Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

husz_on_kilenc

husz_on_kilenc

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali Okosok!
egy 173cm kontra 77 kg, milyen méretû MTB vázat (M, vagy L) indokol?
Dánkesõn!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ja igen, az 'újban' részt úgy értettem, hogy használtan, de egy teljesen 'új stílusú' gépet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A vázért kb semmit nem kapsz, vagy nem tudod eladni. Ennyi pénzbõl nem állnék neki alkatrészeket venni mert nem jutsz vele messzire inkább néz az apróban egy elsõtelós használt bringát úgy jársz a legjobban.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Újban gondolkoznék, csak elsõ telóval.

phelodias

phelodias

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Szervusztok!

Van egy TREK Y3-as vázam, ami (még bringa korában) nagyon a szívemhez nõtt. Az, hogy a bringából miért csak ennyi maradt, az most hosszú volna, de a háttérben itt is egy nõ áll...
Szóval a kérdésem az volna, hogy szerintetek 50-70 ezer forinttal érdemes nekiállni összevadászni a megfelelõ alkatrészeket, vagy inkább adjam el, és a kettõ összegébõl vegyek valami egyszerût?
Csak hobbi célra használnám, semmi downhillezés.
Na még azt megkérdezem, hogy kb. mennyit kapnék a vázért, ha volna szívem eladni?

Elõre is köszönöm a hozzászólásotokat!

szilaard

szilaard

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Több év kihagyás után szeretnék egy új kerékpárt vásárolni, amellyel családi túrákra mennék, túlnyomórészt aszfalton. Ezért egy cross/trekking-re gondoltam. Amire most lenne pénz (~50-60e), azok közül egy gepida-t néztem. Gepida Alboin 200 CRS 2010 , ez most 60e-ért van. Kb. 178 cm vagyok 95 kg. Megfelelõ lenne ez, vagy ebben az árkategóriában esetleg más? kösz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!
Szeretnék a páromnak venni egy bringát. Segítsetek már légyszi!
Nem kerékpároztunk ezelõtt, egészségügyi szempontból kezdenénk el. A párom 52 éves és 100 kg. 183 cm magas. Nem tudom kellene-e még több info, a lényeg, hogy 7végeken tekernénk egy kicsit a 14 éves bmx-függõ kisfiammal :-). Tehát úttesten és néha erdei utakon is használnánk. Természetesen a méret is kellene, mert fogalmam sincs hányas kell.
Cca 50.000 Ft körüli összegre gondoltam.
Köszi a segítséget!

pl

:::BigBike:::
20-as inkább

esetleg -bár drágább-
:::BigBike:::
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Szerintem, de ez csak az én véleményem, ha nem értesz különösebben a dologhoz, ha sokat nem szeretnél vele molyolni és a családnak egyszerre szeretnéd megvenni a gépeket, akkor menjetek be a Decathlon-ba és ennél különbet kaptok ennyi pénzért. A felhasználás jellege szerint tökéletesen megfelelõ egy Acera felszereltségû gép, de azért maximalizálni lehet az adott pénzbõl kapott értéket. Családi programnak sem utolsó, a gyerkõc sem unatkozna közben. Illetve a dekás eladók szoktak érteni is a dologhoz, legalábbis Csömörön igen. Rockrider néven futnak náluk a saját márkás gépek és pont ti vagytok a célcsoport.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

lalacko

lalacko

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,
Párommal 15-év után újra kedvet kaptunk a kerékpározáshoz.
Ebben kérnénk a segítségeteket.
Hobbi szinten, ritkán kettesben, legtöbbször 5-éves gyermekünkkel tekernénk.
A terepviszonyok miatt kross trekking-re gondoltunk.
A következõ bringáról mi a véleményetek?
Köszi,
kross evado 1.1

Atta76

Atta76

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

MTB-t szeretnék venni, de nem tudom hogy melyik lenne nekem a megfelelõ (ami elbír :). 130+ kiló vagyok. Kb. 80000ft lenne rá.
Voltam már üzletben, ott ezt ajánlották:Caprine.hu - Forest - MTB - 2011
Szerintetek ez megfelelõ lenne nekem? Vagy van ennél jobb is ebben a kategóriában?

