Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eleg csak jozan paraszti esszel vegiggondolni - a gumi passziv rugozo elem. tobb "rugout" nagyobb veszteseg. fontos a balansz a terepadottsagoknak es az izlesednek megfeleloen, mi az ami a megfelelo kenyelmet, gordulest, tapadast es hatekonysagot nyujtja.

aki ezerrel nyomja lefele, nyilvan az tobbre ertekeli a nagyobb csapadast es jobb csillapitast - en tekerni szeretem, a lefele masodlagos. de ezert nem szeretem az ossztelosat sem a ht helyett.

en speciel merve is gyorsabb vagyok a konnyu ht bringan, mint a tura osszteloson (mittomen 17 perc helyett 15 alatt erek fel vhova) - de nem az ido szamit, hanem, hogy mennyire elvezem kozben.

arn módosította - 2017. november 03. - 11:20

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Mi volt a gond a 27.5 plusszal? Lusta volt? Nekem még friss a gép, egyelőre tetszik. Elől 1.1, hátul 1.3, de nincs squirm meg pogózás. Síkon nem tűnt lassabnak, emelkedőn mackós. Még nem tubeless.

muti! :)

nekem lustának tűnt. lehet, hogy összességében nem vagyok vele lassabb, de nem a stoppert nézegetem, hanem élvezni akarom a bringázást. másnak biztosan bejön, sokan szeretik. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Mi volt a gond a 27.5 plusszal? Lusta volt? Nekem még friss a gép, egyelőre tetszik. Elől 1.1, hátul 1.3, de nincs squirm meg pogózás. Síkon nem tűnt lassabnak, emelkedőn mackós. Még nem tubeless.

sisqo módosította - 2017. november 03. - 08:54

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

aki a merevbringat szereti... annal nem csodalom :) guminal is kell egy jo balansz az adott terepre.

en speciel utalom, amikor annyira ballonos mar, hogy maga a gumi pogozza el az energia egy reszet, a nyomasnal is gyakran bealdozom a kenyelem egy reszet ezert. a masik, hogy szeretem erezni, es megkapni a visszajelzest, hogy mi van a gumik alatt. xc bringanal 80kg melle is gumitol fuggoen 1.8-2 (conti, regebbi schwalbe), 1.9-2.1 bar (addix) valt be, mint az arany kozeput 2.1-2.25os gumikkal.

arn módosította - 2017. november 02. - 13:55

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

es milyen volt? :)

Elsöként a 27,5plus kerekeket cseréltem 29er kerekekre, aztán az egész bringát egy másikra. A unit meg az apróban várja az új gazdit. Összefoglalva: nekem nem jött be.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

es milyen volt? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

A számok a barátaim, áttanulmányoztam a geo táblázatot és összehasonlítottam a Haro Mary SS 18-as méreteivel, elolvastam a Kona méretezési javaslatát és még a Probikeshop oldalán is kérdeztem. Mivel minden az "inkább M" irányba mutatott, 2018-as M-est rendeltem. (Így édesanyámnak nem tudom beadni, hogy ez ugyanaz a bicikli, mint a Mary) A fekete-sárga szín jobban is tetszik, az az igazság. A plusz 300 EUR elég fájdalmas volt a lelkemnek, de azt hiszem amint megérkezik a bicikli, ez megszűnik :)

Köszönöm az információkat, jó tekerést!

szívesen. :) a "sima" unit lesz ugye? az ss? képet majd tegyél fel!

igen, a 300 eur-t el tudom képzelni, hogy fájdalmas volt. mikor tavasszal rendeltem, nagyon gondolkoztam a 2016-os modellen, nagyon tetszett a sárga-piros rasztás festés. aztán győzött a kíváncsiság (27,5+), de utólag sajnálom, hogy nem a régebbit/olcsóbbat vettem. az egyetlen "vigasz", hogy így a 27,5+-ról el tudom mondani, hogy "megvolt". :D

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

nincs mit, de a te magasságodhoz szerintem kicsi az S méretű váz.

