Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nem mértem, de szerintem is "optimista adat" a 11,4...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ja, mérve nem lenne 20 deka különbség a 2 bringa között

nem mintha ezen a szinten bármit is szám0tana
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
andersen, mérted Te azt a Konát? Kevésnek tûnik az a 11,4 kg...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ha már megrendelted, akkor már nem mindegy? :)
Ár - felszereltségben nem rossz, de a súlya meglepõen sok! (13kg!). Én tavaly vettem a Kona Kula-t ua.ilyen áron, hasonló felszereltséggel, de az több mint 1 kilóval könnyebb (pedál nélkül 11,4 kg - állítólag): Kona Kula 2010 - Kerékpár webshop)
Ha most vennék merevfarút, egyértlemûen canyon lenne, 1000 Eur, 11kg, reba, mavic kerékszett, minõségi kiegészítõk (nyereg, külsõ stb): http://www.canyon.co...ike.html?b=2054

(az más kérdés, hogy a mai eszemel vagy 29-ert vagy össztelósat vennék...)

én most rendeltem egy új bringát magamnak a szezonra, pontosan ezt: http://www.bikeland....pek/kep2131.jpg Merida TFS XC 800D '10-es modell. szerintetek jó választás? én egybõl beleszerettem, már régóta nézegetem, most van zsé, le is van eléggé árazva (270rõl 215re) így utánanéztem pár adatot és megvettem:) kicsit off, de tényleg igaz, hogy ezekbe a 'tartományokba' lehet állítani a rugóutat a telóba: 100, 120, 140mm?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hello! Én is kerékpár vásárláson gondolkodom és nekem is kb 60 ezrem lenne rá. Fõleg városi országúti használatról lenne szó. Hajlom a city verzióra, mert kényelmesen nem görnyedve szeretnék ülni a kerékpáron. 185 centi és 110 kiló vagyok és a citybikeok fõleg merev elsõ villásak, nem fog megroggyanni alattam ha lemászok egy padkán stb? A váltóhoz ragaszkodnék, de szerintem elég lenne akár hátsó váltó nekem. Capriolo Elvist néztem mi a véleményetek? Mindenféle ötletet várok. Ja és fontos a tartósság. A mostani biciklim egy Caprie Cherooke amit 2004 -ben vettem és nem kínoztam, csak átlagos városi használat, de lényegében egy rakás szemét mára. Ilyet nem biztos, hogy szeretnék.

Neked is csak az elõzõ hsz-ban említetteteket tudom mondani.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
én most rendeltem egy új bringát magamnak a szezonra, pontosan ezt: http://www.bikeland....pek/kep2131.jpg Merida TFS XC 800D '10-es modell. szerintetek jó választás? én egybõl beleszerettem, már régóta nézegetem, most van zsé, le is van eléggé árazva (270rõl 215re) így utánanéztem pár adatot és megvettem:) kicsit off, de tényleg igaz, hogy ezekbe a 'tartományokba' lehet állítani a rugóutat a telóba: 100, 120, 140mm?

yep!

ZeDDy

ZeDDy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello! Én is kerékpár vásárláson gondolkodom és nekem is kb 60 ezrem lenne rá. Fõleg városi országúti használatról lenne szó. Hajlom a city verzióra, mert kényelmesen nem görnyedve szeretnék ülni a kerékpáron. 185 centi és 110 kiló vagyok és a citybikeok fõleg merev elsõ villásak, nem fog megroggyanni alattam ha lemászok egy padkán stb? A váltóhoz ragaszkodnék, de szerintem elég lenne akár hátsó váltó nekem. Capriolo Elvist néztem mi a véleményetek? Mindenféle ötletet várok. Ja és fontos a tartósság. A mostani biciklim egy Caprie Cherooke amit 2004 -ben vettem és nem kínoztam, csak átlagos városi használat, de lényegében egy rakás szemét mára. Ilyet nem biztos, hogy szeretnék.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem ha ennyiért veszel bringát akkor az használt legyen lehet az akár 10-20 éves is ha jó a bringa a még ugyanennyit elfog menni míg egy most 60 ezres új bringa korántsem fog ennyit elmenni mert ebben az árban még elég gyenguska (finoman szólva) alkatrészekkel van szerelve.

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Most afelé hajlok, hogy inkább elsõ alkalommal veszek 1 új bicajt és az általam linkelt 2 caprine-on gondolkodom. Melyiket érdemesebb? Gondolom a spiritet jobban ajánljátok.

