Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. March 16. - 09:10
Posted 2011. March 16. - 08:01
Erõs kompromisszum: a felnik is és az elsõ lánckerekek is kopottak, elõbb-utóbb cserélendõk. A váz kb. a leggyengébb minõségû szénacél, azaz nehéz - de mivel nagy vagy, nyilván erõs is, a súly nem sokat számít (a tied mellett), ha amúgy jó állapotú, azaz tényleg nem rozsdás. A fékpofák és a hátsó gumi rögtön cserélendõk. A váltók tartósak, maradhatnak (ha jók), a hajtómû is, fékek is (új pofákkal).
Ha kipróbálod, és rendesen, könnyedén megy (pl. nincsenek nyolcasok, egyenletesen fékezhetõ), vált, az adott korlátok közt megfelel, mondjuk 2-3 évre, elsõ biciklinek. Kulacstartó, fényvisszaverõk kellenek. Alkudhatsz egy kicsit. Ha megveszed, teljes újrazsírzást (két tengely, közép- s kormánycsapágyak, üléscsõ ki-be), kónuszellenõrzést, esetleg golyócserét igényel, kábelház- és kábelellenõrzést, esetleg cserét (ez olcsó és meghálálja: a biztonságodról van szó). Új, parafás v. zselés kormányszalag sokat dob a kényelmen. Túl sokat nem érdemes cserélgetni, fejleszteni, ez a váz nem éri meg: viszont, ismétlem, ha megy, akkor elmegy még hûségesen jódarabig.
Köszönöm a részletes választ
Mivel amiket leirtál, azokhoz nem értek, nézegetek tovább.
(tekerni tudok, szerelni nem
Posted 2011. March 16. - 00:05
(jó a speci sem biztos itthonról)
magamnak meg még mindig a merida .
1, a ride széria -nyugdijas - vázgeója.
2. a tiagra fváltókaron van fokoztjelzõ. az nekem kell.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 15. - 23:58
annyi tekeréshez (meg amúgy is, ha vennék még outit) én ezt venném magamnak. illetve a keréxettet lecserélném vmi alap mavic szettre, de azt azért mert nem igazán szeretnék 90 kilónál lényegesen könnyebb lenni. azok meg masszívabbak.
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - L - Road - 2011 - MERIDA 2011 ROAD RIDE 93-27 FEKETE/FEHÉR
de majd jönnek a virsligumisok, és jól megmondják hogy mért ne
Mondjuk azért ne, mert majdnem ennyiért vehetsz egy ilyet. És kerékszettet sem kéne cserélned.
Canyon | Roadbikes | Roadlite 6.0
Posted 2011. March 15. - 23:51
Köszi a választ!
Nem, nem menõzésbõl akarok tekerni, eddig is tekertem egy 15 éves Raleigh-val, csakhogy ellopták
... szóval a köszi a véleményt a Kellys-rõl, de az országútival mi a helyzet?
annyi tekeréshez (meg amúgy is, ha vennék még outit) én ezt venném magamnak. illetve a keréxettet lecserélném vmi alap mavic szettre, de azt azért mert nem igazán szeretnék 90 kilónál lényegesen könnyebb lenni. azok meg masszívabbak.
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - L - Road - 2011 - MERIDA 2011 ROAD RIDE 93-27 FEKETE/FEHÉR
de majd jönnek a virsligumisok, és jól megmondják hogy mért ne
vagy ezt
http://www.specializ...001&scname=Road
de ez nem tudom mennyire lesz itthon
Posted 2011. March 15. - 23:30
Posted 2011. March 15. - 23:26
vagy a v fékes eqvizite a crw 500-al árban partiban van csak a kelliznek egy szinttel alacsonyabb a szereltsége
és azért a kelliznek illene egy jó 20%-al olcsóbbank lenni
a crw lite valóban elszállt darab.
