Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

annyi tekeréshez (meg amúgy is, ha vennék még outit) én ezt venném magamnak. illetve a keréxettet lecserélném vmi alap mavic szettre, de azt azért mert nem igazán szeretnék 90 kilónál lényegesen könnyebb lenni. azok meg masszívabbak.

BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - L - Road - 2011 - MERIDA 2011 ROAD RIDE 93-27 FEKETE/FEHÉR

de majd jönnek a virsligumisok, és jól megmondják hogy mért ne :)

Mondjuk azért ne, mert majdnem ennyiért vehetsz egy ilyet. És kerékszettet sem kéne cserélned.

Canyon | Roadbikes | Roadlite 6.0

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi a választ! :) Nem, nem menõzésbõl akarok tekerni, eddig is tekertem egy 15 éves Raleigh-val, csakhogy ellopták :(... szóval a köszi a véleményt a Kellys-rõl, de az országútival mi a helyzet?

annyi tekeréshez (meg amúgy is, ha vennék még outit) én ezt venném magamnak. illetve a keréxettet lecserélném vmi alap mavic szettre, de azt azért mert nem igazán szeretnék 90 kilónál lényegesen könnyebb lenni. azok meg masszívabbak.

BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - L - Road - 2011 - MERIDA 2011 ROAD RIDE 93-27 FEKETE/FEHÉR

de majd jönnek a virsligumisok, és jól megmondják hogy mért ne :)

vagy ezt

http://www.specializ...001&scname=Road

de ez nem tudom mennyire lesz itthon
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

syl0212

syl0212

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszi a választ! :) Nem, nem menõzésbõl akarok tekerni, eddig is tekertem egy 15 éves Raleigh-val, csakhogy ellopták :(... szóval a köszi a véleményt a Kellys-rõl, de az országútival mi a helyzet?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
de nézd meg az eqvizite dsc-t meg a crw 800-at. a merida olcsóbb, jobb a szereltsége, vázban meg messze jobb .
vagy a v fékes eqvizite a crw 500-al árban partiban van csak a kelliznek egy szinttel alacsonyabb a szereltsége
és azért a kelliznek illene egy jó 20%-al olcsóbbank lenni

a crw lite valóban elszállt darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

nincs vele semmi gond, egyedül az hogy mindösszesen 3 féle vázméret van belõle és elég rövid vázak .(a saját krossz gépem is 09-es eqvizit vázra épült) a merida crossway ilyen szempontból (is) sokkal jobb. meg igazából addig volt jó a kelliz amíg ár/érték arányban jó volt. krossz bicókból most drágább mint a merida, és azért a merida messze jobb minden tekintetben.

az a kelliz swing viszont b..tt jó ár/érték. arra érdemes figyelni hogy a forgáspont csavarokat érdemes menetrögzitõani, mert esetleg kilazulhatnak.

azt meg meséljétek már el hogy a ktm mitõl gáz ?

Már bocsánat, hogy közbeszólok, de most Kellys sokkal jobb szerintem Cross kerékpárok árával, mint a Merida. Meg lehet nézni a Definite és a Crossway Lite 3000-D-t pl. Az egyik 320e és 30 sebességes, a másik csak 27 és 480e. Szerintem egyértelmû melyik gyártó alatt szaladt el a ló.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
maga a gép jó, nem azzal van bajom. meg ha abból indulunk ki, hogy milyen motorokat csinálnak hát egy profi gyártóról beszélünk. de azért ár-érték arányba béka fenék alatt van. de a matricát fizetjük meg rajta sokszorosan. hát itt a példa: ..:: GeorgeSport - KTM*COMP R 3.0*[XC Sport]*kerkpr ::.. ráraktak egy suntour xct teleszkópot, alivo-acera szett, mechanikus shimano fékek; mindez 260ért. plusz még nehéz is 14.5kg.
persze ha valakinek van annyi pénze, hogy 100at kidobjon pluszba csak azért hogy ktm legyen, miközbe ugyanolyan bringát meg tudna venni más márkától 100al olcsóbban annak tökéletesen megfelel:)

yep!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Illetve mi a véleményetek a Kellys Exquisit-rõl? Tényleg gáz a Kellys?
Elõre is nagyon köszönöm!!!

nincs vele semmi gond, egyedül az hogy mindösszesen 3 féle vázméret van belõle és elég rövid vázak .(a saját krossz gépem is 09-es eqvizit vázra épült) a merida crossway ilyen szempontból (is) sokkal jobb. meg igazából addig volt jó a kelliz amíg ár/érték arányban jó volt. krossz bicókból most drágább mint a merida, és azért a merida messze jobb minden tekintetben.

az a kelliz swing viszont b..tt jó ár/érték. arra érdemes figyelni hogy a forgáspont csavarokat érdemes menetrögzitõani, mert esetleg kilazulhatnak.

azt meg meséljétek már el hogy a ktm mitõl gáz ?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Sziasztok!
Vennék egy bringát, de kettõ között most elakadtam. Szóval az egyik kiszemelt a Kellys Swing nevû kétkerekû a másik meg Cube Acid...

