Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

pont ezért ne, mert ha nem jön vissza, akkor teljesen felesleges itt is oldalakon keresztül arról mesélnie ugyanannak az öt embernek, hogy neki miért jó az 1/2/3 lánctányéros rendszer. ha meg visszajön, kicsit kell csak olvasgatnia. nem kell instant válasz mindenkinek minden kérdésére külön-külön.

Szia.Nem szeretném offolni a topicot ezért nem is fogok veled ezen vitázni,ha nem akarsz segíteni lapozz tovább nem kell dühöngeni,én egy ember véleményére voltam kíváncsi.A többieknek aki pedig segíteni szeretne előre is köszönöm.További szép napot.Neked is köszönöm az előző kérdésemben a segítséget.

Edited by attilajenei, 2017. November 24. - 13:32.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Miért? Aki megtalálja guglival ezt a topigot, az csak idáig jut el. Nem fogja olvasgatni a többi szétoffoltat. Sőt, jó ha visszanéz ebbe, főleg, ha nem kap választ rögtön

De hogy ne csak offoljak: 11-es fogsorhoz elég lehet az egytányér. Persze 11-42-es fogsorral és nem túl jó erőben, nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Így lehet, hogy valakinek jobb választás a kéttányér és hasonló dolgok.

pont ezért ne, mert ha nem jön vissza, akkor teljesen felesleges itt is oldalakon keresztül arról mesélnie ugyanannak az öt embernek, hogy neki miért jó az 1/2/3 lánctányéros rendszer. ha meg visszajön, kicsit kell csak olvasgatnia. nem kell instant válasz mindenkinek minden kérdésére külön-külön.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

ezt ne kezdjük el itt is! :angry:

Miért? Aki megtalálja guglival ezt a topigot, az csak idáig jut el. Nem fogja olvasgatni a többi szétoffoltat. Sőt, jó ha visszanéz ebbe, főleg, ha nem kap választ rögtön. 

De hogy ne csak offoljak: 11-es fogsorhoz elég lehet az egytányér. Persze 11-42-es fogsorral és nem túl jó erőben, nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Így lehet, hogy valakinek jobb választás a kéttányér és hasonló dolgok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

neked mi a véleményed 2 v 3 lánctányér mondjuk egy montinál vegyes használatra?

ezt ne kezdjük el itt is! :angry:

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Én rámennék egy ilyesmi bringára. A váz jó alap +menni is jó karbonnal, az alkatrészek cserélhetők bármire.

https://www.bike-dis...-n-green-550841

Hmmmm nem is lenne rossz és még tetszik is,de az ára nekem túl sok.Még ez lenne ami beleférne talán a keretbe https://www.bike-dis...lackline-550560

neked mi a véleményed 2 v 3 lánctányér mondjuk egy montinál vegyes használatra?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Én rámennék egy ilyesmi bringára. A váz jó alap +menni is jó karbonnal, az alkatrészek cserélhetők bármire.

https://www.bike-dis...-n-green-550841

Marci

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Mint megszólíttatott, újra elmondom: Ennyiért inkább a használtak közt nézelődj !
Ha fent vagy a FB-on, pont most fent 245ért egy karbon vázas, XT-s bringa, azt írja a csóka, hogy alig használt.
https://www.facebook...resting_product
A belinkelt Cube-ok...hááát.., lehet, hogy nálam magas a mérce de én még inkább egy felsőbb kategóriás használtat vennék vagy még gyűjtenék hozzá egy kicsit. pl a kerékszetten nagyon szeretnek spórolni. Az alap Mavic (Crossland, Crossride) v DT (1900) keréknél egy fokkal jobbat vegyél. Első kerékre még okék de hátul nem bírják ezek. Javíttatni v cserélned kell hamar. És akkor már ott vagy, mintha vennél egy fokkal jobb felszereltségű bringát kicsit több pénzért.

Lentebb írtam pár sajnálatos okot amiért sajnos az új mellett döntöttem, még nem vagyok fent a Facebookon ezen oldalán,de már jelentkeztem.Esetleg mi lenne az az irány amit kis gyűjtögetèssel meg lehet cèlozni vásárlás szempontjából?

Edited by attilajenei, 2017. November 23. - 18:44.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mint megszólíttatott, újra elmondom: Ennyiért inkább a használtak közt nézelődj !

Ha fent vagy a FB-on, pont most fent 245ért egy karbon vázas, XT-s bringa, azt írja a csóka, hogy alig használt.

https://www.facebook...resting_product

A belinkelt Cube-ok...hááát.., lehet, hogy nálam magas a mérce de én még inkább egy felsőbb kategóriás használtat vennék vagy még gyűjtenék hozzá egy kicsit. pl a kerékszetten nagyon szeretnek spórolni. Az alap Mavic (Crossland, Crossride) v DT (1900) keréknél egy fokkal jobbat vegyél. Első kerékre még okék de hátul nem bírják ezek. Javíttatni v cserélned kell hamar. És akkor már ott vagy, mintha vennél egy fokkal jobb felszereltségű bringát kicsit több pénzért.

