Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. February 13. - 22:05
Posted 2011. February 13. - 22:01
Posted 2011. February 13. - 22:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. February 13. - 21:53
Posted 2011. February 13. - 21:39
Posted 2011. February 13. - 21:33
A 2011-es Gepida Mundo szerintetek megéri? Az örök vázgarancia nagyon csábító. Esetleg milyen más ehhez hasonló biciklit ajánlotok 60000 FT körül?
Posted 2011. February 12. - 22:51
Posted 2011. February 12. - 22:21
Talán azért nem mert még nem próbáltál normálisat.
Tényleg mit próbáltál ki?
Ez a Caprine szvsz nagyon jó áron van nem hinném hogy lejjebb menne az ára addig vedd meg míg van, vagy nézegess a Bikemag apróban.
én azt hallottam, hogy néhányszázezer alatt nem szabad összetlósat venni, mert azokban komolytalan teleszkóp van.
amit meg próbáltam az az alatti volt, és hát azok alapján inkább merev vázas mellett maradnék.
meg arra macerásabb csomagtartót tenni, ha túrára mennék.
amiket mostanában a Bikemag apróban láttam azok közül, amit jónak láttam volna, 100 körül voltak, akkor már inkább plusz 10, és ez a Caprine.
Posted 2011. February 12. - 17:39
Tényleg mit próbáltál ki?
Ez a Caprine szvsz nagyon jó áron van nem hinném hogy lejjebb menne az ára addig vedd meg míg van, vagy nézegess a Bikemag apróban.
Hello
néztem amit írtatok de az össztelóval nincsenek jó tapasztalataim. (de azért köszi!)
mi a véleményetek errõl?
Caprine.hu - Epik 50 Disc - MTB SPORT - 2010
tudom, h 100.000 alattit mondtam, de ez megtetszett..
szerintetek van esélyem, h még lejjebb megy ennek az ára? (mert még a 2010-es típus..)
vagy ha jön a szezon, akkor inkább feljebb megy?
Üdv
Posted 2011. February 12. - 14:01
néztem amit írtatok de az össztelóval nincsenek jó tapasztalataim. (de azért köszi!)
mi a véleményetek errõl?
Caprine.hu - Epik 50 Disc - MTB SPORT - 2010
tudom, h 100.000 alattit mondtam, de ez megtetszett..
szerintetek van esélyem, h még lejjebb megy ennek az ára? (mert még a 2010-es típus..)
vagy ha jön a szezon, akkor inkább feljebb megy?
Üdv
Posted 2011. February 11. - 22:25
Biztos elmaradott konzervatívnak látszom, de minek az a teleszkóp (ráadásul - a hírdetés szerint - kettõ is ), ha vékony gumisat meg az Alföldre kerestek? Szvsz jobb megszokni anélkül, súlyfelesleg is, s késõbb, ha akar, kaphat igazi teleszkópos biciklit. Ettõl eltekintve ez is jó biciklinek tûnik, de inkább vennék 16 éves lánynak 30-40 ezerért (féláron...) valami régebbi acél Puchot (2 v. 3 x 5 v .6 v. 7), vagy hasonló olaszt illetve franciát. Azért vetem ezt föl, mert nemrég környezetemben három ifjú hölgy is épp az ilyen, azaz a karcsúbb, régiesebb retró mellett döntött (trekkinggel illetve merev hegyibiciklivel szemben), úgy látszik, divat is. Menni jobban mennek a régiek (vékonyabb kerék, kisebb súly), szerintem az a lényeg. Még lakásba becipelni is könnyebb. Igaz, azok kezdeti átvizsgálást, gyakran gumicserét igényelnek, de úgy is érdemesebb (szerintem).Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: SCOTT SPORTSTER P4 NÕI TREKKING 2009
ez a méret passzolna 177centihez?
monnyuk mégcsak 16, úgyhogy lehet nõni fog..
Ha jobban szeretnétek az efféle masszívabbnak látszó trekkinget, akkor is teleszkóp (bocs, rugóstag) nélküli bicikli megfontolását javasolnám.
Posted 2011. February 11. - 18:31
ez a méret passzolna 177centihez?
monnyuk mégcsak 16, úgyhogy lehet nõni fog..
Posted 2011. February 10. - 00:36
A Használt Biciklik nevû kereskedõ számomra - teljesen szubjektíven, helyesírási hibái és szövege alapján - kevésbé tûnik megbízhatónak, mint az évek óta látható Maxi-Bike, de egyikkel sincs semmiféle tapasztalatom (sem érdekviszonyom), érdeklõdj.
A Használt Biciklik kereskedõnek kerékpárboltja van Veszprémben, nincs vele gond, már vásároltam tõle (mondjuk nem bringát).
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. February 10. - 00:28
Egy 1974 körüli, modernizált acél (Cr-Mo ötvözet) Peugeot-t használok minden nap, a családban fél tucat különbözõ, 1990 elõtti (esetleg modernizált, azaz pl. fékváltókarossá alakított, új kerekkel ellátott) Peugeot van. Mind acélötvözet.gren_tamas: Te melyik régebbi márkákat ajánlod, melyek között érdemes keresgélni [...]
Gitane, Motobecane, Mercier, azaz láthatólag a (kb. kihalt, régebbi, acélötvözet) francia márkák vannak hozzám közelebb. Ilyenbõl érdemes 1982 utánit venni manapság, akkor már a legtöbben áttértek a brit középcsapágy- és hátsókerék szabványra (de ma is mindent meg lehet oldani a régebbieken is, 2 v. 3x10 sebességesre is lehet).
