Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2011. szeptember 06. - 11:59
teleszkop pumpa érdekelne,vagyis venni akarok.van egy levegös elsö villám s azt kéne felfujni legalább 11bar-ra.vmi linket ha tudtok adjatok már lécci,ill ha van vmi adapter ami csatlakozhathato a normál pumpához...
ja és jön a rossz idö amikor hideg van,igényel valami gondoskodást a levegös villa?vagy csakletámasztom a gépet és tavasszal elöveszem...
thx.
Írta 2011. szeptember 03. - 13:13
Nézegettem képeket róla, a 19"-oson tényleg nem ér össze, szóval ez is kiesik a méret miatt. A Merida teleszkópjával nem az a bajom, hogy nem nagy szám (ha annyira rossz lenne, idõvel lecserélném), hanem hogy alig találtam róla véleményeket, azokból is több olyan volt, hogy elég kellemetlen kattogó/kopogó hangot ad a Drake.
Ráadásul nagyon nagy az után futása is, állandóan egyenesen akar menni tõle a bicaj...
Írta 2011. szeptember 03. - 11:27
Nézegettem képeket róla, a 19"-oson tényleg nem ér össze, szóval ez is kiesik a méret miatt. A Merida teleszkópjával nem az a bajom, hogy nem nagy szám (ha annyira rossz lenne, idõvel lecserélném), hanem hogy alig találtam róla véleményeket, azokból is több olyan volt, hogy elég kellemetlen kattogó/kopogó hangot ad a Drake.A Meridának a váza a lelket is kirázza belõled a villa meg tényleg nem nagy szám, a Speci jobban megéri, de a váz szerintem nincs 48cm=19 coll ránézésre 17 coll, tizenkilencesnek az alsó és felsõ csõ nem ér össze a fejcsõnél.
Írta 2011. szeptember 02. - 19:44
A Meridának a váza a lelket is kirázza belõled a villa meg tényleg nem nagy szám, a Speci jobban megéri, de a váz szerintem nincs 48cm=19 coll ránézésre 17 coll, tizenkilencesnek az alsó és felsõ csõ nem ér össze a fejcsõnél.CC bringát akarok venni. Használtakat nézegettem, 120-170e között. 184 cm vagyok, átlépési magasságom 82 cm.
Ezeket néztem:
SPECIALIZED ROCKHOPPER M4 MTB « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
merida full-full xt « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Focus Black Raider « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
A Focus és a Merida a legszimpatikusabb, de a Focus szerintem kicsi lenne nekem. A Merida telójáról nem olvastam túl sok jót. Úgyhogy szerintem maradt a Specialized, igaz hogy gyengébb felszereltségû, de olcsóbb, fejleszteni meg késõbb is tudom. A 3 közül vagy az apróról melyiket ajánlanátok (Veszprém megyében lakom, Budapestig nem gond elmennem, de az onnan keletre található biciklikért már elég költséges lenne elmennem, szóval azok kiesnek)?
Írta 2011. szeptember 02. - 19:11
Ezeket néztem:
SPECIALIZED ROCKHOPPER M4 MTB « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
merida full-full xt « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Focus Black Raider « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
A Focus és a Merida a legszimpatikusabb, de a Focus szerintem kicsi lenne nekem. A Merida telójáról nem olvastam túl sok jót. Úgyhogy szerintem maradt a Specialized, igaz hogy gyengébb felszereltségû, de olcsóbb, fejleszteni meg késõbb is tudom. A 3 közül vagy az apróról melyiket ajánlanátok (Veszprém megyében lakom, Budapestig nem gond elmennem, de az onnan keletre található biciklikért már elég költséges lenne elmennem, szóval azok kiesnek)?
Írta 2011. szeptember 01. - 09:43
örülök, hogy ez tisztázódott.
ha komolyan érdekel tesztelési lehetõség, akkor:
Tesztbringk - Alpinbike.hu
messze van Szegedtõl, de hát na.
a legelsõ össztelós vázam vásárlása elõtt nekem azt mondták, hogy vagy kényelmesebb, vagy gyorsabb. ha kihasználod az össztelós váz tartalékait, akkor már nem lesz igazán kényelmes, de gyorsnak gyors lesz.
az átlagos képességû bringás úgy lesz gyorsabb az össztelóssal, hogy nem a saját képességeinek határait tágítja (értsd: fejlõdik), hanem a bicaj tudását használja ki, aztán ha a képességeinek határára ért, jön a pofáraesés. haveri körben ezt látom.
igen, ez szerintem is így van, magamon tapasztalom, hogy sokkal gyorsabb vagyok mint amikor megvettem tavaly a bringát, és nem csak azért, mert tuningoltam rajta, hanem mert sokat fejlõdtem bringázásban is. igazából a sebességben nem is a bringa korlátoz, hanem én magam, nem merek annyira begyorsulni, amennyire a bringa tudása engedné. egyszerûen nem akarom feszegetni a határokat, nem akarom összetörni magam, nem lenne jó több szempontból sem
messze van szegedtõl, de szerintem megéri felmenni tesztelni. azért az sokkal nagyobb anyagi veszteség, ha megveszek egy össztelós bringát 6-7 kilóért aztán nem jön be és adhatom el használtként 4-5kilóért.
