Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Indította
Vendég
, 2002. március 28. 19:03
Írta 2012. június 03. - 20:59
Szevasztok! Speci topikba már ezt beírtam, hátha itt is szerencsével járok.
Egy 2004-es Specialized Stumpjumper megér 250.000Ft, ha a következõ dolgok újak rajta:
-Rock Shox Tora villa
-Mavic felnik
-Mavic agyak
-Fox (nemtudom milyen típusú rugós tag) kormányról Lock-olható
-Shimano XTR váltó Deore valtókarok
-Truvativ Hussefelt kormány és hajtás
-Avid Jucie olajos tárcsafékek
Most egy merev KTM-m van, és össztelósokat csak boltban próbálgattam, igazából sosem mentem velük, de szeretnék egyet csak sajnos horror áruk van, vagy a fizum szar...
Nem mai darab a váz de ha valaki ilyet használ írna róla párt sort pro és kontra. Mire figyeljek vásárlásnál.? Bolttulajdonosé a bringa, õ is adná el, gondolom használva is volt a bicó emiatt, de küllemre csak pár szokásos karc van rajta. Tüzetesen még nem vizsgáltam meg mire figyeljek?
Elõre is köszi a válaszokat!
Egy 2004-es Specialized Stumpjumper megér 250.000Ft, ha a következõ dolgok újak rajta:
-Rock Shox Tora villa
-Mavic felnik
-Mavic agyak
-Fox (nemtudom milyen típusú rugós tag) kormányról Lock-olható
-Shimano XTR váltó Deore valtókarok
-Truvativ Hussefelt kormány és hajtás
-Avid Jucie olajos tárcsafékek
Most egy merev KTM-m van, és össztelósokat csak boltban próbálgattam, igazából sosem mentem velük, de szeretnék egyet csak sajnos horror áruk van, vagy a fizum szar...
Nem mai darab a váz de ha valaki ilyet használ írna róla párt sort pro és kontra. Mire figyeljek vásárlásnál.? Bolttulajdonosé a bringa, õ is adná el, gondolom használva is volt a bicó emiatt, de küllemre csak pár szokásos karc van rajta. Tüzetesen még nem vizsgáltam meg mire figyeljek?
Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2012. június 02. - 21:40
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni bringát keresek max 150e! Inkább aszfalt ,de lenne erdõ túra is. Szóval valószínûleg a crosstrekking lenne:
Caprine Epik 50
Caprine Epik 50 V 2010 - LOGOUT.hu Sport cikk
vs.
Rockmachine crossride 200
Rock Machine '12 Crossride 200 (Kerékpár | Cross | Férfi) | Kerékpár Webshop
vagy esetleg Caprine peak 29
Vagy tudtok jobbat???
Elõre is köszi!
Segítséget szeretnék kérni bringát keresek max 150e! Inkább aszfalt ,de lenne erdõ túra is. Szóval valószínûleg a crosstrekking lenne:
Caprine Epik 50
Caprine Epik 50 V 2010 - LOGOUT.hu Sport cikk
vs.
Rockmachine crossride 200
Rock Machine '12 Crossride 200 (Kerékpár | Cross | Férfi) | Kerékpár Webshop
vagy esetleg Caprine peak 29
Vagy tudtok jobbat???
Elõre is köszi!
Írta 2012. június 01. - 10:43
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.
Szeretnék egy XC vázat venni. 174 cm vagyok, 66 kg. Fõleg terepen használnám, maratonozni is tervezek. Van egy RS Pike-m (késõbb lehet, hogy könnyebbre cserélem). Egy jó ár/érték arányú váz érdekelne, akár használt is, melyet el tudnék adni, ha komolyabbra fordulna a dolog. Nézegettem Meridákat, Kross-ot, Treket, Konát... nehéz eldönteni. Kb 40-50 ezret szánnék rá. Tapasztalt montisok véleménye érdekelne. Köszi!
Szeretnék egy XC vázat venni. 174 cm vagyok, 66 kg. Fõleg terepen használnám, maratonozni is tervezek. Van egy RS Pike-m (késõbb lehet, hogy könnyebbre cserélem). Egy jó ár/érték arányú váz érdekelne, akár használt is, melyet el tudnék adni, ha komolyabbra fordulna a dolog. Nézegettem Meridákat, Kross-ot, Treket, Konát... nehéz eldönteni. Kb 40-50 ezret szánnék rá. Tapasztalt montisok véleménye érdekelne. Köszi!
Írta 2012. június 01. - 00:38
Írta 2012. május 31. - 19:16
Írta 2012. május 31. - 09:19
simon23 küldtél nekem üzentet, de olyan mintha nem küldené el amit neked írok vissza privátba...vagy megkaptad? Ha mégsem, érdekelne a bicaj ára.