A Puch, Atala, Moser is jó, a lényeg, hogy jó csövekbõl (pl. Columbus, Vitus) legyen, ép, legfeljebb felületi rozsdanyomokkal. A (nagy) francia használtpiacon mondjuk 100 euró körül már azonnal használható, 200 körül egész jó, fékváltókaros biciklik vannak. Mo-n a (használt) árak újabban (?) magasabbak. Az olasz biciklik közt sok jó váz van, kisebb-nagyobb (megoldható) kompatibilitási problémák lehetnek. Bianchi, Colnago, Olmo, Tullio, Pinarello (van, ami drága...), több tucat ajánlható olasz van, de azokkal nincs tapasztalatom (ill. csak közvetett).
Rápillantva a Bikemag apróra, a következõkre nézz rá:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Peugeot-hasznaltbiciklik.hu
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Puch NAGY vázas - Full Shimano RX100 - a MAxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Eladó országúti (ez kb csak váz),
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 62-es Puch Mistral
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: ATALA Corsa 58-as
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM - Shimano - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Bavaria - Sachs - a Maxi-Bike-tól !
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: KTM Strada 3000-fúl Sh.105-hasznaltbiciklik.hu
Hozzáteszem, hogy ezeket mind ki kéne próbálni, az egyik pl. csak váz, mind átvizsgálandó, de ezeket elõbb venném meg, mint az általad kinézett Neuzert (ugyanazt tudják, kevesebbért).
A Használt Biciklik nevû kereskedõ számomra - teljesen szubjektíven, helyesírási hibái és szövege alapján - kevésbé tûnik megbízhatónak, mint az évek óta látható Maxi-Bike, de egyikkel sincs semmiféle tapasztalatom (sem érdekviszonyom), érdeklõdj.
Ezeket mind tovább lehet fejleszteni fékváltókarosra, jobb kerekekkel stb., de a lényeg, hogy valószínûleg anélkül is használhatók. Kezdeti figyelmet igényelnek, én úgy tanultam meg biciklit szerelni igazán, hogy több tucatnyi régi biciklit teljesen felújítottam, azaz szétszedéssel kezdtem. Ez persze nem az egyetlen lehetséges út, egyes boltok is hajlandóak a modernizálásra.
Posted 2011. February 09. - 23:14
Csakis Bikemag apró azaz használt, új áron ezért az összegért még "csak egy már" használható montit kapsz ezért az összegért a tárcsa féket felejtsd el még a használtaknál is mert több fékerõt nem kapsz mint egy átlag v-féktõl ellenben sokkal több szívást.Sziasztok!
szeretnék venni egy olcsó, de komolyabb MTB-t.
lehetõleg 100e alatt, de leginkább olyan 70-80e-ig.
viszont csakis shimano-s váltóval szeretnék, ill tárcsafékest.
183cm, 75kg-os vagyok
leginkább terepre, ill. kisebb-nagyobb túrára használnám.
van egyáltalán ilyen, ami az elvárásaimnak megfelel? ha igen hol találom?
Üdv
Posted 2011. February 09. - 22:37
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Kona Kahuna Deluxe 19"
Posted 2011. February 09. - 22:25
szeretnék venni egy olcsó, de komolyabb MTB-t.
lehetõleg 100e alatt, de leginkább olyan 70-80e-ig.
viszont csakis shimano-s váltóval szeretnék, ill tárcsafékest.
183cm, 75kg-os vagyok
leginkább terepre, ill. kisebb-nagyobb túrára használnám.
van egyáltalán ilyen, ami az elvárásaimnak megfelel? ha igen hol találom?
Üdv
Posted 2011. February 09. - 18:23
köszönettel
eskimo
Posted 2011. February 09. - 16:59
Nem rossz, de érdemes megfontolnod a következõket:[...] Ezt a bringát néztem ki magamnak, és az érdekelne, hogy ebben a konstrukcióban megéri-e az árát, vagy abszolút felejtsem el a dolgot és gondolkodjak használtban. Pilis Sport :: Neuzer :: Whirlwind Basic [...]
Ez 7 (hátsó) sebességes, azaz korszerûtlen (csavarozható, nem pedig hornyokba tolható) a hátsó lánckerékegyüttes. Ez a megoldás a hátsó tengelytörés esélyét is növeli, fõleg súlyosabb egyéneknél. Országútra (túrákra) bõven jó ugyan az alsócsöves váltó, városban azonban néha ezzel nehéz lehet gyorsan váltani, ezért inkább 8 (hátsó-) sebességes, fékváltókaros (pl. Shimano 2300 váltócsalád, ezt ma is gyártják) rendszert javasolnék. Ez nem abszolútum, Mo-n alsócsövi váltós biciklivel járok fõleg, városban is (régóta megszoktam), de kétségtelenül gyorsabb a fékváltókaros. Az ár határeset, ekörül már van (lennie kéne...) korszerûbb használt is (61-es méret, 59 is jó lehet). Használt esetén a kerekek állapota is fontos. Ha használtat nézel, próbálj 8-as 105-össel vagy akármilyen 8-as fém Campagnoloval szereltet (régi Athena, Veloce, ...) keresni, ezek fékváltókarosak, tartósak, és ma is jobbak (ha nincsenek tönkrevágva), mint egy vadiúj Shimano Sora vagy 2300 (ám ezek sem rosszak, kezdetnek!).
Posted 2011. February 09. - 15:14
Ezt a bringát néztem ki magamnak, és az érdekelne, hogy ebben a konstrukcióban megéri-e az árát, vagy abszolút felejtsem el a dolgot és gondolkodjak használtban. Pilis Sport :: Neuzer :: Whirlwind Basic
Elõre is köszönöm.
eskimo