Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
vagy elfelejtedet ezeket a bringákat és veszel egy valóban minõségi paripát

pl. ezt

Scott Laredo « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

A mai helyzetjelentés: Jártam pár boltban, persze mindenhol mást mondanak, hogy milyen márkát kell venni, és melyik a jó... (No comment) A nagy baj az, hogy a legtöbb helyen azt mondták nekem, hogy már rendelni se nagyon tudnak, az van, ami van, nincs vázméret/szinválasztás. Ehhez képest az a 10ezer kedvezmény pedig nem sok.

2 eve oktober vegen egyik nagy Bp-i boltban minden bent levo bringat 50%-ert adtak, na akkor a fiam hirtelen kinotte a bringajat.... Igaz ilyet azota se lattam.

Specifikacio nelkul nehez mit mondani a megadott bringakrol ... Nagy csodak ebben az árkategóriában nincsenek, tetszen, legyen jó méretben, és alapvetõen a felszereltség szabja meg az árat

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Egy olyan teló amit "állítani" lehet és magadra szabni, az ott kezdõdik árban, amibõl te komplett bicilit akarsz venni, de minimum 50.000 Ft.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ebben a kategóriában ne várj sokat a teleszkóptól. Azt kell venni, ami jobban tetszik, és méretre jó.

NoOne1976

NoOne1976

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
A mai helyzetjelentés: Jártam pár boltban, persze mindenhol mást mondanak, hogy milyen márkát kell venni, és melyik a jó... (No comment) A nagy baj az, hogy a legtöbb helyen azt mondták nekem, hogy már rendelni se nagyon tudnak, az van, ami van, nincs vázméret/szinválasztás. Ehhez képest az a 10ezer kedvezmény pedig nem sok.

Viszont az Intersportban láttam két nekem való crosst:
Nakamura X-Rider X20 100 ezer helyett 70
Genesis Speed Cross CX-10 132 ezer helyett 90

Kinek mi a véleménye errõl a két biciklirõl? Mert már csak 1-1 darab volt belõlük. Ami nekem fúrcsa volt, hogy az elsõ teleszkópot sem állítani, sem kikapcsolni nem lehetett. Vagy ez ebben az árkategóriában a Gepida, Kross, Caprine, Hauser esetében is így van?

Ja, még annyi, hogy az egyik szakboltban azt mondták, hogy a Kross Evado a legjobb ár/érték arányú szerintük ebben a 70-100 ezer közötti kategóriában. Igaz ez?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ja. még mindig gyártófüggõ

cross/trekkingek geójában jóval nagyobb a kavar a gzártók közt mint montik esetében
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

48 pici lesz

ezzel óvatosan, én nemrég vettem egy KTM Life régebbi acél trekinget, rajta 52-es matricával, de mivel ejtett vázas, így bõven 56 vagy 57-es vízszintes felsõcsõ hossza van, ami bõven jó a 176 centimhez.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
48 pici lesz
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

NoOne1976

NoOne1976

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ezek az elmúlt napok hirdetései, de sztem én vinném a Herkit 55ért - ha a méret is megfelelõ. (Ez fontos, ennek nézz utána a testmagasságod függvényében!)

A 175cm-es testmagassághoz 52cm-es ajánlott nyeregcsõ hosszt találtam.

165 - 175 17" - 18" M 48 - 52
175 – 185 19" - 20" L 52 – 55

180 18 52 (ez egy másik oldalról van)

Vagyis mindenképpen 52-est vegyek, mert a 48-as kicsi volna? Vagy mi alapján kell döntenem, ha nem tudom kipróbálni?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Szia N0, üdv köztünk!

Csatlakoznék Stellaz kollégához és, hogy helyére is kerüljenek a dolgok én ilyenekben gondolkodnék a helyedben:

Hercules Spyder Trekking, Deore,Deore LX,SR Suntour « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Nakamura Qutland-trekking-Colombus-Shimano STX-hasznaltbiciklik.hu « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Trek 7100 alpha « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása

Ezek az elmúlt napok hirdetései, de sztem én vinném a Herkit 55ért - ha a méret is megfelelõ. (Ez fontos, ennek nézz utána a testmagasságod függvényében!)

Szerintem felejtsd el a hagyományos montit, ezt a trekking kategóriát pont neked találták fel ismét pár évvel ezelõtt.

Üdv, Y.

