Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

kíváncsiságból (meg mert a címlapon is kinn vagy egy teszt) egnézegettem a dekás montikat. van is közte tetszős, de hol látom a geo táblát? a btwin oldalán sem találom...

A kerékpár kép mellett vannak kis képek, fel le nyíl és ott van a vázméretezés  :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Abból kiindulva, hogy az OP Vintage C'dale-t linkelt, még a 90-es évek végéről, arra következtetek, hogy a bitwin annyira játékos, mint egy fából tákolt futóbringa.

kíváncsiságból (meg mert a címlapon is kinn vagy egy teszt) egnézegettem a dekás montikat. van is közte tetszős, de hol látom a geo táblát? a btwin oldalán sem találom...

• Procolus kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Szia http://bikemag.hu/ma...-ennyiert-ilyet  érdemes megtekinteni

Abból kiindulva, hogy az OP Vintage C'dale-t linkelt, még a 90-es évek végéről, arra következtetek, hogy a bitwin annyira játékos, mint egy fából tákolt futóbringa.

• Procolus kedveli ezt

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
  • LocationSzombathely

Sziasztok!

Rég jártam már ebben a topikban. Talán 6-7 éve, amikor az első drágább bringámat vettem. Azóta vettem már egy országútit és egy olcsó, rugózatlan MTB-t is. 

Most újra a segítségeteket kérem. A mostani merev montival sokat mentem terepen és elég kényelmetlen. Szeretnék egy teleszkópos bringát beszerezni, amit a mostaninál ballonosabb (legalább 2,2-es) gumikkal használnék. Arra gondoltam, hogy egy Cannondale Fatty villával szerelt bringa lenne a megfelelő számomra. Úgy hírlik, hogy ha nincs velük baj, akkor szépen mozognak, merevek és tartós szerkezetek. Ellenben hallottam, hogy a korai darabokkal szokott baj lenni. Valamint nem tudom, hogy a különböző csillapítási rendszerek közül (olajos, mechanikus) melyiket érdemes venni. Szerintetek ezzel a bringával jól járnék? https://www.jofogas....4__76760466.htm

Bringán nincs még tapasztalatom tárcsafékes rendszerrel sem, nem tudom milyen hibái lehetnek, mire kellene odafigyelni vásárlásnál velük kapcsolatban.

Légy szíves lássatok el tanácsokkal. Köszönöm.

Szia http://bikemag.hu/ma...-ennyiert-ilyet  érdemes megtekinteni

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Sziasztok!

Rég jártam már ebben a topikban. Talán 6-7 éve, amikor az első drágább bringámat vettem. Azóta vettem már egy országútit és egy olcsó, rugózatlan MTB-t is. 

Most újra a segítségeteket kérem. A mostani merev montival sokat mentem terepen és elég kényelmetlen. Szeretnék egy teleszkópos bringát beszerezni, amit a mostaninál ballonosabb (legalább 2,2-es) gumikkal használnék. Arra gondoltam, hogy egy Cannondale Fatty villával szerelt bringa lenne a megfelelő számomra. Úgy hírlik, hogy ha nincs velük baj, akkor szépen mozognak, merevek és tartós szerkezetek. Ellenben hallottam, hogy a korai darabokkal szokott baj lenni. Valamint nem tudom, hogy a különböző csillapítási rendszerek közül (olajos, mechanikus) melyiket érdemes venni. Szerintetek ezzel a bringával jól járnék? https://www.jofogas....4__76760466.htm

Bringán nincs még tapasztalatom tárcsafékes rendszerrel sem, nem tudom milyen hibái lehetnek, mire kellene odafigyelni vásárlásnál velük kapcsolatban.

Légy szíves lássatok el tanácsokkal. Köszönöm.

