Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Országúti kell neked. Azt a tévhitet meg felejtsd el, hogy kényelmetlen. Ha neked való a méret és jól van beállítva, akkor nem lesz kényelmetlen.

Errõl mi a véleményetek?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Merida105
S-es méretû a váz, én 172 cm vagyok, tehát azt hiszem nekem M-es lenne a jó ...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Na ja, nekem sem volt gondom az outinál a kényelmetlenséggel, vagy is eleinte volt, de csak be kellett pontosan állítani, abban viszont itt a forumon segítenek, hogy mit mihez viszonyíts és hogyan állítsd be. Ez nem para.

De a másik, hogy minden bringa kényelmének a titka az, hogy milyen nyerget használsz. Ott támaszt téged ahol kell, vagy sem és ez nem ártól függ, ami nekem volt montin is az is egy viszonylag olcsó volt, de egyszerûen attól kényelmesebbet nem találtam.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, javaslatokat. Most ott tartok, hogy biztosan kell egy bringa, csak még a bicaj típusát sem sikerült belõnöm. Elõször szerintem azt kellene meghatároznom és majd utána, hogy használtat, vagy újat-e és hogy melyik gyártó melyik modelljét.
Amire kellene: heti 100 km körül futok, s ehhez kellene egy bringa keresztedzésre (ez volna a fõ szempont). Fontos lenne, hogy kényelmes legyen és lehessen vele szaggatni is ha akarok (azt hiszem ez a kettõ majdnem kizárja egymást). Aszfalton használnám, többnapos túrák nincsenek tervben (még ..:-)), de egy napos reggeltõl estig tekeres az igen (pl. Balaton kör hamarosan). 200K-t szánnék rá, indokolt esetben kicsit többet esetleg.
Eddig a következõ típusok vetõdtek fel:
- trekking: kényelmes, de dühöngeni nem biztos hogy jó. Csomagtartóra és hasonlókra nincs szükségem
- cyclocross: errõl inkább lebeszélni akartak a viszonylag speciális felépítése miatt (félig terep-félig országúti)
- országúti: hát ezt ajánlottátok legtöbben. Megy mint a golyó, viszont nem a legkényelmesebb (bár ha megszokja az ember ...)
- fitnesz: érdekes alternatíva lehet, kényelmesebb mint az országúti ...
- triatlon: ez most került a képbe, de az ára ahogy néztem jócskán túlmutat a rendelkezésre álló kereten

A bringán kívül még melyek a minimálisan megveendõ termék (sisak, lámpa, pedál, cipõ, stb.)?

Elõre is köszi a segítséget.

Országúti kell neked. Azt a tévhitet meg felejtsd el, hogy kényelmetlen. Ha neked való a méret és jól van beállítva, akkor nem lesz kényelmetlen.

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
A Serious mellett néztem egy Caprine Cherokee nevezetû bicajt is...ez utóbbit jegyzik valahol???
És kihangsúlyozom hogy tényleg nem terepezésre meg pattogásra, ugratásra kellene, hanem normál munkába menõs esetleg csak úgy céltalanul biciklizõs használatra!
???

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ajajj.. Az a baj, hogy egyre nyalvánvalóbb, hogy nem úszod meg azt 1 bringával, amit szeretnél. Én továbbra is azt mondom 2 bringát szerezz használtan. Egy csak a keresztedzésre, használtan nagyon jó kis outikat tudsz elkapni, ha figyeled az aprót, ~150-160ezres kategóriában.

Aztán a másik amit szintén mondtam, hogy régebbi outi kerékpár túrázásra, ami 5-10, esetleg 14 vagy 18 sebességes.

Ezen kívül, ami kell:
Sisak: olyat veszel ami a versenyhez illik jobban és használod azt túránál, ha kell. - 10ezer
Lámpák, fényvisszaverõk a túrázósra. - 3ezer
Egy sima km óra az edzõsre (én a vezetékeset ajánlom, kevesebb a gond vele) - 3ezer

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Másrészt, az 1 napos túra, az inkább kis tekerés, az olyanokra én nem is hátizsákolnék, legalább is az ilyen 50-80 km közöttiekre, hanem ahhoz is inkább egy nyereg táska, bringás felsõ mez, esetleg váz táska, abba belemehet 1 szenya, csoki, fényképezõgép. Kulacsban tea mondjuk.. Ami kell. Hátizsákot max akkor veszek, ha suliba megyek bringával.

