Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

Panky00

Panky00

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Köszönöm, esetleg Neked van is? :)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

Igen új. Szerinted csak javítást kérjek az említett hibákra, vagy mivel 3 napon belül vagyok kérjek inkább cserét. (kiállított darab volt, laikusként ránézésre még nem volt használva, max az ülésmagasság állítva, mert a festék kicsit sérült volt ott, de az sem számottevõ)

Helló nekem is volt ilyen gondom káromkodtam is. Azt 50-60km után minden beállt.
Felvitték szervízbe de ott nem csinálta. Mentem vele azt elhagyta

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A hátsó papucsot be lehet vinni a méh-be kilóra.

Na, nem valami bizalomgerjesztõ a verda, nézz másikat. Olyan szép használt gépek vannak.

Norbi0517

Norbi0517

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok, szeretnék egy városi kerékpárt a kollégiumba(Eger).
Flip-flop fixire gondoltam, maximum 60ezer forintom van. Találtam is egyet itt az aprón, új 54-es flip-flop fixi / single speed « kerékpár / váz « FIXI / PÁLYA « Kategóriák tallózása szerintetek megéri az árát? Méretben pont jó!

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Kross Evado 1.2

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

Panky00

Panky00

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Könnyû terepre, országútra, kerékpárútra vegyesen szerintetek melyik jobb?
Kross Trans Continental
Kross Trans Continental 2011 trekking kerékpár, többféle színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

vagy Kross Evado 1.2

Kross Evado 1.2 2011 , cross trekking kerékpár fekete és piros színben - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

illetve Kelly's Result
Kelly's Result - cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Köszönöm

Ozek

Ozek

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Rendben, köszönöm a gyors válaszokat, legalább kicsit megnyugodtam. :)
További szép estét!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A váltó az ok, meg a fék is, engem inkább a pedál illetve a teleszkóp aggaszt nagyon, mert a pedál pl úgy kattog, hogy 1/2 fordulatonként.

A teleszkópnak az a baja, amit írtál, sok benne a kenõanyag és a felesleget kinyomja. A kattogás meg, millió dolog okozhatja, de ha mindig ugyanott akkor esélyes, hogy valami valamihez hozzáér (pl váltó a hajtómûhöz), de majd a boltban megmondják és megcsinálják vagy kicserélik.

A sebesség mindent megold.

Ozek

Ozek

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
A váltó az ok, meg a fék is, engem inkább a pedál illetve a teleszkóp aggaszt nagyon, mert a pedál pl úgy kattog, hogy 1/2 fordulatonként.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen új. Szerinted csak javítást kérjek az említett hibákra, vagy mivel 3 napon belül vagyok kérjek inkább cserét. (kiállított darab volt, laikusként ránézésre még nem volt használva, max az ülésmagasság állítva, mert a festék kicsit sérült volt ott, de az sem számottevõ)

Szerintem erre nem vonatkozik a törvény, mivel ezt a boltban helyezik üzembe, állítják be és nem egy gyárban gyártják készre. Egyszerûen csak be kell állítani rendesen.

A sebesség mindent megold.

Ozek

Ozek

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha új és szaküzletben vetted, akkor természetesen nyugodtan menj el vele.

Ozek

Ozek

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Nem találtam megfelelõ topicot, gondoltam megpróbálom itt.
Pénteken vettem egy ilyen kerékpárt: Gepida MTB Kerkprok - Gepida.
Ma tudtam kipróbálni és van néhány zavaró dolog és nem tudom, hogy érdemes e vele visszamenni a boltba vagy úgyis elhajtanak.
1. Az elsõ és legzavaróbb, hogy a pedálnál valami kattog ha egy kicsit is emelkedõ úton haladok vele.
2. A hátsó váltónál sem stimmel szerintem valami, mert akárhogy állítom a váltónál a bowdent mindig kattog, fogaskerekenként más intenzitással, olyan mintha rosszul lenne beállítva és ezért ugrana kicsit a lánc, pedig a váltó fogaskerekei egyvonalban vannak a tengelyen lévõvel. :S
3. A teleszkóp néha nem lockolható/unlockolható csak ha megnyomkodom kicsit. Olyan mintha nem állna vissza mindig a helyére, valamint az egyik szára ilyen lett: Képfeltöltõ, képfeltöltés. Ez normális és csak több kenõanyag lett rakva az egyik szárába és most hogy meg lett járatva a felesleget kinyomta magából?
4. A hátsó tárcsafék valami eszméletlenül nyikorog. (még soha nem volt tárcsafékes kerékpárom, de fura, mert az elsõ nem csinálja.)