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

A gyorszar vs atmenotengely temara erdemes rakeresni, sok jo, magyar iras van a temaban. Ezek tengelyszabvanyok egyebkent, melyek alapjaiban hatarozzak meg gyakorlatilag egy bringa foalkatreszeinek milyenseget. Az egyikhez masmilyen kerek, vaz, villa szukseges, mint a masikhoz, sot, olykor a hajtokar is elter, stb.
Az emlitett Cube eseteben a vaz es a villa is gyorszaras. Ez a vaz eseteben 135mm szeles papucstavolsagot, a villa eseteben 100mm-es papucstavolsagot jelent. A hatso kerekben 10mm atmerolyu 135mm hosszu tengely van, ezen kell keresztuldugni a gyorszarat a vazban valo rogziteshez. Elol 9mm atmerolyu tengely van ezen megy at a gyorszar.
Atmenotengely eseten a vaz sarutavolsaga 142mm (boost eseten 148), elol a villa papucstavolsaga 100mm (boost eseten 110mm). A hatso tengely atmerolye 12mm, az elsoe 15mm. Ezek keresztulmennek az agyakon, es gyakorlatilag a tengelyek rogzulnek a vazban es a villaban, tehat ezekhez nem kell gyorszar.Ami kell hozza: teljesen eltero kialakitasu vaz villa es kerek a gyorszarashoz kepest.
Ez utobbi a joval ujabb/ modernebb/ merevebb/tartosabb/ konnyebb megoldas rendszerszinten tekintve a nagyon regota megbizhatoan es jol mukodo gyorszarashoz kepest.
Mindkettovel lehet elni, boldogan, elegedetten. Csak ettol meg az egyik jobb a masiknal. Ezesetben az atmenotengely a jobb.
Ezer euroert itthon szerintem semmi ertelmeset nem lehet venni sajnos, erdemes megbaratkozni a kulfoldi oldalakkal. Ha mas nem, weboldalfoditoval el lehet kocogni mindenhol, ha erre van szukseg.
De pl a rose is jo bringakat csinal, es van magyar oldaluk, sot, magyar kepviseletuk is pesten, segitenek rendelni, stb. Ha alu, erdemes megnezni naluk a count-solo-t.
A trek is nagyon jo, bar draga, a canyon remek ar/ ertek aranyu, es minden segitseget megadnak a vasarlashoz. A superior eleg eros itthon is, Tiger forumtars tud roluk tobbet mondani.
Szerintem mindegy hogy egy vazra 5, 10 vagy 120 ev garancia van, baj egyikkel sem lesz, igy csak emiatt talan felesleges tobbet kolteni.
Sokkal fontosabb a geometria, amiben viszont mindenkeppen erdemes elmelyulni a vasarlas elott, mert eleg nagyok az elteresek.
Geometriabol nincs jo vagy rossz, csak ilyen vagy olyan. Egyeni preferencia kerdese ki mit szeret.
Mivel mindenki mast, igy itt megmondani a tutit nehez, maximum azt irhatom le, hogy en mit hasznalok es miert.
A hosszu vazakat szeretem mert magas vagyok, es a karom is hosszu. Igy a magas reach ertek nekem fontos. Ettol raadasul stabilabb is a bringa lefele nagy tempoban, igaz, nem kanyarodik olyan jol. Fejcsobol a laposat kedvelem es a rovidet, mert a lapostol megint csak stabilabb a bringa, a rovidsegetol pedig alacsony a sulypont. Nyeregvazcsobol inkabb a klasszikus 72-73 fokot kedvelem a ma divatos 73-75-el szemben, mert a labam is hosszu, es kicsit jobban a hatso kerek felett ulve a leghatekonyabb a hajtasom. A lancvilla rovidsege pedig azert jo, mert sokat javit a kezelhetosegen a szuk, kanyargos helyeken.
Elsore nem konnyu jo bringat venni, foleg sok penzert, de mindenkepp javaslom a suru olvasast, es kerdezoskodest a szakportalokon, mert sokat lehet tanulni.
Mindazonaltal meg kell hozni a dontest, es nyomatni amennyit csak lehet, mert a tapasztalat semmivel sem potolhato, a kozben szerzett elmeny viszont felbecsulhetetlen. Es ez biztos.

