Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. január 09. - 15:03
Egy országúti bringa vásárlásán gondolkozok a mounti mellé második bringának. Tudnátok tanácsot adni abban hogy körülbelül milyen méretben keresgéljek? 178 cm magas vagyok. Találtam az apróban egy bringát:
Giant OCR2-es versenygép 53,5-ös váz, 50-es üléscsõ
A tulaj szerint ez lehet hogy már kicsi lenne nekem. Esetleg ha tudtok javasolni valami jó választást az is jöhet.
A fenti bringán az szimpatikus hogy 3 tányér van elöl, carbon villás és spd-vel tudnék vele menni.
Köszönöm!
Írta 2011. január 09. - 11:29
Ha gondolod priviben elküldöm az elérhetõségüket.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. január 08. - 22:33
Ami nekem a legfontosabb lenne, az a normális fék -- olyan, ami esõben is rendesen fog, tehát ami minél kevésbé van kitéve az idõjárás viszontagságainak. Nem tudom, tárcsafék vagy dobfék mennyire túlzás városban -- mindenesetre nekem tényleg ez a legfontosabb szempont. Tehát mindenképpen az kéne, hogy a kerékpár váza támogasson valamilyen normális, minden idõben abszolút megbízható féket.
A másik, hogy lehetõség szerint mindenféle idõben lehessen jól használni. Nem tudom, jól gondolom-e, hogy télen tényleg jobban járnék-e egy olyan bringával, amin a jó idõben nyilván tökéletes országúti gumis kereket le lehetne cserélni egy szélesebb kerékre.
Ezen kívül még a viszonylagos költséghatkonyság lenne a szempont -- ha van értelme, tényleg szívesen kiadnék rá egy kicsit többet.
Elõre is köszi mindenkinek, aki tud segíteni.
Írta 2011. január 02. - 23:52
Írta 2011. január 02. - 23:20
Írta 2011. január 02. - 23:17
Írta 2010. december 28. - 12:02
Szerintetek ez a bicikli körülbelül mennyit érhet? Használtan, természetesen.
Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting
váz: Kona Stab Garbanzo Deluxe
tag: Marzoccho Roco Coil RC
villa: Rock Shox Domain 318 U-turn (115-160mm)
kormánycsapágy: FSA The Pig
kormányszár: Bike+ Flame
kormány: Truvativ Hussefelt
fékek: Hayes HFx9 203-as tárcsákkal
agyak: Novatec iparis, hátul 10mm-es gyorszár, elöl 20mm-es átütõs
felnik: Mavic Ex 325
küllõk: DT
gumik: Tioga Factory DH 2.3
pedál: Bike+
hajtómû: Shimano Hone 38-as Gebhardt tányérral
láncvezetõ: Truvativ Boxguide
hátsó váltó: Shimano XT rövid kanalas
lánc: Shimano LX
racsni: Shimano Alivio
váltókar: Shimano STX RC 8 fokozat
nyeregszár: RaceFace Prodigy DH
nyereg: SDG Kona
markolat: Bike+
Írta 2010. december 15. - 15:59
Mi a vélemény a Kross Jantar S-rõl? Árban az oldal szerint (kross.hu) ez is benne van az általam említett kategóriában. És talán kicsit még jobban tetszik olyan szempontból, hogy nincs elsõ teleszkópja. Nekem sajnos nincsenek jó tapasztalataim az ilyen árkategóriájú bicajokba szerelt telókkal kapcsolatban.
Írta 2010. december 15. - 15:53
Szimpatikusak ezek a Kross kerékpárok. Van esetleg valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
Még annyi kérdésem lenne, hogy egy kb 165cm-es embernek mekkora vázméret az ideális? Mondjuk nekem mindenképp nõi vázas kell, annak meg alapból szinte a földet súrolja a váza, így átlépni egyáltalán nem kell. Csak azért kérdezem, hogy pl ülés, kormány beállításnál ki lehessen választani a legjobbat ehhez a testmagassághoz.
Írta 2010. december 14. - 18:19
KROSS Gorky Park - KROSS
akciós ára: 65.900.-
KROSS Green Park - KROSS
akciós ára: 58.900.-
Kosár az kb. 2-3 ft, attól függõen, hogy fix vagy levehetõ (bevásárlókosárként is funkciónáló) kosárral szeretnéd.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kerékpár vásárlás ügyben. Anyukámnak szeretnénk venni egy kerékpárt. Egy igazi kis városi cirkálóra gondoltunk, amivel elmehet boltba bevásárolni, piacra... Legyen rajta csomagtartó, kosár. Igazából csak városi közlekedésre lenne 99%-ban használva, ott is fõként sík terepen. Én egy agyváltósra gondoltam, ami 3 fokozatú. Árban 50e-70e közöttit képzeltem el.
