Az a baj csak a "tanácsokkal", hogy nem a vásárlás után kellenének...egyébként kicsit utánajártam, a Montana nem gagyi márka, olasz-féle nagy részben, de biztosan valamilyen európai cucc. Ami nekem már pozitívum, az autóm is olasz és 2 év alatt csak gumizni kellett, meg olajat cserélni...
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. July 05. - 09:32
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2011. July 04. - 22:37
A KTM-ek szépek, és jól össze vannak rakva, de ár érték arányban nem a legjobbak.
Listaáron (240 eFt) ebben a KTM-ben a gyenge láncszem a teló (Tora) és az octalinkes hajtómû. Megbízható cuccok ezek is, csak egy negyed millás bringába illene integrált tengelyes hajtómûvet és könnyebb, levegõs telót tenni. A listádból egyértelmûen a canyon a nyerõ választás, árat nem nézve.
A 172 centi magassághoz: Nekem 170 cm magassággal a 17"-es MTB vázméret épp tökéletes.
Sziasztok!
Összejött a pénz, de találtam még egy bringát, ami tetszett:
KTM Ultra Flite
Ezt mennyire tudnátok ajánlani a fentiekhez képest.
Köszönöm!
Gyuri
Posted 2011. July 04. - 22:13
Minél olcsóbb szinten vagyunk annál inkább igaz, hogy egységnyi "javulás" (minõségben, súlyban, tartósságban) egyre kevesebbe kerül, ezért ajánlja a többség, hogy tegyél még egy kicsit hozzá, vagy válassz használtat.
Amúgy pedig az olcsó mtb esetén amire a leginkább oda kell figyelni, az a geometria, elég borzasztó vázméreteket bírnak alkotni, azt pedig tényleg csak úgy tudod eldönteni hogy kipróbálod. (Nekem pl a 16" caprine highlanderem lényegesen hosszabb volt, mint a 17-es Kona, utólag jöttem rá miért volt kényelmetlen....)
Hmm...nagyon sok fórumon, nagyon sok témában regisztrálva vagyok és olvasok/írok sokat...valaki itt kérdez valamit, le se szarjátok. Leírja mennyi pénze van, persze hogy drágábbat ajánlotok, mindent leszóltok, csak a leoltás megy. Lényegében nekem pl. zéró segítséget adtatok. Majdnemhogy egy tõlem hozzáértõbbet kellett nekem az amatõrnek meggyõzni, hogy az azért nem olyan rossz vétel...Érdekes egy fórum ez. Látom a klikkesedé itt is jelen van, egy két okostojás elírdogál egymásnak, persze ezt csak az emelt szintû hozzáértõk értik meg egyébként is, aki meg 300 ezer forint alatt vásárol bicót az a szemetekben senki...sznob egy társaság.
Posted 2011. July 04. - 21:33
Sziasztok!
Hamarosan egy bringa vásárlása lesz esedékes, de nem értek hozzá, így nagyon nehéz választanom.
Gondolom itt is igaz, hogy hasonló árért kb. hasonló terméket lehet kapni, vagyis a kinézet, illetve a kényelem az egyik fõ szempont.
Ugyanakkor azért félek a mellényúlástól, így szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen bringát vegyek, ha betonon és erdei úton használnám túrázásra és kb. 150-200 eFt áll rendelkezésemre.
Egy két adat, amennyiben segít: 41 év, jó erõnlét, 172 cm, 77 kg
Én az alábbi bringákat néztem ki:
Kellys Quarz Black 2011
Cube Analog (2010 vagy 2011)
Canyon Yellowstone 4.0 (Ez egy picit drágább)
Esetleg valamelyik Merida
Köszönettel,
Gyuri
Sziasztok!
Összejött a pénz, de találtam még egy bringát, ami tetszett:
KTM Ultra Flite
Ezt mennyire tudnátok ajánlani a fentiekhez képest.
Köszönöm!
Gyuri
Posted 2011. July 04. - 07:00
A használt bringák ilyen árban (50-100e) ft-ig. Lényegesen jobb választások mondhatni BÁRMELYIK új bringától. Esetleg Caprine, ami ebben az árkategóriában van és meg is éri.
De aztán meg minél drágább lesz, annál jobban jön be az, hogy már azért kell használt, mert teszt bringa volt, pályán használt bringa volt, stb stb. Olyan komplett bringákat kapsz használtba olyan állapotban, hogy meg nem mondod, hogy az használt, amit el sem képzelnél. Agyban dõl el az egész, ha újat akar valaki, az inkább fizessen 100 ezer felett egy Kellysre mondjuk, vagy a Caprinet 100 alatt, amik bevált bringák azért, mint ilyen viszonylag noname bringákat vegyen meg, amivel úgy is csak a baj van. Silány alkatrészekkel szerelve, teló van, de minek, stb...
Többre értékelek egy Cubeot, Meridát, Konát használtan, mint egy ilyen Montana akármit újonnan... 2. Bringám (Magellánra épített bringa, 4-5 éve 140bõl volt építve, használtan), 55-ért adtam el, de ugyanolyan hangjai voltak az eladáskor, mint amikor megépült. rendszeresen karbantartott, tisztított, kopott alkatrészek cseréje, stb stb. Haverom kapta, jól járt vele, de amúgy anno bevittem bringaboltba is, mennyiért tudnák eladni, meg mondtam, hogy én olyan 60-70re számolok, kb, azt mondták annyiért már full XT gépeket adnak régieket el... Enyémen nem volt akkor XT alkatrész, csak alacsonyabb kategóriás 1-2 szinttel.
Amúgy: Mongoose Tyax Sport 2010 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
80-ért Mongoose, ez is igen csak jó árban van, inkább szenvedek még 20 ezret hozzá, mint sem azt a nonamet.
Vagy ez: Magellan Polaris kitûnõ állapotú !!Utolsó hét !!SÛRGÕS!!! ajánlatok jöhetnek mailbe!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
De még ez is: 20"-os magellán crux « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Méretekkel jelenleg nem foglalkoztam, a felszereltség/márka miatt postoltam ezeket.
Posted 2011. July 04. - 00:06
Bármelyik szakboltban kértem tanácsot, mindenki azt mondta, hogy egy 100 kilós ember alatt a sima felninek 2 hetet adnak az elsõ nyolcasig... Jó pár boltban voltam és sikerült beszélnem pár helyi hús-vér õrült MTB-s ismerõssel (végül is õk segítettek a választásban) - akik egy boltban sem érdekeltek -, és õk is tanácsolták a dupla falú felnit. Kiszámoltuk, hogy ha megveszem a Decathlonos bringát, a felutazás költségével és a 2db dupla felni árából, itt helyben már egy elég komoly 70 ezer forintos Magellant (azt amit lejjebb írtam) lazán megtudtam volna venni...
Posted 2011. July 03. - 22:03
Posted 2011. July 03. - 21:42
Posted 2011. July 03. - 21:22
Posted 2011. July 03. - 20:00
150 körül már sokkal komolyabb bicót vehetsz, pl:
Attention 2010
Azért, ezért az árért a Ledaer fox sem rossz, és most max, ennyit tudok költeni.
Posted 2011. July 03. - 19:42
Attention 2010
Legalább azt írja meg valaki, hogy a 125 ezer forint az jó ár érte?
Posted 2011. July 02. - 08:39
Posted 2011. July 01. - 21:44
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. July 01. - 20:36
A bicónál olyan személyesebb a "kapcsolat" és több a hiba lehetõség, esetleg nagyobb lehet az elhasználtság mértéke is...
Posted 2011. July 01. - 20:22
60k HUF, alázza akármelyik áruház verdáját
KONA CINDER CONA « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
47k HUF, gyönyörû strapabíró retro gép, csak egy merevvilla kell bele ha esetleg a teló vacak
Kamikaze - Full Shimano LX - a Maxi-Bike-tól ! « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
30k HUF, ugyancsak egy szép retro gép, fékszett csere ránézésre és kész is
Merida MTB « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
80k HUF, modern gép
Méreteket nem néztem, csak jelzésképpen dobtam pár gépet, mielõtt valami kacatot vennél.
Posted 2011. July 01. - 20:12
Egyébként túl nagy segítséget itt nem kaptam, nem is tudom miért vártam ezt...
Posted 2011. July 01. - 19:30
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. July 01. - 19:21
Posted 2011. July 01. - 18:59

Sign In
Create Account

Back to top