Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Telós gép nem munkába járós. egyszerûen sok karbantartást igényel ezért kell arra egy olcsó egyszerû gép.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hehe23911

hehe23911

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Munkába járáshoz hülyeség, kész pénz kidobás arra venni kell 20-40 között valami használtat. Másik kérdés mennyiért vennéd.

úgy szeretném, hogy a megfelelõ karbantartással hosszú évekig meglenne a bringám, amit szinte bármire bármikor használhatok. nem csupán munkába járásra, hanem fõleg jó idõben túrázásra is. ezért kérdem, hogy mennyire tartósak - úgy általában ebben a 180-200e Ft-os árkategóriában - az ilyen darabokból összepakolt bringák. örök vesszõparipám, hogy pl kotyogós lesz-e az elsõ villa egy idõ után 1-1 komolyabb veretés után? vagy oda egy millás karbonbicaj kell?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Munkába járáshoz hülyeség, kész pénz kidobás arra venni kell 20-40 között valami használtat. Másik kérdés mennyiért vennéd.

hehe23911

hehe23911

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok, mit gondoltok, érdemes megvenni ezt a bringát? hobbikerékpárnak, illetve munkába járáshoz kellene. Mennyire tartósak a részei? köszi a választ
MTB Hardtails - Twentyniner - Big.Nine TFS 100 - Merida Bikes International

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

Sziasztok!

Mivel a Trek fórum nem "pörög" gondoltam megkérdezem itt is.

Adott egy 2009-es Trek 8000 váz, 48cm nyeregvázcsõcsõmérettel és 59-60cm felsõcsõ hosszal. Ez kb.19 collnak felel meg. Ideális méret ez nekem? 185 cm magas vagyok.

Én is olyan magas vagyok mint te, Trek vázból szerintem elég a 19" max 60 felsõcsõhossz is jó.
Let's roll!

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 posts
Sziasztok!

Mivel a Trek fórum nem "pörög" gondoltam megkérdezem itt is.

Adott egy 2009-es Trek 8000 váz, 48cm nyeregvázcsõcsõmérettel és 59-60cm felsõcsõ hosszal. Ez kb.19 collnak felel meg. Ideális méret ez nekem? 185 cm magas vagyok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Márton ez egy szar gerinc lakat ami lehet abus akkor is elég hozzá egy 20 ft-os fûrészlap és 10 éves kiskölyök, ezt szó szerint tessék érteni.

OFF:
Nekem nem kell magyarázni, nekem Abus Granit U-lakatom és Abus Bordo-m is van. Mikor kiszámoltam, hogy csak a hátsó kerekem ennek a többszöröse, nem akartam a lakaton spórolni.
Sajnos tesóm 250 km-re él tõlem, ritkán látom, a gerinclakatot Õ vette. Azt gondolta, a zár arányos a bringa értékével. Hát, mondjuk ez félig-meddig igaz is volt. Most meg megy a futkosás egy új csótány után.
Meg egy új lakat után. :-)
Marci

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

egy tajvanon/kínában -nem kizárt hogy a magellánnal egy gyártósoron- készülõ vázon/bringán mit érzel a germán precizitásból ? csak kérdem :)

Én egyelõre semmit :). Azonban ha valaki ült már többön akkor érezhet valamit, hiszen a tervezõasztal nem ott van, és nem tajvani betanított munkások görnyednek felette. Tajvanon azt gyártják és úgy ahogy megrendelik és fizetik. (egyébként írtam hogy általánosítás :).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
egy tajvanon/kínában -nem kizárt hogy a magellánnal egy gyártósoron- készülõ vázon/bringán mit érzel a germán precizitásból ? csak kérdem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Rothar,

a három linkelt bringa közül én az elsõt vagy másodikat nézném meg. Ha csak a felszereltség számít, akkor a Magellan. Ha a kinézet, akkor csak magadra hallgass! Amúgy mindegyik alkalmas az élvezetes tekerésre, egyikkel sem jársz rosszul.
5 év nem nagy idõ, 10-15-öt simán kell bírniuk a nem extrém módon igénybe vett vázaknak, villáknak.