NoOne1976

NoOne1976

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Ma elmentem egy kerékpár szaküzletbe, ahol elmondtam, hogy mire használnám a bicajt. (Lásd. 3 hozzászólással korábban.) Sajnos sokkal elõbbre nem jutottam, mert persze ha olyan biciklit kérdeztem, ami nekik nincs (Neuzer), az pont nem ajánlott. Bár õ is a cross trakkingeket ajánlotta nekem. Ezért kérdezném, ha errõl a 3-ról beszélek, mit választanátok és miért? (Ha MTB is szóba jöhet részemrõl.)
Gepida Alboin 200 CRS 64ezer
Gepida Alboin 200 CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Gepida Alboin 200 Pro CRS 73ezer
Gepida Alboin 200 Pro CRS (férfi) - 2012 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
Illetve egy ilyen használtra kaptam ajánlatot, amit személyesen is meg tudnék nézni (bár ez MTB):
Neuzer Mistral HD 55ezer
MISTRAL HD

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Elõször is, sziasztok! Új vagyok itt, és természetesen a segítségeteket kérném, a tapasztalatotok miatt.

Régen sokat biciklizgettem a nyaralónknál a tó körül, illetve át más tavakra, de ez nem ma volt. Mostanában úgy érzem, hogy volna kedvem újra kerékpározni, de valami gép is kellene hozzá. Teljesen amatõr szinten, nem 50-100km-es távokat megtéve kívánok biciklizni, igazából amikor van 1-2 órám, akkor tekergetni össze-vissza. Leginkább gödrös aszfalton, és földúton. (Nem az autók melletti suhanás a célom.) Mit tudnátok ajánlani nekem, hogy ezt megtehessem? Nyílván nem akarok sokat költeni rá, mert ahogy írtam, ez leginkább azt a célt szolgálná, hogy egy kicsit mozgjak, és ha úgy alalkul, akkor vennék csak majd késõbb vmi jobbat.

A cél az volna, hogy 50 ezernél ne nagyon költsek többet. Tudom, ez elég szûkös, de egyelõre ennyit szánok rá. Nem akarok úgy járni, hogy megveszem, aztán csak áll... Érdemes már most vásárolni, vagy várni kell, mert a szezon végén nagy akciók vannak? (5-10ezer Ft miatt viszont nem akarok.) Ilyen kerékpárt néztem:
CAPRIOLO ANACONDA - Bringa.hu

De szeretném, hogy ajánljatok nekem bármit, amit "jónak" / használhatónak gondoltok ebben a kategóriában! Köszönöm!

vegyél az apróból használtan 25-40 körül egy régi, de fasza trekinget (lehetõleg olyat, amit újonnan drágán vettek, de azóta nem nagyon használtak), és cseréld le rajta amit esetleg nagyon muszáj (gumi, nyereg, lánc, stb)

NoOne1976

NoOne1976

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Elõször is, sziasztok! Új vagyok itt, és természetesen a segítségeteket kérném, a tapasztalatotok miatt.

Régen sokat biciklizgettem a nyaralónknál a tó körül, illetve át más tavakra, de ez nem ma volt. Mostanában úgy érzem, hogy volna kedvem újra kerékpározni, de valami gép is kellene hozzá. Teljesen amatõr szinten, nem 50-100km-es távokat megtéve kívánok biciklizni, igazából amikor van 1-2 órám, akkor tekergetni össze-vissza. Leginkább gödrös aszfalton, és földúton. (Nem az autók melletti suhanás a célom.) Mit tudnátok ajánlani nekem, hogy ezt megtehessem? Nyílván nem akarok sokat költeni rá, mert ahogy írtam, ez leginkább azt a célt szolgálná, hogy egy kicsit mozgjak, és ha úgy alalkul, akkor vennék csak majd késõbb vmi jobbat.

A cél az volna, hogy 50 ezernél ne nagyon költsek többet. Tudom, ez elég szûkös, de egyelõre ennyit szánok rá. Nem akarok úgy járni, hogy megveszem, aztán csak áll... Érdemes már most vásárolni, vagy várni kell, mert a szezon végén nagy akciók vannak? (5-10ezer Ft miatt viszont nem akarok.) Ilyen kerékpárt néztem:
CAPRIOLO ANACONDA - Bringa.hu

De szeretném, hogy ajánljatok nekem bármit, amit "jónak" / használhatónak gondoltok ebben a kategóriában! Köszönöm!

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Úgy értem hogy cross trekkingbõl eddig a kross evado 2.0 jött be nekem legjobban, mivel az hasonlít leginkább az MTB-hez. De ha esetleg tudsz másikat ajánlani, akár új akár használt, akkor azt megköszönném...

