Jha ezek az olcsó rúgós/csillapítással rendelkezõ nyergek eléggé katasztrófa kategóriába tartoznak szerintem is. Ismerõsöm Kelly's-én is láttam, meg egy másiknak szintén Kelly's-én, de semmire nem jók.
Elsõ teló az oks, az belefér, kátyúkon, köves úton, kockakövön jó lehet.
Az ülés kényelmességét inkább nyeregnél oldanám meg, Végignézel párat egy boltban és vannak ilyen extrémen ducinak kinézõ nyergek, amiben a farcsont résznél nem csak, hogy párnázott, de mint a régi oldschool nyergeknél, csak modernebb megoldással, van 'rúgó'. Én speciel nem szeretem az ilyeneket, de én máshogy is tekerek.
Ellenben neked, aki túrázni használja a bringáját, bringásnaci nélkül, meg melóba járni, lehet, hogy ez a kényelmesebb.
Tárcsára szerintem nincs szükség, mert olyan ami már jó, az sok +összeget jelentene, az alsó kategóriásakat meg nem ajánlom, mert könnyen elkponak, nyikorgóssá, recsegõssé válnak, minõségre nem az igazi. Akkor már inkább jó felsõ-középkategóriás V-fékeket, jó pofával, jó felnin, az is megfog ilyen körülmények között. Egyébként is szerintem trekkingre fölösleges a tárcsa.
Matrica dolog: van ahol festve van, van ahol a matricán van még egy lakk réteg és azért nem tudod eltüntetni, van ahol le tudod szedni, de nem ajánlom, nehogy már ez zavarjon. >.<
Szín kérdés: ne ez alapján dönts, más nem, ha belefér és van rá még ~20-30ezred újrafesteted. ^^
Amúgy irányár azért nem ártana, attól függetlenül, hogy azt mondtad, hogy a minõség a fontos, mert lehet 100-ért is meg 300-ért is trekkinget venni, de ettõl még a 100-as is megfelelhet a célnak minõségre. Szóval mondj azért egy összeget, amitõl mondjuk +/-15000-20000 eltérés lehet.
Telós nyereg akkor nem nyerõ, majd max. cserélem az ülést utólag, ha nem megfelelõ.
Ezt inkább orvosnak kellene most írnom:

Az lehetséges, hogy biciklizés után ott lent a farcsontom körül fáj valami mikor ülök, már otthon a széken, ágyban. Fõleg elõre hátra dõlés közben jön elõ, aztán hamar elmúlik. Lehet a szar ülés miatt, vagy kemény, vagy rosszul ülök?
Telót én is épp álldanám, mikor pl.
Pest pont ezen a macskaköves részen akarok átkelni, de még ott van az a rengeteg kátyu, gyökér által felnyomott bicikliút/járda, kisebb peremek járdára fel és le. Az ok, hogy egy jó minõségû úton semmi haszna, de akkor max. majd lockolom. Egyáltalán milyen hátránya lehet egy telónak? (Most nem egy szar, hanem egy minõségi telóról beszéljünk.) Billeghet a bicaj gyorsításkor/fékezéskor?
Elsõ teló: Mennyire zavaró, amikor az ember egy padkával szemben megáll (10-15cm) és felfele megrántja a bicó elejét, hogy felmenjen rá, akkor nagyobbat kell rántani mert kinyúlik a teló, vagy hogy van ez ekkor?
Matrica: Nem zavar, csak nekem nem tetszik a nagybetûs MERIDA, KTM, KELLY’S és hasonló feliratok. De ez szubjektív. Ehhez képest inkább a CUBE bicajain alig látni ezt a feliratot. --> Emellett nem akarom, hogy emiatt is legyen tolvajok kedvence. Újrafestést azért hanyagolnám, ha nem szükséges.
Ezt már néztem, tetszett, de elkelt. Ilyen például jöhetne.
Árkategória: Igazából ez rugalmas, 100-150e között használtan, de lehet + ha tényleg az év vétele. Inkább olyat, ami jó minõség és a jó itt tényleg jót jelent. De nem akarok valami dísz bicajt, amire mindenki utána fordul és a tolvaj is csak azt látja a bicón: „VIGYÉL EL”.
Új csak végsõ esetben, ha már 100e-t tudok spórolni egy használttal. Akkor azt inkább költöm sörre.

Bocsi ha kicsit hülye kérdések is akadnak köztük.