Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11932 hozzászólás a témában

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

A beszerzéstõl nem kell félni... Én február 23-án(szerdán) rendeltem meg a honlapjukról pár kattintással, és március 1-én (köv.hét kedd) már meg is érkezett a doboz. Kérdezni is lehet tõlük a honlapjukon keresztül, válaszolnak mindenre.
Elõtte persze a bankkártya vásárlási limitjét meg kellett emeltetni, de ezt akkor is meg kellett volna tenni ha bárhol máshol vásárlok bringát...

A garancia mondjuk tényleg necces, mert a dobozban vissza kell nekik küldeni a bringát, ez azért elég nagy kellemetlenség.

A méret kiválasztásánál nyugodtan megbízhatsz a honlapjukon található progiban... Én rengeteget vacilláltam, mert ha 1cm-t hozzáadtam a belsõ lábhosszhoz már M-est ajánlott a progi. Így utólag viszont az S-est megtapasztalva azt mondom, megszívtam volna az M-essel mert hatalmas lett volna a 174cm-es magasságomhoz. Mondjuk a Yellowstone-nak kicsit másabb a geója mint a Grand Canyon-é, nem annyira a versenyre van kihegyezve, pl. a felsõ csõ rövidebb, de ezzel együtt szerintem az S-es a jó neked.

Amit még érdemes megnézni az a Radon:
RADON BikesZR Team 6.0
Elvileg ~ugyanaz a váza mint a Cube-oknak, de egy kicsit jobb felszereltséggel.

Köszi, én is így vagyok vele, 1 cm ide vagy oda és ugrik egy méretet. Jó tudni, hogy 174 cm-re jó az S méret, mert én kisebb vagyok 172 cm (sõt már megyek össze:-)), így marad nekem is az S méret.
Milyen a bringa?

Zsokesz1981

Zsokesz1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszi. Gondoltam több szem, többet...de tényleg elég lett volna ide...bocs...

A Bianchi MTB bringákról nem nagyon találok sehol véleményeket...legalább is az ilyen árfekvésûekrõl...ennyire nem egy kategória a Trek-el? Már mint negatív értelemben..
Azért kérdezõsködöm, mert van mindegyikrõl ugyan részletes leírás, de sajnos alkatrészek terén sem vagyok túl jártas :-(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tõletek. Kinéztem 4 bringát abban az árfekvésben, amit meg tudok fizetni.
Bianchi Kuma 5100 - 2010
Bianchi Kuma 4900 - 2011
Trek 4500 disc - 2010
Trek 4300 disc - 2011

Azt tudom, hogy pl. a Trek vázakra élettartam gari van. A Bianchinál mi a helyzet? Ti melyiket választanátok, ha ebbõl a 4-bõl lehetne?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Zsolt

mondjuk a tavalyi trek-et, de elég lett volna ebbe a topikba beírnod
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zsokesz1981

Zsokesz1981

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tõletek. Kinéztem 4 bringát abban az árfekvésben, amit meg tudok fizetni.
Bianchi Kuma 5100 - 2010
Bianchi Kuma 4900 - 2011
Trek 4500 disc - 2010
Trek 4300 disc - 2011

Azt tudom, hogy pl. a Trek vázakra élettartam gari van. A Bianchinál mi a helyzet? Ti melyiket választanátok, ha ebbõl a 4-bõl lehetne?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Zsolt

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

A canyon ellen egy szól, nehezebb a beszerzése, és tudtommal garancia miatt is ki kell vinni (persze csak akkor, ha van vele valami gond).

A beszerzéstõl nem kell félni... Én február 23-án(szerdán) rendeltem meg a honlapjukról pár kattintással, és március 1-én (köv.hét kedd) már meg is érkezett a doboz. Kérdezni is lehet tõlük a honlapjukon keresztül, válaszolnak mindenre.
Elõtte persze a bankkártya vásárlási limitjét meg kellett emeltetni, de ezt akkor is meg kellett volna tenni ha bárhol máshol vásárlok bringát...

A garancia mondjuk tényleg necces, mert a dobozban vissza kell nekik küldeni a bringát, ez azért elég nagy kellemetlenség.

A méret kiválasztásánál nyugodtan megbízhatsz a honlapjukon található progiban... Én rengeteget vacilláltam, mert ha 1cm-t hozzáadtam a belsõ lábhosszhoz már M-est ajánlott a progi. Így utólag viszont az S-est megtapasztalva azt mondom, megszívtam volna az M-essel mert hatalmas lett volna a 174cm-es magasságomhoz. Mondjuk a Yellowstone-nak kicsit másabb a geója mint a Grand Canyon-é, nem annyira a versenyre van kihegyezve, pl. a felsõ csõ rövidebb, de ezzel együtt szerintem az S-es a jó neked.

Amit még érdemes megnézni az a Radon:
RADON BikesZR Team 6.0
Elvileg ~ugyanaz a váza mint a Cube-oknak, de egy kicsit jobb felszereltséggel.

