Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Cube, Merida, Trek.... éppen ami eszembe jutott, abc rendben. A többiek majd folytatják a sort.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Több gyártó oldalát megnéztem,és sokan 18"-19"-os méretnél nem gyártanak kisebbet...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok!
17"-os méretû cross trekking kerékpárt a Kellys,és a CTM márkákon kívül tud valaki?

Komolyan kérdezed?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Sziasztok!
17"-os méretû cross trekking kerékpárt a Kellys,és a CTM márkákon kívül tud valaki?

Challanger

Challanger

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

probalj inkabb nem tarcsafekes bringat nezni. Ezen az arszinten jobban jarsz egy minosegibb teleszkoppal vagy meghajtas alkatreszekkel mint valami hulladek tarcsafekkel, amit az elozoek rovasara eroltettek bele az arba.

Rendben, így fogok tenni! Köszi szépen a segítséget! :)
Azért ha van valami jelölt megosztom itt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ez nem néz ki rosszul. Sajnos ez is egy fontos szempont...hogy hogyan néz ki. A csomagtartós, sárvédõs dolgoktól rosszul vagyok, még ha praktikus is...
Még annyi, amit nem mondtam, hogy a vásárlásnál hatalmas elõny lenne, ha egészségpénztár által elfogadható számlát tudnának kiállítani. Ez pl. az ebike.hu oldalon megoldható. Ha nincs más ilyen webshop, akkor az õ választékukra korlátozódik a dolog.

Esetleg ez alternatívaként?
Merida '13 Crossway 40-MD | Kerékpár | Cross | Férfi

probalj inkabb nem tarcsafekes bringat nezni. Ezen az arszinten jobban jarsz egy minosegibb teleszkoppal vagy meghajtas alkatreszekkel mint valami hulladek tarcsafekkel, amit az elozoek rovasara eroltettek bele az arba.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én ezzel senkit nem akartam megbántani, vagy fikázni. de nálam ez egy szempont a vásárlásnál. mondjuk le lehet szerelni...
nyílván neked is van, ami nem tetszik egy biciklin, vagy az élet bármely más területén...

nem bántottál meg egyáltalán :)

de ha városban fogod használni a paripát, akkor majd magad is rájössz, hogy a sárvédõ létszükséglet, a csomagtartó meg nem gagyi, hanem az életed könnyíti, mert még a huszonezer forintos profi bringás zsák alatt is lucskosabb leszel, mint szeretnéd

ha általában nem viszel semmit, vagy sportcélú bringázás esetében ez nyilván mellékes és kevésbé zavaró, vagy ha mindig átöltözöl ott, ahová indulsz

Challanger

Challanger

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Mert a hátadra rohadt hátizsák az olyan kifejezetten menõ dolog?

én ezzel senkit nem akartam megbántani, vagy fikázni. de nálam ez egy szempont a vásárlásnál. mondjuk le lehet szerelni...
nyílván neked is van, ami nem tetszik egy biciklin, vagy az élet bármely más területén...

Don Kartasch

Don Kartasch

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Uhhh, az On-One-t ismerem is es tetszettek is mindig a bringaik (foleg a holdjaro gumis fatbike-ok :D ), de most nem is tudom miert nem jutott eszembe. A karbont folosleges flancolasnak erzem az en esetemben, de a natur 456-os nagyon tetszik.

Igen, teny hogy elore jo lenne a kozepes melle meg legalabb egy kis tanyer a maszasokhoz, de a merete nem olyan zavaro.

Eddig egy 14"-osat hajtottam, es bar hosszu tavokat tekerve tenyleg nem volt a legkenyelmesebb, de kihuzott ulessel nem fajt a hatam. Elboldogultam vele.
Az On-One eseteben is hiaba mond 20"-t az en meretemhez, igazabol maximum 18" ami szoba johet. Azert annal durvabban kozlekedem a bringaval. 20"-al felek hogy egy veget nem ero eses-keses lenne csak. :D

De az alacsonyabb ar, a 18"-os meret es az elso valto miatt egyelore az On-One szimpatikusabb. Mondjuk azert egy lancterelo kell majd erre is elore.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezzel teljesen tisztában vagyok. mondjuk a sárvédõ még OK! nem ront az összképen. de a csomagtartó gagyi (egyéni vélemény)

Mert a hátadra rohadt hátizsák az olyan kifejezetten menõ dolog?

