Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Sziasztok. Hasonló cipõben járok mint Bati95, ugyanis én is bringa vásárlás elõtt állok. 185cm, 82kg. Ezekhez a méretekhez szeretnék választani. Leszögezem hogy általános közlekedésre, esetleg kisebb túrára kellene a gép, szinte csak aszfaltra. Tehát semmi hegyes, kemény terep! Szóval inkább olyan hétvégi bicajos lennék...:) Sajnos nem igazán vagyok otthon a témában, de én sem szeretnék egy áruházi tucat bringát venni. 90e ft amit max áldoznék rá, az olvasottak alapján tudom hogy egy alsó kategória, de úgy gondolom hogy heti 2-3 használatra nekem elég lenne. Mindenképpen újat szeretnék, bennem már nem hiszem hogy kialakulna az hogy jobbat és jobbat...:) Egy ideje már böngészek, élõben is nézelõdtem, de hatalmas a kínálat még ha alsó kategória is, ezért is kellene egy kis segítség hogy ti miket ajánlotok. Merida, Gepida, Kelly's, Ferrini, Caprine, Dema, GT, nagy részben ezek közül szemezgettem, de hogy melyiket és milyen típust érdemes a keretek között az PASSZ! Szóval ha segítetek akkor elõre is köszönöm!

Sztem ezen az oldalon vannak jó bringák.Ha földutas túrákra is akarsz vele menni, akkor kérheted az egyiket teleszkóppal is, az persze plussz ft:
Pelso trekkingek, speederek!, eladók rendelhetõk! « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Az általad felsorolt márkák közül a Caprine, a Gepida és talán a Ferrini van a legjobb árban.
Ha aszfaltra akarod, akkor valami fitneszt, ha valami sportosabb túrázósat, akkor crosst, ha szeretnél csomagtartós földutas túrákat is, akkor sztem meg trekkinget vegyél.

paloma

paloma

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok. Hasonló cipõben járok mint Bati95, ugyanis én is bringa vásárlás elõtt állok. 185cm, 82kg. Ezekhez a méretekhez szeretnék választani. Leszögezem hogy általános közlekedésre, esetleg kisebb túrára kellene a gép, szinte csak aszfaltra. Tehát semmi hegyes, kemény terep! Szóval inkább olyan hétvégi bicajos lennék...:) Sajnos nem igazán vagyok otthon a témában, de én sem szeretnék egy áruházi tucat bringát venni. 90e ft amit max áldoznék rá, az olvasottak alapján tudom hogy egy alsó kategória, de úgy gondolom hogy heti 2-3 használatra nekem elég lenne. Mindenképpen újat szeretnék, bennem már nem hiszem hogy kialakulna az hogy jobbat és jobbat...:) Egy ideje már böngészek, élõben is nézelõdtem, de hatalmas a kínálat még ha alsó kategória is, ezért is kellene egy kis segítség hogy ti miket ajánlotok. Merida, Gepida, Kelly's, Ferrini, Caprine, Dema, GT, nagy részben ezek közül szemezgettem, de hogy melyiket és milyen típust érdemes a keretek között az PASSZ! Szóval ha segítetek akkor elõre is köszönöm!

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

ez is gyártófüggõ is de mongy 20-21 kb

Köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi,akkor az nem lesz,de nekem az mégis jobban tetszik(kinézetre).:D
Persze ez se csúnya.:')(a pedálja például tökre tetszik:))

Ja azt meg elfelejtettem,h a magasságomhoz mekkora bicaj kell?

ez is gyártófüggõ is de mongy 20-21 kb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

kicsi felejtsd el. és bõven nem éri meg

annyiért ebbõl egy 20-as pl

Magellan Draco (2009) kerékpár

Köszi,akkor az nem lesz,de nekem az mégis jobban tetszik(kinézetre).:D
Persze ez se csúnya.:')(a pedálja például tökre tetszik:))

Ja azt meg elfelejtettem,h a magasságomhoz mekkora bicaj kell?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok.
Még nem tudom,h beférne-e ez a keretbe meg stb...,de errõl mi a véleményetek?:2010-es Trek 3700 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Attól félek,h a 18"-s váz a ~188cm-nek nem elég nagy.:'(

kicsi felejtsd el. és bõven nem éri meg

annyiért ebbõl egy 20-as pl

Magellan Draco (2009) kerékpár
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok.
Még nem tudom,h beférne-e ez a keretbe meg stb...,de errõl mi a véleményetek?:2010-es Trek 3700 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Attól félek,h a 18"-s váz a ~188cm-nek nem elég nagy.:'(

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Hálás köszönetem!(ismét:))

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Még azt megkérdezhetem itt,h mi a jó/jobb,ha több sebességes a váltó vagy kevesebb?Józan paraszti ésszel a több tûnik jónak,csak az aprón 90e-s bicajnak 7 sebességes,még az általam mutatott nem túl jó biciklinek 21 sebességes a váltója.Szóval most nem tom.