Amúgy a trekking jó megoldás lehet, ja, egész jó kis gépek vannak, a fitnessz se rossz, de én az utóbbi idõben országúti vázak pártját fogom és az arra épített kerókét. Magamnak is mindenképpen olyanra akarok majd túra bringát építeni, ha meglesz rá a keret. Bár ez biztos csak nyáron lesz, addig kihúzom néha kölcsönkért bringával, ha hosszabb túrára akarok menni.

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, javaslatokat. Most ott tartok, hogy biztosan kell egy bringa, csak még a bicaj típusát sem sikerült belõnöm. Elõször szerintem azt kellene meghatároznom és majd utána, hogy használtat, vagy újat-e és hogy melyik gyártó melyik modelljét.
Amire kellene: heti 100 km körül futok, s ehhez kellene egy bringa keresztedzésre (ez volna a fõ szempont). Fontos lenne, hogy kényelmes legyen és lehessen vele szaggatni is ha akarok (azt hiszem ez a kettõ majdnem kizárja egymást). Aszfalton használnám, többnapos túrák nincsenek tervben (még ..:-)), de egy napos reggeltõl estig tekeres az igen (pl. Balaton kör hamarosan). 200K-t szánnék rá, indokolt esetben kicsit többet esetleg.
Eddig a következõ típusok vetõdtek fel:
- trekking: kényelmes, de dühöngeni nem biztos hogy jó. Csomagtartóra és hasonlókra nincs szükségem
- cyclocross: errõl inkább lebeszélni akartak a viszonylag speciális felépítése miatt (félig terep-félig országúti)
- országúti: hát ezt ajánlottátok legtöbben. Megy mint a golyó, viszont nem a legkényelmesebb (bár ha megszokja az ember ...)
- fitnesz: érdekes alternatíva lehet, kényelmesebb mint az országúti ...
- triatlon: ez most került a képbe, de az ára ahogy néztem jócskán túlmutat a rendelkezésre álló kereten

A bringán kívül még melyek a minimálisan megveendõ termék (sisak, lámpa, pedál, cipõ, stb.)?

Elõre is köszi a segítséget.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

Persze értem én hogy Magellán meg minden, csak ezt kihozzák nekem németbe, mivel oda kellene?!?! :)
Sajnos egyre kevesebb az alternatívám, mivel itt az új bringák olyan 400nál kezdõdnek bármelyik cangás boltban ami nem esik szét ha ránézek.
Már elfogyasztottam az elmult fél évben egy gagyi használtat és most új után néznék...és jött ez a 72.variáció, a Serious 200ért...csak simán 7köznapi kb. mindennapos használatra kellene...

Mi amugy a gagyi benne, mert nem nagyon értek hozzá?!?!?!?!?

Nekem elég jónak tûnik... :) A Leírása is ott van, tehát kihangsúlyozom hogy nem egy hipermegaszuper bringa kellene, csak egy normál szimplán ami még esetleg bírja is....nem ferrarit akarok én venni! :)
ááááá nem tudok dönteni...

??????

Mindennapos használatra ez nem való. Max. heti kettõre. Tornáznod kell az összegen ha jót akarsz.

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Persze értem én hogy Magellán meg minden, csak ezt kihozzák nekem németbe, mivel oda kellene?!?! :)
Sajnos egyre kevesebb az alternatívám, mivel itt az új bringák olyan 400nál kezdõdnek bármelyik cangás boltban ami nem esik szét ha ránézek.
Már elfogyasztottam az elmult fél évben egy gagyi használtat és most új után néznék...és jött ez a 72.variáció, a Serious 200ért...csak simán 7köznapi kb. mindennapos használatra kellene...

Mi amugy a gagyi benne, mert nem nagyon értek hozzá?!?!?!?!?

Nekem elég jónak tûnik... :) A Leírása is ott van, tehát kihangsúlyozom hogy nem egy hipermegaszuper bringa kellene, csak egy normál szimplán ami még esetleg bírja is....nem ferrarit akarok én venni! :)
ááááá nem tudok dönteni...

??????

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Érdemes náluk vásárolni? Nem gagyik ezek a bringák, erre lennék kiváncsi!?

hát amit fentebb linkeltél 200 euroért az eelég gagyi

annyiért inkább ez
Magellan Hydra kerékpár
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Érdemes náluk vásárolni? Nem gagyik ezek a bringák, erre lennék kiváncsi!?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem Merida más néven. Mindenestre vannak BMC-k is az Otto-nál. :)

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Serious márka szerintetek??? Valahol jegyzik? :)
Az OTTO honlapján találtam rá... :))

Mountainbike, SERIOUS, »Rockville« – OTTO–Online–Shop

???

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Most figyelem csak. Dinamó van rajta. :D De a hátsó féktüskére felszerelt lámpa az mindent visz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Anno én is irkáltam neki én is pár óra alatt kitörölte, megkérdeztem tõle hogy az Anthememet beszámolná-e, de azt írta hogy nem érdekli attól kezdve nem válaszolt hogy megírtam neki a fox teló és a xtr fékváltókar új árát és szeretném ha valamit még tenne a bringájára amennyiben ezeket szeretné.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Nyehehehehe! Ez amit linkeltél zeezo, nagyon jó! Érdemes alul a kérdéseket-válaszokat is elolvasni. Kedvencem:

"- Mennyi volt ennek a bringának az új ára, ha még a villámár sem az új ára?!
- 330ezer minden plusz felszereléssel! Nagyon keveset futott a gumik is eredetiek!"
Bizonyára! :D:D:D. Mit adtak hozzá? Arany étkészletet?

Amúgy volt ott egy szép kis kommentháborúm vele, nem is anyáztam, nem is szidtam, csak kértem, hogy írja le milyen alkatrészekbõl szerelték, meg megmondtam neki, hogy mennyit érhet, a vége ez lett: Sajnáljuk, de az eladó nem fogad el liciteket és üzeneteket Öntõl, licitje ezért érvénytelen. Kérjük, vásároljon mástól. További információk a "Személyes tiltólista" funkcióról itt.

Jha, meg kitörölte minden kommentem. :D

Amúgy elmenettem, ez volt ott:
Tisztelt range76!
Fel tudnád sorolni az alkatrészek márka + típusát?
Kerékagyak, váltók, fékek, váltókarok, fékkarok, elsõ teló, hátsó teló, hajtómû, fogsorok, felnik, kormány, stucni, kormánycsapágy, stb..
Köszönöm.

Tisztelt DormiB!Azonnal DARABOKRA szedem! Én típus alapján megtaláltam mindent ami rajta van,és az van rajta amit írnak! Köszönöm

Tisztelt range76!

Ahogy másik kérdezõnek is írta "A butaság a tudatlanságból fakad!"
Így van, de nem az övébõl vagy ez enyémbõl. Ajánlom figyelmében, hogy olvasson utána egy kerékpáros oldalon, illetve kerékpáros forumokon, mert csalódhat. Ez a kerékpár meg sem közelíti még a 100.000 forintot sem (elsõ ránézésre), azért is kérdeztem, hogy alkatrészek milyenek (a képen nem látszik a márka+típusszám).
Nem vagyok kíváncsi kerékpár témában való kioktatására, mivel mélyebben benne vagyok a témában.

Üdvözlettel:
DormiB

Tisztelt DormiB!Az áll tõlem a legtávolabb,hogy oktassak valakit! Tanácsolom önnek tisztelettel,hogy látogasson el a kerékpár honlapjára és ott tájékozódhat!(árak,alkatrésztípusok)
Maradok tisztelettel: Tamás

Tisztelt range76!