Marci

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

márkát ajánlani elég nehéz, mert ugye kinek mi tetszik/fontos. az alábbiak - a teljesség igénye nélkül - "megbízhatónak" számítanak:

author, badcat :D, merida, ktm, giant, ghost, lapierre, specialized, kona (jé, pont van egy majdnem komplett bringányi, megbízható kona unit vázszett az apróban :D ), superior, rock machine, canyon, felt, cannondale, mali (khm...) és még sokan mások. ezek ár/érték arányban is elég eltérőek lehetnek, márkától és konkrét típustól is függően. de hogy marton kollégát idézzem, ebben az árkategórián nézelődve érdemes elgondolkozni azon, hogy új bicaj helyett használtat keresel. kis rutinnal, szerencsével márkásabb, jobban felszerelt bicajt eredményezhet egy ilyen vásárlás, mint amit a boltból tolnál haza. persze ha neked fontos, hogy új legyen, mert a gari vagy bármi más miatt, akkor ez nem játszik. viszont akkor sem érdemes tavaszig várni, mert a bolti akciós bringák között talán még találsz neked valót, tavasszal viszont nem nagyon lesznek akciós bringák.

Hali.Na hogy szűkítsem egy kicsit,amit nézegetek és tetszik az a Cube és még szemezgetek a Bulls-al,a Ghost sem lenne rossz de sajnos ami már tetszene az nekem drága :),a használt piacot is követem (igazat adva maraton kolléga idézetének) csak az a nagy helyzet,hogy autó nélkül elég nehéz és költséges 100-200 vagy több km-t utaznom ahhoz hogy hátha megtaláltam a bringát,a közelemben (Szfvár) elég szegényes a felhozatal ebben az árban és márkákban.A tavasz (március) legkésőbb,csak egy végső határ,ha megtalálom a megfelelőt akkor nem szeretnék lecsúszni róla :)

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Hello, ez ugyan felülről súrolja az értékhatárt, amit megadtál, de ezért a pénzért elég sokat kapsz:

https://www.bike-dis...shorange-550504

Hali.Hát még a Cube mint márka tetszik ettől néztem az Attention és Attention SL típust

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Sziasztok.Biztos sokan felteszik ezt a kérdés :) (milyen márkát érdemes) ...

Hello, ez ugyan felülről súrolja az értékhatárt, amit megadtál, de ezért a pénzért elég sokat kapsz:

https://www.bike-dis...shorange-550504

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Sziasztok.Biztos sokan felteszik ezt a kérdés :) (milyen márkát érdemes) de az az igazság,hogy alsóbb ár kategóriás (180-280e) forint között nem sok márka tesztet találok a 2017-2018-as MTB kerékpárokról,tavaszra keresek magamnak egy megbízható vázú és felszereltségű 29"-os bringát,elsősorban ahogy fentebb írtam egy megbízható márkát keresek,ki milyet ajánlana és miért?Előre is köszönöm.

márkát ajánlani elég nehéz, mert ugye kinek mi tetszik/fontos. az alábbiak - a teljesség igénye nélkül - "megbízhatónak" számítanak:

author, badcat :D, merida, ktm, giant, ghost, lapierre, specialized, kona (jé, pont van egy majdnem komplett bringányi, megbízható kona unit vázszett az apróban :D ), superior, rock machine, canyon, felt, cannondale, mali (khm...) és még sokan mások. ezek ár/érték arányban is elég eltérőek lehetnek, márkától és konkrét típustól is függően. de hogy marton kollégát idézzem, ebben az árkategórián nézelődve érdemes elgondolkozni azon, hogy új bicaj helyett használtat keresel. kis rutinnal, szerencsével márkásabb, jobban felszerelt bicajt eredményezhet egy ilyen vásárlás, mint amit a boltból tolnál haza. persze ha neked fontos, hogy új legyen, mert a gari vagy bármi más miatt, akkor ez nem játszik. viszont akkor sem érdemes tavaszig várni, mert a bolti akciós bringák között talán még találsz neked valót, tavasszal viszont nem nagyon lesznek akciós bringák.

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Sziasztok.Biztos sokan felteszik ezt a kérdés :) (milyen márkát érdemes) de az az igazság,hogy alsóbb ár kategóriás (180-280e) forint között nem sok márka tesztet találok a 2017-2018-as MTB kerékpárokról,tavaszra keresek magamnak egy megbízható vázú és felszereltségű 29"-os bringát,elsősorban ahogy fentebb írtam egy megbízható márkát keresek,ki milyet ajánlana és miért?Előre is köszönöm.

