Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2011. July 28. - 15:15
Nem egy tucatbringa az biztos,neten nem találtam róla semmilyen infot(geo,felszereltségen és áron kivül)
Mennyire vált be az évek során ez a vázforma?
Kinézetre nálam 5ös a gép:)
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2011. July 28. - 14:09
Pláne hogy ezek a sokforgáspontos, inkább lineáris mozgású vázak szokást igényelnek, 2 általam próbált 140es gépen sokkal-sokkal hamarabb letöröltem a becsúszót mint az enyémmel - 125mm, de 1 forgáspontos, és full progresszív. Melyik gyártókat nézegethetem amúgy, miket kapni itthon?!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2011. July 28. - 11:34
Posted 2011. July 28. - 11:32
Sziasztok!
mint gondoltok az alábbi kerékpárról érdemes meg venni?
Megbízható az eladó vajon?
Vasárnapig alkalmi 360.000.- M-es GIANT TRANCE X FULLY « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Ígéretesnek tûnik, felszereltség jó, a telók részérõl itt sem tudok hozzászólni, azt majd megszakértik neked a többiek.
Közben az alábbit magamnak néztem, beszéljetek le róla
One Twenty tfs 400 D
szerk: Alternatíva?
Az a baj, hogy ennyiért ritkán kapni jó fullyt. A váltás, hajtás, stb.-rõl tudok szólni, azok jók, de pont ezért nem bízok abban, hogy a rúgós tag meg villa, jó. Ezekhez viszont nem nagyon értek, mert nem foglalkoztam velük az utóbbi idõkben, hogy mi a jó, meg mi nem.
Amúgy mind a kettõhöz: ezek a Hayes fékek sem a legjobbak, gyári betétet megéri cserélni, ahogy olvasgattam írásokat róluk. Utána már életképesen mûködnek. De ha belegondoltok 300 meg 360 ezer ft-ért nem lehet kapni jó csillapítású telókat, jó hajtás+váltást, jó fékrendszert, jó kerékszettet, mindezt egy jó váz szetten. Meg akkor még ott vannak a többi cuccok, pl kormánycsapágy, stucni, kormány, nyeregcsõ, nyereg, pedál, külsõk, stb stb...
Meg kérdés az is, hogy mennyire vagytok kemények? Mennyire rakjátok neki, meg mennyire engeditek, meg úgy általában mire kell?
Posted 2011. July 28. - 09:08
mint gondoltok az alábbi kerékpárról érdemes meg venni?
Megbízható az eladó vajon?
Vasárnapig alkalmi 360.000.- M-es GIANT TRANCE X FULLY « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Posted 2011. July 27. - 09:53
Köszi!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2011. July 26. - 23:36
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy én 1 elég súlyos ember vagyok/120kg/:),és olyan MTB-t szeretnék venni ami bírja ezt a súlyt,és fõleg városban,de azért terepen is szeretném használni,de nem vagyok egy elvetemült fanatikus elsõsorban csak A pontból B-be a cél ill.max kissebb túrák,és olyan 100E HUF környékén gondolkozom...Tudom,hogy ez 1 fanatikus bringásnak nagyon kevés pénz,de amint írtam én nem a fanatikusság miatt bringázom elsõsorban..És tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni,hogy mire figyeljek ill.esetleg vmilyen típust vagy márkát tudnátok-e ajánlani?Ill. még azt szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek az új kontra használt bringákról?Tehát,hogy kilehet-e fogni jó használt bringát vagy inkább újjat kéne venni?Minden segítséget elörre is köszönök!
Üdv:András
Az elsõ kérdés, hogy mennyit bicózol ill. tervezel bicózni egy évben? Minnél többet, annál jobb bicóval érdemes indítani, különben úgyis ráköltöd....
Trekking vs. monti? Neked a használat alapján valóban jobb lenne egy trekking bicó, de a 120 kg miatt én a montit javasolom. Másrészrõl a montik olcsóbbak is. Valószínûleg a telóval lesz problémád, ebben a kategóriában a súlyodhoz nagyon puhát fogsz kapni... Egy merev vázassal jobban járnál, de manapság új gép nincs teló nélkül...
Mire érdemes figyelni? Alapvetõen mindenre, egy jó cikk, amit érdemes átolvasnod:
Milyen bringát vegyek? | cyrex.hu
A legkritikusabb a súly miatt a hátsó kerék - itt elsõsorban arra figyelj, hogy jó minõségû küllõk legyenek (ami ebben az árkategóriában kizárt) ill. a használat során ne hagyd, hogy bármelyik küllõ kilazuljon, mert azonnal eltörik... Ezzel én is sokat szívtam.. Én ugyan csak 90 kg vagyok, de sokszor viszek hátul egy 20 kg-os gyereket. Addig semmi gondom se volt a hátsó kerékkel, utána küllõtörések.... A defektek száma is drámait nõtt az extra teherrel. Gondolhatod milyen kellemes lehetett két falu között defektet kapni egy kis gyerkõccel... Javasolok egy defektvédelemmel ellátott gumit beszerezni, legalább hátra....
Használt vs. új? Használtat akkor érdemes venned, ha meg tudod nézni v. nézetni a bicót hozzáértõ emberrel is. Ezzel nagyot lehet szívni, de valóban nagyon olcsó biciklit is találhatsz....
Október - novemberben nagyon jó, akciókat ki lehet fogni (de persze ez már rizikós és hoppon is maradhatsz). Az egyik bolt tavaly én végén minden - az üzletben 2 éve ott álló modellt - felére leárazott.....