Posted 2011. March 15. - 23:02
nincs vele semmi gond, egyedül az hogy mindösszesen 3 féle vázméret van belõle és elég rövid vázak .(a saját krossz gépem is 09-es eqvizit vázra épült) a merida crossway ilyen szempontból (is) sokkal jobb. meg igazából addig volt jó a kelliz amíg ár/érték arányban jó volt. krossz bicókból most drágább mint a merida, és azért a merida messze jobb minden tekintetben.
az a kelliz swing viszont b..tt jó ár/érték. arra érdemes figyelni hogy a forgáspont csavarokat érdemes menetrögzitõani, mert esetleg kilazulhatnak.
azt meg meséljétek már el hogy a ktm mitõl gáz ?
Már bocsánat, hogy közbeszólok, de most Kellys sokkal jobb szerintem Cross kerékpárok árával, mint a Merida. Meg lehet nézni a Definite és a Crossway Lite 3000-D-t pl. Az egyik 320e és 30 sebességes, a másik csak 27 és 480e. Szerintem egyértelmû melyik gyártó alatt szaladt el a ló.
Posted 2011. March 15. - 22:03
persze ha valakinek van annyi pénze, hogy 100at kidobjon pluszba csak azért hogy ktm legyen, miközbe ugyanolyan bringát meg tudna venni más márkától 100al olcsóbban annak tökéletesen megfelel:)
yep!
Posted 2011. March 15. - 21:35
Illetve mi a véleményetek a Kellys Exquisit-rõl? Tényleg gáz a Kellys?
Elõre is nagyon köszönöm!!!
nincs vele semmi gond, egyedül az hogy mindösszesen 3 féle vázméret van belõle és elég rövid vázak .(a saját krossz gépem is 09-es eqvizit vázra épült) a merida crossway ilyen szempontból (is) sokkal jobb. meg igazából addig volt jó a kelliz amíg ár/érték arányban jó volt. krossz bicókból most drágább mint a merida, és azért a merida messze jobb minden tekintetben.
az a kelliz swing viszont b..tt jó ár/érték. arra érdemes figyelni hogy a forgáspont csavarokat érdemes menetrögzitõani, mert esetleg kilazulhatnak.
azt meg meséljétek már el hogy a ktm mitõl gáz ?
Posted 2011. March 15. - 21:34
én is gondolkodok pont egy ugyanilyen swing vásárlásán, mert ki akarom próbálni a fully bringákat is. nem teljesen adja át azoknak a bringáknak az élményét, de a felszereltsége nagyon biztató. a rugóstagról azt olvastam, hogy állítólag viszonylag jó. megállja a helyét, levegõt nem ereszti és szépen mozog. az rst first air, na azt meg többre tartom mondjuk mint a dart 3-at amit a másik bringába említettél. eleve már hogy levegõs és jobban be tudod lõni a testsúlyodnak/vezetési tempódnak megfelelõen. a vfékek cseréjére én meg kinéztem egy egész agy/tárcsa/fék triót. bikemarket-be a shimano hidrás fék 50% akcióba van 20ról 10-re árazva. shimano tárcsa is 4e-rõl 2e-re. agyak is akcióba... szóval meg lehet azt is csinálni ha zavar a v-fék. én már hozzászoktam a tárcsához, úgyhogy ha veszek egy ilyen bringát tuti cserélem még használat elõtt!Sziasztok!
Vennék egy bringát, de kettõ között most elakadtam. Szóval az egyik kiszemelt a Kellys Swing nevû kétkerekû a másik meg Cube Acid...
ha azért akarsz tekerni, hogy menõn nézzél ki a bringán vegyél egy millió körüli trek-et!Illetve mi a véleményetek a Kellys Exquisit-rõl? Tényleg gáz a Kellys?
yep!
Posted 2011. March 15. - 21:18
Posted 2011. March 15. - 21:07
Posted 2011. March 15. - 21:02
Illetve mi a véleményetek a Kellys Exquisit-rõl? Tényleg gáz a Kellys?
