Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

specbighitsport

specbighitsport

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Azért a Ferrinikkel légy nagyon óvatos!!!
Fék, fékkar, középrész és agyak!!!
Hát nagyon finoman szólva is.....

Sziasztok!

Van egy Caprine Spirit bringám, de úgy érzem itt az ideje, hogy lecseréljem valami országúti/fitnesz kerékpárra.

Nézegettem a Ferrini-nek egy példányát, de nem tudok túl sokat róla. Van valakinek tapasztalata vele esetleg:
Ferrini

Játékos lehet a Dechatlon egy terméke a Forme 3:
Decathlon - biciklik - kerékpárok országúti kerékpár B'TWIN - Forme 3 B'TWIN - országúti kerékpározáshoz a testedzés kedvéért, kiránduláshoz vagy mindennapi közlekedéshez.

Vagy esetleg mit ajánlanátok ebben az árkategóriában? Ezek köyül melyik lenne amúgy a frankóbb?

Árban a Ferrini elég baráti.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Amúgy egyáltalán a hazai közutakon lehet ilyen bringákkal közlekedni? Mármint a Ferrini és társai.... ûberkeskeny felnivel és gumikkal... Nem lesz 5 percen belül nyolcas benne?

Kell majd egy jó nyereg, mert garantáltan rázni fog, ahol nincs 100%-san sima út. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ügyesen.
Nem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Zebu

Zebu

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Amúgy egyáltalán a hazai közutakon lehet ilyen bringákkal közlekedni? Mármint a Ferrini és társai.... ûberkeskeny felnivel és gumikkal... Nem lesz 5 percen belül nyolcas benne?

Zebu

Zebu

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
dupla lett....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
csak a többihez képest a brain szarul is mozog. és stumpi szinten nem pogozik kevésbé minr egy lezárt rp2.

ezek közül én canyont vennék és -szokásáomtól eltérõen :) - komplett bringaként. van olyan setup amin alig kell változtatni (kinek kinek saját ízlés) és messze ver árban mindent.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Azért hozzátenném hogy hajtás hatékonyságban a maestro is ott van a topon és szerintem jobban mozog.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
kgabus, elsõ fullyként egybõl 140-t mozgó gépek? Persze nincs ezzel gond, csak kérdezem. Hajtáshatékonyságban (szerintem) a brain a legjobb. Maestro-t nem használtam - és nem is fogok -, tehát összehasonlítási alapom nincs. Ezek közül nálam egyértelmûen a Stumpjumper, ha az ár számít, akkor Canyon (bár vázként annyira már nem jó árúak). Esetleg a Cube-okat is nézd még meg.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Zebu

Zebu

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Van egy Caprine Spirit bringám, de úgy érzem itt az ideje, hogy lecseréljem valami országúti/fitnesz kerékpárra.

Nézegettem a Ferrini-nek egy példányát, de nem tudok túl sokat róla. Van valakinek tapasztalata vele esetleg:
Ferrini

Játékos lehet a Dechatlon egy terméke a Forme 3:
Decathlon - biciklik - kerékpárok országúti kerékpár B'TWIN - Forme 3 B'TWIN - országúti kerékpározáshoz a testedzés kedvéért, kiránduláshoz vagy mindennapi közlekedéshez.

Vagy esetleg mit ajánlanátok ebben az árkategóriában? Ezek köyül melyik lenne amúgy a frankóbb?

Árban a Ferrini elég baráti.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Helló köszönöm szépen,Bakonyban lakom ezért kapna mindent a bringa néztem a cross bringákat csak sajna a kerekek miatt nem tetszenek :( Pedig mtb helyett mindenki ezt a típust mondja hogy ilyet vegyek

Szia.
Ezt pár napja más is mondta,h a kerekeik nem tetszenek,ezért nem nagyon venne olyat.Hát nem tom,sztem semmi különös nincs a kerekükkel,vékonynak nem mondanám,sztem olyan közép vastag lehet...Amúgy ha visszalapozol egyet-kettõt,pontosabban most ahogy nézem csak egyet kell,ott Bikertigger linkelt is egy gumit,h olyan széleset is lehet rá tenni.És még +-ba mondott egy két dolgot.Nézd meg azokat is.(még (monti) bicajokat is linkelt:))

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Szia.
Megpróbálok segíteni,mivel pár hete én is ilyen cipõben jártam még.:D Én olyan bicajt vettem,ami aszfalton és enyhe terepen is elboldogul,a szavaidból azt veszem ki,h te is ilyesmire használnád.Szóval nekem Cross típusú bringám,van,ami annyit jelent,h a kereke vékonyabb,h az aszfalton könnyebben-gyorsabban lehessen vele menni,ugyan akkor még így is kb. elboldogul ott,ahol a hasonló katos montik.
Mivel még én is igen kezdõ vagyok,így nem tudok/akarok ajánlgatni,úgyhogy csak azt mondom,amit nekem is mondtak:nézegesd az aprót( Nyitólap ) és nézegesd a véleményeket,értékeléseket a kiszemelt cangáról.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.

Helló köszönöm szépen,Bakonyban lakom ezért kapna mindent a bringa néztem a cross bringákat csak sajna a kerekek miatt nem tetszenek :( Pedig mtb helyett mindenki ezt a típust mondja hogy ilyet vegyek

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

gondolkodom életem elsõ össztelós vázának a megvásárlásán, de sajnos semmi tapasztalatom nincs a fullykkal. Amik eddig szóba jöttek:

- Giant Trance- elsõsorban a Maestro miatt
- Specialized Stumpjumper FSR
- Canyon Nerve AM vagy XC
- Merida 120-140
- Radon Slide AM 140

Az lenne a kérdésem, hogy a felfüggesztés szempontjából melyik technológiai megoldás a legjobb? A Maestro-ról ódákat zengenek (hajtáshatékonyság, fékfüggetlenség, lineárisan keményedik fel,...), tényleg ennyire jó és veri a többit?

