Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. April 14. - 20:14
Posted 2011. April 14. - 16:55
tök legálisan, élõ kancsi garival
Posted 2011. April 14. - 16:38
A Cube-ok nagyon jók, német cucc. Azt hiszem a Radon a másod márkájuk, azok is szuperek. Viszont nagyon drágák is emellett.
Én a helyedben arra figyelnék oda, hogy egy ilyen kategóriájú gépet azért illik már elöl hátul minimum XT váltóval szerelni, hajtómûnek pedig legalább egy SLX legyen benne. Illetve az általad linkelt 200e feletti Cube-oknál viccnek tartom a Dart3 rugós villát. Ennyi pénzért minimum solo air Recon, de inkább dual air Reba dukálna a mûszerbe. Súlyban ezek nagyon sokat jelentenek. Dart vs. Recon esetén is kb. 600g-ról beszélhetünk.
Én körülnéznék még Magellánék háza táján is, mert ár/érték arányban, Magyarországon talán õk nyújtják a legtöbbet. Ennyiért egy nagyon komoly Pyxis-t kaphatsz, 11kg körüli súllyal.
Igen, azt tobb helyen irtak, hogy a telo nagyon gaz a kozep kategorias Cube-okon. Megneztem a Pyxist, sokallom a 300e koruli arat (akciozva nem volt a meretemben), miutan a vazrol eleg vegyes velemenyeket olvastam, allitolag nem eleg merev.
A Cube AMS 100-bol talaltam ket masik hirdetest is. Bar meretben nekem nem jo, viszont afelol elbizonytalanitott, hogy erdemes-e ennyi penzert ujat venni. 330 korul lenne ujonnan, itt meg 220 korul van hasznaltan, latszolag nem leharcolva. Magyaran elhozom a boltbol es -100e. Tudom, az autoknal is igy van aranyaiban, de ebbe eddig nem gondoltam bele. Szoval mar nem ragaszkodnek az ujhoz, csak a jo allapotuhoz. A hirdetesek kozott ez lehet erdekes szerintem, mit gondoltok:
TREK 8500 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Posted 2011. April 14. - 16:36
Narancs-fekete lesz mind!
Jee, tenyleg azok..
Posted 2011. April 14. - 13:08
Posted 2011. April 14. - 12:51
Posted 2011. April 14. - 08:45
Én a helyedben arra figyelnék oda, hogy egy ilyen kategóriájú gépet azért illik már elöl hátul minimum XT váltóval szerelni, hajtómûnek pedig legalább egy SLX legyen benne. Illetve az általad linkelt 200e feletti Cube-oknál viccnek tartom a Dart3 rugós villát. Ennyi pénzért minimum solo air Recon, de inkább dual air Reba dukálna a mûszerbe. Súlyban ezek nagyon sokat jelentenek. Dart vs. Recon esetén is kb. 600g-ról beszélhetünk.
Én körülnéznék még Magellánék háza táján is, mert ár/érték arányban, Magyarországon talán õk nyújtják a legtöbbet. Ennyiért egy nagyon komoly Pyxis-t kaphatsz, 11kg körüli súllyal.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. April 14. - 00:35
MTB-ot vennek, XC celokra hasznalnam erdoben, viszont DH-re mar nem. Az arkategoria kb. 150-300ig terjedne, 20-as vazban es tarcsafekes, uj bringaban gondolkodom. Alapvetoen tokeletesen megfelelne egy merev vazas gep is, plane hogy a suly fontos szempont, 13kg-nal nehezebb bringat nehezen tudnek elkepzelni ennyi penzert, viszont megakadt a szemem a kovetkezo hirdetesen:
CUBE AMS 100 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Errol mit gondoltok? Ha jol gondolom, 2009-es modell, sulyban ott van, mint egy 200e koruli merev vazas MTB, de nem tudom, hogy erdemes-e ekkora osszeget raaldozni, mikor 200 korul is kaphatok jo bringat. Ezenkivul fenntartasaim vannak a fully-val is, miutan nem vagyok az a butykolos, takaritos tipus, pedig azt olvastam valahol, hogy az ossztelosok joval tobb torodest igenyelnek, mint egy merev vazas bringa.
