Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
11925 replies to this topic

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

A bringa elzárásával nincs gond, otthon is és melóhelyen is biztonságos helyre tudom tenni.
Egyébként kicsit letaglózott hogy milyen árak repkednek ebben a témakörben, bevallom nem gondoltam volna hogy ilyen drágák a kerékpárok. Lassan ott tartok, hogy a monociklimmel járok be, vagy ennyiért veszek egy robogót és már az is spórolás hogy hatodannyit eszik mint a kocsi. :|

csak ennyiért nagyon leharcolt robogót tudsz venni. vagy valami gagyi motowellt.

10 km-re bõven megéri a bicikli :) ráadásul 80-90ér kapsz már mali atlaszt. jó lesz az munkába járni!

hatasu

hatasu

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
A bringa elzárásával nincs gond, otthon is és melóhelyen is biztonságos helyre tudom tenni.
Egyébként kicsit letaglózott hogy milyen árak repkednek ebben a témakörben, bevallom nem gondoltam volna hogy ilyen drágák a kerékpárok. Lassan ott tartok, hogy a monociklimmel járok be, vagy ennyiért veszek egy robogót és már az is spórolás hogy hatodannyit eszik mint a kocsi. :|

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
Vejnecske:
"A fitnesz bringákat azoknak ajánlják, akik szeretnek gyorsan menni, de 1. kényelmetlennek (pl. derék miatt) vagy 2. bizonytalannak érzik a koskormányos bicikli irányítását. "

csak az a baj hogy általában megoldják költséghatékonyan, és nagyjából a kinálatban lévõ cx vázukra tesznek egyenes kormányt meg v féket, amitõl viszont tényleg nagypapis trekking geójuk lesz (vagy 3 számmal nagyobb vz kell). eddig én 2 gyártót találtam aki értelmesen megoldotta a stevens meg a centurion.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem igazán bízok a használt gépekben, mert nem hiszem hogy lenne elég tapasztalatom hogy mi az amit érdemes megvenni és mi az ami inkább átverés. MI alapján tudok elindulni, hol nézhetek utána a témának?

azt tudod ugye, hogy fixi nem egyenlõ singlespeed, igaz?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Még annyit, hogy nekem munkába járásra nem jött be a Maurice, pedig azza a nésszel (is) vettem. Az én, tökön-uborkán át vezetõ útvonalamra jobb valami járdázást jobban tûrõ vastagkerekû, felegyenesedettebb üléshelyzetû, pörgõsebb áttételû montiszerûség. Attól még a Hungira jó lehet a Mauricka, lehet szabadonfutósan is használni, nem muszáj fixizni.
Könnyû túrázásra, tavaszi edzésekre viszont nagyon jó a Maurice, én nagyon szeretem. A múlt szezonban alig vettem elõ a váltós országútimat. (Mondjuk ebben egy szingódefekt is közrejátszott.)

(Ebben az összefüggésben persze a Maurice tetszõlegesen behelyettesíthetõ Csepel Royal, Gepida S3, Scattante és hasonszõrûekkel.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Én pont tegnap láttam bringaboltban ilyen igazi klasszik városit, dinamós világítással, sárvédõkkel, csomagtartóval, szép muffolással, szinte karcmentesen, szépen fölújítva, egy deákért. Annyiért adják ezeket apróban is kb. És mindenképp megbízható darab, a patkófékek, sachs torpedo dreiganger... Fõleg úgy, hogy arról a bringaboltról eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, nagyon gyorsak, jól dolgoznak, és nem forgalmaznak szart... Szóval ha kéne városi bicó, megvenném. De akit érdekel hasonló vétele, annak is ajánlom..

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Hát, nekem pont a Maurice az egyetlen újonnan, boltban*, garanciával vett bringám, és ennek volt a legtöbb baja.
Beépített defektgenerátor mindkét kerékben, rossz illesztésû elsõ felni, lelazuló hajtókar, meg aztán a középcsapágynak is utána kellett húzni... Gyárilag 5mm-es láncvonal-hiba, és valami undorítóan igénytelen bandázsolás, fekete szigszalaggal rögzítve.
A használtan vett, vagy saját építésû bringákkal nem volt ilyen gondom, ha váltósak, akkor se...

*: pontosabban egy bringavásáron a Vasúttörténeti Parkban. Valszeg utolsó darab volt a nagykerben, azért a hibák. De nem is volt 100, csak 80e...

Hát az eddigi bringákkal mindig az volt a baj, hogy valami mindig elromlott rajta. A fék a váltó a minden, a fixi meg egyszerû mint a kõ, nem nagyon romlik el rajta semmi (apró túlzással).
Egyébként abszolút kapható vagyok mindenre, mert én nem igazán értek hozzá és csak a paraszti ésszel tudok gondolkodni.