Rendben. Köszönöm a válaszokat. De nem kell annyira rá ugrani erre kinézetre. Azért szerintem ez is szempont ha a sokadik is, márpedig itt hasonló képességû technikákról van szó. Természetesen nem az alapján választok de, ha már ne marad más. (Nekem a Cube mellett egyedül a váz minõsége szól, és a német alaposság és precizitás eszménye, ami azért elég szubjektív ill. képzelt, általánosított dolog, és csak az tud igazán megítélni aki már ült jó néhány bringán)

Még egyszer köszönöm a segítséget!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Rothar,

a három linkelt bringa közül én az elsõt vagy másodikat nézném meg. Ha csak a felszereltség számít, akkor a Magellan. Ha a kinézet, akkor csak magadra hallgass! Amúgy mindegyik alkalmas az élvezetes tekerésre, egyikkel sem jársz rosszul.
5 év nem nagy idõ, 10-15-öt simán kell bírniuk a nem extrém módon igénybe vett vázaknak, villáknak.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Nos. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel olyan ki településen élek ahol kicsi az esély arra hogy ellopják, és igazából nem is hagynék esélyt az esetleges bûnelkövetõknek. Talán nem is várost kellet volna írni hanem mondjuk csak simán aszfalt utat :). A terepgumit sztem lefogom cserélni rögtön valami simább futásúra. A túrát úgy értem hogy körbenézek a helyi szántóföldek mentén, + 10-20 km-es aszfalt út, vegyesen.

Ebben az esetben a CRoss trecking nem jó, hanem jobb választás, mint a 26-os monti. De egy monti sem lesz szar. Erre kb. minden jó, ami nem outi :)

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

Városban közlekedés nekem azt jelenti, hogy BÁRHOL le tudsz vele parkolni, lakatolsz és nyugodt szívvel hagyod ott. Ha eltûnik, nem kapsz szívinfarktust. Tehát én nem használnék komoly (relatív drága) bringát városban. Amin nem terepgumi van, mert ugye haladni is szeretnél.
Túra- milyen stílusú? Balaton kerülés, vagy OKT mindenféle vadregényes tájon? Vagy körbenézel a helyi szántóföldek mentén? Erre akár egy trekking, cross-trekking bringa lenne a legjobb. Ami közepes kompromisszumokkal egész jól terepezik.
XC- milyen szintû? Hétvégi terepezés a város széli erdõben, vagy maratonokon, versenyeken indulnál, ahol mondjuk a mezõny elsõ harmada a cél?
A fenti három kategóriában egyre komolyabb bringa ajánlott, egyre inkább teljesítmény orientált felhasználásra. Egyetlen bringa csak kompromisszumokkal együtt lesz megfelelõ.
Milyen nehéz vagy? Imádod a tárcsafék kinézetét, vagy szükséges is?
Hol laksz? Mert a három kiszemelt bicaj elég messze van egymástól. Olyan bõséges a kínálat, nyugodtan válogathatsz a hozzád közel hirdetettekbõl.

Nos. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel olyan ki településen élek ahol kicsi az esély arra hogy ellopják, és igazából nem is hagynék esélyt az esetleges bûnelkövetõknek. Talán nem is várost kellet volna írni hanem mondjuk csak simán aszfalt utat :). A terepgumit sztem lefogom cserélni rögtön valami simább futásúra. A túrát úgy értem hogy körbenézek a helyi szántóföldek mentén, + 10-20 km-es aszfalt út, vegyesen.

Tudom hogy talán nem ehhez hasonló bringákra lenne szüksém, hanem ahogy írtad egy Cross/trekking is megtenné, de mit tegyek ha egyszer gyönyörködni is lehet a linkeltekben, meg azért jó tudni hogy van tartalék, a sportosabb felhasználáshoz ha vadulni akarok.

Tárcsfékre biztos nincs szükségem, de mit tegyek ha egyszer a magellánon az van (ami egyébként a legjobban tetszik, -és az állapota is sokat igér- az apro átlapozása után) legfeljebb vásárlás után ledobom róla és megy fel az apróba.

Versenyekre semmiképen sem járnék , csak pár gyors kör az erdõkben. egyébként 90Kg körül vok és 180 cm. Úgy gondolom hogy a Cube és a Magellán mérete is megfelelõ lenne (18 és 19 Col).

