sziasztok!
tervezem az össztelósra váltást. én sokat megyek fölfele, ezért bizonytalan vagyok a dologban. a hétvégén tartott nekem egy eladó kiselõadást a specialized brain-rõl, elég meggyõzõ volt. Ti milyen össztelós vázat (vagy full bringát) ajánlanátok, amivel tényleg lehet hatékonyan fölfele is haladni, nem nyeklik-nyaklik az ember alatt (85kg vagyok)? a súly annyira nem fontos, nem versenyzem, csak saját szórakoztatásra tekerek. a felhasználás sima xc, szigorúan a hegyekben, a lefeléket meg szoktam küldeni rendesen, egykét nagyobb ugratás is becsúszik, de fully nélkül annyira nem merem ezeket bevállalni. árban mondhattok bármilyet, egyelõre nem akarnám ezzel korlátozni a lehetséges javaslatokat.
esetleg tud valaki olyan helyet, ahol ki lehetne próbálni igazi hegyi terepen normális össztelós bringákat?
elõre is köszönöm.
Azt érdemes kiemelni, hogy használtan Braines bringát Magyarországon (szerintem) nem érdemes venni, mivel sajnos a szervizek nem rendelkeznek a megfelelõ alkatrészekkel a garanciaidõn kívüli esetleges javítások végrehajtásához, és sajnos a régebbi, Specialized AFR Brain tagok hajlamosak elromlani, továbbá a még aszimmetrikus felfogatású rendszerrel (kétezernyolc és elõtte) szerelt vázzal én nem is nagyon ugrálnék, mivel merevségben sem világverõ. Ha az ugrálás és a mászóképesség is szempont, akkor talán valami Stumpjumper FSR vagy Maestros Giant (Trance, Anthem) a megfelelõbb választás. Legalábbis én ezek közül választanék.