Posted 2011. July 26. - 23:10
Posted 2011. July 26. - 22:47
outi / fitness bicót szeretnék venni. Napi 60-100 kmt közt szoktam tekerni mtb-kal/vel (lol) , de néha elfogynak fokozatok + esetek 90%-ban országút/bicó út -on tekerek. maradék 10% könnyû terep, ezért kellene mtb mellé egy másik :
185-6 cm magas vagyok , 58-as gépeket nézegettem, igazából ezt találtam:
Giant Rapid 3 (2010)
kérdéseim:
- megfelõ lenne-e kezdõ bicónak?
- vagy jobban járnék egy jobb szettel felszerelt használt outi/fitness -el (105-ös set, vagy elég lenne kezdõként sora is? )
- keret olyan 130-150k lenne ( de az már plafon , kellene 20-30k kiegészítõkre is (pedál, cipõ, szal 150 spd-vel lenne a plafon)
Elõre is köszönöm a tippeket, segítséget!
Üdv
Viktor
Posted 2011. July 26. - 21:20
Wilier 360-ról van most leárazva 300-ra a bikeexpresszen.
Hülye vagyok, elnéztem, az a Scott volt, ez Veloceval van szerelve, az is egész jót szett Campabol, szóval a 300 egész jó ár.
Posted 2011. July 26. - 18:29
Ez a Wilier, ami a honlapjukon van Campa Centaurral szerelt, de ezt nem is kapod meg 300-ért.
Scott S30 ahogy látom 105 és Tiagra keverten. A hátsó váltó 105.
Amúgy BMC-t ajánlottam másik topicban: Evans Cycles | BMC Road Racer SL01 2009 Road Bike | Online Bike Shop - Mondjuk most a honlap ahogy látom pont nem mûködik.... -.-' Bár ennek az ára is 320, szóval több, de gondoltam megpendítem.
Wilier 360-ról van most leárazva 300-ra a bikeexpresszen.
Posted 2011. July 26. - 09:52
La Triestina
Én ebbõl sokat nem tudok kivenni.
Scott kerékpárokkal mi a helyzet 300 körûl? SCOTT Speedster S30 ez mennyire jó? Még kezdõ vagyok és ezért kérdezlek titeket.
Ez a Wilier, ami a honlapjukon van Campa Centaurral szerelt, de ezt nem is kapod meg 300-ért.
Scott S30 ahogy látom 105 és Tiagra keverten. A hátsó váltó 105.
Amúgy BMC-t ajánlottam másik topicban: http://www.evanscycl...country=HUNGARY - Mondjuk most a honlap ahogy látom pont nem mûködik.... -.-' Bár ennek az ára is 320, szóval több, de gondoltam megpendítem.
Posted 2011. July 25. - 22:51
Én ebbõl sokat nem tudok kivenni.
Scott kerékpárokkal mi a helyzet 300 körûl? SCOTT Speedster S30 ez mennyire jó? Még kezdõ vagyok és ezért kérdezlek titeket.
Posted 2011. July 25. - 22:48
Bikeexpress.hu
ez veloce szettes.
csabiuvb : a veloce kb shimano 105 szint, felszereltségben a kettõ kb. hasonló.
A Giant kompakt hajtómûvel jön (50/34), a wilierre rá kell kérdezni. Ha nem kompakt hanem klasszikus pl 52/39 akkor gondod lehet vele az emelkedõkön ha csak nem vagy nagyon jó erõben.
Triestinát, amit én gugliztam (wiggles), azon is 9-es tiagra van.
Posted 2011. July 25. - 21:45
Köszönöm a gyors választ! Gianthez 105 szett van. A triestina szettjét nem ismerem. Megbízható?
Triestinát, amit én gugliztam (wiggles), azon is 9-es tiagra van.
Posted 2011. July 25. - 21:20
Mindenki pillanatok alatt akar meggazdagodni. De amúgy KTM-re ez kifejezetten igaz. Mostanság a Canyonoknak viszont baromi jó áraik vannak.
Ez igaz,h mindenki hamar akar gazdag lenni,meg a Canyonok is "jó" árban vannak:300e Kösz.:') Túlzással.
Am azért adják ennyire drágán a cuccaikat,mert még így is vannak elegen,akik megveszik.Gondolom ez már elkezdõdik a szomszédban,Ausztriában,folytatódik Németországban,és Amerikán át Kanadáig meg se áll.
Ránk meg nem gondolnak...:S
Posted 2011. July 25. - 18:54
KTM kilõve, 9-es Tiagra. Ennyiért rablás.
A triestina gondolom az olcsóbb, veloce szereltségû ennyiért. Érzelmi alapon õt választanám a gianttal szemben.
Köszönöm a gyors választ! Gianthez 105 szett van. A triestina szettjét nem ismerem. Megbízható?
Posted 2011. July 25. - 18:29
Jó,akkor biztos nem olyan "csoda",nem tudom,ti jobban tudjátok,csak az árából kiindulva...
Felszerelésre 150e kevés?Hát tuti lehetne többet is költeni,meg egy 360e-s bringán jobb alkatrészeket gondolna az ember,az biztos.Bár az is igaz,h nem tudom milyen új alkatrészeket lehet kihozni 150e-bõl.
Az árak meg tényleg k...ra el vannak szállva.:'(
Mindenki pillanatok alatt akar meggazdagodni. De amúgy KTM-re ez kifejezetten igaz. Mostanság a Canyonoknak viszont baromi jó áraik vannak.
Posted 2011. July 25. - 18:18
Felszerelésre 150e kevés?Hát tuti lehetne többet is költeni,meg egy 360e-s bringán jobb alkatrészeket gondolna az ember,az biztos.Bár az is igaz,h nem tudom milyen új alkatrészeket lehet kihozni 150e-bõl.
Az árak meg tényleg k...ra el vannak szállva.:'(