Milyet ajánlanátok? Érdemes újat venni, vagy jó a használt is? Méretben mekkora a megfelelõ kb 165cm magasságra?
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. december 14. - 13:03
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni kerékpár vásárlás ügyben. Anyukámnak szeretnénk venni egy kerékpárt. Egy igazi kis városi cirkálóra gondoltunk, amivel elmehet boltba bevásárolni, piacra... Legyen rajta csomagtartó, kosár. Igazából csak városi közlekedésre lenne 99%-ban használva, ott is fõként sík terepen. Én egy agyváltósra gondoltam, ami 3 fokozatú. Árban 50e-70e közöttit képzeltem el.
Milyet ajánlanátok? Érdemes újat venni, vagy jó a használt is? Méretben mekkora a megfelelõ kb 165cm magasságra?
Barátnõm hasonló magassággal bír, és 2 ilyen gépe van, egy a családjánál az Alföldön, a másik meg Bpen, amit a belvárosban használ. Az egyik használtan volt véve <20-ért, a másik meg egy új Neuzer Altrix, kb a duplája volt. Nyugodtan vehetsz használtat, a különbség annyi nálunk, hogy a régi gép acél vázas, és némileg súlyosabb, illetve azt sokat kellett szerelni az elején, hogy minden pöpecül és megbízhatóan mûködjön. És szintén 3 sebességes mindkettõ.
Fõleg a használtaknál nem jellemzõ, hogy lenne méret nõi vázban. De minek is, mikor az ékes kormányszárak magassága variálható, kormányt is cserélhetsz, ha túl távol van, stb.
Írta 2010. december 14. - 12:43
Alighanem én is 3 sebis agyváltóst néznék a helyedben... Ezért az árért jó kis gépet kaphatsz használtan.Igazából csak városi közlekedésre lenne 99%-ban használva, ott is fõként sík terepen. Én egy agyváltósra gondoltam, ami 3 fokozatú. Árban 50e-70e közöttit képzeltem el.
Írta 2010. december 14. - 12:24
Írta 2010. december 06. - 19:42
De ugyanakkor beleszerettem a canyon-be!
Írta 2010. december 03. - 23:00
Én jobban szeretem a magasabb középrészt(nem szeretem,ha leér a pedál berugózáskor),a jobb mászás is másodlagos,mert elsõsorban lejtõzésre fogom használni,ezért is kellene a nagyobb rugóút(de ha ritkán rámjön,akkor túrázhatok is egyet). És ráadásul a coilertõl könnyebb,merevebb és lehet,h még tekerhetõbb is. Na meg 200 euro-val olcsóbb a Torque,ami számomra nagyon nagy elõny.Nem biztos, hogy a Torque a 180 mm-erével többet tud, mint mondjuk a Strive, ......
Rocsipeti:
Sajnos a súlyát én nem tudom,de ha pár hozzászólást visszaolvasol,akkor ott ,ha jól emlékszem Sala belinkelte a cég saját honlapját. Ha jól tudom õk is német cég. Jó áron,jó felszereltség. Livigno-ban megállta a helyét. A srác is csak jót mondott róla,bár neki sem volt sok pénze,ezért választotta ezt.
Young Talent Industries – Home
Írta 2010. december 03. - 22:50
Talán a kerekek nehezek egy kicsit, de veszel két EX500-at vagy 721-et és ezt is megoldottad, fõleg ha van egy könnyû nyerged és csöved is.
Ha meg valami nem tetszik, eladod. Ha ma DH gépet kellene vennem, akkor én tuti, hogy õket választanám. Megveszed, és nem kell vacakolnod vele, mert minden okés. Nem túl könnyû (18kg), de bõven tûréshatáron belül.
Írta 2010. december 03. - 21:32
Írta 2010. december 03. - 21:16
Írta 2010. december 02. - 22:40
Jaaa! Hogy ezek a 2011-es modellek? Én meg azt hittem,h a 2010-es van még fent és emiatt gondoltam,h hátha ezekbõl is olcsóbban adnak,ha bejönnek a 2011-esek,de akkor ezt benéztem!
Viszont valamit ír a középcsapágyra,amit nem értek. Valami új méretszabvány?
(De viszont piszkosul tetszik,hogy közvetlen 180-as pm tárcsakonzolja van.Apró okosság. )
a leolcsózótt az idei természetesen. (meg ne oly rég még volt fent pár 2009 es is)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 02. - 22:36
Viszont valamit ír a középcsapágyra,amit nem értek. Valami új méretszabvány?
(De viszont piszkosul tetszik,hogy közvetlen 180-as pm tárcsakonzolja van.Apró okosság. )