Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Snailboy

Snailboy

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

szia!
A féken kívül nemigen van különbség a két bringa között. én a Pure verziót venném, mert annak a vázáról látható módon nem hagyták ki a "V-fék tüskét", illetve a Magura féket komolyabbnak tartják a Hayes strokernél, ha késõbb igényed lenne tárcsafékre, ez utóbbi "tárcsásítható", viszont fordítva a Nature verzióra nem tudsz abroncsféket tenni, ha késõbb meggondolnád magad.
Egyébként ha ennyiért hozzájutsz garanciával együtt, akkor akármelyik jó vétel én úgy gondolom (:

Szia(sztok)!

Köszönöm a választ! A Pure hidraulikus V fékkel szerelt, ez nem tudom mennyire megbízható vagy jobb rosszabb a tárcsaféknél. Nem vagyok profi, mindössze egy jó kerékpárt szeretnék venni újra, amivel heti 3 - 4 szer alakalmanként egy 70-100 Km-et eltekergetnék, és persze ez is bírja 4-5 évig :)

Még egy kérdés felmerült bennem, hogy elég e nekem az 54-es vázméret, vagy inkább az 58-ast válasszam. A karom kinyújtva válltól csuklóig kb. 60cm, az "ágyékom" a földtõl 80cm és 184 cm magas vagyok.

Köszönöm a válaszokat!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

viszonylag hosszúak a kezeim!

179cm vagyok és nekem az 54-es a kényelmes, pedig nekem is hosszúak a kezeim.Sztem az 51-es lesz a jó.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] országútikról, [...] ehhez a bringához mit szóltok?
BikeArt Center - kerkpr, alkatrsz
2010-es vázzal meg tudnám venni 230ezerért, és ezen az áron szerintem megérné, de mivel nem vagyok nagy szakértõ, kérdezlek titeket, mit szóltok? jó bringa lenne hobbi edzéshez? esetleg egyszer amatõr versenyzéshez?

Igen, szvsz, az Orbea jó. A felszereltsége is jó, a Tiagra csaknem olyan jó, mint a régebbi 105-ös, a kerék egyelõre teljesen megteszi, késõbb cserélheted jobbra.

azt hittem a 172 centimmel 54-es váz kéne, de bringaboltban azt javasolták, hogy 51-eset vegyek!! most akkor mekkora lenne jó??

Olvass vissza az Országútikról témában, több linket is találsz bicikliméretezésre. A(z egyik) fõ méret a saroktól combközig magasság (cm*0.66), ha hosszú a lábad (viszonylag, a törzsedhez képest), jó lehet az 54-es, ha nem, inkább kisebb.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Orbea Onix-ot 51-es vázzal használok 169 centivel. Szóval, ha nagyon hosszúak a kezeid csak akkor. Vagy cserélj stucnit jóval rövidebbre.

viszonylag hosszúak a kezeim!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Orbea Onix-ot 51-es vázzal használok 169 centivel. Szóval, ha nagyon hosszúak a kezeid csak akkor. Vagy cserélj stucnit jóval rövidebbre.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Kedves Szakértõk! :)
múltkor már érdeklõdtem országútikról, de azóta még nem vettem bringát, viszont most megint lenne egy konkrét kérdésem, mert találtam egyet, ami tetszik. ehhez a bringához mit szóltok?
BikeArt Center - kerkpr, alkatrsz
2010-es vázzal meg tudnám venni 230ezerért, és ezen az áron szerintem megérné, de mivel nem vagyok nagy szakértõ, kérdezlek titeket, mit szóltok? jó bringa lenne hobbi edzéshez? esetleg egyszer amatõr versenyzéshez? :) bár ezt nem a legközelebbi jövõben tervezem még...:)

és még egy kérdés, azt hittem a 172 centimmel 54-es váz kéne, de bringaboltban azt javasolták, hogy 51-eset vegyek!! most akkor mekkora lenne jó??

köszi!!

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
szia!
A féken kívül nemigen van különbség a két bringa között. én a Pure verziót venném, mert annak a vázáról látható módon nem hagyták ki a "V-fék tüskét", illetve a Magura féket komolyabbnak tartják a Hayes strokernél, ha késõbb igényed lenne tárcsafékre, ez utóbbi "tárcsásítható", viszont fordítva a Nature verzióra nem tudsz abroncsféket tenni, ha késõbb meggondolnád magad.
Egyébként ha ennyiért hozzájutsz garanciával együtt, akkor akármelyik jó vétel én úgy gondolom (:

Snailboy

Snailboy

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni.
Cube NATURE 2010 vagy PURE 2010 között hezitálok. Pro és kontra vélemények.
A kerékpárokat 160.000 és 180.000 között tudnám beszerezni, tehát kb. 20-ezer forintal drágább a PURE.
Esetleg más ajánlások érdekelnének ebben az árkategóriában.

