Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

szender

szender

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Budapest.
Mindenképp montit szeretnék. Eddig outival nyomtam, de akkorát tanyáltam a havon múlt héten, hogy most is sajog. Anno nyomtam telet futárként montival, soha ilyen csúszásparám nem volt (csak az, hogy lassú :). Szóval lehet én vagyok a béna, de mindenképp vastag (40+), rücsis kereket szeretnék, csak azzal érzem biztosnak. Rendes váltót meg azért szeretnék, mert többnyire a hegyekben bringázom, síkon ritkán, és az agíváltóval nincsenek túl jó tapasztalataim - elég szûkösek a lehetõségei. Ráadásul errefelé van, hogy nem is takarítanak bizonyos útvonalat.
De köszi a tippet!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
varosba nem montival jarj.
inkabb egy jo trekking agyvaltoval esetleg agydinamoval.

melyik varosba hasznalnad?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

szender

szender

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni téli bringa ügyben.
Montit szeretnék venni, merev elsõ villásat, lehetõleg szolid kinézetût (homogén fekete, s. szürke). Eddig modern, alus, ahead stucnis bringákban gondolkoztam - ezek tetszenek ugyanis. 60-70-ezres kategóriákban gondolkoztam eddig használtban. Ennyiért már elég komoly gépeket kapni. Viszont parázom, hogy mennyire veszélyes ilyen bringát városban használni. Egyrészt a lopásveszély miatt (van frankó u-lakatom mondjuk, 9-es), másrészt a sok sós dzsuva miatt. De az is fontos szempont, hogy komfortos legyen, szépen fusson, és ne egy zögykölõdõ szétesõ biciklin kelljen bénáznom - emiatt akarok komolyabb gépet.
Ilyesmikben gondolkodom (majd villát akarok cserélni bennük pálcás sárvédõ miatt): elsõ példa, második példa, harmadik példa.
Szerintetek érdemes ilyenbe fektetni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Sziasztok!

Kis geo és bringa méretezésbeli kérdés. Haver vesz bringát, de kérdéses a méret. Itt a geo táblázat:
Nine Trail - Felt Bicycles
és a méretei: 177cm magas és 80-as belsõ lábhossz. Szerintem a 17,5-es ami jó lehet neki.
Vélemény?

mrteddy

mrteddy

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hello!

3 kérdésem lenne!

1.: 50/34-es hajtómûvem van, de a nagytányér elkopott, meg ki is nõttem, de a 34-es még tipp-topp és jól is jön a hegyeken, így nem cserélném egész hajtómûvet, csak a nagytányért 52 v 53-ra, így nõne a végáttétel és megmaradna a csörlõ is. :)
a kérdésem, hogy a BBB BCR-31 CompactGear tányéron kívül tudtok még 110-es BCD-vel, 5 karos, 52 v 53-as jó ár érték arányú tányért külön?

2. Ha minden jól megy... jövõre cserélem a gépet, de a három még versenyben lévõ versenyzõ (cannondale caad10 5, scott speedster s20, ktm strada 2000) egyik tagja sem kapható minden sarkon, pláne nem jó áron, meg az lenne az igazi, ha meg is lehetne szemlélni õket vásárlás elõtt, de ilyen hely szerintem még a mesében sincs, de ha mégis akkor mondjátok! esetleg ha valakinek van valamelyikkel tapasztalat, akkor ne tartsa magában :) ti melyikre szavaztok?
igazából van még egy negyedik versenyzõ is, egy acél szépség genesis equilibrium 20 lehet õ nyer majd a végén...

esetleg ha kikezdene velem, valamelyik paripa karbon változata (supersix, cr1, 3500) lehet belõle valami, de az ilyen belépõ szintû használt karbon vázakkal kapcsolatban teljes fogalmatlan vagyok... tehát valakinek van valamelyikkel tapasztalata, az engem ez ügyben teljes mértékben be tud folyásolni :)

3. campagnolo cuccokat (komplett szetteket) hol lehet magyarországon, jó áron beszerezni?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Igazság szerint nagyon érdekelne, hogy valaki szerzett-e már be bringát Kerekes Tibortól, aki pl. ezeket is hirdeti:

http://www.bringapia...fm?user_id=1121

1-2 alkalommal beszéltem vele, bár utána letettem az egészrõl, s végül nem tõle vettem a bringát, de most utólag számolgatva még lehet, jobban jöttem volna ki, mert egy teljesen pikk-pakk rendberakott bringa vétele kb. ugyanannyi lett volna, mint egy ausztriából frissen hozott "lopottbicó" felújítással együtt. :)

Csak rengeteg hirdetése-bringája van az arcnak, egész korrektnek tûnt, gondolom, ha legközelebb arra járok, benézek?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!