Nagyon köszönöm,velős írás az már biztos és sokat segítettél vele,azt hiszem van mit be pótolnom ;)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Először is köszi a véleményed,azt viszont le szeretném írni hogy kezdő bringás vagyok ezen a szinten,ezért először szeretnék az alunál maradni tapasztalat szerzés céljából,a fejlesztéssel kapcsolatos csalódásokról tudnál írni egy kicsit bővebben akár privát üzenetben,amúgy nem a Cube a cél márka nézegettem a Trek x-caliber 7-8 bringákat vonzó a váz garancia és azért mégis csak egy Trek :) tetszenek még a Superior és a Canyon bringái is,de a nagy gondom az hogy az általam preferált árszinten és 2017-18-as típusokból kevés tesztet találni magyar nyelven,és ha már a nyelvnél tartunk,macerás a külföldi rendelés számomra,ezért az itthoni viszonteladókra vagyok rászorulva :( még a gyors záras mondatod az amit szeretnék megérteni :)

A gyorszar vs atmenotengely temara erdemes rakeresni, sok jo, magyar iras van a temaban. Ezek tengelyszabvanyok egyebkent, melyek alapjaiban hatarozzak meg gyakorlatilag egy bringa foalkatreszeinek milyenseget. Az egyikhez masmilyen kerek, vaz, villa szukseges, mint a masikhoz, sot, olykor a hajtokar is elter, stb.
Az emlitett Cube eseteben a vaz es a villa is gyorszaras. Ez a vaz eseteben 135mm szeles papucstavolsagot, a villa eseteben 100mm-es papucstavolsagot jelent. A hatso kerekben 10mm atmerolyu 135mm hosszu tengely van, ezen kell keresztuldugni a gyorszarat a vazban valo rogziteshez. Elol 9mm atmerolyu tengely van ezen megy at a gyorszar.
Atmenotengely eseten a vaz sarutavolsaga 142mm (boost eseten 148), elol a villa papucstavolsaga 100mm (boost eseten 110mm). A hatso tengely atmerolye 12mm, az elsoe 15mm. Ezek keresztulmennek az agyakon, es gyakorlatilag a tengelyek rogzulnek a vazban es a villaban, tehat ezekhez nem kell gyorszar.Ami kell hozza: teljesen eltero kialakitasu vaz villa es kerek a gyorszarashoz kepest.
Ez utobbi a joval ujabb/ modernebb/ merevebb/tartosabb/ konnyebb megoldas rendszerszinten tekintve a nagyon regota megbizhatoan es jol mukodo gyorszarashoz kepest.
Mindkettovel lehet elni, boldogan, elegedetten. Csak ettol meg az egyik jobb a masiknal. Ezesetben az atmenotengely a jobb.
Ezer euroert itthon szerintem semmi ertelmeset nem lehet venni sajnos, erdemes megbaratkozni a kulfoldi oldalakkal. Ha mas nem, weboldalfoditoval el lehet kocogni mindenhol, ha erre van szukseg.
De pl a rose is jo bringakat csinal, es van magyar oldaluk, sot, magyar kepviseletuk is pesten, segitenek rendelni, stb. Ha alu, erdemes megnezni naluk a count-solo-t.
A trek is nagyon jo, bar draga, a canyon remek ar/ ertek aranyu, es minden segitseget megadnak a vasarlashoz. A superior eleg eros itthon is, Tiger forumtars tud roluk tobbet mondani.
Szerintem mindegy hogy egy vazra 5, 10 vagy 120 ev garancia van, baj egyikkel sem lesz, igy csak emiatt talan felesleges tobbet kolteni.
Sokkal fontosabb a geometria, amiben viszont mindenkeppen erdemes elmelyulni a vasarlas elott, mert eleg nagyok az elteresek.
Geometriabol nincs jo vagy rossz, csak ilyen vagy olyan. Egyeni preferencia kerdese ki mit szeret.
Mivel mindenki mast, igy itt megmondani a tutit nehez, maximum azt irhatom le, hogy en mit hasznalok es miert.
A hosszu vazakat szeretem mert magas vagyok, es a karom is hosszu. Igy a magas reach ertek nekem fontos. Ettol raadasul stabilabb is a bringa lefele nagy tempoban, igaz, nem kanyarodik olyan jol. Fejcsobol a laposat kedvelem es a rovidet, mert a lapostol megint csak stabilabb a bringa, a rovidsegetol pedig alacsony a sulypont. Nyeregvazcsobol inkabb a klasszikus 72-73 fokot kedvelem a ma divatos 73-75-el szemben, mert a labam is hosszu, es kicsit jobban a hatso kerek felett ulve a leghatekonyabb a hajtasom. A lancvilla rovidsege pedig azert jo, mert sokat javit a kezelhetosegen a szuk, kanyargos helyeken.
Elsore nem konnyu jo bringat venni, foleg sok penzert, de mindenkepp javaslom a suru olvasast, es kerdezoskodest a szakportalokon, mert sokat lehet tanulni.
Mindazonaltal meg kell hozni a dontest, es nyomatni amennyit csak lehet, mert a tapasztalat semmivel sem potolhato, a kozben szerzett elmeny viszont felbecsulhetetlen. Es ez biztos.
  • Kisherceg kedveli ezt