Eloszor is nezd meg az aprot es keress a meretenek megfelelo cross trekkinget 100 Eft-ert eleg jot kaphatsz, ha belinkeled ami tetszik megszakertjuk. Kross Evado 2.0 : en mechanikus tarcsafeket nem vennek, csak problemad lesz vele. Vagy olajosat vagy egy jo v-fekeset valassz. (En 2012-ben 7 sebesseget sem valasztanek).
Nezz korbe a nagy uzletekben, ilyenkor a szezon vegen belefuthasz engedmenyekbe. Nehany tipp ebben az arkategoriaban:
Kellys Saphix - 2011 - Bike Berguson Kerékpárszaküzlet és Szervíz
BigBike - Merida Crossway 20 V | Cross | 2012
Kelly's Saphix - Kelly's 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
GT Transeo 4.0 2011 cross trekking kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Ezek kicsit 100 folott vannak:
BigBike - Kelly's Coach | Cross | 2012
BigBike - Merida Crossway 20 MD | Cross | 2012
BigBike - Gepida Alboin 300 CRS | Cross | 2012

heyainc

heyainc

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Újat v. használtat? Más alternatíva alatt azt érted, amit korábban másoknak írtam?

Úgy értem hogy cross trekkingbõl eddig a kross evado 2.0 jött be nekem legjobban, mivel az hasonlít leginkább az MTB-hez. De ha esetleg tudsz másikat ajánlani, akár új akár használt, akkor azt megköszönném...

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

És cross trekking-bõl tudsz más alternatívát ajánlani max 100 ezres limittel?

Újat v. használtat? Más alternatíva alatt azt érted, amit korábban másoknak írtam?

heyainc

heyainc

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Túrázni is a cross trekking az ideálisabb... A montit csak akkor ajánlom, ha lényegesen alacsonyabb vagy mint az átlag vagy nagy hegyeket kell megmászni a munkába járás közben, esetleg ha úttalan utakon is akarsz menni.... Egyébként a trekking sokkal jobb választás...

Ha mégis montit akarsz: a megemlített két kedvenc közül, a Sirmium szerintem sok 100-ert, lásd marton linkjeit. Arról nem is beszélve, hogy ez is 13-14 kg körül mozog. Ha újat akarsz, és 114-ért meg tudod venni azt a Kross-t, nem hiszem, hogy ennél sok jobb ár/felszereltség arányút találsz ennyiért..

És cross trekking-bõl tudsz más alternatívát ajánlani max 100 ezres limittel?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

Bár fõleg városi használatra kellene a keró, azért meghagynám a lehetõségét, hogy néha elmegyünk a munkatársakkal túrázni. És ebben rejlik az én problémám, ugyanis valamiért nagyon ódzkodom a cross trekking keróktól, pedig tudom hogy az lenne erre a felhasználási célra a legmegfelelõbb.

Túrázni is a cross trekking az ideálisabb... A montit csak akkor ajánlom, ha lényegesen alacsonyabb vagy mint az átlag vagy nagy hegyeket kell megmászni a munkába járás közben, esetleg ha úttalan utakon is akarsz menni.... Egyébként a trekking sokkal jobb választás...

Ha mégis montit akarsz: a megemlített két kedvenc közül, a Sirmium szerintem sok 100-ert, lásd marton linkjeit. Arról nem is beszélve, hogy ez is 13-14 kg körül mozog. Ha újat akarsz, és 114-ért meg tudod venni azt a Kross-t, nem hiszem, hogy ennél sok jobb ár/felszereltség arányút találsz ennyiért..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Havernak ilyen van, iszonyatosan nehéz. Ennyiért inkább nézegesd a aprót, sokkal jobbakat találsz.
Ebben a pillanatban (Szombat este) az apró elsõ oldalán lévõ bringákból pl. egybõl megnézném a helyedben ezeket:
Magellen Crux LX cc gép ,olcsón! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása vagy:
Giant XTC+FOX+LX+X7+MAVIC MTB eladó vagy csere « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
1282 bringa van fönt éppen, több tucat jobb vételt találhatsz.
De ha szerelmes lettél a színbe, formába, akkor hajrá. Jó kis bringa az a Kross is.
Marci

CharlyPappa

CharlyPappa

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
nagyon tetszik ez bicikli! KROSS Level A3 2012 | Mountain Bike XC! Hozzáértõ mondhatna róla véleményt!