Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

apv

apv

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Narancs-fekete lesz mind!

Jee, tenyleg azok.. :) Pont ebben a topicban targyaltatok (http://forum.bikemag...4/index382.html ), hogy nagyon tularazottak, emiatt meg sem neztem oket, miutan nem az a celom, hogy nekem legyen a legjobb bringam, hanem hogy 150es 300e kozott megtalaljam a legjobb ar/ertek aranyut, mostmar a hasznalt piacot is nezegetve.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Narancs-fekete lesz mind!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
KTM-eket is megnézném amúgy a helyedben.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A Cube-ok nagyon jók, német cucc. Azt hiszem a Radon a másod márkájuk, azok is szuperek. Viszont nagyon drágák is emellett.

Én a helyedben arra figyelnék oda, hogy egy ilyen kategóriájú gépet azért illik már elöl hátul minimum XT váltóval szerelni, hajtómûnek pedig legalább egy SLX legyen benne. Illetve az általad linkelt 200e feletti Cube-oknál viccnek tartom a Dart3 rugós villát. Ennyi pénzért minimum solo air Recon, de inkább dual air Reba dukálna a mûszerbe. Súlyban ezek nagyon sokat jelentenek. Dart vs. Recon esetén is kb. 600g-ról beszélhetünk.

Én körülnéznék még Magellánék háza táján is, mert ár/érték arányban, Magyarországon talán õk nyújtják a legtöbbet. Ennyiért egy nagyon komoly Pyxis-t kaphatsz, 11kg körüli súllyal.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

apv

apv

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Az elozo poszthoz kapcsolodva: ("az elsodleges szempont a jo ar/ertek arany. 187cm, 80kg vagyok")

MTB-ot vennek, XC celokra hasznalnam erdoben, viszont DH-re mar nem. Az arkategoria kb. 150-300ig terjedne, 20-as vazban es tarcsafekes, uj bringaban gondolkodom. Alapvetoen tokeletesen megfelelne egy merev vazas gep is, plane hogy a suly fontos szempont, 13kg-nal nehezebb bringat nehezen tudnek elkepzelni ennyi penzert, viszont megakadt a szemem a kovetkezo hirdetesen:
CUBE AMS 100 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Errol mit gondoltok? Ha jol gondolom, 2009-es modell, sulyban ott van, mint egy 200e koruli merev vazas MTB, de nem tudom, hogy erdemes-e ekkora osszeget raaldozni, mikor 200 korul is kaphatok jo bringat. Ezenkivul fenntartasaim vannak a fully-val is, miutan nem vagyok az a butykolos, takaritos tipus, pedig azt olvastam valahol, hogy az ossztelosok joval tobb torodest igenyelnek, mint egy merev vazas bringa.
A Kelly's-ektol valamiert idegenkedem, de vegulis nyitott lennek ezekre is, ha szerintetek az a tuti! A CUBE-ok nagyon tetszenek, de a 2010-es modellekbol a forgalmazok alig engednek a 2011-es araihoz kepes. A fenti hirdetes mellett meg a kovetkezo tipusokat nezegettem:

CUBE Attention - Cube Attention - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
CUBE Acid - Cube Acid - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.
CUBE LTD Team es PRO - Cube LTD Team - .::BRINGAVARZS KERKPR ZLET • SZERVIZ • WEBSHOP::.

CANYON Grand Canyon vonal - Canyon | Mountainbikes | Grand Canyon AL 6.0
CANYON Yellowstone vonal - Canyon | Mountainbikes | Yellowstone 5.0

Merida 2010 TFS XC 700-D - BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 700 D
Merida 2010 TFS XC 800-D - BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 800 D

A segitseget elore is koszonom,
ap

apv

apv

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,

szeretnek egy mtb-t es egy orszaguti bringat is venni, mindkettonel az elsodleges szempont a jo ar/ertek arany. 187cm, 80kg vagyok.

Az orszagutival kapcsolatban 50-100eft a keret, hasznaltban gondolkodom, csak nagyobb tavokra hasznalnam, varosban nem igazan, a cel a minel kenyelmesebb magas utazosebesseg (micsoda meglepetes!! ). A jelenlegi fizikumommal egy eredeti felszereltsegu trekking bringaval max. 27-es atlagot tudok menni sik terepen, mondjuk 40km-es szakaszon. Ettol a bringatol kb. 35-40-es atlagot varnek. Ez nem irrealis, igaz?

