Már gondolom elõttem több ezren hasonló kérdéseket feltettek, de azért én is...
Kb. 15 éves Schwinn Csepel akkori "Montenbájkomat" cserélném.
Azóta még nõttem egy keveset (187cm) a súlyom meg mégjobban (92kg), és hát ma már úgy nézek ki azon a bicón mint valami túlméretes szállítmány.
Cél: Városban (Bp.) munkába járós, hétvégenként túrázgatós. Évente kb. 2000-3000 km-t mennék vele Tavasztól-õszig.
Vezetési stílusom a városi közlekedésben elég dinamikus, tehát full fék-full gáz. Túrázás közben már nyugi van. Így fontos lenne a jó fék és a strapabíró alkatrészek.
Trekking kategóriára gondoltam, ahova jó lenne egy elsõ teló és egy ülés teló/rugó, mert a mostani biciklivel sok helyen csak állva merek menni, hogy a seggemet és a karomat is tudjam még utána használni.
Szeretném inkább a minõséget választani és kicsit többet kiadni érte ha kell. Használt bicótól sem ijedek meg.
Márkafüggetlen vagyok mert átnézve a kínálatokat nekem egyik olyan mint a másik, csak a nagy felirat alapján tudom megkülönböztetni õket. Itt jönne a másik dolog, hogy ezeket a nagy "cégéreket" milyen könnyû eltüntetni? csak fel van ragasztva egy fóliával, vagy az anyagra van festve. Legyen az a váltón, féken, vázon...
Szín: Váz valamilyen egyszínû (max. kevés minta) szürke, vagy fekete matt festésû érdekelne.
Sárvédõ kell, de az utólag is megoldható. Csomagtartó nem kell, max. a vázon legyen rajta a szem, hogy késõbb bármikor fel lehessen rakni rá ha kell.
Ezek alapján tudnátok ajánlani akár új akár itt az apróról bicikliket?
Köszönöm.
hali! szerintem valami tárcsafékes masszív terekking bicót keress, de én a teleszkópos nyeregrõl lebeszélnélek. egy idõ után totál kimozgósodik, jobbra balra elcsúszik, katasztrófa szar. nem véletlen, hogy a nagy márkáknál szinte egyáltalán nem látsz ilyesmit. vannak itt az apróban remek KTM-ek például, de vannak szép meridák, cube-ok is. ajánlani nem akarom innen senkiét, mert a többi megsértõdik