Cross trekking bringát keresnék maximum 90e Ft-ig bezárólag. Használtakat és újakat is néztem egyaránt. Fõképp városi közlekedésre kéne , ritkán túrára de arányaiban 80% aszfalt és kb 20% földút lenne a cél. Már kb 2 hónapja nézelõdök és végül kettõre szûkítettem le a kört - az egyik a Neuzer x2 cross line lenne, a másik pedig a ferrini faster . (mindkettõ belépõ szintû bringa,de a ferrini kicsit jobb felszereltségû) A kérdésem az lenne hogy konkrétan errõl a két kerékpárrol esetleg van e bárkinek tapasztalata és ha igen milyen? A ferrinirõl mint márkáról úgy általánosságba mit lehet tudni, megbízható-e stb..? És ha ebben az árfekvésben van bárkinek jobb javaslata használt és új bringákban egyaránt akkor szívesen várok minden konstruktív gondolatot. Elõre is köszi szépen!

méretet nem írtál, hogy mekkora kell.

SCOTT SUB 30 « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

az apróban is vannak remek bicajok, én ott nézelõdnék. ez a Scott 94ezerért pl egész jónak néz ki. a 80% aszfalt miatt fölösleges telóra költeni szvsz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
mit szeretnél ?

ha komoly terep is elõfordulhat akkor a 29-er ha csak gátkorona meg dózerút a szilárdburkolatun kívûl akkor a cross.

bár végülis a 29-er egy csirke gumival......szal abban több a lehetõség :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Drakuf

Drakuf

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Függetlenül attól, hogy cross vagy 29er szerintetek EZ vagy EZ?

cameg

cameg

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Cross trekking bringát keresnék maximum 90e Ft-ig bezárólag. Használtakat és újakat is néztem egyaránt. Fõképp városi közlekedésre kéne , ritkán túrára de arányaiban 80% aszfalt és kb 20% földút lenne a cél. Már kb 2 hónapja nézelõdök és végül kettõre szûkítettem le a kört - az egyik a Neuzer x2 cross line lenne, a másik pedig a ferrini faster . (mindkettõ belépõ szintû bringa,de a ferrini kicsit jobb felszereltségû) A kérdésem az lenne hogy konkrétan errõl a két kerékpárrol esetleg van e bárkinek tapasztalata és ha igen milyen? A ferrinirõl mint márkáról úgy általánosságba mit lehet tudni, megbízható-e stb..? És ha ebben az árfekvésben van bárkinek jobb javaslata használt és új bringákban egyaránt akkor szívesen várok minden konstruktív gondolatot. Elõre is köszi szépen!

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Nézd még meg a feltörekvõ német márkákat, pl. Crossbikes gnstig kaufen | H&S Bike-Discount

Esetleg, ha valaki tud jobban felszerelt cross bringát max. 300 ezerért az megoszthatja velem. :P

akvamen

akvamen

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv!

Egy gyors véleményt kérhetnék errõl a bringáról:
http://www.bringapia...en_de_elado.htm

Elõre is köszi.

Üdv.:akvamen

Drakuf

Drakuf

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Esetleg, ha valaki tud jobban felszerelt cross bringát max. 300 ezerért az megoszthatja velem. :P

Drakuf

Drakuf

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nem tudom. :D Ezt néztem ki. :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
a bütykös gumikat majd cseréld le simára :) amúgy meg akkor minek bele teló?

Drakuf

Drakuf

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv! Errõl a bringáról mi a vélemény? Most szeretném megrendelni, és leginkább 80%-ban aszfalton használnám. Szerintetek?
Cube Tonopah Pro 2013:
Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás

úgy szeretném, hogy a megfelelõ karbantartással hosszú évekig meglenne a bringám, amit szinte bármire bármikor használhatok. nem csupán munkába járásra, hanem fõleg jó idõben túrázásra is. ezért kérdem, hogy mennyire tartósak - úgy általában ebben a 180-200e Ft-os árkategóriában - az ilyen darabokból összepakolt bringák. örök vesszõparipám, hogy pl kotyogós lesz-e az elsõ villa egy idõ után 1-1 komolyabb veretés után? vagy oda egy millás karbonbicaj kell?

"Sajnos" nekem ennél sokkal komolyabb bringám van és sajnos nyáron én is azzal járok dolgozni. Egyszerûen nincs helyem a kicsi lakásban még egy bringát tartani.
Az alkatrészektõl ne félj, bírni fogják. Szép is lenne, ha csak a millás bringák bírnák a terepet....
Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

bizony tobb biciklije is lehet az embernek.

nekem most 3.5 van.
egy varosba egy turazni egy pedig okorkodni.
egy bringa ennyi mindent nem tudna ellatni.vagy csak nagyon dragan nagyon durva kompromusszumok melett.

elõbb-utóbb ezt minden bringabuzi belátja, ezért van nekem is már három :D egy össztelós hegyre, egy országúti az országúti edzeni, meg egy boltbajárós/ökörködõs

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
bizony tobb biciklije is lehet az embernek.

nekem most 3.5 van.
egy varosba egy turazni egy pedig okorkodni.
egy bringa ennyi mindent nem tudna ellatni.vagy csak nagyon dragan nagyon durva kompromusszumok mellett.

regi/hibas agyvaltokat veszek.