Valojaban a design-ja egyaltalan nem erdekel, a markaja max. a megbizhatosag miatt, viszont presztizs szempontbol baromira nem!

A valszokat elore is koszonom, a montit irom a kovetkezo posztban..
ap

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
ja bocs, tényleg. nem 200-al mennék le hegyen. nem downhill. egyenes erdõs rázós utat bírja gyors tempónál. esetleg bírja a kisebb ugratásokat. ez alatt azt értem, hogy 1m-es kis földkupac, és mondjuk 15kph-val megyek neki

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Mit jelent, hogy 'használnád terepre'?

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Szeretnék venni biciklit, terepre, de használnám városban. eddig a Kross hexagon V6 ajánlatot kaptam. Ha valakinek van jobb javaslata 85.000-ért akkor kérem írjon

köszönöm

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Üdv!

Úgy alakultak a dolgaim hogy 2 éve meg kellett válnom szeretett biciklimtõl, de most újra belecsapnék a lecsóba. Sajnos az utóbbi években nagyon nem követtem a dolgok alakulását, márkák típusok tapasztalatok stb terén, de egy az elõzõvel megegyezõ kategóriájú, hasonló tulajdonságokkal bíró gépet szeretnék, és érdeklõdnék, hogy milyen alkatrészeket nézzek, fõleg a váz, villa, és fék dolog lenne fontos, többit megoldom.
Szóval a minta egy 2005ös 14"os polarx ss (méregzöld) lenne, psylo XC-vel (imádtam), illetve 2003as 4dugattyús xt fékek voltak rajta. Vázból olyan kéne, ami hasonló geometriával bír, villából ha találok jó psylot akkor mindenképp az lesz, de érdekelne, hogy milyen villák képviselik jelenleg az õ kategóriáját. Fékbõl meg ez a kicsit nyúlósabb, adagolhatóbb érzés jött be nekem, pl akkori olcsóbb olajos hayeseket nem szerettem, túl digitálisak voltak nekem. Hajtókarból ilyen területre jelenleg mi a best buy?
Akinek van tippje, tanácsa, az ne tartsa magában!
Köszi!

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni bringavásárlás kapcsán. Cross/Trekking kategóriában gondolkodom, jelenleg egy 2010-es Kelly's Neosom van, amivel meg lennék elégedve, de kicsit melléfogtam a vázmérettel, és az elsõ telót kissé lágynak találom a súlyomhoz. A rászánt összeg kb. 200.000. Nem kell, hogy idei modell legyen, a jó ár/érték arány a fontos. A vásárlás helye a megkötés, mert ücs-re veszem. A felhasználás fõleg munkába járás, és kisebb, 20km körüli túrák aszfalton és enyhe terepen. Ami nem elhanyagolható tényezõ, hogy közel 130 kg vagyok, tehát fontos a jó teherbírás, és lehetõleg ne terhelõdjön túl nagy súly a csuklómra. Az én jelöltjeim most az idei Merida TFS300-D, esetleg az 500-D még beleférne. Esetleg a Berguson honlapján van akcióban tavalyi Kellys Exquisite Disc 183.000-ért. Ehhez is kapcsolódna a kérdésem. Megéri-e ebben a kategóriában tárcsafékesben gondolkodnom, vagy csak szívni fogok vele, és inkább V-fékest válasszak? Elég tapasztalatlan vagyok, így bármilyen más típusra nyitott vagyok, ha azok szerintetek megfelelnek az igényeimnek. Illetve azt szeretném még megkérdeni, kb. mekkora vázméret kell 186-188 cm magassághoz? A segítségeteket elõre is köszönöm.

az említett modelleken abszolút vállalható tfék van.
a telók mindegyikben lágyak lesznek, a súlyodhoz amik rugósak. ezen esetleg levegõs telóval tudsz segíteni. pl a kellizbõl ez levegõssel van szerelve
:::BigBike:::
viszont ez meg kicsi.
vázméret meg kelliz21 merida 55
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ilyen árú bringán már jobb minõségû hidraulikus tárcsafékszett lehet, szóval nyugodtan választhatod azt. A vázméret 21-22.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Zolus