Ja, és ami Dunán innen van az nem lehet messze, sokat járom ezt a részt autóval. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Márton ez egy szar gerinc lakat ami lehet abus akkor is elég hozzá egy 20 ft-os fûrészlap és 10 éves kiskölyök, ezt szó szerint tessék érteni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

Városi közlekedésre a 15 éves, régi csótány is jó, ha kap egy jó külsõt, és meg van olajozva a lánc és felmegy rá a sárvédõ. Olcsó legyen, de valamelyest célszerû, és minél kevésbé kihívó. Az nagy valószínûséggel meglesz mindig. Amikor kijössz a Postáról :)

Meglesz - ha nem valami ótvar zárat raksz rá ! Amúgy ellopják a legsz@rabb vasdarabot is, ami az utcán van.
Tesómnak most lopták az ezer éves, városi kis ótvarját, egy kb. ilyen Abus "zár" volt rajta:ABUS CENTURO 860 LAKAT (110 cm) - Bringa Butik Webáruház
Szóval, még a legócskább városi csótányra is javaslok valami U-lakatot !
Marci

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A kerékpárt nagyjából egyenlõ arányban használnám túrára, városi közlekedésre és XC-re egyaránt.

Szóval az alábbi 3 jelölt játszik,

Köszönöm a válaszokat, segítségetek!

Városban közlekedés nekem azt jelenti, hogy BÁRHOL le tudsz vele parkolni, lakatolsz és nyugodt szívvel hagyod ott. Ha eltûnik, nem kapsz szívinfarktust. Tehát én nem használnék komoly (relatív drága) bringát városban. Amin nem terepgumi van, mert ugye haladni is szeretnél.
Túra- milyen stílusú? Balaton kerülés, vagy OKT mindenféle vadregényes tájon? Vagy körbenézel a helyi szántóföldek mentén? Erre akár egy trekking, cross-trekking bringa lenne a legjobb. Ami közepes kompromisszumokkal egész jól terepezik.
XC- milyen szintû? Hétvégi terepezés a város széli erdõben, vagy maratonokon, versenyeken indulnál, ahol mondjuk a mezõny elsõ harmada a cél?
A fenti három kategóriában egyre komolyabb bringa ajánlott, egyre inkább teljesítmény orientált felhasználásra. Egyetlen bringa csak kompromisszumokkal együtt lesz megfelelõ.
Milyen nehéz vagy? Imádod a tárcsafék kinézetét, vagy szükséges is?
Hol laksz? Mert a három kiszemelt bicaj elég messze van egymástól. Olyan bõséges a kínálat, nyugodtan válogathatsz a hozzád közel hirdetettekbõl.
Race, no Rest!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

A kerékpárt nagyjából egyenlõ arányban használnám túrára, városi közlekedésre és XC-re egyaránt.

Városi közlekedésre a 15 éves, régi csótány is jó, ha kap egy jó külsõt, és meg van olajozva a lánc és felmegy rá a sárvédõ. Olcsó legyen, de valamelyest célszerû, és minél kevésbé kihívó. Az nagy valószínûséggel meglesz mindig. Amikor kijössz a Postáról :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A sárférõhely és a kissé optimalizálatlanabb aerodinamikai tulajdonságok mellett, mi a különbség egy oúti és egy CX között?

Magasabb a villa, más a váz geomteria is. 425-ös láncvilla hossz pl.
Race, no Rest!

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni bringaválasztáshoz. Elsõ komolyabb bringám lenne és nem tudok dönteni.

Szóval az alábbi 3 jelölt játszik, bár a GT-t már erõsen csak a harmadik helyen áll. ( Valahogy a vázgeometriája mintha nem annyira passzolna a leendõ felhasználási területhez, de javítsatok ki ha tévedek)

1. Használt eladó Használt Cube Analog/XCM
2. Kerékpár - Magellan Serpens Alu 19" gyári + AVID BB5 tárcsafékek - Autók, motorok, kerékpár < Egyéb - HardverApró Apróhirdetés
3. Használt eladó Használt GT Avalanche 3.0 'L'

Hordoz magában valamilyen kockázatot ilyen öreg (5éves) bringa vásárlása. Elsõsorban itt a váz élettartamára gondolok!

Köszönöm a válaszokat, segítségetek!

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Köszönöm a válaszokat, ez elkerülte most a figyelmemet, pedig néztem korábban, írok az eladónak.