Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok! Szerintetek mennyit ér egy jó állapotú 2008.10-ben vásárolt, de 2007-es szériájú Gepida Asgard Pro?
Itt van róla egy leírás:
Gepida Asgard Pro

Attól függ, hogy venni vagy eladni szeretnél. Utóbbi esetben, amennyit ad érte a piac. Az meg jelenleg nem igazán sok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezt úgy értettem, hogy folyamatos terep mellett és nagyobb árkok átmászával gyorsabban meggyengül az alu és a végén eltörik vagy az illesztés elenged, nem pedig, hogy egy szép nyári napon kimegyek és az elsõ gödörben csinálok magamnak 2 különálló háromszöget a vázból. :)

Aztán lehet túlságosan félek... ;)

enyhén téves elképzeléseid vannak.

nem biztos... :) en is gondoltam mar ezt jol maszo bringarol, aztan turan majdnem felfordultam, amikor masok tempojaban kellett menni.

Neked mikor volt jól mászó fullid ?

amúgy meg akit zavar hogy a fulli mozog picit, az ne vegyen fullit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Igy van.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Ezt úgy értettem, hogy folyamatos terep mellett és nagyobb árkok átmászával gyorsabban meggyengül az alu és a végén eltörik vagy az illesztés elenged, nem pedig, hogy egy szép nyári napon kimegyek és az elsõ gödörben csinálok magamnak 2 különálló háromszöget a vázból. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Belegondolva, mindenképpen olyanra van szükségem, ami lockolható, mert tényleg érdekes lesz merevrõl fullyra váltani lock nélkül és, azért szeretek nagyobb utakat is megtenni.

Akár AM bringák is jól éreznék magukat erre (Gödöllõi dombság alja)...ezért is szeretnék váltani egy fullyra, mert nem szeretném tönkretenni a merev aluvázat ilyen terepen a folyamatos megerõltetések miatt...

Tény, hogy nem vagyok versenyzõ, így vszeg az ams is tökéletes lenne arra a célra, amit én csinálok...pl.: nincsenek letörések stb., csak nagy árkok. :)

Elárulhatnád merre vannak ezek az iszonyatosan kemény terepek amik meggyilkolják a merev aluvázakat a Gödöllõi-dombságban! :D
Oda elég a fullmerev gép is ballonos gumival.

marklar320

marklar320

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
van erre valami ötletetek?

Sziasztok! Szerintetek mennyit ér egy jó állapotú 2008.10-ben vásárolt, de 2007-es szériájú Gepida Asgard Pro?
Itt van róla egy leírás:
Gepida Asgard Pro

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

abba a vázba nem biztos hogy kell lockos tag

nem biztos... :) en is gondoltam mar ezt jol maszo bringarol, aztan turan majdnem felfordultam, amikor masok tempojaban kellett menni.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Belegondolva, mindenképpen olyanra van szükségem, ami lockolható, mert tényleg érdekes lesz merevrõl fullyra váltani lock nélkül és, azért szeretek nagyobb utakat is megtenni.

Akár AM bringák is jól éreznék magukat erre (Gödöllõi dombság alja)...ezért is szeretnék váltani egy fullyra, mert nem szeretném tönkretenni a merev aluvázat ilyen terepen a folyamatos megerõltetések miatt...

Tény, hogy nem vagyok versenyzõ, így vszeg az ams is tökéletes lenne arra a célra, amit én csinálok...pl.: nincsenek letörések stb., csak nagy árkok. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

hat egy tagcsere se artana, ha mar xc...

abba a vázba nem biztos hogy kell lockos tag
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor így már nem is igazán érdemes számomra ez az egész konstruckció, mert gyakorlatilag a váz maradna meg az egészbõl. Köszönöm!
Még egy gyors kérdés: a vázról tudsz valamilyen infoval szolgálni? Hátha bontja... :)

Bár tény...igazából egy cube stereo-ra fáj a fogam.

hat a stereo az nagyon nem xc :) szvsz eloszor probalj ki egy ilyen bringat, nehogy ugy jarj, mint en az enduroval. fel ev alatt rajottem, hogy nem nekem valo. ha cube es xc, akkor egy 100-120as ams inkabb.

az iron horse nem becsodolt?
vagy keverem a santa cruz al?
vagy nagyon el vagyok en veszve.

tudtommal igen, sc jol van.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
az iron horse nem becsodolt?
vagy keverem a santa cruz al?
vagy nagyon el vagyok en veszve.

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Akkor így már nem is igazán érdemes számomra ez az egész konstruckció, mert gyakorlatilag a váz maradna meg az egészbõl. Köszönöm!
Még egy gyors kérdés: a vázról tudsz valamilyen infoval szolgálni? Hátha bontja... :)

Bár tény...igazából egy cube stereo-ra fáj a fogam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Float R nem jó XC-re? Azt olvastam, hogy kicsit kemény alacsony sebességnél, de talán mindig jobb, mint egy merev váz. :)
XC alatt igazából egy kicsit erõsebbre gondolok, nem mindig döngölt földúton járok.

dongolt utra crossbico valo 35os gumival :) nincs a tagon se propedal, se lock lehetoseg. felfele faraszto lehet az eddigi tempodhoz kepest.

marklar320

marklar320

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Itt van róla egy leírás:
Gepida Asgard Pro

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Float R nem jó XC-re? Azt olvastam, hogy kicsit kemény alacsony sebességnél, de talán mindig jobb, mint egy merev váz. :)
XC alatt igazából egy kicsit erõsebbre gondolok, nem mindig döngölt földúton járok.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!

Az alábbi hirdetéssel szemezgetek, mert szeretnék merevrõl fullyra váltani, XC tekerés keretein belül. A vázról sajnos nem sok infot találtam, bár az IH nem hiszem, hogy gyártana selejtet. A felszereltsége tény, hogy nem éppen középkategória, vagy inkább annak az alja, de a váz lényeges számomra inkább. A többi cserélendõ alkatérszt a mostaniról úgyis pótolnám. Megérné ez így, ilyen szempontok alapján?

Használt eladó Komplett Iron Horse fully!

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Köszi mindenkinek akkor még megnézem ezt a calculatort is...Amúgy egy Csepel Torpedo 3* lenne a kiszemelt...pontosabban csak a váz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
szerintem meg szánjunk rá 10 percet,

Fit Calculator - Competitive Cyclist

aztán nézegessük a kiszemelt áldozat geóját, mert azért gyártófüggõ is. az hogy crossból jó volt a 19-es kb semmit nem mond, mert rohadtul nem mindegy milyen gyártmány volt . egy 19es kelliz meg egy egy 19 es speci között van majd 4 centi különbség eff felsõcsõhosszban, pedig jé 19-es cross bicó mind2.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem inkább 56, hacsak nem extrémen hosszúak a lábai.