A számok a barátaim, áttanulmányoztam a geo táblázatot és összehasonlítottam a Haro Mary SS 18-as méreteivel, elolvastam a Kona méretezési javaslatát és még a Probikeshop oldalán is kérdeztem. Mivel minden az "inkább M" irányba mutatott, 2018-as M-est rendeltem. (Így édesanyámnak nem tudom beadni, hogy ez ugyanaz a bicikli, mint a Mary) A fekete-sárga szín jobban is tetszik, az az igazság. A plusz 300 EUR elég fájdalmas volt a lelkemnek, de azt hiszem amint megérkezik a bicikli, ez megszűnik :)

Köszönöm az információkat, jó tekerést!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

...és van is a Probikeshop-ban S-es 2017-es... ezer köszönet!

nincs mit, de a te magasságodhoz szerintem kicsi az S méretű váz.

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ausztriába? Inkább nézz be az apróba, az enyém éppen eladó.2017-es. ;)

Ha mindenképpen új kell, akkor:
probikeshop.com

...és van is a Probikeshop-ban S-es 2017-es... ezer köszönet!

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

probikeshop.com

L-est hirdetsz, most adom el a Haro Mary SS-emet, mert nagy, S-es méretet keresek, csak 172 cm-nyire nőttem :) Köszönöm a javaslatot, körülnézek a probikeshopban.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

probikeshop.com

ttamas22

ttamas22

újonc

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Sziasztok!

Jelenleg van magyarországi importőre a Konának vagy Ausztriába kell mennem, ha egy Kona Unit-ot szeretnék rendelni/vásárolni?

Kösz,

Tamás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez a Superior nem tudom hogy volt versenyben nálad a RM Blizz-el szemben ? Egészen más világ a két gép. Az egyik egy vér XC gép, a Blizz meg a "merev-trail" kategória. Nézd meg pl a fejcsőszögeket, rugóutat,.

Amúgy szerintem jól választottál a Blizz-el. Majd írj róla néhány mondatot, milyen vele menni !

Amúgy a német bringatesztekben ájuldoznak 27+ kerekű masináktól, a nagyobb tapadás szerintük egészen más világ.

Hát tudnám soká fejtegetni, de röviden bár imádom a sup-ot, de amellé nekem kéne egy fulli előbb utóbb. ehhez meg - úgy érzem- nem.

persze egy kicsit szebb világban, lenne a sup (persze egy jobb telóval) meg egy b+-os blizzard (14 centi rugóút), hogy házon belül maradjunk :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ez a Superior nem tudom hogy volt versenyben nálad a RM Blizz-el szemben ? Egészen más világ a két gép. Az egyik egy vér XC gép, a Blizz meg a "merev-trail" kategória. Nézd meg pl a fejcsőszögeket, rugóutat,.

Amúgy szerintem jól választottál a Blizz-el. Majd írj róla néhány mondatot, milyen vele menni !

Amúgy a német bringatesztekben ájuldoznak 27+ kerekű masináktól, a nagyobb tapadás szerintük egészen más világ.

marton módosította - 2017. október 15. - 23:39

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintem jó döntés volt a 29er-t rendelni, teljesen jó az okfejtés is, amivel eljutottál hozzá. :) nem tudom, neked mennyire tetszett  a B+ mikor próbáltad, szerintem nem akkora truváj, mint amekkora felhajtás van körülötte.

nekem nagyon bejött. lehet csak ez a konfig sikerült borzasztó jól,- az alu verziót nem tudtam kipróbálni mert csak 18-as tesztgépünk volt, és abból csak 70 centis ülőmagasságot tudok csinálni, az meg nagyon kevés. de ez olyannyira meggyőzött hogy shifteltem is az eredeti jelöltet :

https://superiorbike...cyan-blue-black

igazából a merevfarú normál 650b-nek nem nagyon érzem létjogosultságát.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

szerintem jó döntés volt a 29er-t rendelni, teljesen jó az okfejtés is, amivel eljutottál hozzá. :) nem tudom, neked mennyire tetszett  a B+ mikor próbáltad, szerintem nem akkora truváj, mint amekkora felhajtás van körülötte.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nu Kartársak !

akasztják a hóhért :)

na azt tudom mi lesz, csak a 2 verzió közt hezitálok.

a koncepció a következő :

a váz ugyanaz, csak a gyári setup tér el kerékméretben, (29", B+) meg szereltségben.

https://rockmachine....range-dark-grey

https://rockmachine....ve-yellow-black

főleg B+ használat (2,8 as nobby/ron páros), másik keréxett 29-es inkább aszfaltos használaltra, dózer útra.