Írta 2012. május 30. - 20:55
Írta 2012. május 30. - 18:48
akkor a legjobbat kihagytuk
én vennék egy specialized crosstrailt, -úgyis csak a legalapabbat lehet itthon kapni 130 körül- ami rajta van mindent átrakni, vmi olcsó vázra -mongy magellan corvus, az ilyen 20 körül szokott lenni- azt eladni 80-90 és akkor 50 körül megvan kb a legjobb cross trekking váz. aztán arra lehet építeni.
de meridát is lehet vázként, meg tán lehet kellys-t is szerezni.
én vennék egy specialized crosstrailt, -úgyis csak a legalapabbat lehet itthon kapni 130 körül- ami rajta van mindent átrakni, vmi olcsó vázra -mongy magellan corvus, az ilyen 20 körül szokott lenni- azt eladni 80-90 és akkor 50 körül megvan kb a legjobb cross trekking váz. aztán arra lehet építeni.
de meridát is lehet vázként, meg tán lehet kellys-t is szerezni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. május 30. - 18:35
azt elfelejtettem hogy épített bicaj lenne. Igazából vennék egy alap gépet, és ami nem túl jó az csere. Van szervizes barátom, aki segít...
Írta 2012. május 30. - 17:19
Írta 2012. május 30. - 17:11
. Próbáltam cross gépet és tökéletes arra a terepre ahol mennék. Egyébként nagyon nehéz a döntés, mert legszívesebben lenne ez is meg az is
.
vegyél 29-es montit. az úgyis trekking, csak kicsit nagyobb gumi is belefér.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2012. május 30. - 16:53
Nagyon sokat tekernék aszfalton, egyéb utakon inkább csak "véletlen" vendég lennék. Próbáltam cross gépet és tökéletes arra a terepre ahol mennék. Egyébként nagyon nehéz a döntés, mert legszívesebben lenne ez is meg az is
Megnézem azt a Pell's márkát....
Írta 2012. május 30. - 10:27
Üdv!
Segítségeteket kérném. Vásárlás elõtt vagyok, cross/treking kategóriában olyan 300.000 tetõvel.
Mit ajánlanátok? A bükkbe lakok, 90%ban aszfalton mennék. kb 172 magas 72 nehéz...![]()
köszönöm
Szia,
Javasolnám a Pell's bringákat.Talán nem sokan ismerik még itthon de szerintem egész jó a felszereltségük. Van közte monti és cross/trekknig is.
Üdv
Gábor
Írta 2012. május 29. - 21:23
nagyrészükre teljesen elég egy jó krossz bicó
Írta 2012. május 29. - 20:41
köszönöm az ötleteiteket, majd jelentkezem mit sikerült intézni
csak aztán nehogy három tekerés után rájöjj, hogy inkább montit kellett volna venni. csodás ösvények vannak ám a Bükkben, kár lenne az aszfaltra korlátozni magad
Írta 2012. május 29. - 18:24
Írta 2012. május 29. - 15:46
ja ez is jó ,csak ahol én néztem nem volt már tavalyi.
ezen legalább montis hmû van. viszont hogy vmi legyen,
azért a stroker trail-t cseréném vmi akár alap (alivio) shimanora.
ezen legalább montis hmû van. viszont hogy vmi legyen,
Írta 2012. május 29. - 15:24
Üdv!
Segítségeteket kérném. Vásárlás elõtt vagyok, cross/treking kategóriában olyan 300.000 tetõvel.
Mit ajánlanátok? A bükkbe lakok, 90%ban aszfalton mennék. kb 172 magas 72 nehéz...![]()
köszönöm
Esetleg ezt: Kellys Definite - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Írta 2012. május 29. - 12:25
illetve
cube nature pro vagy curve pro
CUBE Nature Pro grey green
tán ez lenne a legjobb választás. 46-os szvsz
ha inkább aszfaltos használat akkor vennék rá egy garnitura 35-ös marathon supreme gumit, ezt meg terepezéshez használni. illetve fõként a bükkben használva lehet érdemes lenne a trekking tányérokat (48-36-26) montisra cserélni (42-32-24)
cube nature pro vagy curve pro
CUBE Nature Pro grey green
tán ez lenne a legjobb választás. 46-os szvsz
ha inkább aszfaltos használat akkor vennék rá egy garnitura 35-ös marathon supreme gumit, ezt meg terepezéshez használni. illetve fõként a bükkben használva lehet érdemes lenne a trekking tányérokat (48-36-26) montisra cserélni (42-32-24)
Írta 2012. május 29. - 11:58

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére