Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Illetve még egy gondom van a Canyon bringával, nem tudom kipróbálni, így a méret is bizonytalanabb, bár az oldalukon egy tök jó méret ajánló van.

Igen, én is most játszok vele. :)

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Illetve még egy gondom van a Canyon bringával, nem tudom kipróbálni, így a méret is bizonytalanabb, bár az oldalukon egy tök jó méret ajánló van.

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Gyuri, ezek közül egyikkel sem fogsz mellé, jó bringa mind. Én a Cube-ot választanám, de csak a design miatt.

A canyon ellen egy szól, nehezebb a beszerzése, és tudtommal garancia miatt is ki kell vinni (persze csak akkor, ha van vele valami gond).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Még nem néztem nagyon körül, de a canyon.com oldalon van 700 EUR-s áron.

azt máshonnan nem is tudod venni
azért nagyon jó az áruk
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
A Kellys cross nem csúnya!:-)))

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ez így igaz, viszont én a Canyont ajánlanám. Abban már, ha jól néztem Rock Shox Recon levegõs teló van. Ha tudsz annyival többet rászánni akkor sztem inkább azt. Az elsõ kettõ teleszkópja eléggé felejtõs.
A Canyont honnan vennéd és mennyiért, ha nem vagyok indiszkrét?

Még nem néztem nagyon körül, de a canyon.com oldalon van 700 EUR-s áron.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ez így igaz, viszont én a Canyont ajánlanám. Abban már, ha jól néztem Rock Shox Recon levegõs teló van. Ha tudsz annyival többet rászánni akkor sztem inkább azt. Az elsõ kettõ teleszkópja eléggé felejtõs.
A Canyont honnan vennéd és mennyiért, ha nem vagyok indiszkrét?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
kellizbõl akkor már megnézném ezt

hellyel közzel a 17,5-es még jó is

:::BigBike:::

vagy ezt a meridát (16-ost mongyuk)

http://www.bigbike.h...=Merida&id=1186

de ha többet mész aszfalton, mint burkolatlanon és az sem durva terep akkor monti helyett egy jó cross bicó

pl

http://www.bigbike.h...=Kellys&id=1248

vagy

http://www.bigbike.h...=Merida&id=1162
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gyuri, ezek közül egyikkel sem fogsz mellé, jó bringa mind. Én a Cube-ot választanám, de csak a design miatt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Hamarosan egy bringa vásárlása lesz esedékes, de nem értek hozzá, így nagyon nehéz választanom.
Gondolom itt is igaz, hogy hasonló árért kb. hasonló terméket lehet kapni, vagyis a kinézet, illetve a kényelem az egyik fõ szempont.
Ugyanakkor azért félek a mellényúlástól, így szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen bringát vegyek, ha betonon és erdei úton használnám túrázásra és kb. 150-200 eFt áll rendelkezésemre.
Egy két adat, amennyiben segít: 41 év, jó erõnlét, 172 cm, 77 kg
Én az alábbi bringákat néztem ki:
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0 (Ez egy picit drágább)
Esetleg valamelyik Merida
Köszönettel,
Gyuri

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

az egyik helyi bringaboltban akciózzák ezt a két féle bringát, melyiket ajánlanátok munkába járáshoz és túrákhoz?
Gepida ALBOIN 300 2010 - Kerékpár webshop
vagy
Rock Machine » Crossride 250

A Gepida elég nehéz darab.Viszont ha kell Neked csomagtartó, sárvédõ és szeretnél agydinamót, akkor ezt válaszd szerintem.A Rocki sportosabb és talán masszívabb is kicsit és ezt is fel lehet szerelni cuccokkal késõbb, az agydinamó kivételével.Persze azt is lehet, csak kicsit macerásabb (új agy, lámpák + bekötés).

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Sziasztok!

Tudom, hogy merész, de van valakinek tippe, hogy milyen XC-t érdemes keresgélni 100 körül? Vagy ha valaki tudna egy jó akcióról, azt nagyon megköszönném. Most Kelly's Magic 2006-osom van, kéne vmi hasonló egy haveromnak, viszont fényévekkel le vagyok maradva a témát illetõen...