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Azért érdekesen ajánlgatsz bringákat 16"-19" azt azért tudod hogy mekkora emberkének lesz? Mivel elsõ körben eziránt érdeklõdünk hogy méretben helyes legyen!
A gepida albion 100 elég alap kerékpér viszonylag silány alkatrészekkel azt nem vennék, a 200-as már inkább megfelelõ legalább már dupla falú felnivel szerelik.

Jaaaj bocsi elfelejtettem. :) 186cm magas vagyok és 82 kg.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Azért érdekesen ajánlgatsz bringákat 16"-19" azt azért tudod hogy mekkora emberkének lesz? Mivel elsõ körben eziránt érdeklõdünk hogy méretben helyes legyen!
A gepida albion 100 elég alap kerékpér viszonylag silány alkatrészekkel azt nem vennék, a 200-as már inkább megfelelõ legalább már dupla falú felnivel szerelik.

belinkeltem reggel párat tájékoztatás képpen, hogy lássa a kedves fórumozótárs, hogy azért a használtak között is vannak jók. elnézést kérek, hogy ilyen amatõr módon próbáltam segíteni, mentségemre legyen mondva, hogy kizárólag a jószándék vezérelt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

ehhez mit szólsz? ez is elég szép állapotban van elsõ ránézésre
ez kicsit drágább, de nagyon szép, meg hátha lehet alkudni egy kicsit :)

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Esetleg a Gepida Mundo ebben az árkategóriában. Nekünk van egy Gepida Alboin 200-asunk, az nagyon korrekt módon összerakott trekking gép és a vázra élettartam garanciát ad a gyártó.
A Gepida Alboin 100 is jó lehet a felvázolt célra, de annak nincs teleszkópja. Az általad leírtakból arra következtetek, hogy inkább teleszkópos monti felé húz a szíved a városi használat ellenére, ezért ajánlottam inkább a Mundo-t.

A városi használat nem teljesen az, ugyanis nem Bp-en lakom (Monoron), és nálunk a bpi-nél rosszabb utak vannak ill. turázni a közeli kisebb települések, erdõk környékén, valamint a Balaton környékén szeretnék.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 posts

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni biciklivásárlás terén. Elszántam magam, hogy veszek vmi nem gagyi biciklit. Kb. 50-60 ezer forintot tudok most sajnos csak rászánni. A bicajt inkább városi használatra venném igénybe, de néha elmennék földesebb, erdõsebb részekre is és kb. évi 1000-2000 km-t mennék vele. Néhány napja kezdtem el körülnézni és mit ne mondjak elég nagy választék van. Ismerõseimet kérdeztem, hogy mit vegyek és õk azt mondták, hogy a KTM-et, caprine-t ajánlják és ár/érték arányban magellan-ok a jók. Körülnéztem neten és voltam a Ridebike-ban is, ahol most caprine-t ajánlottak, mert 20 ezerrel olcsóbb. Errõl lenne szó: RideBike | Caprine Spirit férfi (Kerékpár | MTB | Férfi) | Kerékpárüzlet és szervíz
El kezdtem a caprine háza táján keresgélni és találtam 1 kicsit olcsóbbat: Caprine kerékpár (Caprine Cherokee kerékpár teleszkópos)
Aztán olvastam a fórumot, amikor más vásárlására Magellan-t javasoltatok és abból is pl. a Draco-t írtátok. Ezekbõl válasszak, vagy felejtsem el ezeket és teljesen más márkák után nézzek? Ebben kérném a segítségeteket!

Köszönettel:
Balázs

Esetleg a Gepida Mundo ebben az árkategóriában. Nekünk van egy Gepida Alboin 200-asunk, az nagyon korrekt módon összerakott trekking gép és a vázra élettartam garanciát ad a gyártó.
A Gepida Alboin 100 is jó lehet a felvázolt célra, de annak nincs teleszkópja. Az általad leírtakból arra következtetek, hogy inkább teleszkópos monti felé húz a szíved a városi használat ellenére, ezért ajánlottam inkább a Mundo-t.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Köszi a segítségedet! A jó ár/érték arányt gondolom a caprine spiritre értetted. Használt biciklire anniyra nem gondoltam ,mert nem nagyon értek hozzájuk és ha elmegyek megnézni nem nagyon tudom megállapítani ,max. azt ha nagyon lerobban vagy nyikorog, csörög-zörög, kattog ill. nem vagyok nagyon használt dolog párti. Régebben volt 1-2 eset, amelyek nem pozitív nyomokat hagytak bennem. Amiket adtál linkeket, egész jók. Az Alpine és a Merida is tetszett. Az elkövetkezendõ napokban rengeteg fórumot cikket fogok elolvasni, hogy jobban képbe legyek, alaposan utána akarok járni, ha már egyszer ennyi pénzt kifizetek. Várom a további tippeket, hogy miket ajánlotok.