Katiica

Katiica

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Szeretnék a páromnak venni egy bringát. Segítsetek már légyszi!
Nem kerékpároztunk ezelõtt, egészségügyi szempontból kezdenénk el. A párom 52 éves és 100 kg. 183 cm magas. Nem tudom kellene-e még több info, a lényeg, hogy 7végeken tekernénk egy kicsit a 14 éves bmx-függõ kisfiammal :-). Tehát úttesten és néha erdei utakon is használnánk. Természetesen a méret is kellene, mert fogalmam sincs hányas kell.
Cca 50.000 Ft körüli összegre gondoltam.
Köszi a segítséget!

Gyuri70

Gyuri70

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Röviden: állat :)

Hosszabban:
Az elõzõ Kross Hexagon V4-es bringámhoz (70k huf) tudom mérni, mert más gépen csak az elõzõ évezredben tekertem... :)
Terepen még nem próbáltam mert féltem szegényt a sártól (szerintem a Szilvás maraton után fogok kigyógyulni ebbõl :) )
1. Súly: fényévekkel könnyebb, nem is gondoltam volna, hogy 3kg ilyen sokat számít... nagyon megérezni ezt a különbséget.
2. Villa: bõ 1kg-mal könnyebb mint az elõzõ Suntourom, eddig még nem nagyon próbáltam terepen, de szépen mozog, kormányról lockolható... lockolt állapotban is mozog valamennyit ha kiállok a nyeregbõl, de gondolom ezen lehet javítani ha jobban felfújom.
3: Váltók: az elõzõ Acera váltómhoz képest hatalmas javulás az XT. Gyors, pontos és kevésbé allergiás a meredek emelkedõkön történõ váltásra...
4: Futás: irtó robbanékony, nagyon gyorsan ki tudok lõni vele... egyedük ami furcsa, hogy nehezebben tudom egykerekezéshez kiemelni az elsõ kereket, még nem jöttem rá miért... Lefelé iszonyat jól gurul, az elõzõ bringámmal meg kellett izzadni ha 50 felé akartam menni még slick gumikkal is, ezzel viszont ugyanott simán 60-on vagyok a vastag nobynic/rocketron párossal is.
5: Fék: itt is elég nagy a kontraszt az elõzõ v-fékemhez képest... azt vettem észre, hogy itt többet használom az elsõ féket is mert valahogy nem annyira durva, jobban lehet szabályozni... Így sokkal nagyobb a fékerõ is, gyorsabban meg tudok állni ha necces a helyzet. Persze ott motoszkál bennem, hogy mivan ha menetközben valami csoda folytán elfolyik a fékolaj, de ebbe jobb nem belegondolni... :)

Szóval 3 hét után eddig nagyon meg vagyok elégedve, bár akkor tudnék hitelesebben értékelni ha az elõzõ bringám nem 3 kategóriával gyengébb lett volna...
Bocs ha bõ lére eresztettem a mondandóm, jó választást! :)

Köszönöm a választ!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Ebbõl még van néhány darab tavalyi modell:
KROSS Evado 1.2 Lady 2010
KROSS

Sziasztok!Barátnõmnek szeretnénk venni egy Cross/Trekking bringát. Sportosabb felépítésût szeretne, elsõsorban túrázgatásokra, kevés tereppel vegyítve. 100 ezer HUF-os értékhatárig keresünk. Mit ajánlotok? Ezt Meridát találtam eddig ami esetleg szóba jöhet:Merida '10 Crossway 10-V (Kerékpár | Cross | Nõi) | Kerékpár Webshop

Köszi elõre is.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

dzsovanni

dzsovanni

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!Barátnõmnek szeretnénk venni egy Cross/Trekking bringát. Sportosabb felépítésût szeretne, elsõsorban túrázgatásokra, kevés tereppel vegyítve. 100 ezer HUF-os értékhatárig keresünk. Mit ajánlotok? Ezt Meridát találtam eddig ami esetleg szóba jöhet:Merida '10 Crossway 10-V (Kerékpár | Cross | Nõi) | Kerékpár Webshop

Köszi elõre is.

kaffa

kaffa

újonc

• fórumtag
  • 9 posts
szia!
Én nemrég vettem egy kellys coach 2011-est és imádom!már kb 500km mentem is vele egyedül a kormánya szûk, más minden tökéletes..
Állítható telo alu..92ért kaptam meg itt Mekka-Bike Kerkpr Szakzlet s Szerviz igaz a 2010es kerestem de megalkudtunk..