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Lehet, majd megpróbálom holnap, lusta vagyok méretet venni magamról!:-)))
Köszönöm a segítséget, holnap benézek.
Jó éjt!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Illetve még egy gondom van a Canyon bringával, nem tudom kipróbálni, így a méret is bizonytalanabb, bár az oldalukon egy tök jó méret ajánló van.

S-es lesz a jó Neked.
kicsit furcsa a méretezésük
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Illetve még egy gondom van a Canyon bringával, nem tudom kipróbálni, így a méret is bizonytalanabb, bár az oldalukon egy tök jó méret ajánló van.

Igen, én is most játszok vele. :)

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Gyuri, ezek közül egyikkel sem fogsz mellé, jó bringa mind. Én a Cube-ot választanám, de csak a design miatt.

A canyon ellen egy szól, nehezebb a beszerzése, és tudtommal garancia miatt is ki kell vinni (persze csak akkor, ha van vele valami gond).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Még nem néztem nagyon körül, de a canyon.com oldalon van 700 EUR-s áron.

azt máshonnan nem is tudod venni
azért nagyon jó az áruk

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
A Kellys cross nem csúnya!:-)))

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ez így igaz, viszont én a Canyont ajánlanám. Abban már, ha jól néztem Rock Shox Recon levegõs teló van. Ha tudsz annyival többet rászánni akkor sztem inkább azt. Az elsõ kettõ teleszkópja eléggé felejtõs.
A Canyont honnan vennéd és mennyiért, ha nem vagyok indiszkrét?

Még nem néztem nagyon körül, de a canyon.com oldalon van 700 EUR-s áron.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ez így igaz, viszont én a Canyont ajánlanám. Abban már, ha jól néztem Rock Shox Recon levegõs teló van. Ha tudsz annyival többet rászánni akkor sztem inkább azt. Az elsõ kettõ teleszkópja eléggé felejtõs.
A Canyont honnan vennéd és mennyiért, ha nem vagyok indiszkrét?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
kellizbõl akkor már megnézném ezt

hellyel közzel a 17,5-es még jó is

:::BigBike:::

vagy ezt a meridát (16-ost mongyuk)

http://www.bigbike.h...=Merida&id=1186

de ha többet mész aszfalton, mint burkolatlanon és az sem durva terep akkor monti helyett egy jó cross bicó

pl

http://www.bigbike.h...=Kellys&id=1248

vagy

http://www.bigbike.h...=Merida&id=1162

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gyuri, ezek közül egyikkel sem fogsz mellé, jó bringa mind. Én a Cube-ot választanám, de csak a design miatt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Hamarosan egy bringa vásárlása lesz esedékes, de nem értek hozzá, így nagyon nehéz választanom.
Gondolom itt is igaz, hogy hasonló árért kb. hasonló terméket lehet kapni, vagyis a kinézet, illetve a kényelem az egyik fõ szempont.
Ugyanakkor azért félek a mellényúlástól, így szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen bringát vegyek, ha betonon és erdei úton használnám túrázásra és kb. 150-200 eFt áll rendelkezésemre.
Egy két adat, amennyiben segít: 41 év, jó erõnlét, 172 cm, 77 kg
Én az alábbi bringákat néztem ki:
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0 (Ez egy picit drágább)
Esetleg valamelyik Merida
Köszönettel,
Gyuri

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

az egyik helyi bringaboltban akciózzák ezt a két féle bringát, melyiket ajánlanátok munkába járáshoz és túrákhoz?
Gepida ALBOIN 300 2010 - Kerékpár webshop
vagy
Rock Machine » Crossride 250

A Gepida elég nehéz darab.Viszont ha kell Neked csomagtartó, sárvédõ és szeretnél agydinamót, akkor ezt válaszd szerintem.A Rocki sportosabb és talán masszívabb is kicsit és ezt is fel lehet szerelni cuccokkal késõbb, az agydinamó kivételével.Persze azt is lehet, csak kicsit macerásabb (új agy, lámpák + bekötés).

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Sziasztok!

Tudom, hogy merész, de van valakinek tippe, hogy milyen XC-t érdemes keresgélni 100 körül? Vagy ha valaki tudna egy jó akcióról, azt nagyon megköszönném. Most Kelly's Magic 2006-osom van, kéne vmi hasonló egy haveromnak, viszont fényévekkel le vagyok maradva a témát illetõen...

Köszi! :)

Na, gyorsan átfutottam a hirdetéseket. Jó lenne tudni, hogy mekkora méretû bringa kellene. Ennek hiányában csak a felszereltség alapján én ezeket nézném meg:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: FUJI COMP NEVADA LE 2010 MTB 19 ZOLL
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: /===Scott Reflex Fx 20 0km, teljesen új ===/

Kicsit drágábbak:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: új Focus Black Hills hegyikerékpár
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: HT XTREME XCS AKCIÓ
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: GARY FISHER Marlin (Gold series)

Egyébként én ezek közül a legelsõt venném, ha a méret jó.

pacers

pacers

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
az egyik helyi bringaboltban akciózzák ezt a két féle bringát, melyiket ajánlanátok munkába járáshoz és túrákhoz?
Gepida ALBOIN 300 2010 - Kerékpár webshop
vagy
Rock Machine » Crossride 250