A Kelly's-ektol valamiert idegenkedem, de vegulis nyitott lennek ezekre is, ha szerintetek az a tuti! A CUBE-ok nagyon tetszenek, de a 2010-es modellekbol a forgalmazok alig engednek a 2011-es araihoz kepes. A fenti hirdetes mellett meg a kovetkezo tipusokat nezegettem:
CUBE Attention - Cube Attention - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
CUBE Acid - Cube Acid - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
CUBE LTD Team es PRO - Cube LTD Team - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
CANYON Grand Canyon vonal - Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 6.0
CANYON Yellowstone vonal - Canyon | Mountainbikes | Yellowstone 5.0
Merida 2010 TFS XC 700-D - BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 700 D
Merida 2010 TFS XC 800-D - BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 800 D
A segitseget elore is koszonom,
ap
Posted 2011. April 14. - 00:32
szeretnek egy mtb-t es egy orszaguti bringat is venni, mindkettonel az elsodleges szempont a jo ar/ertek arany. 187cm, 80kg vagyok.
Az orszagutival kapcsolatban 50-100eft a keret, hasznaltban gondolkodom, csak nagyobb tavokra hasznalnam, varosban nem igazan, a cel a minel kenyelmesebb magas utazosebesseg (micsoda meglepetes!! ). A jelenlegi fizikumommal egy eredeti felszereltsegu trekking bringaval max. 27-es atlagot tudok menni sik terepen, mondjuk 40km-es szakaszon. Ettol a bringatol kb. 35-40-es atlagot varnek. Ez nem irrealis, igaz?
Valojaban a design-ja egyaltalan nem erdekel, a markaja max. a megbizhatosag miatt, viszont presztizs szempontbol baromira nem!
A valszokat elore is koszonom, a montit irom a kovetkezo posztban..
ap
Posted 2011. April 13. - 19:42
Posted 2011. April 13. - 19:37
Posted 2011. April 13. - 18:38
köszönöm
Posted 2011. April 13. - 17:39
Úgy alakultak a dolgaim hogy 2 éve meg kellett válnom szeretett biciklimtõl, de most újra belecsapnék a lecsóba. Sajnos az utóbbi években nagyon nem követtem a dolgok alakulását, márkák típusok tapasztalatok stb terén, de egy az elõzõvel megegyezõ kategóriájú, hasonló tulajdonságokkal bíró gépet szeretnék, és érdeklõdnék, hogy milyen alkatrészeket nézzek, fõleg a váz, villa, és fék dolog lenne fontos, többit megoldom.
Szóval a minta egy 2005ös 14"os polarx ss (méregzöld) lenne, psylo XC-vel (imádtam), illetve 2003as 4dugattyús xt fékek voltak rajta. Vázból olyan kéne, ami hasonló geometriával bír, villából ha találok jó psylot akkor mindenképp az lesz, de érdekelne, hogy milyen villák képviselik jelenleg az õ kategóriáját. Fékbõl meg ez a kicsit nyúlósabb, adagolhatóbb érzés jött be nekem, pl akkori olcsóbb olajos hayeseket nem szerettem, túl digitálisak voltak nekem. Hajtókarból ilyen területre jelenleg mi a best buy?
Akinek van tippje, tanácsa, az ne tartsa magában!
Köszi!