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Ezer eurós magasságban inkább választanék karbon vázas modellt, akár egyel gyengébb felszereltséggel (slx), mert később sokkal több lesz benne a potenciál, ha fejleszteni kell, arról nem beszélve, hogy egy alu vázhoz képest mennyi pluszt ad. 

https://www.liquid-l...green-2017.html ez például elég jó alap, bár a felszereltsége okán jó 60eft-al többe kerül. (De talán már elő is került ez a modell ha mindenképpen a cube a cél)

Fenti alu Cube-nál maradva:

Persze, ez egy remek bringa összességében. Ugyanakkor elöl-hátul gyorszáras, ami  nem gond, de ha 2017-ben vesz ennyiért új bringát az ember, akkor már ne legyen az. A váz jó, mint minden hasonló szintű alu váz, de semmi extra. A váltás/fékezés kiváló, ehhez kétség sem fér. A kerekek a kiegészítők (nyereg, nyeregcső, stucni, kormány, markolat) a gumik már inkább csak a kötelező minimum. Mind működik, méghozzá jól, de sem könnyű sem érdekes nem lesz egy percig sem egyik sem. Persze, kinek, mi a fontos. Ez egy hosszú távon megbízható és tökéletesen működő bringa lesz, ha megkapja a folyamatos törődést, csak hozzányúlni ne kelljen soha fejlesztési céllal/igénnyel, mert akkor következnek a csalódások. 

(Hozzáteszem, a karbon verzió magasabb szintre hozása ugyan kivitelezhető az évek alatt, megérni az az átépítés sem fogja. Sajnos, úgy állunk, hogy ma a legjobb ár/érték arányú bringát úgy vehetjük meg saját magunk számára, hogy már a vásárlás pillanatában tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni, és adott esetben erre tudunk/akarunk többet költeni.    

Először is köszi a véleményed,azt viszont le szeretném írni hogy kezdő bringás vagyok ezen a szinten,ezért először szeretnék az alunál maradni tapasztalat szerzés céljából,a fejlesztéssel kapcsolatos csalódásokról tudnál írni egy kicsit bővebben akár privát üzenetben,amúgy nem a Cube a cél márka nézegettem a Trek x-caliber 7-8 bringákat vonzó a váz garancia és azért mégis csak egy Trek :) tetszenek még a Superior és a Canyon bringái is,de a nagy gondom az hogy az általam preferált árszinten és 2017-18-as típusokból kevés tesztet találni magyar nyelven,és ha már a nyelvnél tartunk,macerás a külföldi rendelés számomra,ezért  az itthoni viszonteladókra vagyok rászorulva :(  még a gyors záras mondatod az amit szeretnék megérteni :)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Sziasztok.A nálam jobban hozzáértők véleményére lennék kíváncsi,hogy a felszereltséghez képest jó árban van-e ez a bringa (esetleg mi lehet a gyenge pont)?    https://www.liquid-l...2&pup_id=434850

Ezer eurós magasságban inkább választanék karbon vázas modellt, akár egyel gyengébb felszereltséggel (slx), mert később sokkal több lesz benne a potenciál, ha fejleszteni kell, arról nem beszélve, hogy egy alu vázhoz képest mennyi pluszt ad. 

https://www.liquid-l...green-2017.html ez például elég jó alap, bár a felszereltsége okán jó 60eft-al többe kerül. (De talán már elő is került ez a modell ha mindenképpen a cube a cél)

