Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
most még tart a szezon,tavasztól majd lesz választék :) (remélem mert én is hasonló cipõben járok)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Tudnátok angol és német (esetleg belga)apróhirdetõ oldalak címeit adni, amik hasonlók a bikemag apróhoz. Cyclocross vázat/bringát keresek de itthon kb semmi sincs használtan, az ebay se kényeztet túl sok találattal.

szerintem regisztrált a forum.ctc.org.uk-n és nyiss neki topikot... ugrani fognak rá, ebben biztos vagyok. Van külön szekció a "keresek" dolgoknak. :) Igaz, 99%-ban britek, de ált. van ott minden. Én ezt ismerem, de mások biztos tudnak ajánlani jobb-olcsóbb helyeket. :)

Üdvözlet.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Tudnátok angol és német (esetleg belga)apróhirdetõ oldalak címeit adni, amik hasonlók a bikemag apróhoz. Cyclocross vázat/bringát keresek de itthon kb semmi sincs használtan, az ebay se kényeztet túl sok találattal.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Nos, TI melyiket választanátok? Természetesen ajánlhattok más típust is, de semmiképpen ne legyen 85-nél drágább (teljesen felszerelve).

Vennék használtan vmi szép állapotút 85 körül. :) Esetleg picit alatta, hátha kell rá költeni. Enyémet 90-ért vettem, új ára dollárban volt anno 200eft felett, kellett rajta gumikat cserélnem, és kész. 90-ért meg nem lehet normális minõségû bicajt venni, nagyon megérte.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Gepida.Kidolgozottságban jobb a másiknál és tán élettartamgaris az alsó szegmens is(?).

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Én meg használtan vennék a helyedben. : o) 25-30-ból simán veszel jót. Szerintem.

Nézegettem hazsnáltakat is, de nem túl meggyõzõek, amik itt a környéken vannak. Utazni meg nem fogok 100 km-eket, sajnos arra nincs idõm.
Nos, TI melyiket választanátok? Természetesen ajánlhattok más típust is, de semmiképpen ne legyen 85-nél drágább (teljesen felszerelve).

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Munkába járásra kellene nekem kerékpár. Napi 2x8 km lenne, szinte végig jó, vagy elfogadható minõségû aszfalton. Tartós legyen, megbízható, jól lehessen haladni vele, de semmi komolyabb elvárásom nincs, esetleg néha hosszabb túrára is mennék vele. Természetesen a sárvédõ és a csomagtartó alap. Maximum 80-85 ezret adnék érte.
Ezeket néztem ki:
Caprine: Caprine Forest Comfort ffi 2012 80 ezer Ft, lámpával, sárvédõvel, csomagtartóval felszerelve, de sajnos csak 26-os a kereke.
Gepida: Gepida Alboin 200 Pro CRS 2012 | Gepida Kerékpár Webáruház 83 ezer Ft, sárvédõvel, csoamgtartóval felszerelve.

Ti melyiket választanátok? Mennyit számít a 28-as kerék? Sokkal jobban elhet vele haladni azonos energia befektetéssel? Sajnos a 28-as kerék 10 ezerrel drágítaná meg a Caprine-t.

Én meg használtan vennék a helyedben. : o) 25-30-ból simán veszel jót. Szerintem.

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Munkába járásra kellene nekem kerékpár. Napi 2x8 km lenne, szinte végig jó, vagy elfogadható minõségû aszfalton. Tartós legyen, megbízható, jól lehessen haladni vele, de semmi komolyabb elvárásom nincs, esetleg néha hosszabb túrára is mennék vele. Természetesen a sárvédõ és a csomagtartó alap. Maximum 80-85 ezret adnék érte.
Ezeket néztem ki:
Caprine: Caprine Forest Comfort ffi 2012 80 ezer Ft, lámpával, sárvédõvel, csomagtartóval felszerelve, de sajnos csak 26-os a kereke.
Gepida: Gepida Alboin 200 Pro CRS 2012 | Gepida Kerékpár Webáruház 83 ezer Ft, sárvédõvel, csoamgtartóval felszerelve.

Ti melyiket választanátok? Mennyit számít a 28-as kerék? Sokkal jobban elhet vele haladni azonos energia befektetéssel? Sajnos a 28-as kerék 10 ezerrel drágítaná meg a Caprine-t.

Bubó88

Bubó88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
a merida s-presso 100d-rõl mi a véleményetek?

Bubó88

Bubó88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Drága.A 3 csillagos egy év alatt szétrohad.Nálam a Rapid tavaly télen 4 hónap alatt olyanná vált , ahogy még most sem néznek ki a régi Puch-ok.Ha gondolod , gyere be hozzám , aztán kitalálunk valamit.OgreBike

Köszi. Amúgy milyen kínálatod van még? Mert ahogy megnéztem az eladókat, sok Csepel biciklit látok.

Tudsz küldeni privit, hogy mit ajánlasz?

Nóbi42

Nóbi42

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kedves Bikertigger!

Köszönöm gyors válaszod. Még van másfél hetem, olvasgatok még a dologhoz, meg azokat is jól megnézem amiket ajánlottál.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

Hali!

Futárkodáshoz szeretnék biciklit venni. A Csepel Torpedóról mi a véleményetek?