Köszönöm a segítséget elõre is!

Zsolt91

Zsolt91

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Új biciklit szeretnék venni, de nem igazán tudom, hogy milyet. Max. 55-60 ezer lenne rá, nagyrészt aszfalton és könnyebb terepen használnám. Mit javasoltok?

Köszi

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Sziasztok szép napot. Hol hüle vagyok a bringákhoz és segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék egy bringát venni max 70-75000 ft ért de ez már a plafon nagyon.
Amire használnám az túra földúton mûúton szóval vegyes használat de nem versenyszerûen.
Milyen márkák amiket érdemes venni? Illetve ebben a kategóriában mennyire tartós pl a teleszkóp?
Segítségeteket elõre is köszönöm. Szép napot

Szia.
Megpróbálok segíteni,mivel pár hete én is ilyen cipõben jártam még.:D Én olyan bicajt vettem,ami aszfalton és enyhe terepen is elboldogul,a szavaidból azt veszem ki,h te is ilyesmire használnád.Szóval nekem Cross típusú bringám,van,ami annyit jelent,h a kereke vékonyabb,h az aszfalton könnyebben-gyorsabban lehessen vele menni,ugyan akkor még így is kb. elboldogul ott,ahol a hasonló katos montik.
Mivel még én is igen kezdõ vagyok,így nem tudok/akarok ajánlgatni,úgyhogy csak azt mondom,amit nekem is mondtak:nézegesd az aprót( http://apro.bikemag.hu/ ) és nézegesd a véleményeket,értékeléseket a kiszemelt cangáról.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Sziasztok szép napot. Hol hüle vagyok a bringákhoz és segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék egy bringát venni max 70-75000 ft ért de ez már a plafon nagyon.
Amire használnám az túra földúton mûúton szóval vegyes használat de nem versenyszerûen.
Milyen márkák amiket érdemes venni? Illetve ebben a kategóriában mennyire tartós pl a teleszkóp?
Segítségeteket elõre is köszönöm. Szép napot

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Üdv!

Ezzel szemezek:

KTM strada cx

Mi a véleményetek errõl ? :-)
Mennyire érdemes lealkudni az árat, vagy jó ez a 25 érte ? Postával 26...

én a szingó miatt csak akkor venném meg, ha rögtön peremesre ki is cseréled a kerekeket, mert egy defekt is törheted a fejed, hogy mi lesz. a peremeset meg magadnak javíthatod, túl nagy hozzáértést nem igényel. városi használatben meg a defektnek nagyobb a rizikója.

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Üdv!

Ezzel szemezek:

KTM strada cx

Mi a véleményetek errõl ? :-)
Mennyire érdemes lealkudni az árat, vagy jó ez a 25 érte ? Postával 26...

Trevon

Trevon

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
üdv,

Kerékpárvásárlás elött vagyok, és szeretném a tanácsotokat kérni.A cél: országúti kerékpár, amin amatõr versenyeken való indulásra is megfelelõ.Max 100 ezerig, szóval szerintem inkább a használt jobban megéri, vagy nem?

Ezekhez mit szóltok? :

Használt eladó Használt Neuzer Whirlwind 1.0

Használt eladó Bianchi Vento 55cm/campagnolo LEÁRAZVA

Triatlon,országúti kerékpár Ventura 54-es vázzal

Használt eladó Használt gepida bandon 810 54cm/ '09-es

Elõre is köszönöm a válaszokat!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Google a barátod: üdülési csekk kerékpár - Google keresés

Nem tudom hol tehetném fel akérdést ezért itt teszem fel!

Tud esetleg valaki olyan bringaboltot elsõsorban Budapesten ahol lehet üdülési csekkel fizetni? A párom addig húzta halasztotta az elköltését amíg anyakán maradt, és a héten lejárnak! Ezért sürgõs lenne!

Köszi!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Huhh, ehhez amúgy nem értek, mármint a méretekhez, de asszem 56-58 körül kell neked ja.

Amire figyelj:
- Kormány mennyire kotyog? Mert lehet, hogy csak laza, de lehet, hogy cserés a csapágyazása.
- Hajtómûnél szintén ugyanezt, hogy mennyire lehet simán tekerni, érzel-e benne valamilyen 'akadást'.
- Keréknél nézd meg, van-e bennük nyolcas (megpörgeted és ránézésre), ha van valami minimális benne, az még szerintem ebben az árban belefér, majd késõbb kiegyenesítteted.
- Kerékagyak kotyognak-e (féket behúzod és mozgatod elõre hátra a bringát, elõször elsõt, aztán hátsót, így tudod megállapítani a kormánycsapágy kotyogását is amúgy).
- Festék kopások szerintem beleférnek ilyen árban. Fékeket nézd meg, mennyire fognak (próbakör), esetleg ha gyors záras lesz a kerék, akkor vedd ki és néz azt meg a fékpofákba mennyire van beleékelõdve fémforgács, ez nem gond amúgy, csak majd le kell magadnak csiszolópapírral csiszolnod, hogy ne marja a felnit.
- Váltás mûködik-e (ha van)? Ennyi kb.