Fenti alu Cube-nál maradva:

Persze, ez egy remek bringa összességében. Ugyanakkor elöl-hátul gyorszáras, ami  nem gond, de ha 2017-ben vesz ennyiért új bringát az ember, akkor már ne legyen az. A váz jó, mint minden hasonló szintű alu váz, de semmi extra. A váltás/fékezés kiváló, ehhez kétség sem fér. A kerekek a kiegészítők (nyereg, nyeregcső, stucni, kormány, markolat) a gumik már inkább csak a kötelező minimum. Mind működik, méghozzá jól, de sem könnyű sem érdekes nem lesz egy percig sem egyik sem. Persze, kinek, mi a fontos. Ez egy hosszú távon megbízható és tökéletesen működő bringa lesz, ha megkapja a folyamatos törődést, csak hozzányúlni ne kelljen soha fejlesztési céllal/igénnyel, mert akkor következnek a csalódások. 

(Hozzáteszem, a karbon verzió magasabb szintre hozása ugyan kivitelezhető az évek alatt, megérni az az átépítés sem fogja. Sajnos, úgy állunk, hogy ma a legjobb ár/érték arányú bringát úgy vehetjük meg saját magunk számára, hogy már a vásárlás pillanatában tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni, és adott esetben erre tudunk/akarunk többet költeni. )

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Sziasztok.A nálam jobban hozzáértők véleményére lennék kíváncsi,hogy a felszereltséghez képest jó árban van-e ez a bringa (esetleg mi lehet a gyenge pont)?    https://www.liquid-l...2&pup_id=434850

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Azt mondom, ez totál személyes ízlés kérdése. Csak nézd meg a fórumot, van aki elájul az 1x-től, más a 2x-est szereti.

Én imádom a 3x10 rendszerem, a 2x nem bírtam megszokni. Haverom is most vett új bringát, természetesen már 2x11 rendszerrel adták, utálja. Visszasírja ő is a 3x hajtását.

Ízlések és pofonok. De nagy valószínűséggel ha veszel új bringát, azt szinte biztosan 2x rendszerű lesz.

Nem adnám az 1x11-et semmiért. Amire nekem kell, tökéletes.

Szerintem ez nagyban függ attól is, milyen bicajban mire használja az ember. És kinek mi a fontos. Pl. én utálom ha koszos a bicaj, óriási macerának éreztem elől a váltót és a 3 tányért tisztán tartani.

Idén vettem új bicajt, kb. ez volt a legfontosabb érv, hogy elől csak egy tányér legyen. Bejött, sokkal könnyebb tisztán tartani és az meg hab lett a tortán, hogy maga az 1*11-es rendszer is tökéletes számomra.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

sőt 11-36ost is, m itöbb 11-40et is csak az nincs eu-ban forgalomban.

Most már, de a 2000-es évek elején 11-34 volt a legnagyobb a 9-es sorból. Ez kimaradt, mikor írtam az előbbit.

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Szétnézhetsz a canyon outlet bringái közt is, persze leginkább csak a szélsőséges méretek kerülnek oda, de a női bringákból találni L-est, ami szinte ugyanaz, mint a férfi változat, csak más nyereg, rövidebb a kormányszár és más a váz színe. Például: GRAND CANYON WMN AL SL 7.9 2017 SIZE L ITEM NO. 142860 899 

Cyber víkendeznek: www.canyon.com/en-de/specials/cyber-weekend-sale/

11-es rendszert már egy tányérral használnék. Három tányért meg csak 7-es, 8-as sornál. 9-es is bőven jó kéttányérrel, mióta csináltak 11-34-es fogsort.

Köszi.Rá nézek.

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Azt mondom, ez totál személyes ízlés kérdése. Csak nézd meg a fórumot, van aki elájul az 1x-től, más a 2x-est szereti.

Én imádom a 3x10 rendszerem, a 2x nem bírtam megszokni. Haverom is most vett új bringát, természetesen már 2x11 rendszerrel adták, utálja. Visszasírja ő is a 3x hajtását.

Ízlések és pofonok. De nagy valószínűséggel ha veszel új bringát, azt szinte biztosan 2x rendszerű lesz.