Nincs 21 sebességes váltó. Ha elöl van 3, hátul meg 7, azt szokták, 3×7, vagy 21 sebességként feltüntetni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ez lényegtelen is lehet. ^^ Stílus/kerékpár függõ.

Van ahol 3x6-9 váltást használnak van ahol 1x6-8, stb.. Ez felhasználó függõ (is).

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Még azt megkérdezhetem itt,h mi a jó/jobb,ha több sebességes a váltó vagy kevesebb?Józan paraszti ésszel a több tûnik jónak,csak az aprón 90e-s bicajnak 7 sebességes,még az általam mutatott nem túl jó biciklinek 21 sebességes a váltója.Szóval most nem tom.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Az, hogy Miskolc, szerintem nem para. Vonat elvisz.. Postán/futárral ne rendeld meg, ha használt akkor meg pláne, lásd, mit veszel, próbáld mit veszel. Megéri így is. Sok szerencsét. :)

Hja, jut eszembe, böngészd itt (áltos tech forum) is a topicokat. Hajtásos, kormányos, váltós, így hirtelen ez jutott eszembe. Lényegében minden témához tartozó topicban olvasgathatsz. A lényegesebbek elsõ 2-3 oldalon ott vannak, ha nézed. Ott is esetleg kérdezhetsz 1-1 alkatrész felõl, ha meglátsz valamit. De elsõsorban ha komplett bringáról van kérdésed, akkor talán ez a leggyorsabb.

Nagyon nagy köszi a sok segítségért Neked,és mindenkinek!
Majd olvasgatom a topikokat és figyelem a piacot.:')

visca

visca

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Párommal szeretnénk biciklit venni, de sajnos sok pénzünk nincsen rá.
A neten találtunk egy hirdetést, 2 db Taifun Cosmos (nõi,férfi),Shimano Acera váltórendeszerrel,újszerû gumikkal,kitûnõ állapotban párban eladók. A biciklik 28-as méretûek.
Árban megfelelnének, de nem tudom, hogy ez a márka milyen, érdemes-e megvenni, illetve milyen tartósak, és szerintetek milyen súlyra valók, ugyanis én 100 kg vagyok.
Taifun Cosmos újszerû trekking kerékpár eladó - eladó - Trekking kerékpár | Expressz.hu
Elõre is köszi!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Az, hogy Miskolc, szerintem nem para. Vonat elvisz.. Postán/futárral ne rendeld meg, ha használt akkor meg pláne, lásd, mit veszel, próbáld mit veszel. Megéri így is. Sok szerencsét. :)

Hja, jut eszembe, böngészd itt (áltos tech forum) is a topicokat. Hajtásos, kormányos, váltós, így hirtelen ez jutott eszembe. Lényegében minden témához tartozó topicban olvasgathatsz. A lényegesebbek elsõ 2-3 oldalon ott vannak, ha nézed. Ott is esetleg kérdezhetsz 1-1 alkatrész felõl, ha meglátsz valamit. De elsõsorban ha komplett bringáról van kérdésed, akkor talán ez a leggyorsabb.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Köszönöm mindenkinek a hsz-eket!
Attól tarok kezdtek meggyõzni afelõl,h használt bringát vegyek.:D Csak itt sok mindennek klappolnia kell,pl.:legyen olyasmi amit szeretnék annyiért amennyim van rá,olyan alkatrészekbõl álljon,amik jó minõségûek,és talán a legnehezebb az,h közel legyen hozzám,Miskolcon lakom.
De majd akkor az aprót fogom túrni és okosodni,h tudjam mi mit jelent.:')

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
azért is érdemesebb egy használt, de jó minõségû bringát megvenni, mert mondtad, hogy nem értesz az alkatrészekhez. egyrészt, ha "belebuzulsz" a bringázásba egy idõ után érteni fogsz hozzá, és rájössz, hogy amit vettél (újonan 60 ért), azon alkatrészek nagyon gagyik, és ácsingózni fogsz magasabb kategóriás (akár régebbi, megbízható, tartós) alkatrészekért és az életed abból fog állni, hogy az aprót böngészed és legszívesebben felvásárolnád a bringák felét (ugyanez lehetséges akkor is, ha már több király bringád van otthon ;). a végén ott jársz majd, hogy veszel valami tényleg jó bicajt és az áruházas ócskavasat ha 20 ért elviszik, akkor már jól jártál.

ha meg nem leszel bringa mániás, akkor is kevesebb gondod lesz egy jó alaktrészekbõl álló minõségi bicajjal.