Zolus

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni bringavásárlás kapcsán. Cross/Trekking kategóriában gondolkodom, jelenleg egy 2010-es Kelly's Neosom van, amivel meg lennék elégedve, de kicsit melléfogtam a vázmérettel, és az elsõ telót kissé lágynak találom a súlyomhoz. A rászánt összeg kb. 200.000. Nem kell, hogy idei modell legyen, a jó ár/érték arány a fontos. A vásárlás helye a megkötés, mert ücs-re veszem. A felhasználás fõleg munkába járás, és kisebb, 20km körüli túrák aszfalton és enyhe terepen. Ami nem elhanyagolható tényezõ, hogy közel 130 kg vagyok, tehát fontos a jó teherbírás, és lehetõleg ne terhelõdjön túl nagy súly a csuklómra. Az én jelöltjeim most az idei Merida TFS300-D, esetleg az 500-D még beleférne. Esetleg a Berguson honlapján van akcióban tavalyi Kellys Exquisite Disc 183.000-ért. Ehhez is kapcsolódna a kérdésem. Megéri-e ebben a kategóriában tárcsafékesben gondolkodnom, vagy csak szívni fogok vele, és inkább V-fékest válasszak? Elég tapasztalatlan vagyok, így bármilyen más típusra nyitott vagyok, ha azok szerintetek megfelelnek az igényeimnek. Illetve azt szeretném még megkérdeni, kb. mekkora vázméret kell 186-188 cm magassághoz? A segítségeteket elõre is köszönöm.

JohnnyCache

JohnnyCache

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Háát, Pécs elég messze van (pesti vagyok), no meg úgy nem veszek bringát, hogy nem mentem vele egy kört. Szóval netes bringavétel kilõve. Azért köszi!

Szia!
Én inkább ezt ajánlanám az apróból GaryFisher full Deore Lx « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Sokkal masszívabb és minõségibb!

laccancs

laccancs

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szevasztok! 186cm magas vagyok 98kg szeretnék venni egy olyan bringát amivel túrázhatok és terepen is megállja a helyét.Szeretném tovább fejleszteni majdan a bringámat.Most ca 150000huf körül vannak a lehetõségeim.Elõre is köszönettel kezdõ bringás.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Szia!
Én inkább ezt ajánlanám az apróból GaryFisher full Deore Lx « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Sokkal masszívabb és minõségibb!

JohnnyCache

JohnnyCache

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Munkahelyre járáshoz ill. elvétve nagyobb távolságok megtételéhez szeretnék egy bringát venni, és ki is néztem magamnak egyet, ami elsõ ránézésre-kipróbálásra-érzésre megfelelõnek tûnik, egy Decathlonos B twin original 3 elnevezésû tömegcsoda, potom 50e-ért. Van valakinek tapasztalata, akár saját, akár hallomásból, az ilyen típusú bicókról?
Nem vagyok egy szakzseni, de régóta bringázok hobbiból, nekem tûrhetõnek tûnik, ár-érték arányban, 20 perc decathlonban tekergés után.:) Jó kis könnyû, szépen suhan (ami alapelvárás, mert utálok korán kelni :P), és az erõátvitelt is nagyon jónak találtam, bár ebbe beletorzíthatott az, hogy a mostani bringám már nagyon ócska, ahhoz képest nagyapám kempingbicaja is egy álom.

Õróla van szó egész konkrétan:

Btwin - ORIGINAL 3 - BIKES / BICYCLES / CYCLES bikes hybrid bike - Designed for OCCASIONAL recretational touring and journeys on road and uneven paths.

Köszi!

JC

husz_on_kilenc

husz_on_kilenc

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Általában M-es, de némelyik márkából lehet hogy S-es kell, erõsen geometria függõ.

Köszöntem a választ!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
normál testalkattal kb olyan 570-580 mm vizszintes felsõcsõhossz, és 16-18-as vázméret
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Általában M-es, de némelyik márkából lehet hogy S-es kell, erõsen geometria függõ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!