Hát igen,nagyon megoszlanak a vélemények,na majd hamarosan kiderül,de ahogy írtad 2x rendszerűt fogok kapni újonnan,köszönöm az eddigi infókat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hmmmm nem is lenne rossz és még tetszik is,de az ára nekem túl sok.Még ez lenne ami beleférne talán a keretbe https://www.bike-dis...lackline-550560

neked mi a véleményed 2 v 3 lánctányér mondjuk egy montinál vegyes használatra?

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szétnézhetsz a canyon outlet bringái közt is, persze leginkább csak a szélsőséges méretek kerülnek oda, de a női bringákból találni L-est, ami szinte ugyanaz, mint a férfi változat, csak más nyereg, rövidebb a kormányszár és más a váz színe. Például: GRAND CANYON WMN AL SL 7.9 2017 SIZE L ITEM NO. 142860 899 

11-es rendszert már egy tányérral használnék. Három tányért meg csak 7-es, 8-as sornál. 9-es is bőven jó kéttányérrel, mióta csináltak 11-34-es fogsort.

sőt 11-36ost is, m itöbb 11-40et is csak az nincs eu-ban forgalomban.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Hmmmm nem is lenne rossz és még tetszik is,de az ára nekem túl sok.Még ez lenne ami beleférne talán a keretbe https://www.bike-dis...lackline-550560
neked mi a véleményed 2 v 3 lánctányér mondjuk egy montinál vegyes használatra?

SAVE UP TO AN ADDITIONAL 10% OFF ALREADY REDUCED 2017 FACTORY OUTLET BIKES!
Grab the best deal on remaining 2017 models and one-offs with up to 10% off our already reduced prices.

A kérdésem csak azért volt mert eddig nekem 3-as volt a 2-t még nem próbáltam, (de vonz) sok baráttal beszéltem,de megoszlottak a vélemények (ki mire használja) 1-t nem szeretnék,a személyes igen-ek nem-ek több infót adnak :) ja és köszi a véleményed ;)

blash módosította - 2017. november 24. - 16:49

• attilajenei kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nem mellesleg, nem egész fél oldallal lejjebb, van a témát alaposan kiveséző  topikja a kérdéskörnek. tényleg minek leírni 26x ugyanazt 8 topikban ?

http://forum.bikemag...023-1x-vs-2-3x/

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Szia.Nem szeretném offolni a topicot ezért nem is fogok veled ezen vitázni,ha nem akarsz segíteni lapozz tovább nem kell dühöngeni,én egy ember véleményére voltam kíváncsi.A többieknek aki pedig segíteni szeretne előre is köszönöm.További szép napot neked.

egyik: dühöngött valaki?

másik: nem akarok segíteni? várjunk csak, ki volt aki elsőként válaszolt - a meglehetősen általánosan megfogalmazott, szempontot/támpontot alig-alig tartalmazó - kérdésedre? na ugye...

harmadik: azzal offolod szét, ha nem megfelelő helyen teszel fel - a megszólított személyétől függetlenül "válaszmágnes" - kérdést, főleg úgy, hogy előtte vélhetően nem próbáltál magad választ találni vagy tájékozódni.

a fentiektől függetlenül sok sikert a keresgéléshez, aztán pedig jó tekerést, hátszelet, etc.!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

attilajenei

attilajenei

újonc

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Miért? Aki megtalálja guglival ezt a topigot, az csak idáig jut el. Nem fogja olvasgatni a többi szétoffoltat. Sőt, jó ha visszanéz ebbe, főleg, ha nem kap választ rögtön. 

De hogy ne csak offoljak: 11-es fogsorhoz elég lehet az egytányér. Persze 11-42-es fogsorral és nem túl jó erőben, nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Így lehet, hogy valakinek jobb választás a kéttányér és hasonló dolgok.

Szia.A kérdésem csak azért volt mert eddig nekem 3-as volt a 2-t még nem próbáltam,(de vonz)sok baráttal beszéltem,de megoszlottak a vélemények (ki mire használja) 1-t nem szeretnék,a személyes igen-ek nem-ek több infót adnak :) ja és köszi a véleményed ;)

attilajenei módosította - 2017. november 24. - 13:30