sport :: Neuzer :: Whirlwind Basic

Elõre is köszönöm.
eskimo

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én egy Neuzer Whirlwind Basic-et néztem ami nekem nagyon megtetszett, de az a problémám, hogy nem találtam semmit a neuzer márkáról és nem tudom, hogy mennyire strapabírók. Szerinted ez alkalmas lenne nekem? Ezt egy eléggé elfogadható áron találtam, és még tetszik is.
Amúgy a használt gépek közül melyik márkákkal érdemes egyáltalán foglalkozni?

Nem feltétlen márkafüggõ a dolog. Nézz körül az itteni apróhirdetõben, vaterán stb., ha valami szimpatikus, linkeld be ide, aztán majd megmondják, hogy megéri-e.

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Én egy Neuzer Whirlwind Basic-et néztem ami nekem nagyon megtetszett, de az a problémám, hogy nem találtam semmit a neuzer márkáról és nem tudom, hogy mennyire strapabírók. Szerinted ez alkalmas lenne nekem? Ezt egy eléggé elfogadható áron találtam, és még tetszik is.
Amúgy a használt gépek közül melyik márkákkal érdemes egyáltalán foglalkozni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát ha tetszenek az országútik, akkor vegyél azt. Sajnos 60-ért még használtból is nehéz lesz igazán jót találni, az újat pedig el is felejtheted. A súly miatt nem aggódnék, ez még egyáltalán nem extrém.

eskimo

eskimo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Egy 24 éves 193 cm 93 kg-os fickó vagyok és szeretnék venni magamnak egy bringát. Többnyire a városban használnám, és tervezem nyáron a hosszabb bringázásokat is. Még soha nem volt egy becsületes vasam, és azt hiszem a Tescos bringáknál jobb sem soha. Szóval abszolút laikus vagyok a bringák terén.
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy számomra legmegfelelõbb bringát válasszuk ki, ami nem megy szét alattam hamar, és élvezni is tudom a bringázás jelentette örömöket.
A maximum összeg amit rászánnék így elsõ körben az 60 e lenne. Nekem nagyon tetszenek az országúti gépek, a crosstreckingekrõl meg nem tudok semmit jóformán.

Elõre is köszönöm a segítségeteket
eskimo

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
16éves, 172centis huginak 60ezerig keresünk bringát az Alföldre. terep maximum dûlõ út lesz, meg tõtés teteje:) szóval a vékonyguma-nagykerék megoldást preferálnám.
használt is jöhet.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Jaja néztem. Lehet, hogy jó is lesz.
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Méretileg 19-19,5"-os kellene.
Az elõbbi oldalon valóban elég sok fajta van és találtam is pár elég jó gépet.
Köszi!

akkor pl ez sem rossz

:::BigBike:::
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Méretileg 19-19,5"-os kellene.
Az elõbbi oldalon valóban elég sok fajta van és találtam is pár elég jó gépet.
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy faternak kellene egy bicajt találni 100-110ezer Ft-ért.. MTB bicajt keresünk, aszfalton is és földúton is lenne használva. Tárcsafék nem kritérium, de jó lenne azért ha azzal lenne szerelve. Olyan kategóriában keresünk, mint pl. a Trek 3700-as, vagy Cube Aim.
Köszi!

méretileg ?

mert pl körülnézel itt
:::BigBike:::

tavalyi/elõtti modellek (nem csak merida) vannak elég jó áron, csak hát méretben nem minden.

ez sem roszz (asszem 17-es) bár inkább a váz amiért jó cucc

http://www.probike.h...emart&Itemid=71
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy faternak kellene egy bicajt találni 100-110ezer Ft-ért.. MTB bicajt keresünk, aszfalton is és földúton is lenne használva. Tárcsafék nem kritérium, de jó lenne azért ha azzal lenne szerelve. Olyan kategóriában keresünk, mint pl. a Trek 3700-as, vagy Cube Aim.
Köszi!

MrBal

MrBal

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali, szerintem azt is gondold vegig hogy az orszaguti bringazas melyik reszebe szerettel bele, mert en is igy vagyok, hogy tobbet megyek uton, meg varosban es neha kapom elo a montimat a hegyekre, viszont a gorbe verseny kormanytol, meg az ahhoz tartozo valtoszettektol hanyok, ugyhogy en az orszaguton egy hybryddel nyomom, ami minden porcikajaban orszaguti, csak egyenes kormannyal, mtb fekvaltokarokkal, es hatul 11-30as lanckerekkel, ami ugye kicsit nagyobb mint az orszagutin szokasos.
az en bringam egy GENESIS day2 ez egy angol bringaepito ceg (ridgeback) premiumtermeke, es imadom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Haligali!

Kicsit most hosszabbra ereszteném a dolgot, mert nem olyan egyszerû... 4 éve vagyok biciglis futár. Eddig elmorzsoltam egy moser, egy legnano és egy peugeot outi vázat, egy halom alkatrészt, volt köztük prémiumkategóriás, elvileg minõségi cucc. Jelenleg egy tárcsafékes Kona Dew plus-om van, 1 éves, már véreset köhög, még álltában is viszi a pénzt, valamint egy agyváltós Altrix cruiserem, csupa rozsda a váz, talán jobban birja mint a Kona, de szintúgy viszi a pénzt és nem túl gyors. 4 év alatt arra jutottam, hogy a mai kerékpáralkatrész biznisz egy iszonyat nagy lehúzás, de hát a 4000 forintos tárcsafékbetétek korában mi mást is mondhatnék. Úgy döntöttem véget vetek ennek, hát elõszedtem a 45 éves Csepel Tura roncsomat és építek rá egy futárbringát. Az eredeti összeállítástol annyiban térek el, hogy kap egy rendes haladós nyerget, egy négyszögtengelyes hajtómû rendszert, V-fékes villát, új kerekeket, a fõ kérdés viszont az, hogy milyen kontrás agyat tegyek be hátulra? a Velosteel cseh agyak hulladványok, már kinyírtam egyet, a régi Super granat agyaim már ki vannak kopva, a Bike+ agyakat nem ismerem, a Shimano kontrás agyakat sem drágábbak, de talán jók is. Valaki tud valamit ajánlani?

alfine? addig jo, amig a bringad kopik :)

kellyscateye

kellyscateye

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Reméltem, hogy van egy ilyen topic is.Na szóval eddig MTB-s voltam és rájöttem, hogy nekem az országúti tekerés való.A mostani gépemet is próbáltam átalakítani országútira, amennyire lehetett.Most jött el az idõ, hogy nem bírom tovább és vennem kell egy országúti bringát, na meg a kérdés, hogy milyet is vegyek.Ami árban is tûrhetõ meg ami a legjobban megtetszett az a Kelly's ARC 1.9(2009).Ti mit ajánlatok, tapasztaltabbak vagytok ilyen téren.