Köszi! :)

Na, gyorsan átfutottam a hirdetéseket. Jó lenne tudni, hogy mekkora méretû bringa kellene. Ennek hiányában csak a felszereltség alapján én ezeket nézném meg:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: FUJI COMP NEVADA LE 2010 MTB 19 ZOLL
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: /===Scott Reflex Fx 20 0km, teljesen új ===/

Kicsit drágábbak:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: új Focus Black Hills hegyikerékpár
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: HT XTREME XCS AKCIÓ
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: GARY FISHER Marlin (Gold series)

Egyébként én ezek közül a legelsõt venném, ha a méret jó.

pacers

pacers

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
az egyik helyi bringaboltban akciózzák ezt a két féle bringát, melyiket ajánlanátok munkába járáshoz és túrákhoz?
Gepida ALBOIN 300 2010 - Kerékpár webshop
vagy
Rock Machine » Crossride 250

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Hehe! Épp javasolni akartam, hogy inkább itt tedd fel a kérdésed. De látom megtetted.
Szerintem elsõsorban itt az apróban érdemes nézelõdni. Jó bringákat ki lehet fogni, teljesen újakat is. Nézzetek szét és linkeljetek be egy párat, arról meg mondunk véleményt, ill. segítünk választani.

janigod

janigod

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Tudom, hogy merész, de van valakinek tippe, hogy milyen XC-t érdemes keresgélni 100 körül? Vagy ha valaki tudna egy jó akcióról, azt nagyon megköszönném. Most Kelly's Magic 2006-osom van, kéne vmi hasonló egy haveromnak, viszont fényévekkel le vagyok maradva a témát illetõen...

Köszi! :)

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello
Van valakinek ötlete, hogy merre lehet olyan használt oútit kapni, ami jó a 190 cm magasságomhoz?
Aprót néztem, nem nagyon találtam
köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Elég furán méreteznek, az 58-as igazából 61-es, az 55-ös meg 58-as. Más gyártó a lejtõs felsõcsövü váznál is a vízszintes, "virtuális" ponthoz méri a méretet. Így persze, hogy hosszabbnak tûnik a felsõcsõ.

ha jól értelmezem az A2 méret a középcsapágy centertõl a nyvázcsõ tetejéig. a többiek általában ezt adják meg, az meg pl az 52-es az 51-es. ahoz az 572 effektív felsõcsõhossz teljesen jó.
meridából pl az 56-os sincs ilyen hosszú (565) (és az kb xl-es)
speci sirrusból is 56-os az 565
és ezek nagyobb méretek
konából is 565 az 56-os
de az 53-as bianchi camelonte is 565

Errol mi a velemenyetek (ar, minoseg stb.)?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEVENS X6 Cross

Budapest kornyeki (aszfaltos, foldutas) turazasra kellene, de a gyartorol csak annyit tudok, hogy nemet es viszonylag jo neve van. A tulaj szerint csak parszaz kilometer van benne. A meret is kerdeses a 179 centimhez, bar a Stevens honlapjan ez a 21,5-es cross vaz kb. M (M/L), ami elvileg jo lenne. Montiban 19 (Kona ossztelos), orszagutiban 54 cm (Specialized Allez) a "meretem".

Koszi elore is.

ezek viszont elég elszabott méretezések
felsõcsõhossz kb jó lenne, de jó magas lesz....

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Errol mi a velemenyetek (ar, minoseg stb.)?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEVENS X6 Cross

Budapest kornyeki (aszfaltos, foldutas) turazasra kellene, de a gyartorol csak annyit tudok, hogy nemet es viszonylag jo neve van. A tulaj szerint csak parszaz kilometer van benne. A meret is kerdeses a 179 centimhez, bar a Stevens honlapjan ez a 21,5-es cross vaz kb. M (M/L), ami elvileg jo lenne. Montiban 19 (Kona ossztelos), orszagutiban 54 cm (Specialized Allez) a "meretem".

Koszi elore is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

na, ennek a stevens-nek végre jó geója van
ha lehetne kapni vázként :)

outi ---cx

általában nem megy bele szélesebb cx külsõ, más a geó, cx-en canti fék -vagy mostmár tárcsa- meg még biztos van diffi

Elég furán méreteznek, az 58-as igazából 61-es, az 55-ös meg 58-as. Más gyártó a lejtõs felsõcsövü váznál is a vízszintes, "virtuális" ponthoz méri a méretet. Így persze, hogy hosszabbnak tûnik a felsõcsõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok! Cross kerékpárt szeretnék venni elsõsorban munkába járáshoz, de késõbb túrázáshoz is. Kb. 150e forintot szánok rá, mit ajánlotok? Amit eddig néztem: Rockmachine Crossride 500 (akciósan lehet 140 körül venni 1-2 helyen), Caprine Cross 3, Kellys Neos. Nem vagyok nagy bringás, mire figyeljek, melyik felszereltség ajánlott/nem ajánlott?

én megnézném ezt is
:::BigBike:::

szereltségben a kellizt veri, kb a RM-t is, a caprinet nem találtam. geóban és méretválasztékban pedig kb mindegyiket.