Írta 2011. szeptember 01. - 08:43
örülök, hogy eldöntöttétek, hogy lassú vagyok lefelé és nem tudok bringázni.
örülök, hogy ez tisztázódott.
na megpróbálom mégegyszer. azért kellene össztelós, mert az kényelmesebb a lefeléken. és leszarom, hogy gyorsabb vagy lassabb. mert ezt is írtam. nem versenyzem, nem akarok gyorsabb lenni. ne rázzon, meg merjek vele egykét nagyobbat is ugratni. mindegy, hagyjuk, majd kipróbálok egyszer egyet aztán kitapasztalom magamnak.
ha komolyan érdekel tesztelési lehetõség, akkor:
Tesztbringk - Alpinbike.hu
messze van Szegedtõl, de hát na.
Kényelmesebb és gyorsabb is lefelé egy össztelós. Itt mindenki dh-s arc lefelé, nem kell mindig mindenkit komolyan venni Én elsõsorban a kényelem miatt vettem anno Epic-et, béna vagyok lefelé, de sokat gyorsultam vele...a Mojo-val meg aztán még egy nagyságrenddel jobban megyek le. Szóval tetszeni fog az össztelós, a várt szempontjaid alapján.
a legelsõ össztelós vázam vásárlása elõtt nekem azt mondták, hogy vagy kényelmesebb, vagy gyorsabb. ha kihasználod az össztelós váz tartalékait, akkor már nem lesz igazán kényelmes, de gyorsnak gyors lesz.
az átlagos képességû bringás úgy lesz gyorsabb az össztelóssal, hogy nem a saját képességeinek határait tágítja (értsd: fejlõdik), hanem a bicaj tudását használja ki, aztán ha a képességeinek határára ért, jön a pofáraesés. haveri körben ezt látom.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. szeptember 01. - 08:28
Írta 2011. szeptember 01. - 07:30
A másodikkal kapcsolatban sajnos igaza van Kishercegnek, tényleg nem a hátsó rugóútnak köszönhetõen leszel alapvetõen gyorsabb lefelé, hanem ha megtanulod jól kezelni a bringát, legyen az össztelós, elsõ telós vagy teljesen merev. Maximum annyi pszichológia lehet a dologban, hogy össztelóssal jobban elengeded a lefeléken a bringát, hogy hadd fusson.
Brain: Volt egy Epicem, nekem nem jött be lefelé, nem volt annyival kényelmesebb, mint az azt megelõzõ merevfarú vázam, pedig teljesen nyitott volt folyamatosan a tag, nem zárt a Brain. Mindenképp próbáld ki, mielõtt döntenél!
örülök, hogy eldöntöttétek, hogy lassú vagyok lefelé és nem tudok bringázni.
na megpróbálom mégegyszer. azért kellene össztelós, mert az kényelmesebb a lefeléken. és leszarom, hogy gyorsabb vagy lassabb. mert ezt is írtam. nem versenyzem, nem akarok gyorsabb lenni. ne rázzon, meg merjek vele egykét nagyobbat is ugratni. mindegy, hagyjuk, majd kipróbálok egyszer egyet aztán kitapasztalom magamnak.
Írta 2011. szeptember 01. - 07:24
Én pedig a második Brain-es bringámat nyövöm és nekem nagyon bejött a dolog. Minden szubjektív...
Sõt, már a telód is hiperintelligens, nem csak a rugóstagod. Mindenképp érdemes kipróbálni egy Braines vázat vásárlás elõtt.
Írta 2011. szeptember 01. - 07:16
Tény, hogy a fullyt is szokni kell, ha jól akarsz vele lejtõzni, igaz lefelé a ..ar is gurul, de nem mindegy hogyan.
Írta 2011. szeptember 01. - 07:04
egyik: hogy kényelmesebb legyen
másik: nem mondtam, hogy nem megy, azt mondtam, hogy nem nagyon merek nagyobbakat bevállalni. és megtanultam bringázni. kicsit olyan belémkötés hangulata volt ennek, nem?
A másodikkal kapcsolatban sajnos igaza van Kishercegnek, tényleg nem a hátsó rugóútnak köszönhetõen leszel alapvetõen gyorsabb lefelé, hanem ha megtanulod jól kezelni a bringát, legyen az össztelós, elsõ telós vagy teljesen merev. Maximum annyi pszichológia lehet a dologban, hogy össztelóssal jobban elengeded a lefeléken a bringát, hogy hadd fusson.
Brain: Volt egy Epicem, nekem nem jött be lefelé, nem volt annyival kényelmesebb, mint az azt megelõzõ merevfarú vázam, pedig teljesen nyitott volt folyamatosan a tag, nem zárt a Brain. Mindenképp próbáld ki, mielõtt döntenél!