én is gondolkodok pont egy ugyanilyen swing vásárlásán, mert ki akarom próbálni a fully bringákat is. nem teljesen adja át azoknak a bringáknak az élményét, de a felszereltsége nagyon biztató. a rugóstagról azt olvastam, hogy állítólag viszonylag jó. megállja a helyét, levegõt nem ereszti és szépen mozog. az rst first air, na azt meg többre tartom mondjuk mint a dart 3-at amit a másik bringába említettél. eleve már hogy levegõs és jobban be tudod lõni a testsúlyodnak/vezetési tempódnak megfelelõen. a vfékek cseréjére én meg kinéztem egy egész agy/tárcsa/fék triót. bikemarket-be a shimano hidrás fék 50% akcióba van 20ról 10-re árazva. shimano tárcsa is 4e-rõl 2e-re. agyak is akcióba... szóval meg lehet azt is csinálni ha zavar a v-fék. én már hozzászoktam a tárcsához, úgyhogy ha veszek egy ilyen bringát tuti cserélem még használat elõtt!

ha azért akarsz tekerni, hogy menõn nézzél ki a bringán vegyél egy millió körüli trek-et!:D de nem, nem gáz a Kellys. a ktm gázabb sokkal

yep!

syl0212

syl0212

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszi! De ez lenne a válasz az országútira is? Sajnos én nem értek hozzá, abszolút... a Kellys a sok felirat miatt nem tetszik.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Egy KTM vagy egy Merida sokkal gázabb, mint egy Kellys, szóval nem gáz a Kellys...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

syl0212

syl0212

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, országúti kerékpár vásárláshoz. Én mindenképp újat szeretnék, de nem tudom eldönteni, melyik típusút lenne érdemes megvenni, max 300 ezerért. Nem vagyok olyan nagy tekerõ, heti 2-3x 30-60 km-t szeretnék bringázni. KTM, Merida, Bemmex, Cannondale... igazából Raleigh-t szeretnék, de ez itthon nincs. Szóval szeretnék véleményt kérni, hogy melyik márkát és típust lenne érdemes választani?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszönöm a válaszod! Reggel megyek kipróbálni. Mire kellene elsõsorban figyelnem a próba során? Hogyan bukik ki legkönnyebben, hogy nagy nekem ez a bicaj (lévén országútiakkal még nem volt dolgom)?
Szerintetek mennyi a reális ára ennek a biciklinek?

Ne menj. Ez legalább L-es váz, nagyon nagy neked.

Agi0

Agi0

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszönöm szépen, megnézem.
Ági

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

A korábbi hírdetés már nem látható (elkelt?).
Ennél a nagy kérdés a méret, nekem kicsit nagynak tûnik 172 cm-hez.
Amúgy jó bicikli. Kissé túl van árazva, a 9-es rendszer már enyhén avult (persze ezt alig venni észre, alkatrész is kapható (én 8-asokat is és 10-est használok, meg egy 5-öst)), meg alumínium bicikli kevésbé tartja az árát (mert jobban megviseli a használat), mint egy acél.
Ha meglenne még a korábbi és választhatnál, a méret döntse el, utána az ár illetve a tetszésed, amúgy jó mindkettõ, ez egy kicsit jobb (mondjuk 10-20 ezer Ft-tal).

Köszönöm a válaszod! Reggel megyek kipróbálni. Mire kellene elsõsorban figyelnem a próba során? Hogyan bukik ki legkönnyebben, hogy nagy nekem ez a bicaj (lévén országútiakkal még nem volt dolgom)?
Szerintetek mennyi a reális ára ennek a biciklinek?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] Kerékpár apróhirdetés: Merida Extreme 905 Mavic Cosmos kerekekkel
Errõl mi a véleményetek? A mérete könnyen lehet, hogy jó lenne (175 cm a srác aki most használja), picit drágább mint a fenti.
Ti melyiket választanátok a kettõ közül?

