Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello

Errõl mi a véleményetek? :
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 60-as KTM Strada

190 cm magas vagyok s nem igazán találok megfelelõ vázméretût max 40e-ért.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
És a First könnyebb, szebb, merevebb... (30mm alu becsúszók, stb...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

láthatóan kisebb a 17.5 a 18-nál? vagy inkább ez a fél coll különbség azért van, mert a Kellys-nél jobban matekoznak és pontosan kiszámolták?:D

a kelliznél azt matekozták ki hogy kiválasztották a katalogusból a vázat, és hogy hova kerüljenek a feliratok

a fulli vázakat -mivel általában magasabb a középcsapágyuk- 1 számmal alacsonyabbra szokták méretezni. az a 17,5-es kelliz bõ 1 centivek hoszabb vizszintes felsõcsõvel bír mint egy átlag 18-as merevfarú.
amúgy igazából a rugóstag a gagyi, a többi cuccal kb nincs gond. az rst first meg jó eséllyel szebben mozog mint a dart.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nojuxon

nojuxon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
láthatóan kisebb a 17.5 a 18-nál? vagy inkább ez a fél coll különbség azért van, mert a Kellys-nél jobban matekoznak és pontosan kiszámolták?:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Köszi a válaszokat! Én nem a Kellys márkától félek, mert ismerem, meg nem az a hirtelen feltûnik aztán 1év múlva meg puff és a semmibe vész. Csak hogy az az RST teló a Dart 3-nál egy fokkal gyengébb-e. De mondjuk levegõs és, hát nemtom... Na de mondjuk ez a Kellys-hez tartozik. Eddig 18"-os vázú brinyóm volt. Ennél a bringánál meg ilyen felekbe van megadva. 17.5, 19.5. 173cm-es magassághoz melyiket éri meg választanom? 19" sima bringám volt, mondjuk akkor még jóval alacsonyabb 165 voltam de akkor az éreztem hogy nagy (most ne menjünk bele, hogy miért vettem ekkorát, de hülye voltam az biztos). Akkor utána vettem egy 18ast ami tökéletes. Na és akkor most abból melyik kéne?

17.5
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

nojuxon

nojuxon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a válaszokat! Én nem a Kellys márkától félek, mert ismerem, meg nem az a hirtelen feltûnik aztán 1év múlva meg puff és a semmibe vész. Csak hogy az az RST teló a Dart 3-nál egy fokkal gyengébb-e. De mondjuk levegõs és, hát nemtom... Na de mondjuk ez a Kellys-hez tartozik. Eddig 18"-os vázú brinyóm volt. Ennél a bringánál meg ilyen felekbe van megadva. 17.5, 19.5. 173cm-es magassághoz melyiket éri meg választanom? 19" sima bringám volt, mondjuk akkor még jóval alacsonyabb 165 voltam de akkor az éreztem hogy nagy (most ne menjünk bele, hogy miért vettem ekkorát, de hülye voltam az biztos). Akkor utána vettem egy 18ast ami tökéletes. Na és akkor most abból melyik kéne?

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
2 teljesen különbözõ bringa az Acid és a Swing. Én nem félnék sem az RST F1rst-tõl sem, és a DNM rugóstagtól sem, a Dart pedig nem az a kategória, amiért 230e-t kiadnék. A V-fék sem rossz, csak sarazni nem jó vele. A Cube-on jobb a hajtómû, váltószett...
Én is az aprót ajánlanám, mert új 2011-es bringák nagyon drágák bolti áron.

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Igaz, ami igaz, de én akkor sem vennék Kelly's-t. Ami mostanában favorit nálam abszolút, az a Specialized. Most Meridám van, ami szintén abszolút tömeg cikk felénk, de ha vázat cserélek, az Speci Stumpjumper lesz az biztos. Most az expon is valahogy a Specik meg a Bianchik fogtak meg, az összes többi gépen cseréltem volna valamit. Nyilván ízlések és pofonok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem tudom, lehet csak nálam természetes, de egy Cube-val nem hasonlítanék össze egy Kelly's-t. Valahol olvastam, hallottam rá egy jellemzést, ami szerintem tökéletesen megállja a helyét : szlovák matricagyár. Szóval 2 a Cube-ra.

valóban az, de ettõl egész nyugodtan õsszhasonlíthatod

egy easton csöves kellysnél kb semmivel nem különb egy azonos kategóriás kocka

más kérdés hogy a kelliznek kb 20%-kal ólcsóbbank kéne lenni.

Kerényi Z

Kerényi Z

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Nem tudom, lehet csak nálam természetes, de egy Cube-val nem hasonlítanék össze egy Kelly's-t. Valahol olvastam, hallottam rá egy jellemzést, ami szerintem tökéletesen megállja a helyét : szlovák matricagyár. Szóval 2 a Cube-ra.