Írta 2011. szeptember 01. - 07:02
A valóságban úgy mûködik alap helyzetben mint egy ,,merev" váz, amikor alulról ütéseket kap a bicaj a talaj egyenetlenségeitõl a brain kinyit és össztelósként mûködik, ha az út kisimul bezár és a tag ,,nem" mozog, a kinyitási küszöböt Te állíthatod be egy tekerentyûvel. Teljesítmény orientált tekerésnél érdemes beruházni rá, ha hintalovat akarsz mint Tigger akkor nem a Te rendszered.
értem. köszi a segítséget. mindenféleképpen ki fogom próbálni valahol ezt a brain-rendszert mielõtt döntök.
Írta 2011. szeptember 01. - 07:01
két dolog:
egyik: miért akarsz össztelóst?
másik: a lefelék és ugratások alapvetõen nem az össztelóstól fognak jól menni, hanem attól hogy megtanulsz biciklizni.
egyik: hogy kényelmesebb legyen, mert baromira ráz a gyors lefeléken.
másik: nem mondtam, hogy nem megy, azt mondtam, hogy nem nagyon merek nagyobbakat bevállalni, mert nem akarom kinyírni a bringát. 85kilóval a nyeregben szerintem kell csillapítás a leérkezésnél. egyébként megtanultam bringázni, bár annyira valószínûleg nem, mint Te.
Írta 2011. augusztus 31. - 23:34
erre gondoltam én is, hogy jól hangzik ez a brain, de vajon hogy néz ki a mûködése a valóságban? köszi a linket, szétnézek!
A valóságban úgy mûködik alap helyzetben mint egy ,,merev" váz, amikor alulról ütéseket kap a bicaj a talaj egyenetlenségeitõl a brain kinyit és össztelósként mûködik, ha az út kisimul bezár és a tag ,,nem" mozog, a kinyitási küszöböt Te állíthatod be egy tekerentyûvel. Teljesítmény orientált tekerésnél érdemes beruházni rá, ha hintalovat akarsz mint Tigger akkor nem a Te rendszered.
Írta 2011. augusztus 31. - 22:44
sziasztok!
tervezem az össztelósra váltást. én sokat megyek fölfele, ezért bizonytalan vagyok a dologban. a hétvégén tartott nekem egy eladó kiselõadást a specialized brain-rõl, elég meggyõzõ volt. Ti milyen össztelós vázat (vagy full bringát) ajánlanátok, amivel tényleg lehet hatékonyan fölfele is haladni, nem nyeklik-nyaklik az ember alatt (85kg vagyok)? a súly annyira nem fontos, nem versenyzem, csak saját szórakoztatásra tekerek. a felhasználás sima xc, szigorúan a hegyekben, a lefeléket meg szoktam küldeni rendesen, egykét nagyobb ugratás is becsúszik, de fully nélkül annyira nem merem ezeket bevállalni. árban mondhattok bármilyet, egyelõre nem akarnám ezzel korlátozni a lehetséges javaslatokat.
esetleg tud valaki olyan helyet, ahol ki lehetne próbálni igazi hegyi terepen normális össztelós bringákat?
elõre is köszönöm.
két dolog:
egyik: miért akarsz össztelóst?
másik: a lefelék és ugratások alapvetõen nem az össztelóstól fognak jól menni, hanem attól hogy megtanulsz biciklizni.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. augusztus 31. - 22:22
nem biztos hogy érdemes braines-t venni. annyi elõnye van hogy "automata" viszont mikor kéne akkor se mozog szépen. és egy propedalos fox taggal szerelt váz nem mozog többet "zárt " taggal mint egy braines. én körülnéznék giant, trek kinálatban is. sõt meridáéknál is. itt meg :
KERKPR WEBSHOP, KERKPR WEBRUHZ - kerkpr alkatrsz, bicikli bolt, bicikli alkatrszek, tesztbringk
van mód a tesztelésre is.
erre gondoltam én is, hogy jól hangzik ez a brain, de vajon hogy néz ki a mûködése a valóságban? köszi a linket, szétnézek!
Írta 2011. augusztus 31. - 21:57
KERKPR WEBSHOP, KERKPR WEBRUHZ - kerkpr alkatrsz, bicikli bolt, bicikli alkatrszek, tesztbringk
van mód a tesztelésre is.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. augusztus 31. - 21:37
Több fórumozónak van ilyenje, nézz be a Specialized topikba, hátha valakitõl kölcsönkérheted egy körre, mondjuk ha letétbe helyezed addig biztosítéknak a fél veséd, autód, netán barátnõdet.
köszi, ránézek!
Írta 2011. augusztus 31. - 21:07
mindenképpen újat akarok, én is a stumpjumper fsr szériát nézegetem. gyönyörûek. csak jó lenne egyet kipróbálni, mielõtt egy valag pénzt kiadok rá...
Több fórumozónak van ilyenje, nézz be a Specialized topikba, hátha valakitõl kölcsönkérheted egy körre, mondjuk ha letétbe helyezed addig biztosítéknak a fél veséd, autód, netán barátnõdet.