Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

én úgy tudom, hogy az olyan, hogy felrakod, majd 20-30 ezer km után leveszed és közben semmit nem kellett foglalkozni vele

feszíteni néha kell. de mivel defektet úgyis kapsz, meg centírozni (tudom +r, csak utálom), is kell néha, kb az is meg vagyon oldva.

sziasztok!
cross bringa vásárlásában szeretnék egy kis segítséget kérni. munkába járásra, illetve hétvégente kisebb város körüli túrákra használnám. mivel egy részét szép kártyáról fizetném, így mindenképpen új kerékpárt keresek ~100-130k környékén. két jelöltem akadt eddig:
kross evado 2.0
kellys saphix 2012
melyiket lenne érdemesebb? kross váz jóval pofásabb az biztos, cserébe alkatrészügyileg kicsit a kellys mögött marad. krossnál van még pluszba (elég alap) mechanikus tárcsafék, de gondolom ez nem igazán jelent pluszt egy v-fékhez képest. mennyi elõnyt jelent kellysnél a kazettás hátsó agy (+1 sebességen kívül)? könnyebb késõbb emiatt fejleszteni?
vagy van esetleg más ebben a kategóriában amit tudnátok ajánlani?

tudom szubjektív, de sztem pl a kelliz sokkla jobban néz ki, azon kívül kb minden alkatrésze jobb egy kategóriával, az a mech tárcsafék meg egy foskazal, amivel csak gond lesz, fékerõben meg messze veri egy közepesen gagyi v-fék. crossbingára ráadásul amúgy sincs semmi értelme tárcsát rakni. ja tudom, jól néz ki.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Olyan tesztet is néztem, egy kenetlen lánc megeszik vagy 20w-ot. Ami azért már érezhetõ. :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Valami olyasmi rémlik, hogy a lánchajtás hatásfoka 98%, a szíjhajtásé meg "csak" 95%. Tehát egyfelõl nézve tényleg több, mint kétszer akkora a "surlódás", másrészt viszont az egészhez képest nem biztos, hogy érezhetõ. (Ennél szvsz egy magas TPI számú külsõ meg egy fõleg gumikeveréket tartalmazó vastag gagyigumi gördülési elenállása között nagyobb a különbség.)
A szíjjal inkább ott a baj, hogy ha nem elég az egy sebesség, mert akkor agyváltó kell, aminek szintén vannak mechanikai veszteségei...
Mondjuk a 98% is csak akkor igaz, ha egyenesen, és jól kenve fut a lánc, ami egy terepen használt 3*9, 2*10, stb rendszernél azért elég múlékony állapot.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Mi a csodás a szíjhajtásban ? A dzsuva annak nem árt semmit ? Azt hogy kell karbantartani ?

Olvastam róla valami tesztet, sajna aszerint jóval nagyobb a surlódása, mint a láncnak. :(

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én úgy tudom, hogy az olyan, hogy felrakod, majd 20-30 ezer km után leveszed és közben semmit nem kellett foglalkozni vele

egészen pontosan ezt írj a Gates

Clean - No Lubrication means no greasy build up of dirt, keeping your hands, clothes, and children clean.
Smooth – The Carbon Drive system eliminates the metal-to-metal contact of chains, delivering an unparalleled smoothness that you need to feel to believe.
No Noise – The Carbon Drive belt is virtually silent in most riding conditions.
Light Weight – the entire system, 2 sprockets and a belt, weighs less than just a typical chain.
No Stretch – The Carbon Drive belt does not stretch over time like a chain. This means you don’t have to re-tension the belt, or replace the belt due to stretch.
Self-Cleaning – The patented CenterTrack and MudPort profiles were designed specifically to shed mud, dirt, snow and other debris to meet the needs and environmental challenges of a bicycle.
Life – Testing has shown the Carbon Drive belt to last more than twice the life of chains.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Ez esetleg ? GT Transeo 4.0 2012 | GT Kerékpár Webáruház
Marci

norbip

norbip

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok!
cross bringa vásárlásában szeretnék egy kis segítséget kérni. munkába járásra, illetve hétvégente kisebb város körüli túrákra használnám. mivel egy részét szép kártyáról fizetném, így mindenképpen új kerékpárt keresek ~100-130k környékén. két jelöltem akadt eddig:
kross evado 2.0
kellys saphix 2012
melyiket lenne érdemesebb? kross váz jóval pofásabb az biztos, cserébe alkatrészügyileg kicsit a kellys mögött marad. krossnál van még pluszba (elég alap) mechanikus tárcsafék, de gondolom ez nem igazán jelent pluszt egy v-fékhez képest. mennyi elõnyt jelent kellysnél a kazettás hátsó agy (+1 sebességen kívül)? könnyebb késõbb emiatt fejleszteni?
vagy van esetleg más ebben a kategóriában amit tudnátok ajánlani?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mi a csodás a szíjhajtásban ? A dzsuva annak nem árt semmit ? Azt hogy kell karbantartani ?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

azert egy 3as es egy 8as shimano kozt eg es fold a kulonbseg:D
ha odafigyelsz ra nem lesz baja.