Köszönöm a tanácsot, utánanézek ezeknek. Legalább el tudok indulni valamilyen vonalon.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
emlitetted hogy munkaba jarnal vele.
be tudod vinni a munkahelyedre es ott elrakni biztonsagba vagy utcan kell lezarnod?

en egy agyvaltos trekingel jarkalok ha nem kell lezarnom.
sarvedo, csomagtarto, dinamo.
hasznaltan vettem kb 1990 re saccolom a gyartas evet.
es szo nelkul alja a telet.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

hatasu

hatasu

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hát az eddigi bringákkal mindig az volt a baj, hogy valami mindig elromlott rajta. A fék a váltó a minden, a fixi meg egyszerû mint a kõ, nem nagyon romlik el rajta semmi (apró túlzással).
Egyébként abszolút kapható vagyok mindenre, mert én nem igazán értek hozzá és csak a paraszti ésszel tudok gondolkodni.

Köszönöm a tanácsot, utánanézek ezeknek. Legalább el tudok indulni valamilyen vonalon.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!

Elhatároztam hogy spórolás gyanánt beszerzek egy bringát és azzal járok munkába.

Mongoose Maurice, ha van még és nem tudunk eltántorítani a szabadonfutó és váltó nélküli kerékpártól. 100 körül kapható, ha van belõle.
Honnan jött az ötlet, hogy fixit keresel?
De neked pont jó lenne valami cross trekking, vagy fitnesz. Nagy kerékkel haladós, de a ballonosabb gumi jobban bírja az út egyenetlenségeit. Szerelhetõ rá sárvédõ (mert az idõjárás nem kívánságmûsor), és túrára csomagtartó. Azokból is 100-ért már szinte bármelyik, nem túlárazott márkából választott bringa megfelel átlagos felhasználásra.
Ha szabad ajánlanom, a Neuzer Courier DT is nagyon jó, elég strapbíró mégsem túl drága.

Vejnecske:
A fitnesz bringákat azoknak ajánlják, akik szeretnek gyorsan menni, de 1. kényelmetlennek (pl. derék miatt) vagy 2. bizonytalannak érzik a koskormányos bicikli irányítását.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ami tetszik linekld be ide.
aztan meglatjuk melyik a legjobb.

hatasu

hatasu

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Nem igazán bízok a használt gépekben, mert nem hiszem hogy lenne elég tapasztalatom hogy mi az amit érdemes megvenni és mi az ami inkább átverés. MI alapján tudok elindulni, hol nézhetek utána a témának?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
turara nem biztos hogy a fixi a legidealisabb.
es ha nincs par eves kerekparos tapasztalatod akkor varosba sem ajanlom.foleg nem a hungariara.

a linkelt aron meg mar vehetnel ket hasznalt gepet.egyet sportra egyet munkaba.

hatasu

hatasu

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Elhatároztam hogy spórolás gyanánt beszerzek egy bringát és azzal járok munkába. Ez egy 10 km-es út, fõleg a hungárián keresztül. Emellett örülnék neki, ha nyáron kisebb túrákra is alkalmas lenne, persze itt fõleg betonra vagy enyhébb terepre gondolok csak.

Egy ehhez hasonló fixire gondoltam, csak lehetõleg enyhébb árkategóriában: Santa Fixie. State Bicycle Copper 2.0. Comprar Online
Például találtam egy ilyet, de ez feltûnõen jó áron van. Miért? Dunlop Fixie Track Bike Mens - Sports and Outdoor Equipment - Shopping.com UK

Köszönöm elõre is a segítséget: Tamás

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Onnantól,hogy az egyik outi a másik meg fittness tökmindegy :D

de a fitnesszgép nem kényelmetlen? :S Nem zavaró, hogy egyenes kormányos, meg a tekerési pozíció is eleve olyan, hogy kevéssé tudja kihasználni az ember a combhajlító-farizom (PC) vonalat? Mert én outin letekerek órákat, de trekkingen meghalok 10 perc alatt : D (na jó, nem, de érezhetõen kevéssé ergonomikus és sokkal fárasztóbb)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

de csak 8(!) sebességes...

Onnantól,hogy az egyik outi a másik meg fittness tökmindegy :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Az olcsóbbikon jobb a cucc

de csak 8(!) sebességes...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Felszereltségét tekintve melyiket találjátok elõnyösebb vételnek?

Bikeexpress.hu

vagy

Bikeexpress.hu

Az olcsóbbikon jobb a cucc

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Felszereltségét tekintve melyiket találjátok elõnyösebb vételnek?

Bikeexpress.hu

vagy

Bikeexpress.hu

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Csáó!

Már régóta tervezem egy 29-er beszerzését és végre úgy néz ki,h tavaszra lehet is belõle valami,csak még nem tudom,h komplettet vegyek,vagy építsek. :S Ebben kérnék segítséget!

ha még aktuális:
Cannondale / Trek 29er « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"