Mindent köszönök szépen.
Szép Napot!

hát igen, végül most én sem a használt mellett döntöttem, meg tudlak érteni.

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

ez a caprine jónak tûnik ár-érték arányban. a rugós nyeregcsövet alapból cserélném rajta, mert az kilötyögõsödik. én nem vagyok nagy hozzáértõ, várd meg mit mondanak a többiek :) a telóhoz ragaszkodsz? használtat nem vállalsz be? vannak itt az apróban jó bringák!

Köszi a segítségedet! A jó ár/érték arányt gondolom a caprine spiritre értetted. Használt biciklire anniyra nem gondoltam ,mert nem nagyon értek hozzájuk és ha elmegyek megnézni nem nagyon tudom megállapítani ,max. azt ha nagyon lerobban vagy nyikorog, csörög-zörög, kattog ill. nem vagyok nagyon használt dolog párti. Régebben volt 1-2 eset, amelyek nem pozitív nyomokat hagytak bennem. Amiket adtál linkeket, egész jók. Az Alpine és a Merida is tetszett. Az elkövetkezendõ napokban rengeteg fórumot cikket fogok elolvasni, hogy jobban képbe legyek, alaposan utána akarok járni, ha már egyszer ennyi pénzt kifizetek. Várom a további tippeket, hogy miket ajánlotok.

Mindent köszönök szépen.
Szép Napot!

Binglof

Binglof

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Sziasztok! Úgy döntöttem, hogy kiszállok a jelenlegi trekkingembõl és építtetek egy magamnak valót.
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van-e olyan ember itt, aki velük építtetett bringát: kerkpr pts javts hyperretro pelso - hyperretro - sokoldal.hu
Beszéltem velük, normálisak voltak, de azért tapogatóznék mielõt meglépem. Ha valakinek van tapasztalata vagy tõlük vett bringát, megköszönném ha leírná az érzéseit. Köszönöm szépen.

Soha ne hagyd abba a csüggedést!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni biciklivásárlás terén. Elszántam magam, hogy veszek vmi nem gagyi biciklit. Kb. 50-60 ezer forintot tudok most sajnos csak rászánni. A bicajt inkább városi használatra venném igénybe, de néha elmennék földesebb, erdõsebb részekre is és kb. évi 1000-2000 km-t mennék vele. Néhány napja kezdtem el körülnézni és mit ne mondjak elég nagy választék van. Ismerõseimet kérdeztem, hogy mit vegyek és õk azt mondták, hogy a KTM-et, caprine-t ajánlják és ár/érték arányban magellan-ok a jók. Körülnéztem neten és voltam a Ridebike-ban is, ahol most caprine-t ajánlottak, mert 20 ezerrel olcsóbb. Errõl lenne szó: RideBike | Caprine Spirit férfi (Kerékpár | MTB | Férfi) | Kerékpárüzlet és szervíz
El kezdtem a caprine háza táján keresgélni és találtam 1 kicsit olcsóbbat: Caprine kerékpár (Caprine Cherokee kerékpár teleszkópos)
Aztán olvastam a fórumot, amikor más vásárlására Magellan-t javasoltatok és abból is pl. a Draco-t írtátok. Ezekbõl válasszak, vagy felejtsem el ezeket és teljesen más márkák után nézzek? Ebben kérném a segítségeteket!

Köszönettel:
Balázs

ehhez mit szólsz? ez is elég szép állapotban van elsõ ránézésre
ez kicsit drágább, de nagyon szép, meg hátha lehet alkudni egy kicsit :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
ez a caprine jónak tûnik ár-érték arányban. a rugós nyeregcsövet alapból cserélném rajta, mert az kilötyögõsödik. én nem vagyok nagy hozzáértõ, várd meg mit mondanak a többiek :) a telóhoz ragaszkodsz? használtat nem vállalsz be? vannak itt az apróban jó bringák!

berkesbalazs

berkesbalazs

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Köszönettel:
Balázs