szerintem best buy a kategoriajaban.

télen egy áldás lehet ez a szíjhajtás, kár, hogy nincsen jobban elterjedve sportosabb geometriás bringákon is

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ez konkrétan nagyon jó vétel és még stílusa is van a bringának, mármint az szíjhajtást és az eredeti árát figyelembe véve

városi meg téli bringának azt hiszem egy ilyen setup görgõs fékkel igazán frankó lenne

mondjuk az agyváltóktól kicsit tartanék, múltkor jött egy ismerõs egy 3 sebis nexussal szerelt bringával és az úgy kerepelt meg nyöszörgött, hogy kipróbálni se volt kedvem (ok, lehet csak nem volt beállítva rendesen)

azert egy 3as es egy 8as shimano kozt eg es fold a kulonbseg:D
ha odafigyelsz ra nem lesz baja.

szerintem best buy a kategoriajaban.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ott a pont tamaska! :)
Kobormuki:165 cm a magassága,és mégsem olyan könnyen talált eddig megoldást.
Átbogarásztuk ezt az oldalt,és egy kicsit jobb lett a rálátásunk a dolgokra:sport-tura
Az a gond,hogy lábujjhegyen állva a 19"-os váznál simán a csövön ül...26"-os kereket már hajtott,és most 28"-os haladósabbat szeretne,városba,edzéshez,és túrázáshoz!

rock machine pl létezik 16,5-es is. amúgy tényleg nem feltétlen könnyû 46/18 asnál kisebbet találni. és azok 170 alatt bõven nagyok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Eladó Sport Budapest: Trek Soho Nõi trekking

ime egy eleg faja 45 os trekking.

ez konkrétan nagyon jó vétel és még stílusa is van a bringának, mármint az szíjhajtást és az eredeti árát figyelembe véve

városi meg téli bringának azt hiszem egy ilyen setup görgõs fékkel igazán frankó lenne

mondjuk az agyváltóktól kicsit tartanék, múltkor jött egy ismerõs egy 3 sebis nexussal szerelt bringával és az úgy kerepelt meg nyöszörgött, hogy kipróbálni se volt kedvem (ok, lehet csak nem volt beállítva rendesen)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok! Trekking / Cross bringát szeretnék vásárolni használtan és szeretnék egy kis segítséget kérni Tõletek. 194cm magas vagyok és bajban vagyok a váz méretekkel. Mire figyeljek vásárláskor, mekkora váz illik hozzám? Mi az amit okvelten nézzek, illetve kérdezzek meg az eladótól? Köszi!

olyan 21-22" vazmeret kell legalabb. De ez gyarto fuggo, az igazi az volna ha ki tudnad probalni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_Papi

_Papi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Trekking / Cross bringát szeretnék vásárolni használtan és szeretnék egy kis segítséget kérni Tõletek. 194cm magas vagyok és bajban vagyok a váz méretekkel. Mire figyeljek vásárláskor, mekkora váz illik hozzám? Mi az amit okvelten nézzek, illetve kérdezzek meg az eladótól? Köszi!

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Ott a pont tamaska! :)
Kobormuki:165 cm a magassága,és mégsem olyan könnyen talált eddig megoldást.
Átbogarásztuk ezt az oldalt,és egy kicsit jobb lett a rálátásunk a dolgokra:sport-tura
Az a gond,hogy lábujjhegyen állva a 19"-os váznál simán a csövön ül...26"-os kereket már hajtott,és most 28"-os haladósabbat szeretne,városba,edzéshez,és túrázáshoz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
http://www.jofogas.h...ing_9908763.htm

ime egy eleg faja 45 os trekking.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Figyeljetek! Akinek a 46cm-es trekking nagy (azaz 150 cm magas v. alatta), nem lenne celszerubb 26"-os kerekben gondolkodnia? Talan nem veletlen, hogy nehez ennel kisebbet talalni....

a cube 46cm-nel indul ami 18". Merida szinten (Crossway szeria).

trekbol, specializedbol van 15.5" es 17.5"
van egy kismillio gyarto, szepen vegig kell bogaraszni a honlapokat

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Mennyi lehet a reális használt ára ennek a két bringának szerintetek? KTM / FOX - Full Shimano 3x10 XT Disc - a Maxi-Bike-tól ! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

S-WORKS, használtan hibátlan állapotban! « MTB kerékpár « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a cube 46cm-nel indul ami 18". Merida szinten (Crossway szeria).

trekbol, specializedbol van 15.5" es 17.5"

van egy kismillio gyarto, szepen vegig kell bogaraszni a honlapokat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F