Kérlek szépen segítsetek, mert tisztára bele vagyok betegedve. Nem volt egyszerû összekuporgatni az árát és erre ez a helyzet. :(

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Annak még alku néklül sincs rossz ára sztem...

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Köszi szépen a választ! Megérdeklõdöm megvan e még..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok.

Véleményeznétek nekem ezt a hybridet.

Kaitai - Trek Bicycle

140K-ért jó vétel?

szép, más +-at nem tudnék róla
felszereltségben a fentebb linkelt merida crossway 100 V kb egy szinttel jobb, 20K-val olcsóbbé. a trek geója meg kissé furcsa. M-es (17,5-es) vázhoz, 608mm eff felsõcsõ. ahoz kb 1 orángután testarányai szükségesek sztem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok!

Eddig csak olvastam a topicot, most viszont tanácsot szeretnék kérni. Mostanában tervezem új bicikli vásárlását. Ezidáig egy alap kocsmábajárós mountain bike-al tekertem, de az utóbbi egy évben /hála a baráti társaságnak / komolyabbra fordult a bringák iránti vonzalmam (:
300k HUF felsõ határt szabtam az álmoknak, ebbõl vmilyen all mountain fully gépet szeretnék vásárolni. Sokat turázunk hegyre fel/le, valamint munkába járásra is használnám /napi ~40km/.
A fórumot olvasgatva láttam, hogy használt bringát javasoltok, ezért mindenképp ebben gondolkodnék.
Az alábbi gépeket néztem az aprón:
Gary Fisher HIFI Pro `19` 2009 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Canyon Nerve ES 9.0 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Full XTR Scandium Fully!! Negyed áron fix 270-ért!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
FULL XT! FOX TALAS! DT SWISS! Mavic! 140et mozgó AM gép! 270ért???????? « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Még annyit, hogy 175 cm magas és 75kg vagyok, ehhez milyen méretû váz ajánlott?

Válaszokat elõre is köszönöm: Tyler

méretben az utolsó (stevens) lehet jó, bár nyeregcsövet egyenesre sztem, és stucnit 80-90 es max. amúgy 10% alku és elég jó vétel. többi nagy azokkal ne foglakozz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

spaba04

spaba04

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok.

Véleményeznétek nekem ezt a hybridet.

Kaitai - Trek Bicycle

140K-ért jó vétel?

Tyler Durden

Tyler Durden

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok!

Eddig csak olvastam a topicot, most viszont tanácsot szeretnék kérni. Mostanában tervezem új bicikli vásárlását. Ezidáig egy alap kocsmábajárós mountain bike-al tekertem, de az utóbbi egy évben /hála a baráti társaságnak / komolyabbra fordult a bringák iránti vonzalmam (:
300k HUF felsõ határt szabtam az álmoknak, ebbõl vmilyen all mountain fully gépet szeretnék vásárolni. Sokat turázunk hegyre fel/le, valamint munkába járásra is használnám /napi ~40km/.
A fórumot olvasgatva láttam, hogy használt bringát javasoltok, ezért mindenképp ebben gondolkodnék.
Az alábbi gépeket néztem az aprón:
Gary Fisher HIFI Pro `19` 2009 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Canyon Nerve ES 9.0 « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Full XTR Scandium Fully!! Negyed áron fix 270-ért!! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
FULL XT! FOX TALAS! DT SWISS! Mavic! 140et mozgó AM gép! 270ért???????? « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Még annyit, hogy 175 cm magas és 75kg vagyok, ehhez milyen méretû váz ajánlott?

Válaszokat elõre is köszönöm: Tyler

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Ez bizony ugyanaz, mint az említett Saphix, csak jobb felszereltséggel és a Kelly's honlapon is a cross gépek között tárgyalják!

OKÉÉÉ!
Nyugi.:')