Challanger

Challanger

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

majd mikor tetõtõl talpig szarosan érkezel meg városi uticélodhoz, majd átértékeled, amit a kerékpározás és az elõnyös megjelenés keresztmetszetérõl most éppen gondolsz :)

ezzel teljesen tisztában vagyok. mondjuk a sárvédõ még OK! nem ront az összképen. de a csomagtartó gagyi (egyéni vélemény)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ez nem néz ki rosszul. Sajnos ez is egy fontos szempont...hogy hogyan néz ki. A csomagtartós, sárvédõs dolgoktól rosszul vagyok, még ha praktikus is...
Még annyi, amit nem mondtam, hogy a vásárlásnál hatalmas elõny lenne, ha egészségpénztár által elfogadható számlát tudnának kiállítani. Ez pl. az ebike.hu oldalon megoldható. Ha nincs más ilyen webshop, akkor az õ választékukra korlátozódik a dolog.

majd mikor tetõtõl talpig szarosan érkezel meg városi uticélodhoz, majd átértékeled, amit a kerékpározás és az elõnyös megjelenés keresztmetszetérõl most éppen gondolsz :)

Challanger

Challanger

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

en inkabb trekking/cross bringat neznek. Varosba foleg, de sima erdei dozeruton is teljesen tokeletes lesz. valami lyesmit mint ez:

CTM Elite 1.0 2013 cross kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
tamaska kollégával egyetértek, én is a trekkinget javaslom, íme egy teljesen felszerelt, megbízható darab:

Gepida Trekking Kerékpárok - Gepida

Tavalyi példányokat (esetleg az Alboin 200-ast, az is kiváló) 100 alatt megkaphatsz újonnan.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en inkabb trekking/cross bringat neznek. Varosba foleg, de sima erdei dozeruton is teljesen tokeletes lesz. valami lyesmit mint ez:

CTM Elite 1.0 2013 cross kerékpár - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Challanger

Challanger

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon és a hozzáértõk segítségét szeretném kérni.

Bicikli vásárlás elõtt állok. Amíg az idõjárás engedi mindennapi teendõimet intézném vele elsõ sorban városon belül. De szabadidõben egy kis erdõt is látna, szigorúan hobbi szinten. A keret 150.000 Ft körül van.
Én 194cm, 110-120kg vagyok. Ha tudnátok nekem ajánlani egy pár bringát nagyon megköszönném.

Mindenféle hozzáértés és az alkatrészek minõségének ismerete nélkül nekem most ezek vannak a listámon:
Merida '13 Matts 40-D | Kerékpár | MTB | 26" Férfi
Kelly's '13 Viper 6.0 | Kerékpár | MTB | 26" Férfi
KTM '13 Chicago Disc | Kerékpár | MTB | 26" Férfi
KTM '13 Tuxon | Kerékpár | MTB | 26" Férfi | Kerékpár Webshop
BigBike - Gepida Sirmium | MTB | 2013
BigBike - Trek 3900 Disc | Hobby MTB | 2012

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Nem nagyon értem a karbon merevben a 15-öt mozgó villát

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás
a két NS 13,6 és 14,7 kg, nem hiszem, hogy pont a vázon kellene grammoznod. itt van még két alternatíva, amikbõl a neked való méretbõl is akad és ismert(ebb) teló van bennük:

On-One 456 X9 Carbon Mountain Bike
On-One 456 Evo X5 Sektor Mountain Bike

ezeken legalább van elsõ váltó is, ami mindkét NS-rõl hiányzik.
mindkét NS-en 8 fokozat van, figyelted?
az olcsóbbon bovdenes fék van, sajnos nem bb7...

az NS.ek ugrabugra, "hülyegyerek" biciklik, amit fenn írtál, az alapján bringázni szeretnél elsõsorban, nem? arra ezek korlátozottan alkalmasak (milyen diplomatikus vagyok :) mivel 2m testmagasságot írtál, az NS-nél meg 16-os a nagyobb méret.

az x-fusion-t szeretik itt páran a fórumon, de nem ezen a vonalon mozognak.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Don Kartasch

Don Kartasch

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Igen, a Kona Steely-n nekem is megakadt a szemem, de vegul ugy voltam vele hogy ha mar egyszer az alkatreszek tomegen nem akarok sporolni (mert nem akarok, nincs kedvem felevente felnit cserelni), akkor legalabb a vaz ne legyen mar acel. :)

Akkor a ket NS felszereltseggel kapcsolatban nincs velemeny? Mondjuk tudom ezek viszonylag uj darabok, meg ahogy neztem ez az X-fusion Slant villa is valami uj krealmany (ez az X-Fusion teleszkop marka amugy altalanossagban mennyire megbizhato? Azt latam hogy joval baratibb arakkal dolgoznak mint mondjuk a Fox, de tartossagban is lehet rajuk szamitani?). Egy forumon talatam csak rola velemenyeket, de ott mondjuk dicsertek a Slant-et. Csak azert mindig picit szkeptikus vagyok... jobb szeretem ha egy termekrol mar vannak hosszu tavu tapasztalatok. 2-3 ev es tobbszaz vasarloi visszajelzes utan kialakul egy nagyjabol korrekt velemeny, de igy picit lutri szaga van. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás
Remélem Tig téved. :)
Szerencsére ebben a hosszútelós merevvázas kategóriában annyira nem erõltetik a nagykereket. Angliában pont jó heilyen is van a srác, ott szeretik ezt a fajta cangát. Pl. Kona steely, vagy nagyobb kerékkel az explosif és a még nagyobbal a honzo.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"