A korábbi hírdetés már nem látható (elkelt?).
Ennél a nagy kérdés a méret, nekem kicsit nagynak tûnik 172 cm-hez.
Amúgy jó bicikli. Kissé túl van árazva, a 9-es rendszer már enyhén avult (persze ezt alig venni észre, alkatrész is kapható (én 8-asokat is és 10-est használok, meg egy 5-öst)), meg alumínium bicikli kevésbé tartja az árát (mert jobban megviseli a használat), mint egy acél.
Ha meglenne még a korábbi és választhatnál, a méret döntse el, utána az ár illetve a tetszésed, amúgy jó mindkettõ, ez egy kicsit jobb (mondjuk 10-20 ezer Ft-tal).

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105
S-es méretû a váz, én 172 cm vagyok, tehát azt hiszem nekem M-es lenne a jó ...

Sziasztok!
Átnéztem az összes apróhírdetést itt a weboldalon és a fentin kívül még ezt találtam:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida Extreme 905 Mavic Cosmos kerekekkel
Errõl mi a véleményetek? A mérete könnyen lehet, hogy jó lenne (175 cm a srác aki most használja), picit drágább mint a fenti.
Ti melyiket választanátok a kettõ közül?
Eléggé SOS kellene a válasz, mert itt van nem messze ... :-)
Elõre is köszönöm!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

158cm-ig bírtam megnõni, és persze nõ vagyok. [...] Városban futkároznék vele otthonról a munkahelyemig, könnyû legyen, mivel most már fel kell cipelnem magammal a 4. emeletre.

Zsül

Zsül

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Szeretnék én is venni egy bringát, de a keret elég szûkös ( max 90 egy-néhány ezer).
Tudom, hogy csodát nem várhatok ennyiért, de csak tavaszi-nyári fõként városi tekerésre kellene. (persze a földes úton is el-el kavirnyázzon). Nagy túrák nincsenek tervbe véve.
Alapból egy cross-ra gondoltam, amit felszerelnék csomagtartóval,sárvédõvel stb, de akár a trekking is szóba jöhet, bár elõbbi jobban tetszik.

Ilyesmikben gondolkozom:
Kellys Coach - 2010 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Tour Cross V 10 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Caprine Voyage V 09 férfi kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Merida Crossway 10-V '10 kerékpár - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz

Szívesen venném ha javasolnátok akár ezek közül, akár más típust.
Még egy kérdésem volna: tudjátok esetleg, hogy melyik boltban fogadnak el üdülési csekket bicikli vásárláskor (bp.-en)?

Köszönettel,
Zsül

Agi0

Agi0

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
158cm-ig bírtam megnõni, és persze nõ vagyok.
Ellopták a Hauser biciklimet. Venni szeretnék biciklit, de nem tudom, milyet. Városban futkároznék vele otthonról a munkahelyemig, könnyû legyen, mivel most már fel kell cipelnem magammal a 4. emeletre. A tárolónk nem biztonságos, rá kellett jönnöm.
Segítséget kérnék Tõletek, akik értetek hozzá.
Köszi! Ági

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Errõl mi a véleményetek? :
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli: 60-as KTM Strada
190 cm magas vagyok s nem igazán találok megfelelõ vázméretût max 40e-ért.

Erõs kompromisszum: a felnik is és az elsõ lánckerekek is kopottak, elõbb-utóbb cserélendõk. A váz kb. a leggyengébb minõségû szénacél, azaz nehéz - de mivel nagy vagy, nyilván erõs is, a súly nem sokat számít (a tied mellett), ha amúgy jó állapotú, azaz tényleg nem rozsdás. A fékpofák és a hátsó gumi rögtön cserélendõk. A váltók tartósak, maradhatnak (ha jók), a hajtómû is, fékek is (új pofákkal).
Ha kipróbálod, és rendesen, könnyedén megy (pl. nincsenek nyolcasok, egyenletesen fékezhetõ), vált, az adott korlátok közt megfelel, mondjuk 2-3 évre, elsõ biciklinek. Kulacstartó, fényvisszaverõk kellenek. Alkudhatsz egy kicsit. Ha megveszed, teljes újrazsírzást (két tengely, közép- s kormánycsapágyak, üléscsõ ki-be), kónuszellenõrzést, esetleg golyócserét igényel, kábelház- és kábelellenõrzést, esetleg cserét (ez olcsó és meghálálja: a biztonságodról van szó). Új, parafás v. zselés kormányszalag sokat dob a kényelmen. Túl sokat nem érdemes cserélgetni, fejleszteni, ez a váz nem éri meg: viszont, ismétlem, ha megy, akkor elmegy még hûségesen jódarabig.