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Vajon működik ez a link? https://drive.google...ldTZmFYWnpmcmRV

Ennél 10 mm-rel feljebb van a nyereg, a 8 percnyi parkban körözés eredményeképp. Holnap délután könnyű terepen próba, hétvégén pedig mindent bele :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Képet majd rakok fel, miután feltöltöttem valahová a netre.

mindent nekem kell csinálni? :D

2018_KonaUnit01_1024x1024.JPG

forrás

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Igen, SS unit lett (gears are for old men, én pedig csa 41 vagyok :)), a fekete-szürke. Ma reggel gurultam egyet vele, a méret tökéletes (kényelmes a kormány távolsága, a 3 cm-es jelnél van a nyeregcső), a 1.5 bar a gumikban talán egy picit sok (lépcsőkön, padkán próbáltam, összesen 15 percem volt rá ma reggel)

A 18-as Mary-hez képest (ami leginkább az egyenes vonaú, egyenletes mozgást preferálta alattam) egy bestia, eddig nagyon tetszik.

Korróziógátlót hamarosan szerzek.

három év után idén tavasszal "jöttem le" az SS-ről. megöregedtem. :( :) persze, ha nem megy el a unit, lehet, hogy viSSzatérek rá. :D

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

még mindig nincs mit. :) na igen, a gyári belsők gondolom ezen a gépen is jó nehezek (350gr körül volt az enyémben), de ha tubeless lesz, akkor mindegy. :) amire még érdemes figyelni, hogy valami korróziógátló löttyöt fújj a vázba/villába, biztos ami biztos alapon. pl crc 336, de kb bármi jó lehet, csak valami legyen. (én a vékony, filmszerű cuccokat preferálom.)

ss unitot vettél, ugye, nem a unit-x-et?

Igen, SS unit lett (gears are for old men, én pedig csa 41 vagyok :)), a fekete-szürke. Ma reggel gurultam egyet vele, a méret tökéletes (kényelmes a kormány távolsága, a 3 cm-es jelnél van a nyeregcső), a 1.5 bar a gumikban talán egy picit sok (lépcsőkön, padkán próbáltam, összesen 15 percem volt rá ma reggel)

A 18-as Mary-hez képest (ami leginkább az egyenes vonaú, egyenletes mozgást preferálta alattam) egy bestia, eddig nagyon tetszik.

Korróziógátlót hamarosan szerzek.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Még egyszer köszönöm a méretjavaslatot, a rövidke stucnival első ráülésre pont jó az M-es méret (stucni negatívba fordítva 0 hézagolóval alatta). Holnap reggel beállítom a guminyomást és gurulok vele egyet. Az összerakás nem volt egy nagy kaland, a bicikli tömege meglepett, 520-as SPD pedállal és egy kulacstartóval 12.9 kg. Képet majd rakok fel, miután feltöltöttem valahová a netre.

még mindig nincs mit. :) na igen, a gyári belsők gondolom ezen a gépen is jó nehezek (350gr körül volt az enyémben), de ha tubeless lesz, akkor mindegy. :) amire még érdemes figyelni, hogy valami korróziógátló löttyöt fújj a vázba/villába, biztos ami biztos alapon. pl crc 336, de kb bármi jó lehet, csak valami legyen. (én a vékony, filmszerű cuccokat preferálom.)

ss unitot vettél, ugye, nem a unit-x-et?

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

nincs mit, de a te magasságodhoz szerintem kicsi az S méretű váz.

Még egyszer köszönöm a méretjavaslatot, a rövidke stucnival első ráülésre pont jó az M-es méret (stucni negatívba fordítva 0 hézagolóval alatta). Holnap reggel beállítom a guminyomást és gurulok vele egyet. Az összerakás nem volt egy nagy kaland, a bicikli tömege meglepett, 520-as SPD pedállal és egy kulacstartóval 12.9 kg. Képet majd rakok fel, miután feltöltöttem valahová a netre.

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

szívesen. :) a "sima" unit lesz ugye? az ss? képet majd tegyél fel!

igen, a 300 eur-t el tudom képzelni, hogy fájdalmas volt. mikor tavasszal rendeltem, nagyon gondolkoztam a 2016-os modellen, nagyon tetszett a sárga-piros rasztás festés. aztán győzött a kíváncsiság (27,5+), de utólag sajnálom, hogy nem a régebbit/olcsóbbat vettem. az egyetlen "vigasz", hogy így a 27,5+-ról el tudom mondani, hogy "megvolt". :D

Elvileg hétfőn érkezik, keddre már kivettem egy nap szabadságot, képek természetesen lesznek. Én is gondoloztam a 2016-oson is, de abból is csak S méret volt és vonz, hogy a 29" fullmerev SS (Haro Mary SS, a tapasztaltak véleménye alapján a váza nem acélosan puha) után a 27.5". Majd elmesélem, hogy élem meg a pluszos gumit, de mivel technikailag béna vagyok, alighanem jól fog jönni a plusz tapadás.