Drága.A 3 csillagos egy év alatt szétrohad.Nálam a Rapid tavaly télen 4 hónap alatt olyanná vált , ahogy még most sem néznek ki a régi Puch-ok.Ha gondolod , gyere be hozzám , aztán kitalálunk valamit.OgreBike

littlespotty

littlespotty

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

ha osszecsukhato bicikli kell, akkor lesz ennel jarhatobb ut is. Ehhez alapvetoen kell egy normal bringa (egy sebesseges kontrafekkel vagy fixi, mivel bovdenezest nem raksz ra az 100). Plusz kell hozza aki megcsinalja, anyag, terv, ido. Egyedi munka lenne, szoval minden heroin arban.

Sokkal egyszerubb bemenni a boltba es venni egy Dahont es kesz. Draga lesz az is, de legalabb megbizhato/garancias, stb.

:( a problémám az hogy ezek a gyári összecsukható biciklik nagyon nem tetszenek.. egyáltalán nem illenek hozzám!
szóval kezdek lemondani a dologról.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hello!

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Ilyen biciklit szeretnék csináltatni:
tisztajovo.hu » Összecsukható bicikli akár házilag

Nálunk ilyet lehetséges? Merre tudnék elindulni? Már beszéltem egy bringás ismerõsömmel, õ azt mondta nálunk ilyet nem csinálnak, de lehet azért mert senki nem kérte még?!

Minden segítséget megköszönnék, mert egyelõre elég kétségbeesett vagyok!

Köszii

ha osszecsukhato bicikli kell, akkor lesz ennel jarhatobb ut is. Ehhez alapvetoen kell egy normal bringa (egy sebesseges kontrafekkel vagy fixi, mivel bovdenezest nem raksz ra az 100). Plusz kell hozza aki megcsinalja, anyag, terv, ido. Egyedi munka lenne, szoval minden heroin arban.

Sokkal egyszerubb bemenni a boltba es venni egy Dahont es kesz. Draga lesz az is, de legalabb megbizhato/garancias, stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bubó88

Bubó88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hali!

Futárkodáshoz szeretnék biciklit venni. A Csepel Torpedóról mi a véleményetek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
ha nem akarod csomagokkal málházn, akkor leginkább krossz bicót javallanék. (rossz az idézett kategória a speci crosstrail az krossz brnga)

fentieken kívûl

KTM '12 Life Motion | Kerékpár | Cross | Férfi | Kerékpár Webshop

Rock Machine '13 Crossride 400 | Kerékpár | Cross | Férfi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Nóbi42

Nóbi42

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. Bringát vennék újonnan (sajna nem tudok apróról a SZÉP kártya miatt). Max amit ki tudok fizetni érte az 160-170 ezer Ft.
Jobb idõben munkába járós (budapesti közlekedésre kb. 30 km oda-vissza), meg enyhe túrázós bicaj kellene, amivel nincs sok szívás. Nem ugratnék, meg nem trükköznék vele.

Magasságom 187 cm, átlépésim 88 cm, 115 kg vagyok de ez csökken (ami biztos, hogy 85-90kg alá nem fog menni, hacsak nem lesz mit enni ...stb.).

Azért utána olvasgattam ám, és a következõ eredmények jöttek ki, csak nem tudom, hogy jók e:

Az árak Bringaland.hu-s oldalról vannak.

Trekking:
SPECIALIZED CROSSTRAIL INT 2013 kerékpár 147.000Ft.
KTM LIFE JOY 2013 kerékpár 149.000Ft.
CUBE TOWN 2013 kerékpár 179.000Ft. (Ez már nagyon nyögvenyelõs az ára miatt.)

Cross:
CUBE LTD CLS 2013 kerékpár 149.000Ft.
KTM LIFE ONE 2013 kerékpár 139.000Ft.

29"MTB:
CUBE AIM 29 2013 kerékpár 149.990Ft.
SPECIALIZED HARDROCK SPORT 29 2013 kerékpár 153.000 Ft.

Elolvasgattam a testbike.hu-s véleményeket is azokról amikrõl volt, és az alapján jött ki a lista.

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek közül (vagy ha jobbat tudtok azok közül) felszereltségben meg úgy egészében, melyik lenne a jobb választás?

littlespotty

littlespotty

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello!

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Ilyen biciklit szeretnék csináltatni:
tisztajovo.hu » Összecsukható bicikli akár házilag

Nálunk ilyet lehetséges? Merre tudnék elindulni? Már beszéltem egy bringás ismerõsömmel, õ azt mondta nálunk ilyet nem csinálnak, de lehet azért mert senki nem kérte még?!

Minden segítséget megköszönnék, mert egyelõre elég kétségbeesett vagyok!

Köszii

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
20-25-bõl lazán ki lehet hozni egy jó minõségû városit.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
40-50-bol siman ki lehet hozni egy munkaba jarost foleg igy telviz idejen.
azzal buknal a legtobbet ha vennel egy ujat amit utana melyen aron alul tudsz mar csak eladni ha megsem jonne be.
(megjegyzem az ilyeneket erdemes megvenni magadnak)

regi/hibas agyvaltokat veszek.