Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Igazán nincs elképzelés.Leginkább sík terepen tekernék napi szinten 30 kilométereket,néha hosszabb távokat,max 100 km-t,sport képpen,semmi verseny.Eddig egy cross bringával tettem mindezt,kipróbálnám milyen országútival ugyanez.

a belépõ országútik mostanában 250 körül kezdõdnek.
azon a szinten kb mindegy melyiket veszed, válaszd azt, amelyik jobban tetszik.
ennyiért még nincsenek csodák.

a használttal meg tessék nagyon vigyázni, az országútisok hajlamosak _nagyon_ lelakni valamit, még akkor is, ha nem látszik.
használt országúti karbon vázat pl sose vennék. senkitõl.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
ha újban gondolkodsz akkor vmi tiagrás alapmodell -pl merida road ride sorozat, az kicsit komfortosabb cucc - , ha abszolut gazdaságosban akkor vmi régi acél az apróból. kinézel vmit, a virslis topikban meg jól megszakértik neked, hogy jó lesz e.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Igazán nincs elképzelés.Leginkább sík terepen tekernék napi szinten 30 kilométereket,néha hosszabb távokat,max 100 km-t,sport képpen,semmi verseny.Eddig egy cross bringával tettem mindezt,kipróbálnám milyen országútival ugyanez.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez elég tág fogalom, valakinek elég egy 6 sebis acél vázas bringa 30 ezerért van akinek a 150 vagy 300e forintos sem megfelelõ még kicsit segíthetnél, hogy segíthessünk.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Azaz a legolcsóbb,sport célra alkalmas országúti.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

A cél a leggazdaságosabb megoldás lenne.

Azaz, mennyire gazdaságos forintra vetítve?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sport célra milyen országútit ajánlanátok?A cél a leggazdaságosabb megoldás lenne.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha csomagot is akarsz vinni akkor treking ha elég ami a zsebedben van akkor outi.
Ha a kettõ között akkor cyclocross és arra csomagot is pakolhatsz.:)

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Na lassan elérkezek a vásárlás napjához, de még mindig nem tudom milyen kerékpárt vegyek.

A Merida S-presso 300 d és egy Merida sorás felszereltségû országúti kerékpár között vacillálok.

Nem sport, csak hobbi szintre lesz, hosszú aszfaltos túrákhoz.

Mi a véleményetek?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Újdonságnak szerencsére itt van most a "nagykerék", a békesség érdekében:)
ON

Az outinak trekkingnek és a ciklokrossznak is 700C felnije van. Nagykerék.... :D:cool2:
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

bizony csábító, bár ne pukkadt volna ki a családi kassza! újdonságnak szerencsére itt van most a "nagykerék", a békesség érdekében:) meg lehet, így is mennie kell a régimnek.
Off
hhh jöhet, ha az idõ is alkalmas lesz, egy karikára bármikor tiéd az inbred!
On

ok:)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

zcs neked cyclocross kell azzal is élmény a hhh és a pilis.

Bizony csábító, bár ne pukkadt volna ki a családi kassza! Újdonságnak szerencsére itt van most a "nagykerék", a békesség érdekében:) meg lehet, így is mennie kell a régimnek.
OFF
HHH jöhet, ha az idõ is alkalmas lesz, egy karikára bármikor tiéd az Inbred!
ON

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
zcs neked cyclocross kell azzal is élmény a hhh és a pilis.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Köszi srácok a hasznos infókat, különösen a váltó pozíció-visszajelzõ kapcsán, erre nem is gondoltam!
Nem nekem lesz, bár ami azt illeti, valami olcsóbb használt országúti nem lenne rossz. No majd egyszer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
én tiagrával próbálkoznék leginkább (pláne montisnak akinak az országúti csak szükséges rossz :) ), s azon még kijelzõ is van :) (tudom profiknak nem kell, nekem igen). igaz féket mást nem próbéltam, csak 105-öst, de az teljesen elég volt, pedig akkoriban 105+ voltam, de mindenhol teljesen elég volt, megállított simán 70 km/h körüli tempóról, itt a pilisvisegrádi aszfaltokon. meg lehet cx vázra építenék (illetve én biztos).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Tavaly volt szerencsém hosszabb távon kipróbálni egy Sora-val szerelt gépet. Én akkor SRAM Rival szettet használtam az enyémen. Fenntartásaim voltak az elsõ pillanatokban, de meglepõdve tapasztaltam, h a kilences sort nagyon profi módon kezelte a Sora. Olyan nagy és érezhetõ különbséget nem tapasztaltam a két rendszer között. Sõt, a Sora elsõ átdobója precízebben pozicionált mint a Rival. Egy dolog viszont nagyon más volt a két gépen, mégpedig a fék, az a Shimano-nál szégyenletes teljesítményt nyújtott, az én véleményem szerint az a leggyengébb a szettben. Remélem tudtam segíteni. :D

Ridley Noah Fast 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
Országútinál milyen szettet érdemes amolyan alapként megcélozni, ha az ár-érték arány a fontos? Shimano 105? Vagy esetleg Sora?
Sramnál az APEX az hozza kb. ezt a szintet, vagy inkább a Shimano?

EvoVI

EvoVI

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Merida Matts TFS Trail Kecskemét ? apród.hu
MERIDA bicikli Zalaegerszeg ? apród.hu
Bár a második linkben lévõrõl nem tudom biztosan hogy az.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
és hol nézegetted, az apróhirdetõben? (700d nincs már vagy 2010 óta pl)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Mit gondoltok a focus kerékpárokról? ár/érték arányban vajon kedvezõbbek, mint a merida?

FOCUS Arriba 2.0 - 2012 :: Focus kerékpárbolt