Posted 2011. March 15. - 18:40
Köszönöm a válaszod! Reggel megyek kipróbálni. Mire kellene elsõsorban figyelnem a próba során? Hogyan bukik ki legkönnyebben, hogy nagy nekem ez a bicaj (lévén országútiakkal még nem volt dolgom)?
Szerintetek mennyi a reális ára ennek a biciklinek?
Ne menj. Ez legalább L-es váz, nagyon nagy neked.
Posted 2011. March 15. - 18:35
Posted 2011. March 15. - 18:11
A korábbi hírdetés már nem látható (elkelt?).
Ennél a nagy kérdés a méret, nekem kicsit nagynak tûnik 172 cm-hez.
Amúgy jó bicikli. Kissé túl van árazva, a 9-es rendszer már enyhén avult (persze ezt alig venni észre, alkatrész is kapható (én 8-asokat is és 10-est használok, meg egy 5-öst)), meg alumínium bicikli kevésbé tartja az árát (mert jobban megviseli a használat), mint egy acél.
Ha meglenne még a korábbi és választhatnál, a méret döntse el, utána az ár illetve a tetszésed, amúgy jó mindkettõ, ez egy kicsit jobb (mondjuk 10-20 ezer Ft-tal).
Köszönöm a válaszod! Reggel megyek kipróbálni. Mire kellene elsõsorban figyelnem a próba során? Hogyan bukik ki legkönnyebben, hogy nagy nekem ez a bicaj (lévén országútiakkal még nem volt dolgom)?
Szerintetek mennyi a reális ára ennek a biciklinek?
Posted 2011. March 15. - 16:48
A korábbi hírdetés már nem látható (elkelt?).[...] Kerékpár apróhirdetés: Merida Extreme 905 Mavic Cosmos kerekekkel
Errõl mi a véleményetek? A mérete könnyen lehet, hogy jó lenne (175 cm a srác aki most használja), picit drágább mint a fenti.
Ti melyiket választanátok a kettõ közül?
Ennél a nagy kérdés a méret, nekem kicsit nagynak tûnik 172 cm-hez.
Amúgy jó bicikli. Kissé túl van árazva, a 9-es rendszer már enyhén avult (persze ezt alig venni észre, alkatrész is kapható (én 8-asokat is és 10-est használok, meg egy 5-öst)), meg alumínium bicikli kevésbé tartja az árát (mert jobban megviseli a használat), mint egy acél.
Ha meglenne még a korábbi és választhatnál, a méret döntse el, utána az ár illetve a tetszésed, amúgy jó mindkettõ, ez egy kicsit jobb (mondjuk 10-20 ezer Ft-tal).
Posted 2011. March 15. - 15:52
Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105
S-es méretû a váz, én 172 cm vagyok, tehát azt hiszem nekem M-es lenne a jó ...
Sziasztok!
Átnéztem az összes apróhírdetést itt a weboldalon és a fentin kívül még ezt találtam:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida Extreme 905 Mavic Cosmos kerekekkel
Errõl mi a véleményetek? A mérete könnyen lehet, hogy jó lenne (175 cm a srác aki most használja), picit drágább mint a fenti.
Ti melyiket választanátok a kettõ közül?
Eléggé SOS kellene a válasz, mert itt van nem messze ... :-)
Elõre is köszönöm!
Posted 2011. March 15. - 15:00
158cm-ig bírtam megnõni, és persze nõ vagyok. [...] Városban futkároznék vele otthonról a munkahelyemig, könnyû legyen, mivel most már fel kell cipelnem magammal a 4. emeletre.
- 50-es verseny: Kerékpár apróhirdetés: Vitus kicsi Alu vázas - Shimano 600 - a Maxi-Bike-tól !
- Kerékpár apróhirdetés: KTM Formula nõi országúti kerékpár,26"
- Ez sajnos 54-es, de hátha (próba...), jobb mint a KTM: Kerékpár apróhirdetés: Peugeot versenykerékpár
- Kerékpár apróhirdetés: Nõi országúti

Sign In
Create Account

Back to top