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Posted 2011. April 13. - 11:48
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni bringavásárlás kapcsán. Cross/Trekking kategóriában gondolkodom, jelenleg egy 2010-es Kelly's Neosom van, amivel meg lennék elégedve, de kicsit melléfogtam a vázmérettel, és az elsõ telót kissé lágynak találom a súlyomhoz. A rászánt összeg kb. 200.000. Nem kell, hogy idei modell legyen, a jó ár/érték arány a fontos. A vásárlás helye a megkötés, mert ücs-re veszem. A felhasználás fõleg munkába járás, és kisebb, 20km körüli túrák aszfalton és enyhe terepen. Ami nem elhanyagolható tényezõ, hogy közel 130 kg vagyok, tehát fontos a jó teherbírás, és lehetõleg ne terhelõdjön túl nagy súly a csuklómra. Az én jelöltjeim most az idei Merida TFS300-D, esetleg az 500-D még beleférne. Esetleg a Berguson honlapján van akcióban tavalyi Kellys Exquisite Disc 183.000-ért. Ehhez is kapcsolódna a kérdésem. Megéri-e ebben a kategóriában tárcsafékesben gondolkodnom, vagy csak szívni fogok vele, és inkább V-fékest válasszak? Elég tapasztalatlan vagyok, így bármilyen más típusra nyitott vagyok, ha azok szerintetek megfelelnek az igényeimnek. Illetve azt szeretném még megkérdeni, kb. mekkora vázméret kell 186-188 cm magassághoz? A segítségeteket elõre is köszönöm.
az említett modelleken abszolút vállalható tfék van.
a telók mindegyikben lágyak lesznek, a súlyodhoz amik rugósak. ezen esetleg levegõs telóval tudsz segíteni. pl a kellizbõl ez levegõssel van szerelve
:::BigBike:::
viszont ez meg kicsi.
vázméret meg kelliz21 merida 55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. April 13. - 10:28
Posted 2011. April 12. - 23:11
A segítségeteket szeretném kérni bringavásárlás kapcsán. Cross/Trekking kategóriában gondolkodom, jelenleg egy 2010-es Kelly's Neosom van, amivel meg lennék elégedve, de kicsit melléfogtam a vázmérettel, és az elsõ telót kissé lágynak találom a súlyomhoz. A rászánt összeg kb. 200.000. Nem kell, hogy idei modell legyen, a jó ár/érték arány a fontos. A vásárlás helye a megkötés, mert ücs-re veszem. A felhasználás fõleg munkába járás, és kisebb, 20km körüli túrák aszfalton és enyhe terepen. Ami nem elhanyagolható tényezõ, hogy közel 130 kg vagyok, tehát fontos a jó teherbírás, és lehetõleg ne terhelõdjön túl nagy súly a csuklómra. Az én jelöltjeim most az idei Merida TFS300-D, esetleg az 500-D még beleférne. Esetleg a Berguson honlapján van akcióban tavalyi Kellys Exquisite Disc 183.000-ért. Ehhez is kapcsolódna a kérdésem. Megéri-e ebben a kategóriában tárcsafékesben gondolkodnom, vagy csak szívni fogok vele, és inkább V-fékest válasszak? Elég tapasztalatlan vagyok, így bármilyen más típusra nyitott vagyok, ha azok szerintetek megfelelnek az igényeimnek. Illetve azt szeretném még megkérdeni, kb. mekkora vázméret kell 186-188 cm magassághoz? A segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2011. April 10. - 17:45
Szia!
Én inkább ezt ajánlanám az apróból GaryFisher full Deore Lx « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Sokkal masszívabb és minõségibb!
Posted 2011. April 10. - 16:45
Posted 2011. April 10. - 16:06
Én inkább ezt ajánlanám az apróból GaryFisher full Deore Lx « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Sokkal masszívabb és minõségibb!
Posted 2011. April 10. - 15:22
Munkahelyre járáshoz ill. elvétve nagyobb távolságok megtételéhez szeretnék egy bringát venni, és ki is néztem magamnak egyet, ami elsõ ránézésre-kipróbálásra-érzésre megfelelõnek tûnik, egy Decathlonos B twin original 3 elnevezésû tömegcsoda, potom 50e-ért. Van valakinek tapasztalata, akár saját, akár hallomásból, az ilyen típusú bicókról?
Nem vagyok egy szakzseni, de régóta bringázok hobbiból, nekem tûrhetõnek tûnik, ár-érték arányban, 20 perc decathlonban tekergés után.
Õróla van szó egész konkrétan:
Btwin - ORIGINAL 3 - BIKES / BICYCLES / CYCLES bikes hybrid bike - Designed for OCCASIONAL recretational touring and journeys on road and uneven paths.
Köszi!
JC

Sign In
Create Account

Back to top