RF hajtómű marad, csak kap 34-es tányért (nem lenne idegen a 36-os sem, csak nem fér el), 11-s slx vagy xt kar és váltó, (ha fogják euba hozni a 11-es sunrace váltót meg a kijelzős kart akkor az) 11/46-os sunrace sor. Fék 6000-es deore vagy slx (de csak a sznobizmus miatt, meglepőe jól működött a 396-os) xt agyak, wtb felnik, dropper cső. teló revelation boost(18-as változat) ezt nem tudom itthon nk áron megvenni szal ez kintről 5-600 euro közti költség).

na kékeszöld. ha a teló nem lenne olyan köpedelem, még tán meg is barátkoznék vele, bár a másik (29") kerékszettnél akkor kötve lennék xd -t tudó agyhoz. viszont tartok tőle a teló (aion) nem könnyen eladható, és nem is szívesen adok el olyasmit amiről tudom hogy fos). a gx eagle cuccok talán piacképesek ésszerű áron, előny a dolognál hogy a dropper post adott.

feka / narancs (már megbarátkoztam a ktm színnel :)) . eladhatóbbnak tűnő teló (acél becs recon), és szett, kerék maradhat csak a b+-os kell, viszont ami dob rajta a dropper cső (és azt se nagyon tudok itthonról (meg jöhetnek is tippek melyik a legjobb vétel, kösz :)))

számításaim szerint kb azonos nagyságrendre jön ki a 2.

szal ez a dilemma (mongy megrendeltem már a 29est, de nincs kőbe vésve)

köszi

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Sziasztok!

Tízéves alu országútim lecserélése (őszintén szólva megunása, nem szépítem a dolgot) okán vagyok karbonváz vadászatban. A cuccokat átpakolnám rá, arra nem kell költeni. A keret 100 ezer forint, szóval használt jön szóba*. 182 cm magas vagyok, jelenleg egy 56-os vázam van 90-es stucnival, szóval 56 vagy akár 54-es megfelelne. A felhasználás 1-2 órás tempósabb tekerés, heti 3-4 alkalommal. Mit gondoltok, ez: http://apro.bikemag....tt-l405773.html jó vétel lenne? Pár hete már nézegetem az aprót, ebben az árkategóriában azért nagyot nem lehet durrantani, 7-8 éves vázak, normális állapotban. A kínálat elég szűkös, vázszetttet annyira nem hirdetnek, ahogy látom. 

*gondolkoztam még a Planet X Pro Carbon vázban, amit ekörül meg lehetne csípni, de nem tudom, hogy érdemes-e belevágni abba az útba. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi, ezeket jó tudni. az sr telóknál nem úgy volt, hogy mostanában egészen jó telókat gyártanak?

ez nem is rossz. :) de ez is 12,8kg. :P

a karbon csak 11 (ja tudom az nem játszik) de majd enyémet próbálhatod ha gondolod (L-est fogok venni)

ja srnél is pár éve úgy van hogy jövőre majd tényleg jó lesz

bemutatón tök attraktív a 3 perces olajcsere/karbantartás, meg jó fejek a fritz mérnökök, csak még mindig az a kis plusz hiányzik. van amúgy olyan ami már majdnem olyan jó mint mindjuk egy yari. csak nagyker áron is többe kerük mintaamaz  a fritz webshopban. (jó listaáron nyilván más a helyzet). még azt is mondanám hogy a mienket hangoltatják ilyenre, hogy jó legyen az 58 méteres repkedésekhez, de angolok tranceben tesztelték és hát ők sem festettek túl szép képet róla.