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.Új bringát szeretnék venni,amit leginkább hazai erdei utakon,ösvényeken,néhol köves helyeken használnék leginkább.Évi egyszer kétszer külföldi tekergés is lenne,esetleg bikepark próba. :) A lényeg, hogy nem szeretnék rákölteni egy jó darabig, és élvezni szeretném a tekerés,gurulás minden percét.max 500ezer,de csak mert tudom a minõséget meg kell fizetni.Ja és nem tervezek versenyzést,komoly szinten semmiképp.Két gépet találtam eddig:

1.:2011-es modell
Full F50 - Superior

2.: 2009-es modell
Akció

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105
S-es méretû a váz, én 172 cm vagyok, tehát azt hiszem nekem M-es lenne a jó ...

Ezt quoteoltam, hogy átláthatóbb legyen, de az ár dologhoz szólnék hozzá.

Tegnap kb amikor felkerült, elõször 75.000 volt árnak írva, gondolom utólag vette le nullára.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
A V-féket nem kell lebecsülni, ezt csak mellesleg jelzem meg. Másrészt a Cubera még egy szavazat innen is. Én mondjuk nem is vagyok oda az össztelóért.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szeritem néz szét az apróhirdetések Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró között ennyi pénzért már jobb bringát is kapsz minimálisan használtat de újat is ha tetszik valamelyik linkeld be és véleményt mondunk róla
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ebben az árkategóriában igazán jó össztelóst még nem kapsz. Szóval a Cube-re 1 szavazat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

nojuxon

nojuxon

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Vennék egy bringát, de kettõ között most elakadtam. Szóval az egyik kiszemelt a Kellys Swing nevû kétkerekû a másik meg Cube Acid. Mind2bõl az idei 2011-es modell. Kellys Swing összteleszkópos, igaz a rugóstag márkájáról nem nagyon hallottam, az elsõ telós villa pedig egy jó középkategóriás. Cube nagyobb márka, meg valahogy az iránt jobban húz a szívem, mert a Kellys-en nem tudom miért raktak V-féket. Tehát azt is cserélni kéne aggyal együtt, úgyhogy lehet úgy már messzebb is járnék árban mint amennyibe az Acid kerül. Nektek mi a véleményetek? Melyiket válasszam? Vagy ha van ebbe az árkategóriába (225-230e) van jobb, akkor légyszi segítsetek.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ha valóban komplett 105-össel szerelt bringa, akkor a fvkar szerintem az 5500-as, 9 sebességes.

Látom már, ez még Octalink-es, az 5600 meg nem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Jó biciklinek látszik. A ráfok és a pedál kissé kopottnak tûnnek, szemmel ellenõrzendõ, hogy a ráf (abroncs, felni) fékfelülete nem homorú-e. A WH-5600-as keréken (annak nézem) nem tudom, van-e elhasználtság-jelzõ (keresd meg a Google-n), ha van, s ha túlságosan használtat jelezne, kerekenként mondjuk 10 ezerrel kevesebbet ér (mert az a ráf közeli cserére szorul). Lehet, hogy semmi baja, közelrõl kéne látni. No meg kipróbálni (menni egy kört), úgy kell mûködnie mint egy svájci órának, végigváltva oda-vissza, terhelés alatt. (Mint nyilván tudod, a legkisebb-legnagyobb eset kerülendõ, de a többinek mennie kell, azaz (3*hátsó_lánckerekek_száma -2) esetet kell végigkattogtatni min. kétszer.)
Mivel az ár nincs ott, csak találgatni lehet. Ha 10-es (10 hátsó lánckerék) rendszerû, 110 ezerért (vagy alatta) jó vétel, 140-nél többért meg rossz. Ha 9-es, 20-al kevesebb a -tól-ig.
A méretben Btiggernek feltehetõen igaza van (azaz jó neked).

Ha valóban komplett 105-össel szerelt bringa, akkor a fvkar szerintem az 5500-as, 9 sebességes.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105

Jó biciklinek látszik. A ráfok és a pedál kissé kopottnak tûnnek, szemmel ellenõrzendõ, hogy a ráf (abroncs, felni) fékfelülete nem homorú-e. A WH-5600-as keréken (annak nézem) nem tudom, van-e elhasználtság-jelzõ (keresd meg a Google-n), ha van, s ha túlságosan használtat jelezne, kerekenként mondjuk 10 ezerrel kevesebbet ér (mert az a ráf közeli cserére szorul). Lehet, hogy semmi baja, közelrõl kéne látni. No meg kipróbálni (menni egy kört), úgy kell mûködnie mint egy svájci órának, végigváltva oda-vissza, terhelés alatt. (Mint nyilván tudod, a legkisebb-legnagyobb eset kerülendõ, de a többinek mennie kell, azaz (3*hátsó_lánckerekek_száma -2) esetet kell végigkattogtatni min. kétszer.)
Mivel az ár nincs ott, csak találgatni lehet. Ha 10-es (10 hátsó lánckerék) rendszerû, 110 ezerért (vagy alatta) jó vétel, 140-nél többért meg rossz. Ha 9-es, 20-al kevesebb a -tól-ig.
A méretben Btiggernek feltehetõen igaza van (azaz jó neked).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek?

nekem nagy volt az M-es (175 vagyok)