Segítségeteket, javaslataitokat, tapasztalataitokat, tanácsaitokat, egyszóval mindent ezúton is köszönök!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

ezt megérzésre?
mert van olasz menetes tiagra is, pont erre célzott bloke, hogy nem tudjuk milyen bringában használta és ahhoz milyen középrész kellett.
a mali angol.

Áhhá, nem tudtam, h van belõle olasz is,akkor sorry!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyébként meg tulajdonképpen a válasz az, hogy használhatja a hajtókart, legfeljebb középcsabágyból kell más.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Jónak kell lennie, mind2 angol menetes.

ezt megérzésre?
mert van olasz menetes tiagra is, pont erre célzott bloke, hogy nem tudjuk milyen bringában használta és ahhoz milyen középrész kellett.
a mali angol.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Hello, nem tudom, hogy egyforma-e ezért kérdeztem, hátha vki tudja?

Jónak kell lennie, mind2 angol menetes.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A te Tiagrádat neked kell tudni, hogy milyen.

speedsly

speedsly

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
HEX77: Szerintem a Radon jobb ár/érték arányú, de ha 70-80kg körül mozogsz akkor inkább Reba, mint SID.
A Crossride meg nem egy túl high end gyári kerék, max egy kicsivel könnyebb a Radonénál. A crossride hátránya még, hogy nehezebb hozzá alkatrészt szerezni, ha javítani kell (pl csapágy, spéci küllõ), viszont a májerfaktor nagyobb :)

WD-40: Enduro/All mountain volt a kérdés, az meg nálam össztelós, bár biztos akad aki egy polarx vázba beerõltet egy lyriket :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Mali Ironmant Tiagrát tervezek vásárolni, de a saját hajtókaromat kívánom beépíteni a vázba, az a kérdésem, hogy a Shimano Tiagra '07 (FC-4500) integrált hajtókar (ez a sajátom) jó-e a váz középcsapágyházába?

Elõre is köszi a válaszokat!

UI: A Malihoz egy korábbi nem integrált tiagra hajtókar jár alapból.

Ha egyforma a menet, akkor igen. Feltételezem, hogy a Mali angol menetes.

speedsly

speedsly

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Mali Ironmant Tiagrát tervezek vásárolni, de a saját hajtókaromat kívánom beépíteni a vázba, az a kérdésem, hogy a Shimano Tiagra '07 (FC-4500) integrált hajtókar (ez a sajátom) jó-e a váz középcsapágyházába?

Elõre is köszi a válaszokat!

UI: A Malihoz egy korábbi nem integrált tiagra hajtókar jár alapból.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
Amelyik jobban tetszik. Én a canyont venném, mert jobban bejön a sallangmentes stílus, a felszereltség meg sztem hobbi szinten nem mutat sok különbséget, gyak nem éreznél hátrányt.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A SID ugyan úgy dual air mint a Reba csak könnyebb, mert lábnál ki van könnyítve. Emiatt pl. tárcsafékhez nem annyira ajánlott, mert könnyebben megtekeri a villát. V-fékhez SID, tárcsához inkább Reba. Persze csak szerintem, de majd az öregek megszakértik neked a dolgot.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek melyik gépezet lenne jobb maratonozásra / hegyi idõfutamozásra?

Radon ZR Race 7.0 (2010)

Canyon Grand Canyon AL 6 (2011)

A vázak méretezése eltérõ, a Canyon S-es picit kicsi de még éppen jó (174cm vagyok 80cm belsõ lábhosszal), a Radon 18"-es pedig egy nagyon picit nagyobb mint ami megfelelõ lenne (de még belefér).

A Radon vázakról annyit találtam, hogy nagyon hasonló a Cube vázakhoz (ugyanaz?). A Canyon vázakról német fórumokon csak jót olvasni, elvileg talán ebben erõsebb a Canyon.

A Radon Alex EN 24 felnije miben gyengébb mint egy Mavic Crossride?

A SID teleszkóp miben jobb mint egy Reba?

Amennyire én látom a Canyon jobb vázban/felniben/geóban, a Radon pedig a többi alkatrészben. Jól látom?
Ti melyiket vennétek meg?

(Bocs a sok kérdésért)