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Srácok, mi a vélemény errõl? 245E HUF-ért mennyire jó vétel? Vagy esetleg nézzek mást?
Azért lenne sürgõs a válasz mert ma beszéltem velük, mindent elhoztak a nagykerbõl és egyetlen darab bringa van az én méretemben.

Utolsó kérdésként az merült bennem fel, hogy a triatlonos bringák mennyiben különböznek az országútiaktól? Tudom, hogy speciális erre a célra tervezett vázak vannak a gyártóknak, de az nagyon drágák (Merida 400K fölött, Trek 800K felett). Olcsóbb változatban ez hogyan néz ki?
Cikkekben azt olvastam ezek kényelmetlen bicajok, máshol meg azt hallom, hogy fontos hogy kényelmesek legyenek egy ironman során ... hol itt az igazság?

Ez egy érdekes kategória. a kényelmesség felhasználótól függ. Triatlonnál ugye a hosszok szerint a bringás rész 20-40-80-180km lehet ha jól emlékszem, ettõl is függ, hogy mennyire kell a kényelemre rámenni szerintem. Meg ugye iron man az más téma, ott azért ez még fontosabb. Amiért drágábbak az talán az, hogy aerodinamikai kialakításuk sokkal jobb, súlyban is elég könnyûek meg maga a váltás rendszere is máshogy van megoldva mint egy outinál. Aztán ahogy láttam a nyeregcsõ is elõbbre van, vagy meredekebb?! A lényeg, hogy az izmok emiatt (is) teljesen máshogy terhelõdnek., ami meg azért van asszem, hogy a könyöklés könnyebb/kényelmesebb legyen, meg így a futásra is több energia marad elvileg(?). Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

zsolti-010

zsolti-010

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!
Szeretnék venni egy cross trekking bicót, hosszabb túrákhoz illetve munkábajáráshoz. 100e körül, alu vázas, telós, valami sportos darabot..
Sajnos nem értek a bicókhoz, úgyhogy jó lenne ha tudnátok ajánlani valamit..
jah és 165 cm magas vagyok, milyen méret kell nekem?
egy cangát kinéztem, ami ránézésre teszik, de igazából gõzöm sincs h megéri-e az árát, illetve sosem hallottam még errõl a márkáról.. Bemmex Next 1Uomo 2011 trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
vélemény? köszönöm

Szia. Én kb. három hete vettem egy ilyet: Caprine.hu - Voyage - TREKKING - 2010 . A kis képen látható fehér színben. Idei ára 90e forint.

pingi25

pingi25

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Szeretnék venni egy cross trekking bicót, hosszabb túrákhoz illetve munkábajáráshoz. 100e körül, alu vázas, telós, valami sportos darabot..
Sajnos nem értek a bicókhoz, úgyhogy jó lenne ha tudnátok ajánlani valamit..
jah és 165 cm magas vagyok, milyen méret kell nekem?
egy cangát kinéztem, ami ránézésre teszik, de igazából gõzöm sincs h megéri-e az árát, illetve sosem hallottam még errõl a márkáról.. Bemmex Next 1Uomo 2011 trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
vélemény? köszönöm

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
azért be linkelve könnyebbítenél a dolgon
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

csika_

csika_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Sziasztok!

Most néztem, hogy az egyik ismert forgalmazónál 30% kedvezmény van erre a bringára:
10 ROAD HFS 904
245E HUF a 349E HUF helyett.
Bár eddig a használt bicokat nézegettem, de ez új lenne shimano105-el ...
Mind gondoltok errõl?

Srácok, mi a vélemény errõl? 245E HUF-ért mennyire jó vétel? Vagy esetleg nézzek mást?
Azért lenne sürgõs a válasz mert ma beszéltem velük, mindent elhoztak a nagykerbõl és egyetlen darab bringa van az én méretemben.

Utolsó kérdésként az merült bennem fel, hogy a triatlonos bringák mennyiben különböznek az országútiaktól? Tudom, hogy speciális erre a célra tervezett vázak vannak a gyártóknak, de az nagyon drágák (Merida 400K fölött, Trek 800K felett). Olcsóbb változatban ez hogyan néz ki?
Cikkekben azt olvastam ezek kényelmetlen bicajok, máshol meg azt hallom, hogy fontos hogy kényelmesek legyenek egy ironman során ... hol itt az igazság?