én is végigjártam, ugyanezt, csak országútival, semmit nem értettem hozzá, megvettem, 40 ért egy schwinn aveneu-t, nagyon szép volt, meg jó, egészen addig, amíg meg nem találtam a bikemag aprót és kb. egy félév után megbántam az egészet, aztán jött egy következõ, ott nagy volt a váz, és most járok ott a harmadiknál, hogy minden tökéletes. lényegében a mostani és a legelsõ is ugyanazt a szintet képviseli, ami a modernségét illeti, csak ezen jó minõségûek az alkatrészek, több, mint százéves patrinás márka, és nem utolsó sorban fognak a fékek!
és végül, azok a bicajok, amiket most 50 - 60 ért árulnak használtan, azok régen nagyon sokba kerültek. (haverom vett 25 e ft-ért egy full xt szettes cannondale-t, az a katalógus szerint 91 ben szinte a csúcsbringájuk volt és csillió forintba került volna.
a lényeg, hogy ne kapkodd el, és kérd ki itt a hozzáértõk tanácsát, mert úgy jársz mint én.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Jha az biztos jó érzés lehet, hogy zsírúj géped van, amit te törhetsz be. De nekem is utoljára ilyen 10 évesen az elsõ Hauser MTB-m volt. :D A Magellánra épített félig volt új, mert váz, kormány, nyereg, lánc, bovdenezés, stb új volt, váltás, hajtás, elsõ teló pedig használt. Aztán mostani bringám jelenleg teljesen használt, de nem bántam meg.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szép meg, jó, hogy még gõzölög, annyira friss az egész, de ez nem biztos, hogy jó is. Az új bringákon is ugyanúgy kell finomhangolás az elején, miután megnyúlnak a friss bovdenek, ha meg ezt magadnak nem tudod elintézni, akkor az megint párezer ft. (Bár ehhez is tudnak itt a forumon segítséget adni, meg az is lehet, hogy akár segíteni is, de nem feltétlen próbálkoznék). A használt azt meg lényegében 'konyhakészen' kapod, azon is lehet cserés rész, de ha okosan kiválasztod és hallgatsz ránk mielõtt megveszed (adunk tippeket mire figyelj, melyik alkatrészen mit vizsgálj meg, stb), akkor nem érhet csalódás.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Alternatívaként nézd meg ezt is:
First Bike kerékpárüzlet, szervíz és webáruház l XI. Fehérvári út 88. l Kerékpárbolt, Bicikli, Kerékpár webshop l Kross l www.firstkerekpar.hu l KROSS Hexagon V3 2010 *** UTOLSÓ DARABOK ***

Sziasztok!
Szeretnék tõletek segítséget kérni,h max. 60e-ig milyen biciklit érdemes venni aszfaltra és egy kicsi telepre?Most nem bicikli fajtákra gondolok,mert sztem nekem a mountain bike kéne,hanem,h ezen belül milyen márkát és milyen modellt.
Egy mostani reklámújságban láttam egy nekem tetszõt,a neve:Nakamura Summit Lite(mountainbike),26"-s kerékkel.Van valakinek ezzel a márkával,típussal valamilyen tapasztalata,ismerete?Ha lenne,azt megköszönném.
Persze kíváncsi vagyok arra is,h Ti mit választanátok ekkora összegbõl.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszönöm nagyon szépen Mindenkinek,h segít nekem!
Úgy néz ki,h lehet,h a biciklire szánt összeg növekedni fog,kb. arra az összegre,amit mondtatok.(80e)De azért én mégis szeretném,ha ennyibe nem kerülne,mivel nem akarok minél többet költeni,és tényleg jól mondtad,heti 2-3 alkalommal lesz használva kb.,és nem napi extrém hatásoknak lenne kitéve.:D
Akkor majd keresek használtat,de akkor tudnátok már olyan bicajt is mutatni,amit érdemes lenne már nekem megvenni,újonnan?:')
Köszi,most akkor nagyjából tudom,h mibõl is kéne állni a cájgnak,így majd akkor majd figyelek ezekre.És majd linkelek,ha találok valami értelmeset.És akkor ez nem jó ennyiért gondolom,mert összteleszkópos,még akkor is ha Decathlanos:D :Decathlon - biciklik - kerékpárok túrakerékpár B'TWIN - Rockrider 6.0 B'TWIN - hobbi MTB kerékpározáshoz földúton, erdei ösvényen.

Ja azt meg kifelejtettem,h a 185+cm vagyok:D:')

Látom, hogy nagyon szeretnéd, ha az új biciglid tényleg új lenne, de hidd el, nem véletlenül próbál mindenki a használt felé terelni, mert jobban jársz, mint egy ilyen áruházi vacakkal.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Akkor jó,én is erre jutottam a segítségetekkel.:D