Megtettem, ezek után írtam azt, amit.

Tisztelt DormiB!A váltó shimano tourney tx71 6/7 Az elsõ villa psylo!Az összes porvédõ alatt shimano csapágy nyugszik!! (KOTTÁZD) Próbáld össze rakni a képet! Elhiszem,hogy utánna néztél valaminek!! De minek?? Ez itt a kérdés! És mégis profinak tartod magad!
Én kérek bocsánatot! De tényleg!!

Tisztelt range76!

A többit is írd le amit kértem.
Nem reklám miatt, csak kiragadtam egy szakoldalon hirdetett 'középkategóriás' versenykerékpárt. Így néz ki a leírása: http://forum.bikemag.../hirdetes-66373
KOTTÁZOM

Tisztelt DormiB!Ezt mind elhiszem,de itt nem a hirdetés minõségérõl szól a dolog kettõnk között! Én nem egy hülye gyereknek akarom eladni ezt a bringát! És nem kõmûvesnek!! :-))

Tisztelt range76!

Akkor most tisztelettel szeretném elküldeni a francba. Mivel ezt soha az életben nem fogja olyan megvenni, aki ért hozzá. Ez egy TESCO minõségû bringa, nem ér 30 ezer forintnál többet. Szeretném, ha elolvasná minden érdeklõ.
Ezt csak naiv ember venné meg ennyiért. NAGYON naiv ember.
Másrészt gratulálnék ahhoz, hogy a tõlem is jobban hozzáért szerelõ bringás társam is elküldte a francba.
Másrészt most láttam egy hirdetést, amiben telibe ugyanezt a kerékpárt árulják 99Euroért.
Tessék: http://cgi.eebay.de/...=item2eb2049576
További jó átverést kívánok.

Tisztelt DormiB!Akkor ezt tõle kell megvenni! :-)) De eltértünk a tárgytól már megint!! Mennyi az új ára?? Mennyi egy Psylo elsõ villa??

Tisztelt range76!

Rock Shox Psylo telók 75ezertõl 185ezer ft-ig van, pár típus.
De EZ nem Rock Shox, hanem google szerint inkább egy Logan Suspension, vagy valami hasonló noname, ami újonnan 4-5ezer kb (amennyit senki nem ad érte).
Nem véletlenül írtam, hogy írja le azon alkatrészek nevét.

Tisztelt DormiB!Már szaladok is!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Akkor nem éri meg McKenzie-t venni? Nekem masszívnak tûnt a gép? Vagy csak a szakavatatlan szemem csapott be? :) Valami tippet adjatok már...hogy akkor ez most miféle gép???

Kb. úgy viszonyul a kerékpárhoz, mint ez a Mercihez: hasonlít, de valahogy mégsem az igazi. (ez nagyon Top Gear-es duma)

Feltöltött kép

Stuntman Mike

Stuntman Mike

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Ez kb 40-50e újonnan, de nem ér annyit sem. Komolynak néz ki, de nem az. Mûanyag pedál, mûanyag fékkar, lemezbõl hajtogatott teló...

baluka10

baluka10

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Akkor nem éri meg McKenzie-t venni? Nekem masszívnak tûnt a gép? Vagy csak a szakavatatlan szemem csapott be? :) Valami tippet adjatok már...hogy akkor ez most miféle gép???

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Ez nagyon komoly! És hogy szivatja mindenki, Õ meg nem kapcsol... "200 alatt ne add oda, nagyon fullos a gép"
"Tudom,hogy az ár kicsi,de az átlag embereknél a pénz is kevés!"
Hihetetlen, hogy ilyen létezik!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Nyehehehehe! Ez amit linkeltél zeezo, nagyon jó! Érdemes alul a kérdéseket-válaszokat is elolvasni. Kedvencem:

"- Mennyi volt ennek a bringának az új ára, ha még a villámár sem az új ára?!
- 330ezer minden plusz felszereléssel! Nagyon keveset futott a gumik is eredetiek!"
Bizonyára! :D:D:D. Mit adtak hozzá? Arany étkészletet?